Plastická estetická chirurgie MUDr. Tomáš Kydlíček, s.r.o.

Areál fakultní nemocnice Plzeň, vchod C „stará“ budova, 6. patro

Přidat nový dotaz +


dotaz na liposunkci

(příspěvek číslo: 1356)
dne: 17.08. 2007

Dobrý den! Chci se zeptat, zda je možné při mém zdravotním stavu podstoupit liposunkci stehen a zadku, případně břicha. Je mi 38 let, měřím 164 cm, vážím 53 kg. Jsem po autonehodě, kdy mi zůstaly následky - PDK paréza femoralis. Jsem sice štíhlé postavy, ale zčásti dědičně, zčásti nemožností pohybu mám vcelku větší boky, tzv. rajtkovité stehna, povislé břicho a zadek.
Mockrát děkuji za případnou odpověď.
Přeji hezký den.

Dobrý den !
Liposukce u Vás možná určitě je, jinoá otázka ale je, zda je i vhodná, zda přinese žádaný výsledek, zejména, jak píšete u povislého břicha. Abychom to zvážili opravdu komplexně a seriózně, je třeba Vás důkladně vyšetřit a vše pak spolu probrat.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


plastika břišní stěny

(příspěvek číslo: 1355)
dne: 14.08. 2007

Dobrý den,
můj věk je 47 let a v dubnu t.r. jsem prodělala perforovanou gangrenosní appendicitidu s difuzní peritonitidou. Již předtím jsem měla dva císařské řezy. Přestože má váha je jen cca 60 kg, břicho po poslední operaci je velice nevzhledné, jizva rozděluje břicho na dva nevzhledné laloky a dehisc.rány ve spodní části zarůstala cca 1 měsíc. Ráda bych se zeptala, kdy a za jakých podmínek by byla v mém případě možná plastika břišní ceny a zda je možná alespoň částečná úhrada VZP, vzhledem k prodělané operaci.
Děkuji předem za zodpovězení mého dotazu.
Anna Petrů

Dobrý den !
Ano, s účastí zdravotní pojišťovny lze počítat při úpravě pooperačních jizev, pokud jsou to jizvy deformující danou krajinu, nebo činící nějaké jiné potíže. V tomto případě úhrada zdravotní pojišťovny je možná bez problémů. Často se stává ale, že si žena současně s úpravou jizev přeje i úpravu celé břišní stěny, tedy kompletní abdominoplastiku, což je ale už poněkud jiná situace a tam se něco málo připlácí.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


operace prsou

(příspěvek číslo: 1353)
dne: 9.08. 2007

Dobrý den,
můj problé zpočívá v prsou.byla jsem již na jedné konzultaci /ordinace Doc.Měštáka/ , kde mi bylo sděleno, že by pro mne byla nejvhodnejší jak modulace tak následné vložení implantátů,z finančních důvodů,nejlépe obojí najednou.Můj ale ještě větší problém zpočívá v tom,že já nemám peníze na takovouto operaci,a protože jsem se dozvěděla ,že čas od času některé kliniky plast.chir.poskytují operace zdarma za cenu zveřejnění /reklama/ chtěla bych se zeptat,zda-li je toto možné také u vás,a pokud ano za jakých podmínek atd...Mám prsa po dvou dětech a výraznému zhubnutí opravdu příšerná,nejhorší je že se stydím i před svým mužem a mám z toho velké mindráky,uvědomuji si,že určitě nejsem z těch o které máte zájem,ale přesto se pokouším Vás kontaktovat a dotazovat se.Budu moc ráda za jakoukoliv odpověd z Vaší strany,děkuji mnohokrát Jirásková Eva.

Dobrý den !
Chápu situaci, ve které se pohybujete. Já sice podobné operace za účelem reklamy neprovádím, ale je zde možnost účelové půjčky Čs. spořitelny za velmi dobrých podmínek s minimálním navýšením. Možná to na Vás nepůsobí dobře, ale mám s nimi velmi dobré zkušenosti a získat úvěr také nebývá nějaký problém. Jer to třeba ale zvážit a, samozřejmě, se eventuálně osobně setkat a vše důkladně probrat.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Operace nosu

(příspěvek číslo: 1352)
dne: 9.08. 2007

Dobrý den.
Je mi 16let a trápí mě už dlouho můj velký nos.Mám velký zájem o práci modelky,ale s mým nosem to jaksi nelze.Chtěla jsem se zeptat zda je možné podstoupit operaci nosu,když mi ještě nebylo 16let.A jestli byjste mi mohl poradit dobrého doktora,který by ji provedl.Děkuji předem za odpověď.hezký den

Dobrý den !
Já osobně doporučuji vyčkat a mám k tomu několik dobrých důvodů. Prvním je ještě nedokončený vývoj obličeje v období puberty, druhým důvodem je i úroveň mentální dospělosti. Rinoplastika je výkon delikátní, zásadní a je třeba si to velmi důkladně uvážit. Vždy, když dostanu podobný dotaz, tak si vzpomenu na jistou velice úspěšnou modelku světového renomé, které byla rinoplastika agenturou doporučena, ale ona jí nepodstpoupila. A udělal velmi dobře, protože právě onen nos její obličej dělá zajímavým a netuctovým. Nicméně by bylo asi vhodné navštívit nějakého kolegu a vše důkladně probrat a zvážit. Rád bych Vám někoho poradil, ale nevím odkuď Jste...
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Hypospadie

(příspěvek číslo: 1351)
dne: 9.08. 2007

Dobrý den,
pane doktore obracím se na vás s prozbou týkající se vysvětlení vývojové vady zvané hypospadie. Můj syn se s touto vadou narodil a vzhledem k tomu, že je mu pouze půl roku nikdo mi k této vývojové vadě nepodal dostačující informace. Jediné co vím je, že se tato vada týká dřívějšího vyústění močové trubice, ale mě by zajímalo jestli může mít za následek i jiné problémy a komplikace než močení a jestli s tím mohou být spojené další vývojové vady nebo to může mít vliv na sexualitu či hormony mého syna. Prostě má největší obava je, jestli se bude můj syn vyvíjet normálně nebo je možnost, že bude impotentní nebo neplodný nebo třeba nebude mít výhradně mužské hormony. Zatím se jeví naprosto normální, močí také normálně, vyústění trubice má posunuto pouze o pár milimetrů ještě na žaludu zespoda. Penis vypadá taky normálně, už se i ztopořil akorát je neznatelně ohnutý a kůže ho přikrývá pouze do prostřed žaludu, jinak úplně normální. Naše obvodní doktorka nám řekla, že se jedná o lehkou vadu, víc nevím.
Mockrát Vám děkuji za odpověď nevím kam se obrátit.
Děkuji Kulišová

Dobrý den !
Hypospádie je vrozená, geneticky podmíněná vrozená vývojová vada zevního mužského genitálu, která má se vyznačuje jistým stupněm nevyvinutí močové roury, eventuálně i třetího topořivého tělěsa, defigurací žaludu, rozštěpem předkožky, někdy i ohnutím penisu, rozštěpem rozštěpem šourku, rotací penisu. Všechny znaky nemusí být přítomny, samozřejmě, a tak klinicky obraz je různorodý a můžeme se setkat s velmi lehkými stupněmi hypospádie, které se ani operovat nemusí, ale i s velmi těžkými, které se operace ( často několikaetapové ) neobejdou. Pokud jsem pochopil z Vašeho příspěvku, jedná se o lehký stupeň vady, nejspíše glanulární, či distální penilní hypospádii, která by se dala vyřešit poměrně jednoduše. Každopádně ale se hypospádie nijak NESPOJUJE s hormonálními poruchami, ani s neplodností a impotencí jako takovou. O to nemějte obavy.Je třeba jen dítě sledovat, aby nedošlo třeba k zúžení zevního močového ústí a stím spojenému obtéžnému čůrání a včas načasovat rekonstrukční operaci. Já osobně doporučuji tyto vady operovat okolo 3. - 4. roku věku, ale každé pracoviště má k této problematice poněkud jiné know-how. Obratiti se můžete na pracoviště plastické chirurgie nebo na nějaké urologické oddělení či kliniku. Tato problematika leží mezi těmito dvěma obory, které je řeší. A ještě něco - je to velmi častá vada, za kterou maminka nemůže a nebyla způsobena ničím v těhotenství. Jinými slovy, nezkoumejte co se stalo, co Jste dělala nebo jedla, za hypospádii u syna nemůžete, není to ničí vina.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


odstáté uši

(příspěvek číslo: 1350)
dne: 8.08. 2007

Dobrý den.
Je mi 20 let a trápí mě odstáté uši. Zvažuji tedy možný zákrok a měla bych zájem o bližší informace. Zajímala by mě cena a doba hojení. Děkuji za odpověď. T.H.

Dobrý den !
Operace odstálých boltců je častá, zejména u dětí ale ani u dospělých to není výjimka. Je to výkon v místním umrtvení, ambulantní, s 2 týdenním obvazem boltců a několika převazy. Po zhojení buete pak zcela fit a je možné dělat cokoliv včetně plavání apod. Cena operace u mě činí 8.000,-Kč.
Osobní konzultace je ale nezbytná, protože informací, které musíte vědět je spousta.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


nateklý prst

(příspěvek číslo: 1349)
dne: 8.08. 2007

Dobrý den, jsem 4 měsíce po úrazu prstu (rozdrcený článek).Chtěl bych se zeptat, mám prst stále nateklý a ptám se, zda mají ještě význam tlakové masáže a masírování.Děkuji za reakci a jsem s pozdravem.

Dobrý den !
Reakce tkání na úraz může přetrvávat několik měsíců. Často se jedná o komplexní, cévně-nervovou reakci, která se projeví změnou barvy prstu a ruky, rychlostí krevního návratu, potivostí, omezenou výkoností, bolestí a otokem. Zde jednoduché masáže jen nepomohou a přístup musí být komplexní, tedy musí se nasadit i nějaké léky. Jak ale z předchozího vyplývá, rozhodnutí o dalším postupu musí padnout po předchozím osobním vyšetření.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


skolioza páteře

(příspěvek číslo: 1348)
dne: 7.08. 2007

dobrý den ,dělám vrcholově pětiboj .Po velkých bolestech v křížové oblasti které trvaljí asi dva roky(rtg,ct,mrc.negativní) mi doktor v ÚVN PRAHA .Od oka a po vyšetření zdělil že mám śkoliozu páteře a levé ranmeno o pět cm níže.Poradíte mi jak co nejvíc sniížitnebo odstranit tuto deformitu??Děkuji M Libra

Dobrý den !
Velmi rád bzch Vám poradil co a jak, ale tato problematika je již naprosto mimo můj obor. Obraťte se na nějakého ortopeda, kterému to patří.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


tvar špičky nosu

(příspěvek číslo: 1347)
dne: 7.08. 2007

Zdravím,
jsem 2 měsíce po rhinoplastice. Pořád poctivě dělám tlakové masáže a masíruju a "tvaruju"špičku nosu. Mohu tím ještě nějak tvar ovlivnit nebo je to v práci chirurga.

Dobrý den !
Určitě. Masáže jsou velmi důležité, tkáně po operaci prodělávají jakousi konzolidaci, což se navenek projevuje otoky, zatuhnutím a někdy bolestivostí. Já osobně masáže doporučuji provádět několikrát denně po dobu až půl roku po operaci.
Hezký den !
Dr.kydlíček


nos

(příspěvek číslo: 1346)
dne: 7.08. 2007

Dobrý den, čtu tady obavy z opětovného nárustu kosti po snesení hrbolu. Mám se také obávat ve 43. letech, nebo je to jev jen u mladších.

Dobrý den !
Podívejte se na odpověď k dotazu č. 1342, kde se tomu věnuji, ale ničeho se nebojte. Kostní hrbol nedoroste, toho se být nemusíte.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Prsa

(příspěvek číslo: 1345)
dne: 6.08. 2007

Dobrý den.Chci se zeptat.Měla jsem pevna prsa,ale před a po porodu se mi hodně zvětšila.Dnes už nekojim a prsa jsou spíše,,vytahana" a uvadlá.jakým zásahem by se to dalo zlepšit.Děkuji.K.

Dobrý den !
To je otázka, na kterou se bez vyšetření, nebo alespoň bez fotky odpovědět nedá. V úvahu přichází modelace, zvětšení, čili augmentace, nebo kombinace obojího. Ale jak jsem řekl, teď není možné se vyjádřit přesněji.
Hezký den !
Dr.kydlíček


botox injekce

(příspěvek číslo: 1344)
dne: 3.08. 2007

Dobrý den,

prosím o sdělení předběžné ceny botoxových injekcí do oblasti kolem očí (vějířkovité vrásky). Pro upřesnění- věk 34 let.

Děkuji

J.D.

Dobrý den !
Já Botox či Dysdport, tedy preparáty botulotoxinu nemám moc rád, raději používám fillery, tedy výplňové preparáty jako např. Matridex.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


příspěvek 1340

(příspěvek číslo: 1343)
dne: 2.08. 2007

Ahoj, doporučuji ti se svěřit do rukou pana doktora Kydlíčka. Já byla u něj na augmentaci před 14-ti dny. Je mi 27let mám 2 děti, takže jsem po kojení neměla prsa, ale ,,oslí uši"Jsem nadmíru spokojená. Pan doktor Kydlíček je mistr ve svém oboru. Prsa mám super, bolesti téměř žádné. I s dětma to zvládám úplně v pohodě.Přístup pana doktora a sestřiček v nemocnici absolutně super. Tak neváhej a objednej se. Já platila 52 000kč, ale ty peníze za to fakt stojí. Držím palečky. L


operace nosu

(příspěvek číslo: 1342)
dne: 1.08. 2007

Dobrý den, chtěla bych poradit nebo spíše uklidnit,že není čeho se bát. Podstoupila jsem operaci nosu s velkým hrbolem,operace se na první pokus zcela nepodařila, zůstal mi malý hrbolek. Operaci jsem podstoupila znovu s dobrým výsledkem. Ted mám ale pocit,že nos opět mění tvar. Je mozné,že 8 měsíců po druhé operaci může dojít k opětovnému nárůstu hrbolu,nebo vůbec dojít k nějaké změně tvaru po tak dlouhé době. Chtěla bych vědět jaké s tím máte zkušenosti Vy.Moc děkuji za odpověď.

Dobrý den !
Buďte zcela klidná, hrbol Vám nedoroste, to nejde, ale je pravda, že dochází ke konzolidaci tkání nosu až rok po operaci. Pokud se Vám zdá, že v místě předchozího hrbolu opět něco roste, může to být jizva. Já osobně doporučuji tlakové masáže a trpělivost, někdy je však nutné jizvu malou operací odstranit nebo rozrušit. Nos je sám o sobě problematický, rinoplastika je náročný výkon a tomu odpovídá i pooperační průběh.Ničeho se nebojte, vše dopadně dobře, ale Vašeho lékaře navštivte, měl by to vědět.
Hezký den !
Dr.kydlíčedk


lýtka

(příspěvek číslo: 1341)
dne: 31.07. 2007

Dobrý den,byla mě doporučena vaše klinika lékařkou ,kterou jsem kontaktovala též na netu.Mám po uraze,který se stal před deseti lety zdeformované lýtko.U kotníku je převis a to i na druhé noze.Uvnitř lýtka jsou ztvrdlé boule .Dělají se mě i křečové žíly.Nenosím sukně,plavat a nemohu ani v jiných oblastech žít plnohodnotný život.Psycholog se mě snažil pomoci,přesto mám stále pocit méněcennosti.Velmi mě to trápí.Prosím,zda by bylo možné chirurgicky obnovit tvar lytek. Opravdu s tím již nedikážu žít.Mnohokrát Vám děkuji za odpověd S pozdravem Eva

Dobrý den !
Navštivte mě nějaké pondělí dopoledne ( 8,30 - 11,30 hod.), kdy mám pro podobnou problematiku poradnu. Podíváme se, vše zvážíme a pokusíme se najít řešení.
Hezký den !
Dr.kydlíček


Prsa

(příspěvek číslo: 1340)
dne: 30.07. 2007

Dobrý den, už dlouho řeším "můj" problém s malými prsy a řekla jsem si, že počkám, co udělá těhotenství. Po porodu v době kojení se mi prsa zvětšila skoro o 2 čísla, ale ve chvíli, kdy jsem přestala kojit, se mi prsa zmenšila ještě víc, než dřív. Chtěla bych podstoupit zvětšení prsů, ale zajímalo by mě, jestli je to na pořád a kolik to cca stojí. Děkuji a přeji hezký den, Martina

Dobrý den !
Kdepak napořád... to není v životě nic:-))
Ale vážně, vše má svoje hranice a omezení a prsní implantáty také. Platí ale, že výsledek operace je na dlouhou dobu. Augmentace je ale problematika nesmírně široká a komlikovaná a je vhodné se osobně setkat a vše důkladně probrat. Cena je velmi odlišná podle lékaře a podle použitého implantátu. U mě činí nejčastějí kompletní cena ( tedy včetně anatomických implantátů Laboratoires Eurosilicone, 1 denní hospitalizace a elastické podprsenky ) 50.500,-Kč. Ale jak jsem napsal, setkání, důkladné vyšetření a rozhovor je nezbytný.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Plastika břicha

(příspěvek číslo: 1339)
dne: 30.07. 2007

Vážený pane doktore,
obracím se na Vás s prosbou, jsem měsíc po porodu, rodila jsem císařským řezem, syn vážil 4.50kg a v těhotenství jsem přibrala 30kg, zhubla jsem již 15 kg, ale břicho mám stále povislé a proto jsem se rozhodla pro plastickou operaci břicha. Zatím plně kojím, a uvažuji do budoucna ještě o jednom dítěti, prosím o radu, jak mám postupovat, kdy je nejlepší předoperační konzultace a palstika, chtěla bych zhubnout na svoji původní váhu 70kg/170cm a pokud by to bylo možné, obrátila bych se na Vás. s pozdravem Marcela

Dobrý den !
Pokud Vás trápí nadbytek kožnětukové tkáně přední stěny břišní po porodu a výkyvech tělesné hmotnosti, pak skutečně v úvahu abdominoplastika přichází. Od porodu Jste ale ještě velmi krátce, takže lze očekávat, že se vše ještě výrazně zlepší. Pokud by se Vám podařilo váhu snížit, bylo by to ideální, myslím ale, že osobní setkání by bylo vhodné. Všechno je třeba zvážit, probrat a naplánovat. Pokud máte zájem o setkání, dejte mi vědět a nějak to zvládneme.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


nos

(příspěvek číslo: 1338)
dne: 29.07. 2007

zdravím, Jsem 1 měsíc po rhinoplastice. Zevní otoky masírováním ustoupí. Jak je to ale s otoky uvnitř nosu? Cítím, že se mi přes ně hůře dýchá. Je to normální stav, který sám pomine nebo co s tím? Poraďte ...

Dobrý den !
Je otázka, zda potíže s dýcháním nezpůsobuje třeba alergický otok nosní sliznice. Já osobně bych doporučil nosní vyšetření, tedy vyšetření v ambulanci ORL odd. Lékař by se do nosu měl podívat a myslím, že hned bude, v čem je problém.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


augumentace prsou

(příspěvek číslo: 1337)
dne: 29.07. 2007

Preji Vam dobry den do Plzne.....Rada bych Vas poprosila o radu..jsem 4.mesic po augumentaci prsou dvorcem,kulaty impl... a mam problem s levym prsem..od operace bylo hojeni obtiznejsi,bolestivejsi a take bylo nadro tvrdsi na dotek..ted ,kdyz je na dotek mekke,mohu videt i citit,ze se imlantat pravdepodobne pootocil..tahne na jednu stranu a to je i duvod,proc mam dvorec elipsoveho tvaru..mohu nahmatat zvlneny okraj impl. tesne pod dvorcem a ne u tela,take citim tah a nepohodlny pocit,nechci rict bolest,zatim...
Rada bych znala Vas nazor,jestli je mozne,aby se nejakym cvicenim nebo masazi imlpantat otocil do spravne polohy nebo jestli mam premyslet o reoperaci v prvnim vhodnem terminu,coz je asi po pul roce od operace??Dekuji moc za odpoved s pozdravem Ludmila

Dobrý den !
Buďte úplně klidná, žádný strach ! Jste zatím velmi krátkou dobu po operaci a tkáně prsu prodělávají to, co bychom mohli nazvat rekonvalescencí. Procesy po prodělaném výkonu, mohou způsobit potíže, o kterých píšete. Každopádně o reoperaci zatím nepřemýšlejte, na to je ještě velmi, velmi brzy ! Já osobně doporučuji prsy masírovat, tedy provádět s implantáty kruhovité pohyby oběma směry zhruba 5x denně po 10 minutách a mám s tímto postupem dobré zkušenosti. Během několika měsíců masírování prs obvykle změkne a získá i přirozenější tvar. Buďte tedy zatím zcela v klidu, mám za to, že vše dopadne dobře. Asi by bylo ale vhodné navštívit Vašeho lékaře a informovat ho o potížích, měl by to určitě vědět.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


prsa

(příspěvek číslo: 1336)
dne: 26.07. 2007

dobry den pane doktore mam prosbu.Mam obrovske prsni dvorce.Jde jen jejich zmenšenim zpevnit a podzdvihnout prsa bez modelace.Za odpoved moc dekuju

Dobrý den !
Změnšením prsních dvorců se docíli určité modelace prsů, ale ne příliš radikální. Záleží ne míře popklesu a celkové anatomii prsu zda tzv. periaerolární excize jako modelace bude mít efekt či ne.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Problémy po operaci očních víček

(příspěvek číslo: 1335)
dne: 24.07. 2007

Dobrý den pane doktore, obracím se na Vás s prosbou o radu. Mám půl roku po operaci horních i dolních víček najednou.
Na dolním víčku na pravém oku mám neustálý pocit nepohodlí, neustálého tahu, oko mi často slzí a bolí hlava na pravém spánku (trhavé bolesti), které pronikají do oblasi na dolní i horní víčko. Na operaci jsem byla bohužel až v Praze (jsem z Ostravy), na kontrole u svého operatéra jsem byla 2x a ten se k mým potížím stavěl způsobem, že kdybych byla spokojená s výsledkem operace co se týká vzhledu -pak bych bolestivé pocity tolik nevnímala a neřešila je.
Co se týká vzhledu- mám pocit, že mi bylo ubráno více kůže než bylo třeba - dolní víčka mám "vyšpulená" směrem ven. Zamalovávám to, s tímto jsem se smířila, i když jsem od zkrášlovací operace čekala úplně něco jiného, než horší vzhled...
Problémy na pravé polovině přetrvávají dlouho a je strašné už půl roku při každém pohybu oka cítit tahy a bolest.... Jaké jsou Vaše zkušenosti co se týká léčení popisovaných problémů a bolesti jaké se projevují po operaci u mne? Je možné časem korigovat dolní víčka nějakou další operací, aby nebyla vidět sliznice? Je vůbec moji zoufalou situaci nějak řešit?
Děkuji Vám zdvořile za Vaši odpověď a radu.
Květa

Dobrý den !
Operace všech víček v jedné době je poměrně rozsáhlý zákrok a proto i následná konzolidace tkání delší. Tomu odpovídají i subjektivní pocity tahu, napětí apod. Já osobně ( každý máme trošku jiné know-how) doporučuji systematické a intenzivní tlakové masáže jizev a okolí. Vypadá to banálně, ale pomáhá to. Problém spočívá v tom, že ona konzolidace je proces do určité míry individuální co do délky i intenzity průběhu, takže je klidně možné, že i po půl roce Vaše potíže vyplývají z doznívajícího jizvení. Každopádně těžko soudit takto na dálku. Podobné situace si vyžadují důkladné vyšetření a rozhovor, ze kterého vzejde i další postup. Je mi líto, že Vám na tomto místě neporadím konkrétněji, ale bez osobního vyšetření to opravdu nejde.
Držím palce a přeji hezký den !
Dr.Kydlíček


keloidní jizva

(příspěvek číslo: 1333)
dne: 23.07. 2007

Dobrý den,
před 5-ti lety jsem rodila císařským řezem a při porodu mi lékaři objevili nádor na vaječníku.Absolvovala jsem náročnou operaci,po které mi zůstala asi 30-ti cm jizva od hrudního koše až ke stydké kosti,kde mám ještě jizvu po cís.řezu,ta je zhojená velmi hezky.Jizva přes břicho je modro-fialová,cca 1-1,5 cm široká.Další rozšířenou nevzhlednou jizvu mám po operaci štítné žlázy na krku.Velmi trpím,především psychicky,je mi 30 let,dělá mi potíže svléknout se před lékaři,partnerem,nemluvě o plavkách nebo jen situacích,kdy se třesu,ať se mi nepovyhrne tričko.Jsem z malého města,nemám kromě internetu tolik možností,kde se poradit.Navštívila jsem proto plastickou chirurgii ve FN Olomouc,kde jsem podstoupila leasrové ošetření,zkušebně,na kousku jizvy,výsledek nulový,spíš horší.Plastický chirurg mi nenavrhl jinou možnost,proto se obracím na Vás.Na internetu jsem si našla a objednala silikonové náplasti MEPIFORM,které jizvu zatlačily a barva je již také světlejší,ale to mi nestačí,asi bych chtěla zázrak,ale hledám jen dobrou radu,co mohu ještě vyzkoušet.Jsem ochotna zaplatit si jakoukoliv (samozřejmě účinnou) léčbu.Díky za odpověď na můj obsáhlý dotaz,Katka

Dobrý den !
Chápu Vaše potíže, protože klientů s podobnými potížemi mám více a vždy se jedná o stav obtížně řešitelný. Pokud selže konzervativní léčba, tedy systematické a důkladné tlakové masáže, aplikace silikonového gelu, či silikonové kompresivní destičky, aplikace místně působícího syntetického hormonu-kortikoidu, pak zbývá už jen kryoterapie, čili zmrazení jizvy velmi nízkou teplotou ( ne tekutým dusíkem, ten má teplotu nedostatečnou ). Zde v Plzni se tomuto systematicky věnuje přednosta kožní kliniky prof.MUDr.K.Pizinger,CSc. a má velmi hezké výsledky. Já osobně mu své klienty po předchozí domluvě svěřuji a spolupráce funguje velmi dobře. Vím, že Jste zdaleka, ale možnost přijet po domluvě do Plzně zde samozřejmě je. Zvažte to celé a když tak mě kontaktujte.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


krivy nos

(příspěvek číslo: 1332)
dne: 21.07. 2007

dobry den.mam sice skobovity nos,ale vic me trapi ze mam kost na krivo a jeste je videt ze spodu nosu.da se udelat tvz.jen narovnani nosu a kolik to stoji?dekuji

Dobrý den !
Ano, dá se to provést kompletní rinoplastikou. Určitě by ale bylo vhodné ještě vyšetření ORL lékařem ( ušní-nosní-krční ), který by se měl vyjádřit ke stavu nosní přepážky a sliznice. Pokud on neshledá nějaký závažnější nález, nic už nebrání korekci tvaru a velikosti nosní pyramidy rinoplastikou. Samozřejmě, že důkladná ( cca 1 hod. ) konzultace je naprosto nezbytná stejně jako důsledné zvážení celého výkonu.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


tváře

(příspěvek číslo: 1331)
dne: 20.07. 2007

dobrý den,slyšela jsem že s věkem se zmenšují tukové polštáře v tvářích,proto bych se chtěla zeptat jestli je toto tvrzení pravdivé a pokud ano tak jestli v mích 18 letech by ještě mohlo dojít k viditelným změnám.

Dobrý den !
:-) promiňte mi ten úsměv, ale ke změnám, o kterých píšete dochází až po 50. roce věku v rámci stárnutí. Vás se tedy v 18letech něco podobného netýká, pokud nebude Vaše tělesná hmotnost výrazně kolísat.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


bradavky

(příspěvek číslo: 1330)
dne: 20.07. 2007

Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, jestli upravujete vpáčené bradavky. Děkuji.

Dobrý den !
Ano, tuto operaci provádím, je ale nezbytné se setkat a vše důkladně probrat. Máte-li tedy o setkání zájem, kontaktujte mě na mailové adrese kydlicek@fnplzen.cz nebo tlf.č. 603 838 838.
Hezký den !
Dr.Kydlíčekl


<< < 85 / 130 > >>