Plastická estetická chirurgie MUDr. Tomáš Kydlíček, s.r.o.

Areál fakultní nemocnice Plzeň, vchod C „stará“ budova, 6. patro

Přidat nový dotaz +


lýtkové svalstvo

(příspěvek číslo: 1384)
dne: 7.09. 2007

Dobrý den , chtěl bych se přeptat na tvarování menšího lýtkového svalu po peq equinoare , který je oproti druhému menší v obvodu o 2cm. Jednalo by se zde o tvarování pomocí implantátu nebo BioAlcamidu? Co taková operace obnáší po finanční stránce a jak dlouhotrvající efekt je zajištěn? Prosím o doporučení kliniky na tento specifický problém. Děkuji , s pozdravem Luboš

Dobrý den !
Implantátu, to je jediné vhodné řešení. Vyrábějí se lýtkové implantáty ze stejného materiálu jako implantáty prsů a platí pro ně i podobné omezení životnosti, tedy ten fakt, žeí to není na celý život. Velikost implantátů se musí objednat individuálně, ale cenu Vám nyní z hlavy nepovím, ale mohu jí zjistit, pokud vím vyrábí je firma Menor, Inamed a Polytech Silimed. Touto problematikou se zabývají všechna pracoviště plastické chirurgie, čili můžete se obrátit např. na to, které máte geograficky nejblíže.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


vpáčené bradavky

(příspěvek číslo: 1383)
dne: 7.09. 2007

Dobrý den,
chtěla jsem se optat zda je možné řešit problém vpáčených bradavek zvětšením prsů implantáty. O zvětšení uvažuji a zajímalo by mě, zda by to alespoň částečně vyřešilo i tento problém.
Děkuji za odpověď.

Dobrý den !
Typické vpáčené bradavky se nevyřeší augmentací, protože se jedná o zkrácení mlékovodů. Takový stav se musí operovat. Samozřejmě, pokud je vpáčení jen naznačené, může augmentace přinést zlepšení.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


výměna kůže

(příspěvek číslo: 1382)
dne: 3.09. 2007

jak se provádí plastika stehen a boků.
prosím pište.
BostickovaOlga@seznam.cz

Dobrý den !
Vůbec nerozumím Vašemu dotazu - co máte ba mysli plastikou ? Liposukci ? Redukční operaci stehen ? Zkuste to malinko upřesnit.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


odstranění jizev

(příspěvek číslo: 1380)
dne: 1.09. 2007

Pane doktore, jsem po autonehodě a mám sešroubovanou zlomeninu kotníku a holení kosti, při operaci mi provedli nářezy, které mám pod kolenem až po kotník, je jich asi kolem třiceti, některé jsou malé ale některé asi dva na jeden cm, dají se přeplastikovat? děkuji za odpověď Toupalová S.

Dobrý den !
Jizvu nikdy neodstraníte, maximálně nahradíte deformovanou, nevzhlednou jizvu jinou, kosmeticky více přijatelnější, ale když jizva vznikne, je to útvar na celý život.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


plastika po cisarskem rezu- řez korporální?

(příspěvek číslo: 1378)
dne: 1.09. 2007

dobrý den,mám za sebou 3 císařské řezy (korporální) v jedné stejné jizvě vedeny.Nyní by jsem chtěla podstoupit plastickou operaci a vypnutí břišní stěny, jelikož jsem podstoupila sterilizaci a další těhotenství již neplánuji.Jak se bude provádět v mém případě plastická operace, když mám korporální řez po 2 sekundárních a 1 primární sekci??Jizva je dlouhá 12cm svisle dolů asi 2cm od pupku.Děkuji za odpověď
Martina
klocko.m@seznam.cz

Dobrý den !
Abdominoplastika je u Vás možná stejně jako kdybyste žádnou operaci neměla. Jistě, větší opatrnost je nutná, jizva je jistou nepříjemnou komplikací, ale nijak zásadní.Žádný větší problém bych neviděl.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Penis

(příspěvek číslo: 1377)
dne: 31.08. 2007

Dobrý den,
chtěl bych se zeptat, jestli je možné nějakým způsobem zvětšit penis, jestli toto neprovádíte, provádí to někdo? Děkuji Michal

Dobrý den !
Zvětšení jako takové se rutinně neprovádí, prodloužení ano, ale je to prodloužení jen relativní, kdy penis v klidovém stavu je delší, absolutně to možné není.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Zase ploché bříško:-)

(příspěvek číslo: 1376)
dne: 31.08. 2007

Dobrý den PANE DOKTORE!Chtěla jsem se zeptat co by jsem musela podstoupit,když by jsem chtěla mit ploché břicho jako dříve?Jsem po třetím porodu,vážím 85kg,168cm.Ve spodní části břicha mám vytaženou kuži.Doporučil by jste mi ještě zhubnout,nebo se to provadí i plnoštíhlím?Moc děkuji za odpověd Jana

Dobrý den !
Pokud Jstse se svojí váhou spokojená a redukci hmotnosti neplánujete, pak plnoštíhlost nevadí a abdominoplastiku můžeme provést ( pokud Jste ale vhodnou adeptkou pro tento typ výkonu ). Pokud nějakou redukci plánujete, je samozřejmě lepší nejdříve zhubnout na cílovou hmotnost a pak teprve operovat, ale ne každý to tak chce.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Nos

(příspěvek číslo: 1375)
dne: 31.08. 2007



Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat, jestli je možné si vlastní manipulací pohnout s nosem. Svědil mě nos a protože jsem vařila a měla obě ruce špinavé, otřela jsem si několikrát nos nahoru a do strany o rukáv předloktí. Pak se mi zdálo,jestli nemám nos trochu nakřivo a také, že nosní přepážku mám šikmo. Nic mě nebolelo a nebolí, tak nevím, jestli jsem to tak měla už předtím nebo jestli je možné si tímto pohybem něco s nosem udělat( třeba i malinko ). Děkuji za odpověď.

Dobrý den !
Myslím, že můžete být klidná, k deformaci nosní pyramidy byste musela vyvinout daleko hrubší násilí a to byste dozajista věděla, že se něco neblahého přihodilo. Určitě Jste si to popsaným manévrem nezpůsobila, jen Jste si anatomie nosu nevšimla, protože nebylo prostě proč.
Hezký den !
Dr.kydlíček


zvětšení prsou

(příspěvek číslo: 1374)
dne: 31.08. 2007

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda je možné provést operaci zvětšení prsou u pacientky, která trpí autoimunitním onemocněním kloubů, jaká jsou rizika operace u této pacientky a pokud bude operace provedena a implantáty se nepřijmou, jak budou vypadat prsa po jejich odstranění?

Dobrý den !
Ano, operace možná je,pokud není klientka trvale léčena imunosupresivy či většími dávkami kortikoidních hormonů a pokud ošetřující revmatolog není vysloveně proti. Pokud se tedy neobjeví žádný z těchto rizikových faktorů můžeme operovat jen s lehce vyšším rizikem jako u klientky zdravé. Pokud se implantáty z prsů odstraní ( ať už z jakéhokoliv důvodu ), pak bych situaci přirovnal ke změnám během těhotenství a v poporodním období.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


kapsulitida

(příspěvek číslo: 1373)
dne: 30.08. 2007

Dobrý den pane doktore,
jsem dva roky po plastice prsou.Při posledním ultrazvukovém vyšetření mi zjistili kolekci tekutiny v okolí implantátu, zatím bez zn.kapsulitidy.Chtěla jsem se zeptat jaká je pravděpodobnost vzniku kapsulitidy v této tekutině, jestli je to otázka času, nebo k tomu nemusí vůbec dojít.Mohl byste mi poradit,jak odstranit tuto tekutinu, doporučili mi brát Wobenzim.
Děkuji

Dobrý den !
Nejspíše máte na mysli perikapsulární fibrózu, tedy stav, kdy se okolo implantátu vytvoří vazivové pouzdro, které se při změnách poněkud svrašťuje a tím vyvolává v prsu nežádoucí změny jako např. nařasení implantátu, zatuhnutí v prsu a v nejtěžších stupních defomity, bolesti a změny barvy prsu. Proč k tomu u jedné ženy dochází a u druhé ne se přesně neví, teorií je více. Přítomnost tekutiny okolo implantátu je poměrně častý nález a nemusí znamenat vůbec nic. Pokud sonografie prokáže normální nález okolo implantátu, tedy bez jeho nařasení a zesílení vazivového poudra, pak si myslím, že můžete být klidná, tím víc čím delší doba od operace uplynula.
Hezký den !
Dr.kydlíček


Liposukce nebo abdominoplastika?

(příspěvek číslo: 1372)
dne: 30.08. 2007

Dobrý de pane doktore, chtěla jsem se zeptat která z těchto operací by byla pro mě vhodnější. Je mi 23 let,95kg/175cm a od mala mám problémy s váhou s čímž souvisí můj problém - mám ve spodní části břicha nehezky vytaženou kůži, které bych se ráda zbavila. Kolik by taková operace stála a za jak dlouho bych mohla jít do práce(pracuji jako servírka)?

Dobrý den !
Těžko se na tomto místě vyjádřit zcela přesně, ale protože píšete o "vytažené kůži", tak bych spíše uvažoval o abdominoplastice, čili operačním vypnutí kožnětukové vrstvy přední stěny břišní. Jedná se o operaci v celkové anestézii, spojené s cca 2-3 denní hospitalizací. Cena operace by se pohybovala okolo 29.500.- - 31.000,- Kč dle délky hospitalizace. Dobu, po které byste měla zachovávat klidový režim bych odhadoval na 3 týdny. Osobní konzultace, vyšetření a pečlivé zvážení všech okolností jsou však nezbytné.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


dva zákroky v jedné operaci

(příspěvek číslo: 1371)
dne: 29.08. 2007

Dobrý den,
chtěla bych se zeptat zda je možné provést modeláž poprsí zároven s liposukcí boků.děkuji

Dobrý den !
Ano, lze to, pokud ale není ona liposukce rozsáhlá, pokud by to byl výkon malého rozsahu. Tomuto tématu se věnuji i v odpovědi na dotaz č.1368.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Zmenšení prsou

(příspěvek číslo: 1370)
dne: 26.08. 2007

Dobrý den, ráda bych se zeptala zda je možné uplatnit zmenšení prsou přes zdravotní pojišťovnu a co tomu předchází děkuji. Jsem 34 letá, bezdětná prozatím. Děkuji Benešová

Dobrý den !
Ano, je, ale aby taková operace byla zdravotní pojišťovnou hrazena, tak musí být splněna řada podmínek. Teprve pokud jsou tyto podmínky splněny, je možné zdravotní pojišťovnu o tzv. zvýšení úhrady písemně požádat a tato operaci může, ale také nemusí povolit. Teprve po kladném vyřízení žádosti je možné přikročit k vlastní operaci. A jaké to jsou ty zmíněné podmínky ? Předně se musí jednat o tzv. gigantomastii, tedy prsy musí být opravdu velké, ne jen velké, nebo pokleslé, ale velmi velké, musí způsobovat ortopedické či neurologické potíže ( musí být jejich hlavní příčinou ) a musí být vyčerpány všechny jiné, konzervativní, způsoby léčby. K tomu se pojí ještě několik dalších, řekněme vedlejších podmínek, ale tyto jsou hlavní. Takže nejdříve je zcela nezbytně nutné se dostavit do odborné poradny a vše důkladně probrat. Z této debaty pak vyjde co dělat dál.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


zvětšení prsou

(příspěvek číslo: 1369)
dne: 26.08. 2007

Dobrý den!
Chci se Vás zeptat, jaký máte názor na implantáty typu Nagor?

Dobrý den !
S implantáty Nagor nemám velké zkušenosti, proto Vám nemohu, bohužel, o nich podat nějaké bližší reference. Je mi líto, já používám především implantáty Laboratoires Eurosilicone, McGhan, Mentor, P.I.P.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Prsa

(příspěvek číslo: 1368)
dne: 24.08. 2007

Vážený pane doktore,mám k Vám dotaz.Plánuji operaci břicha a zároveň bych měla záiem o modelaci prsou,pravděpodobně příští rok na jaře. V unoru to budou dva roky co jsem po třetím porodu.Při každém dítěti jsem nabrala kolem 30kg.Držím dietu,hubhu pomalu,ale snad se mi to do toho jara podaří.Ale už teď mám velmi vytahané břichoa povisla prsa.Chtěla jsem se zeptat jestli je možné provést tyto dvě operace najednou?Mám obavy,že pokud nechám udělat plastiku břicha,tak mi pak dojde odvaha k dalšímu zákroku.Jsem 100%rozhodnutá zákroky podstoupit!Vybrala jsem si Vás,protože jsem viděla Váš
vysledek a slyším na Vás jen samou chválu.Mooc Vám děkuji za odpověd Michaela Plzeň

Dobrý den !
Děkuji za milý dotaz !:-) Obě operace spojovat není dle mě vhodné. Každý z těchto dvou výkonů sám o sobě trvá 1,5 - 2 hodiny a znamená určitou zátěž pro klientu ( narkóza, krevní ztráta, změny krevního oběhu v žilách dolních končetin, zátěž metabolizmu apod. ). Navíc pooperační období a rehabilitace po tak rozsáhlé operaci by byly určitě velmi svízelné... Kdepak, to nevidím jako dobrý nápad, sice byste měla vše najednou, ale s nepřiměřeně velkým rizikem. Doporučuji tedy oba výkony provést odděleně s pouzou minimálně 1 měsíc. Tohle Jste ale asi nechtěla slyšet...:-)), jenže bezpečnost estetické operace musí být na místě absolutně prvním a jiný postup než tento by určitě bezpečnější pro Vás nebyl. Mám ale tu zkušenost, že když klientka překoná obavy z první operace, tak k dalším se již rozhoduje daleko klidněji a snadněji.
Přeji hezký den !
Dr.Kydlíček


operace??

(příspěvek číslo: 1367)
dne: 24.08. 2007

Pane doktore,na rukou mám hodně povislé tricepsy.Cvičím,sportuji(měřím 170cm a vážím69kg.)postavu mám jinak pevnou.Je možný operační zákrok?Vím,že na tomto stavu se podepsal i můj věk(64),ale ty ruce jsou hodně ošklivé.Děkuji za odpověď Alena

Dobrý den !
Ano, operace možná je, je ale nutné počítat s poměrně dlouhými jizvami na vnitřní ploše paže.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


augmentace

(příspěvek číslo: 1366)
dne: 24.08. 2007

Vážený pane doktore,měla bych takový dotaz ohledně zvětšení prsou.Je mi 20let,asi před rokem jsem měla prsa tak čtyřky,poté jsem ale zhubla a ted mam takové menší trojky a hlavně hodně povolená,měla bych zájem o augmentaci,a chtěla bych kulaté implantáty,ráda bych se zeptala jak je to u Vás s cenou operace,hospitalizace,konzultaci,atd..děkuji

Dobrý den !
Děkuji za dotaz ! Určitě bychom se měli sejít a hlavně zvážit, zda Jste vhodnou adeptkou pro tento výkon, zda Vaše prsy jsou k tomuto typu operace vhodné. Pokud ano, pak bych Vám řekl vše potřebné ( a je toho hodně ). Za konzultaci neplatíte nic a vše ostatní je již závislé na typu a značce imnplantátu, délce hospitalizace, elastické podprsenky apod. Na tomto místě zcela jen orientačně mohu říci, že operace s použitím kulatých implantátů P.I.P., s jednodenní hospitalizací a jednou elastickou Z-Bra podprsenkou stojí 46.500,-Kč. Pokud máte o konzultaci zájem, prosím, ozvěte se mi na mail kydlicek@fnplzen.cz nebo na monil 603 838 838 a dohodneme si nějaký vhodný termín.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


operace nosu 1360

(příspěvek číslo: 1365)
dne: 23.08. 2007

Velice jste mi ulehčil rozhodování a jsem Vám za to nesmírně vděčná..Mockrát Vám děkuji!


operace nosu 1360

(příspěvek číslo: 1364)
dne: 23.08. 2007

Pane doktore, moc Vám děkuji za odpověď..není to ode mě fér ptát se Vás na jiné lékaře. Přesto se Vás ještě zeptám na jednu otázku a jestli nechcete, neodpovídejte..Kdybyste byl pacient a chtěl podstoupi reoperaci nosu, šel byste k Mudr.Zárubovi nebo k Mudr.Maříkovi...o prvním lékaři se toho všude píše hodně, o druhém už méně...a já bych ráda, aby druhá operace byla už poslední.

Dobrý den !
Chápu vaše rozpaky, zejména, pokud se jedná o reoperaci. Oba zmínění kolegové, které osobně dobře znám jsou z odborného hlediska rovnocení. Větší medializace Dr.D.Záruby je spíše otázkou prezentace a reklamy pracoviště, takže na to bych tolik nehleděl. Pokud je ale rozhodnutí mezi dvěmi možnostmi obtížné, proč nezvolit nějakou třetí ? Konkrétněji, třetího, jiného lékaře ? Mě osobně namátkou napadá např. Doc.Dr.M.Dušková z Prahy, nebo Doc.Dr.J.Válka z Brna. Vím, že jsem Vám asi dobře neporadil, ale tady je opravdu každá rada drahá. Možná by pomohlo zvážit, jak daleko byste musela dojíždět, tedy Jste-li např. z jižních Čech, nebo severní Moravy, to by mohl být také argument. Ale kdybych se měl vrátil úplně na začátek - chybu neuděláte ani u jednoho, oba jsou zkušení plastičtí chirurgové a mají dobré výsledky, žádný strach.
Přeji hezký den !
Dr.kydlíček


Břišní strie

(příspěvek číslo: 1363)
dne: 22.08. 2007

Dobrý den pane doktore, mám dotaz, jsem po 2 dětech a zůstali mi na břiše strie, je možné je nějak odstranit?? a také by mě zajímalo jak náročné by to bylo jak fyzicky tak i finančně? Předem mnohokrát děkuji za odpoved Pavlína

Dobrý den !
Strie lze odstranit jedině tehdy, provádí-li se klasická abdominoplastika, tedy operační vypnutí kožnětukové vrstvy přední stěny břišní. Tehdy se obvykle odstraňují ty okrsky kůže, kde strie bývají nejvíce. Samotné odstranění strií nějakým laserem, krémem, gelem apod. možné t.č. není.
Hezký den !
Dr.kydlíček


operace horních a dolních víček

(příspěvek číslo: 1362)
dne: 22.08. 2007

Dobrý den, pane doktore, je mi 46 let (dle prev. prohl. zdravá), chystám se na operaci horních a dolních víček a moc by mě zajímal Váš osobní názor, zda operovat oboje víčka zároveň (v celkové anestezii) nebo "v lokále" jedny a výhledově pak i druhé.
Předem moc děkuji za odpověď a Váš čas, který této e-onzultaci věnuje.
Marta

Dobrý den !
Děkuji za dotaz ! Já osobně si myslím, že místní umrtvení je zcela dostatečné, celková anestézie tedy určitě není nutná. Nějakých bolestí a silně nepříjemných pocitů se také nemusíte bát. Jiná je otázka, zda provést operaci současně horních a dolních víček, nebo spíše nejdříve horních a pak teprve dolních. Já osobně volím druhou možnost. Mám za to, že otoky, podlitiny, hojení je o něco rychlejší a "hladší" a také 2 hod. ležet na operačním stole není nic pohodlného. Myslím si také, že pri technicky jednodušších horních víčkách si klientka na pobyt na operačním sále a operační výkon i jaksi "zvykne", takže dolní víčka již absolvuje ve větším klidu. Toto je můj osobní názor, ale je mi jasné, že kolegové si mohou myslet něco jiného, já bych ale volil sice časově náročnější, ale určitě šetrnější postup.
Hezký den !
Dr.kydlíček
Přeji hodně štěstí a držím palce.
Hezký den !
Dr.kydlíček


Nepovedená operace

(příspěvek číslo: 1361)
dne: 21.08. 2007

Při vámi prováděné operaci jste telefonoval a bavil se s kolegy (o politice). Operace se nepovedla. Je tento přístup u vás běžný? Vracíte peníze?

Dobrý den !
Vážená klientko/kliente. V estetické chirurgii hraje subjektivní pohled pacienta na výsledek operace velkou roli a to často i tam, kde vše dopadlo dobře. Máte-li výhrady k výsledku operace a to je klidně možné, je třeba se u mě objednat a OSOBNĚ se domluvit na dalším řešení.
Tímto způsobem se nic konstruktivně vyřešit nedá.
Dr.Kydlíček


operace nosu

(příspěvek číslo: 1360)
dne: 21.08. 2007

Vážený pane doktore, prosím o radu. Chystám se na plastiku nosu a jsem z Jižních Čech. Rozmýšlím se mezi těmito plastickými chirurgy:Mudr. Pavlem Kurialem. prim. Mudr. Vladimírem Maříkem, Mudr.Dušanem Vlčkem.
Nevím jestli tito chirurgy znáte, jestli ano..Mohl byste mi doporučit toho nejlepšího na nosíky?:-)

Dobrý den !
Těžká rada, nerad bych byl neobjektivní, ale osobně dobře znám Dr.V.Maříka. Je to velmi šikovný operatér, precízní lékař a dobrý kolega. Tím vůbec nechci říci, že ostatní kolegové takoví nejsou, ale Dr.Maříka znám dobře a mohu Vám ho s čistým svědomím doporučit. Určitě budete spokojená/spokojený.
Držím palce a přeji hezký den !
Dr.Kydlíček


gummi smile

(příspěvek číslo: 1358)
dne: 20.08. 2007

Pane doktore,ráda bych věděla,zda provádíte tento zákrok?V jaké cenové relaci,anestezii...Můžu poprosit o velmi zevrubný popis tohoto zákroku?Jde mi o horní patro..Moc prosím.Hrozně nerada se směju z důvodu tohoto problému.děkuji vam

Dobrý den !
Je mi líto, ale tento výkon neprovádím.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Rhinoplastika

(příspěvek číslo: 1357)
dne: 18.08. 2007

Dobry den,jsem uz delsi dobu nespokojena se svym nosem-dlouhy s mensi skobou.Je to trapeni,..bude mi 20 let,nejsem si vedoma zdravotnich potizi,..chci se zeptat:jake jsou mozne komplikace pri plast.operaci nosu,jaka je doba zahojeni,boli to moc?moc dekuji

Dobrý den !
Komplikace jako takové jsou u rinoplastiky poměrně velmi vzácné, ale protože operace nosu je velmi delikátní a technicky obtížná operace, tak je třeba počítat prakticky se vším ...:-)) Obecně platí, že krvácení, záněty a různé poruchy hojení mohou vzniknout po každém chirurgickém výkonu, ale jak jsem řekl, jsou to naprosté výjimky. Jiná otázka je subjektivní spokojenost s jinak dobře provedeným výkonem, čili jakási identifikace s výsledným tv arem a velikostí. Abychom se vyvarovali právě podobných problémů, je třeba operaci a vše okolo ní důkladně, ale velmi důkladně probrat při osobní konzultaci. Je to sice s podivem, ale klienti si na bolesti nijak výrazně nestěžují a velmi často léky proti bolesti i odmítají.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


<< < 84 / 130 > >>