Plastická estetická chirurgie MUDr. Tomáš Kydlíček, s.r.o.

Areál fakultní nemocnice Plzeň, vchod C „stará“ budova, 6. patro

Přidat nový dotaz +


jizva po operaci

(příspěvek číslo: 1308)
dne: 2.07. 2007

Vážený pane doktore,

dostala jsem se na Vaše stránky a dovoluji si Vás požádat o radu.
V únoru mi byla v Motole odebrána štítná žláza. Jizva byla velmi malá. Mazala jsem jí jen sádlem dle doporučení lékaře. V květnu se mi zdálo, že se stáván keloidní a zašla jsem za kožním lékařem. Ten na ni použil sněžení, načež jizva se popálila. Teď po sněžení zůstala červená a daleko horší než před zákrokem. Zjišťovala jsem si názory lékařů na zacházení s jizvou a velmi se liší. Někteří doporučují jen laser, jiní masti jako Contractubex, Lioton apod. I otázka sněžení jizev je velmi kontroverzní.
Chtěla bych se Vás zeptat, jak dlouho byste nechal jizvu v klidu (mažu contractubex a snažím se masírovat, protože jizva přirostla dovnitř a táhne) a pokud by se situace nelepšila, jaký se dá volit postup na Vašem pracovišti?

A ještě prosím jednu informaci: za měsíc se vdávám a potřebovala bych krk nechat volný. Bylo mi doporučeno od Vichy - Dermablend. Vzhledem k tomu, že se ale jedná o dermatologický pudr či make-up, mám trochu obavy o jeho účinnost....

Děkuji velmi za Váš čas a pomoc.
Mgr. Lenka Procházková

Dobrý den !
Jizvy bývají častým problémem a oblast krku a dekoltu je z hlediska jizvení velmi problematická. Pokud se opravdu jedná o keloid, ne o zbytnělou, tzv. hypertrofickou jizvu, tak to představuje problém. Naštěstí ale se diagnóza nezřídka postaví špatně a jedná se o aktivní hypertrofickoui jizvu. Rozdíly mezi oběma typy jizev jsou zásadní a výrazně se projevují v klinickém obraze a možnostech léčby. Každopádaně ale platí, že neexistuje nějaký krém, mast, gel či cokoliv podobného co by samo o sobě mělo na jizvy efekt. Vždy se musí jednat o komplexní přístup cíleně aplikovaný systematicky po dlouhou, měsíce trvající dobu. Vždy doporučuji intenzivní, až agresivní tlakové masáže, aplikaci nějakého gelu ( Třeba Dermatixu ) a eventuálně i silikonové destičky. jenže ani toto všechno nemusí být účinné. Pokud není, pak spolupracujeme velmi úspěšně s kožní klinikou FN Plzeň, kde prof.MUDr.K.Pizinger,CSc. s úspěchem léčí jizvy velmi nízkými teplotami, tedy kryoterapií. nejedná se o sněžení, ale o lokální aplikaci velmi nízké teploty na jizvu, což má za následek změnu histochemického složení v daném místě a tím i změnu motfologie jizvy. Kryoterapie t.č. pro nás představuje ultimum refugium, čili poslední možnost jak léčebně zasáhnout výrazně aktivní, hypertrofickou jizvu či jizvu keloidní. Jak jsem nyní naznačil, je problematika ošetřování jizev poměrně široká a neobejde se bez osobního vyšetření. Pokud ale chcete na svatbu jizvu nějak zakrýt, tak je jedno čím, neublíží jí žádný krycí krém nebo make up. Pokud byste mě chtěla navštívit v mé poradně, kontaktujte mě na mailu kydlicek@fnplzen.cz.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


rhinoplastika

(příspěvek číslo: 1307)
dne: 2.07. 2007

Zdravím vás pane doktore, Jsem 5 den po zákroku a četla jsem na netu rady, že je dobré aplikovat pro lepší zhojení Zinkovou emulzi MIRACLEAN. Nebo starý dobrý osvědčený CALCIUM PANTOTHENICUM. Co mi vy poradíte? díky Natálie

Dobrý den !
Myslím, že je to jedno, mast by měla být mastná, aby pomohla poškozené pokožce v regeneraci a já osobně radím, aby měla co nejméně alergizujících přísad, čili čím jednodušší, tím bezpečnější. Já osobně klientkám po zhojení doporučuji používat Indulonum, nebo nesolené vepřové sádlo.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Stehna

(příspěvek číslo: 1306)
dne: 2.07. 2007

Dobrý den,

mám problémy se stehny, pořád i když zhubnu tam mám boule,zajímalo by mě jak moc je komplikovaná liposukce vnějších stehen a jaká je conová relace.

S pozdravem Dvořáková

Dobrý den !
Komplikovaný výkon to není, spíše je nutné zvážit, zda je klienkta vůbec k liposukci vhodná, odhadnout jak moc jí mužeme pomoci, jaká asi bude spokojenost s reálným výsledkem operace apod. Pokud se jedná o liposukci jen zevních ploch stehen, nejedná se o veliké tukové polštáře, operace je spojena jen s jednodenní hospitalizací a klientka dostane jedno elastické prádlo, pak by se kompletní cena pohybovala okolo 21.000,-Kč. Osobní vyšetření je ale nezbytné, protože inform,ací, které musíte vědět je hodně.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


implantáty

(příspěvek číslo: 1305)
dne: 1.07. 2007

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jakou máte zkušenost s vyjmutím implantátu /zdravotní nebo jiný důvod/.Jak dalece se tvar prsou změní v případě, že vyjmutí bude cca do roka a velikost do 250 ml.Je nutná modelace nebo je jiné řešení?

Dobrý den !
Imppantáty vyjmout lze bez větších potíží, ale je jasné, že tvar prsů tím více či méně utrpí. jak moc, to je individuální ). Vždy záleží na velikosti vlastních prsů a na jejich tvaru. Modelace není nutná nikdy, je to pouze možnost, která je dána subjektivním přáním klientky a objektivními anatomickými poměry na prsech. Mé osobní zkušenosti jsou ale dobré.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Liposukce bříška

(příspěvek číslo: 1304)
dne: 1.07. 2007

Přeji Vám hezký den z Valašska :-)
Chci se zeptat, zda mohu podstoupit liposukci bříška (nejlépe tumescenní metodou) jen v místním znecitlivění, bez narkózy. Jedná se přibližně o 200-300 ml. + byl by pro mě tento zákrok příliš rizikový když jsem sledována v hematologické ambulanci vzhledem k heterozygotní mutaci f.V Leiden? Hematoložka mě informovala, že před každou operací je nutná konzultace a vyšetření krve ( krevní obraz, koagulace....)Terapie u mě není třeba, jezdím pouze jednou za půl roku na kontrolu ( i kvůli zavedenému tělísku Mirena ), žádnými zdrav. oblížemi jsem nikdy netrpěla, na heterozygotní mutaci f.V Leiden se přišlo až po mých opakovaných spontáních potratech, terapii Anopyrinem(před porodem nahrazených Clexane injekčně) jsem absolvovala pouze v těhotenství, od té doby vždy jen ty půlroční kontroly krevního obrazu a koagulace, vše v normě. Předem MOC děkuji za odpověď. Anka

Dobrý den !
Pokud uvažujete o liposukci takto malého rozsahu, pak je operace v mítním umrtvení samozřejmě možná. Já osobně bych i přes výkon v lokální anestézii chtěl kromě mběžného interního vyšetření a vyjádření hematologa a přípravu nízkomolekulárním hepaqrinem, čili Fraxiparinem, nebo Clexanem. Pokud se bude postupovat opravdu opatrně, tak si myslím, že by takováto operace možná klidně byla.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Tlakové masáže

(příspěvek číslo: 1303)
dne: 29.06. 2007

Dobrý den,
mám dotaz ohledně tlakových masáží, zda v případě malé (1cm dlouhé) asi 1,5 měsíce staré jizvy nejsou spíše kontraproduktivní vzhledem k tomu, že jizva je mírně atrofická? Děkuji za odpověď.

Dobrý den !
Pokud je skutečně atrofická, pak tlakové masáže význam opravdu nemají.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Dotaz

(příspěvek číslo: 1302)
dne: 29.06. 2007

Dobrý den jsem po úrazu PDK,mám hluboké jizvy na lítku,nehýbu vůbec kotníkem,proto nemám téměř žádný lýtkový sval.Noha vypadá dost ošklivě.Je to osm let,ale nezvykl jsem si.Je možný nějaký zákrok.Jaká je šance na jeho hrazení pojištovnou(pobírám invalidní důchod)Děkuji KAREL

Dobrý den !
K opravdu seriózní odpovědi je nutné vědět jaký úraz se Vám stavl. jak byl léčen, znát současný závěr ortopeda a, samozřejmě, Vás důkladně vyšetřit. Dle všeho se jednalo o rozsáhlé, snad i devastující poranění, takže situace bude složitá. Ano,možná by bylo nějaké zlepšení možné, ale opravdu konkrétně a seriózně se mohu vyjádřit až po osobním setkání a vyšetření.
Hezký den !
Dr.kydlíček


oční víčka

(příspěvek číslo: 1301)
dne: 28.06. 2007

Dobrý den p.doktore, mám 3 týdny po operaci horních a dolních očních víček a dočetla jsem se o tlakových masážích.Operatér řekl,že se to zahojí i bez masáží.Jizvy jsou však vystouplé a pociťuji"tah" víček.Velice vás prosím,můžete mi podrobněji popsat,jak provádět tlakovou masáž?Mnohokrát děkuji za odpověď.Lída


oční víčka

(příspěvek číslo: 1300)
dne: 28.06. 2007

Dobrý den p.doktore, mám 3 týdny po operaci horních a dolních očních víček a dočetla jsem se o tlakových masážích.Operatér řekl,že se to zahojí i bez masáží.Jizvy jsou však vystouplé a pociťuji"tah" víček.Velice vás prosím,můžete mi podrobněji popsat,jak provádět tlakovou masáž?Mnohokrát děkuji za odpověď.Lída

Dobrý den !
Jizvy vyzrávají, to je přirozený proces, mění své histochemické složení a to se navenek projevuje barvou, tvarem a subjektivně např. tahem a bolestivostí. Já osobně doporučuji 3 týdny po operaci zahájit péči o jizvy v koutcí ( pouze v koutcích, nikoli v záhybu nad oční koulí, tam taková péče není třeba ). Péče o jizvu musí být systematická, koncepční a dlouhodobá, někdy i řadu měsíců. Končí až tehdy, když jsou jizvy jemné, bledé, měkké, a nebolí. Tehdy je můžeme považovat za vyzrálé a dále už neměnné. Vždy tedy klientům doporučuji jizvu 2x denně mýt, mechanicky čistit, po osušení zlehka promastit ( např. Indulona, Nivea apod. ), možno použít i dle návodu Dermatix gel + intenzivní a systematické tlakové masáže 3 - 5 x denně ( tlak prstů na jizvu bez povrchového tření po dobu minimálně půl minuty s několikavteřinovou přestávkou opakovaně po dobu 5 - 10 min ), jizvu chránit před sluncem - vhodný krém s vysokým UV faktorem ( např. 94, 96 - fi. Spirig ).
Toto je moje osobní know-how. nedělám si patent na rozum, ale mám s tímto dobré výsledky.
Hezký den !
Dr.kydlíček


Znenšení mužských prsu

(příspěvek číslo: 1299)
dne: 28.06. 2007

Dobrý den pane doktore jsem muz je mi 23 let a od puberty me trapí mé prsa, jsou
hrozně povislé a špičky jsou do stran je to vidět už na první pohled.často jsem terčem posměšku a težko navazuji intimní vztah z partnerkou,díky tomu nemám sebevedomí.Proto jsem se rozhodl u vás podstoupit plastickou operaci četl jsem že u mužu to jde taky,jestli mi mužete pomoci tak bych se u vás rád obednal, jen nevim na jak dlouho by me tento vykon viřadil z pracovní
činosti. Hezky den a předem vám dekuji za vaší odpoved .


Znenšení mužských prsu

(příspěvek číslo: 1298)
dne: 28.06. 2007

Dobrý den pane doktore jsem muz je mi 23 let a od puberty me trapí mé prsa, jsou
hrozně povislé a špičky jsou do stran je to vidět už na první pohled.často jsem terčem posměšku a težko navazuji intimní vztah z partnerkou,díky tomu nemám sebevedomí.Proto jsem se rozhodl u vás podstoupit plastickou operaci četl jsem že u mužu to jde taky,jestli mi mužete pomoci tak bych se u vás rád obednal, jen nevim na jak dlouho by me tento vykon viřadil z pracovní
činosti. Hezky den a předem vám dekuji za vaší odpoved .


Znenšení mužských prsu

(příspěvek číslo: 1297)
dne: 28.06. 2007

Dobrý den pane doktore jsem muz je mi 23 let a od puberty me trapí mé prsa, jsou
hrozně povislé a špičky jsou do stran je to vidět už na první pohled.často jsem terčem posměšku a težko navazuji intimní vztah z partnerkou,díky tomu nemám sebevedomí.Proto jsem se rozhodl u vás podstoupit plastickou operaci četl jsem že u mužu to jde taky,jestli mi mužete pomoci tak bych se u vás rád obednal, jen nevim na jak dlouho by me tento vykon viřadil z pracovní
činosti. Hezky den a předem vám dekuji za vaší odpoved .

Dobrý den !
Abo, řešit tzv. gynekomastii, tedy zvětšená prsa u mužů možné je. Vždy je nutné vyšetření endokrinologem, který se vyjádří k eventuální příčině stavu ( kromě klinického vyšetření provede ještě patřičná vyšetření laboratorní a ultrazvukové ) a dle jeho závěru se rozhodneme o metodě operace. Asdi by bylo nejlepší, kdybyste mě navštívil některé pondělí dopoledne ( 8,30 - 11,30 hod. ) v mé poradně, kterou pro tuto problematiku mám každé pondělní dopoledne. Podíváme, vše uvážíme a rozhodneme se co dál.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


prsa a kotva

(příspěvek číslo: 1296)
dne: 27.06. 2007

Dobrý den,
je možný i nějaký jiný způsob modelace povislých prsů než s jizvou kotva?

Dobrý den !
Ano, je, v určitých případech je možné použít metodu, kdy jizva je okolo dvorce a svosle dolů do podprsní rýhy. Ale jen v určitých konkrétních anatomických poměrech, nikoli vždy. jedná se o operaci dle Lejour Hall Findlay. Neznám modelační metodu, která by alespoň tyto dvě jizvy neměla.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


odstáté uši

(příspěvek číslo: 1295)
dne: 27.06. 2007

Dobrý den, ráda bych se zeptala na přišití ušních boltců. Mé dceři bude 6 let, má odstáté oba uší boltce. Je operace bolestivá? Hradí ji zdravotní pojišťovna? Zatím ji to nevadí, ale časem by mohla mít v kolektivu dětí potíže. Velmi děkuji za odpověď

Dobrý den !
Operace odstálých ušních boltců je u dětí velmi častá. Jedná se o ambulantní operaci v místním umrtvení, do 10ti let věku hrazenou zdravotními pojišťovnami, která je, pochopitelně, spojená s jistými pooperačními bolestmi. Vlastní výkon bolestivý není, ale je třeba, aby dítě bylo trpělivé a spolupracovalo, proto je důležitá motivace k výkonu. Jinými slovy - je rozhodující zda dítě operaci chce samo, svobodně, bez domlouvání a přemlouvání rodiny. Jedině tak je možné očekávat hladký průběh operace a následného hojení. Já osobně děti beru velmi vážně a jejich rozhodnutí je pro mě směrodatné. Pokud dítě chce samo, obvykle nejsou žádné problémy. Pokud je "přemluvené", můžeme mu způsobit velký stres.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Prsa

(příspěvek číslo: 1294)
dne: 25.06. 2007

Dobrý den.
2.5. jste mi zvětšoval prsa a s výsledkem jsem velice spokojená.Žádné komplikace nebyly a nejsou.Stále nosím stahovací podprsenku.Kdy si mohu obléci jinou a jaká by byla nejvhodnější.Děkuji Simona L.

Dobrý den !
Děkuji za mail, jsem rád, že Jste spokojená ! :-)) Elastickou podprsenku je vhodné nosit 2 pooperační měsíce. Samozřejmě, že můžete nosit i jinou než tu sportovní, ale vždy by to měla být podprsenka s plnými, pevnými košíčky a s vysokým středem. každopádně ne push up, nebo nějaká taková podobná. Po těchto dvou měsících pak už je jedno jakou si vyberete, ale vždy je nějaká vhodná. Prsy s implantáty jsou těžké a mají tendenci poklesat - stárnou a to je škoda.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


frage

(příspěvek číslo: 1293)
dne: 25.06. 2007

hallo,

ich hab morgen einen termin zur voruntersuchung für eine brustvergrösserung. meine frage wäre ob ich die op überweisen kann oder ob ich es bar zahlen muss. weil ich meine pin von meiner kreditkarte noch nicht habe kann ich es nicht bar bezahlen. und müsste den termin um einige wochen verschieben. bitte geben sie mir heute noch bescheid
e-mail: anja.steinl@web.de
tele:089/66060235
mit besten dank im vorraus
anja steinl


operace prsou

(příspěvek číslo: 1292)
dne: 25.06. 2007

Dobrý den pane doktore,
měla bych na Vás dotaz.Chystám se na operaci prsou s touto diagnózou: hypoplasia mammae 1.dx. congenitalis; mastopathia mammae 1.sin. nuligravida / augmentace.
Jelikož nemám prsa velká - rozdíl v prsech (2 a 0), žádný ortoped mi nenapíše doporučení pro revizního lékaře a zákrok si pravděpodobně budu platit sama.jelikož pojišťovna to bere jako kosmetickou operaci.prosím o udání ceny (augmentace jednoho prsu a finální modelace / zmenšení druhého). a jak dlouho trvá zhojení (pracovní neschopnost).
Mnohokrát děkuji za ochotu

Dobrý den !
Bude asi nejlepší se setkat, vše zvážit a promyslet. nerad bych se vyjadřoval na tomto místě, protože bych Vás mohl informovat mylně a plést Vás. zastavte se u mě některé pondělí dopoledne, kdy mám pro tuto problematiku poradnu. Vše zvážíme a promyslíme a uvidíme co se s tím dá dělat.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


syndaktilie

(příspěvek číslo: 1291)
dne: 25.06. 2007

Dobrý den pane doktore, měla bych dotaz ohledně syna(3,5 roku). Má částečnou syndaktilii na 2-3 prstu PDK asi dva články srostlé a v oblasti nehtů jsou už prsty rozdělené. Chtěla jsem se zeptat jestli tento zákrok provádíte, jak je to náročné na hospitalizaci a hlavně rekonvalescenci, protože udržet tak malé dítě v klidu, aby na nohu třeba vůbec nešlapalo je obtížné.
Jinak musím vyzdvihnout Váš chirurgický um, protože loni v květnu jsem u Vás byla na úpravě velké asymetrie prsů a jsem velice spokojená. Mohla bych když tak syna vzít sebou až půjdu na kontrolu, že by jste se na něj podíval? Děkuji Kerberová, Plzeň

Dobrý den !
Děkuji za pochvalu !!:-)) Jsem moc rád, že Jste spokojená, děkuji !
Ano, podobné vývojové vady operuji také, ale konkrétně na nožičce je to třeba zvážit dvojnásob. Zatímco situace na ruce je poměrně jednoznačná, na dolní končetině již ne tolik. Bude proto vhodné se opravdu setkat, nožičku důkladně vyšetřit ( možná i RTG ) a pak se teprve rozhodnout. Asi bude opravdu optimální chlapečka vzít s sebou až za mnou půjdete.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


dotaz 1165

(příspěvek číslo: 1290)
dne: 24.06. 2007

Dobry den pane doktore, chtěla jsem se ještě zeptat kolik by "zpravení" mého problému stálo a jestli nevíte o nějakem plastickém chirurgovy ze Zlína.Děkuji

Dobrý den !
Pokud tím myslíme úpravu asymetrie prsů, pak bych Vám doporučil prim.MUDr.B.Zálešáka z Olomouce. Je to dobrý a šikovný plastický chirurg. Jaké jsou ale ceny v Olomouci opravdu nevím, ale na kolegu Zálešáka se obraťte s klidem, určitě budete spokojená.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Žaneta

(příspěvek číslo: 1289)
dne: 23.06. 2007

Dobrý den, na rameni se mi po očkování proti TBC vytvořila keloidní jizva. (To, že je keloidní, mám potvrzené od své kožní lékařky.) Již jsem se ji pokoušela zmenšit laserovou terapií a kortikoidy, ale nezabralo to. Je nějaká možnost, že by se dala alespoň zmenšit nebo "zploštit" plasticky? Je totiž poměrně vystouplá. Děkuji.

Dobrý den !
Pokud se jedná o keloid, tak je vždy léčba dlouhodobá a obtížná. V poslední době se osvědčila kryoterapie, kdy je na jizvu krátkodobě aplikována velmi nízká teplota, jizva se doslova místně zmrazí. Tuto metodu s velmi hezkými výsledky používá přednosta kožní kliniky FN Plzeň-Bory prof.MUDr.K.Pizinger,CSc., proto bych Vás odkázal právě na toto pracoviště.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Plastika prsou

(příspěvek číslo: 1288)
dne: 23.06. 2007

Opět Vás zdravím pane doktore,
To jsem znovu já 1277. Ve Vaší odpovědi jste mi napsal cenu operace 50.500 kč. Měla jsem v plánu si našetřit na operaci 60.000 kč. Ale těch 50 tisíc už bych možná měla. Tak nevím jestli je lepší počkat,jestli by pak nešly třeba větší? :-)) Nechci nějaké obrovské prsa,ale když už,tak ať to stojí za to a abych byla se sebou spokojená :-)) Asi Vás zatěžuji s hloupýma otázkama,ale jinak nemám kde se to dozvědět. A také jsem se chtěla zeptat jak to bude s kojením,protože určitě v budoucnu dítě plánuji. Jestli to nebude vadit. Předem Vám moc děkuji za odpověď !

Dobrý den !
Cena není závislá na velikosti implantátů, ale na jeho značce a typu. Vždy se snažím, aby prsy byly přirozené a přitom splňovaly požadavky klientky.
Po operaci, s implantáty můžete dělat cokoliv, tedy i kojit zcela bez problémů.
Žádný dotaz není zbytečný nebo hloupý, je důležité, abyste před operací všechno věděla a ve všem měla zcela jasno
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Dotaz

(příspěvek číslo: 1286)
dne: 22.06. 2007

Pane doktore, chtěla bych se zeptat, jestli by bylo možné opravit oční víčko. Už od malička mám na pohled jedno oko menší než druhé. Je mi 16 let, mohla bych si to nechat spravit teď nebo musím počkat až do 18 let? A jesli provádíte takový zákrok u vás.
Děkuji za odpověd

Dobrý den !
Ano, podobné výkony provádím, ale důvodů, proč se Vám oční štěrbina zdá být jiná než ta druhá je více, proto bych byl nejraději, kdybyste mě navštívila v doprovodu rodičů nějaké pondělí dopoledne ( 8,30 - 11,30 hod.), kdy mám pro podobnou problematiku poradnu. Vše zvážíme, promyslíme a uvidíme.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


jizvy

(příspěvek číslo: 1285)
dne: 22.06. 2007

Dobry den, pane doktore.

Pred rokem jste mi modeloval prsa, jizvy pomalu svetlaji, ale na nekterych mistech se rozsirily a vystouply, znate nejakou pomoc?

diky a preji hezky den, Jitka

Dobrý den !
Jizvení a kvalita jizev je velmi individuální. Pokud Vám jizvy nevyhovují, pak zbývá jen jediná cesta - stávající jizvy odstranit a "vyrobit" nové, které ale nebudou již zatíženy tahem a napětím jako ty původní, které jsme vyrobili během modelační operace prsů. Bylo by ale nejdříve vhodné se setkat, vše zvážit a posoudit, nevylučuji, že by se dal vymyslet i jiný postup.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Diastaza

(příspěvek číslo: 1284)
dne: 20.06. 2007

Dobrý den, mám prosbu. Je mi 41 let.Byla mi určena tato diagnoza. Velikosta diastazy je 10cm x 3cm- doktoři odmítají řešit tento problém chirurgicky .Proč? Mám předepsanej pás, ale je mi to už do konce života budu muset ho používat ? A co s tím, když se bude tato diastaza zvetšovat. Už teď si připadám jako těhotná a vadí mi to. Co k tomu prosím dodáte ?

Děkuji Janka V.
jeiny@tiscali.cz

Dobrý den !
Bude nezbytné se sejít. Po vyšetření a zvážení celé situace pak stanovíme další postup, jinak to nepůjde. Chápu, že představa elastického prádla není optimistická a že s tím něco dělat chcete. Pokusíme se to tedy zvládnout, zastavte se proto za mnou nějaké pondělí dopoledne ( 8,30 - 11,30 hod. ), kdy mám poradnu pro tuto problematiku a uvidíme, co se dá dělat.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Upravení pstu

(příspěvek číslo: 1283)
dne: 20.06. 2007

Dobrý den,
mám rok a půl po nehodě (na lyžařském vleku) třetího prstu na pravé ruce. Prst mi zůstal oteklý a s ošklivou jizvou. Odkázal mě na vás Mudr. Dvořák. Zaslala bych vám fotografie prstu. A domluvili by jsme se na konzultaci. Děkuji za jakou koli odpověď

Dobrý den !
OK, pošlete mě fotky a sejdeme se v mojí poradně, kterou pro tuto problematiku mám každé pondělí dopoledne ( 8,30 - 11,30 hod. ). Vše probereme a uvidíme, co se dá dělat.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


<< < 87 / 131 > >>