Plastická estetická chirurgie MUDr. Tomáš Kydlíček, s.r.o.

Areál fakultní nemocnice Plzeň, vchod C „stará“ budova, 6. patro

Přidat nový dotaz +


dolíčky na tváři- jizvy

(příspěvek číslo: 1414)
dne: 26.09. 2007

dobrý den pane doktore,mám obličej samou jizvu ,mám to od puberty.chci se zeptat jestli se stim da něco dělat.moc děkuji V.žaček

Dobrý den !
Jizvy po akné jsou problematické vždy, protože zasahují do hlubokých vrstev kůže. Snad jako nejlepší bych viděl použití speciálního laseru, který přesně kontrolovanou popáleninou obrousí povrchovou vrstvu jizvy a kůže, čímž se hranice mezi oběmi odlišnými tkáněmi stávají méně viditelné. Úplně a definitivně ale jizvu odstranit nelze. Když jizva vznikne, je to již napořád.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Odstáté uši

(příspěvek číslo: 1413)
dne: 25.09. 2007

Dobrý den,
můj syn po mně zdědil odstáté uši. Sama jsem podstoupila plastickou operaci uší v období puberty. Kdy nejdříve je možné provést tuto operaci u mého syna? Teprve jsou mu 4 měsíce. Doporučte mi prosím jaký věk je nejvhodnější a zda se operace provádí pouze místním umrtvením. Pro malé dítě to určitě nemůže být nic příjemného. Děkuji za odpověď.

Dobrý den !
Operace odstálých boltců se provádí velmi často a to především u dětí. Nejčastěší věk je mezi 7-10 roky, což považuji také za nejvhodnější období ( do 10let hrazeno zdravotní pojišťovnou ). Provádí se v místním umrtvení a jde to velmi dobře, pokud je dítě samo rozhodnuté a není někým přemluvené. Dítě se k operaci musí rozhodnout samo, pak je průběh výkonu a pooperačního období hladký a nekomplikovaný. Jakákoliv agitace zvenčí vhodná není i kdyby by byla sebeupřímnější. Pokud dítě, nebo pacient obecně, nezvládne místní umrtvení u takto nenáročné operace, pak není tento výkon prostě indikován. Narkóza má svoje rizika a pokud není indikována, tak je kontraindikována, jinými slovy, operovat dítěti odstálé boltce v celkové anestézii je chyba.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Reoperace

(příspěvek číslo: 1412)
dne: 24.09. 2007

Dobrý den,
jsem 5 let po operaci nosní přepážky. Před 2 lety jsem si nos zlomila ( mám pocit, jako když by se mi levá strana nosní přepážky "propadala").Dá se s tím ještě něco dělat i vzhledem k mému věku 35 let. Dočetla jsem se, že ideální věk pro tuto operaci je do 30 let. Předem děkuji za Vaši odpověď.Marcela

Dobrý den !
Dá, protože Váš věk není žádný problém. Je nejdříve třeba doplmiz vyšetření v ORL ambulanci, kde se posoudí stav sliznice, septa, průchodnout nodních průduchů a pal je nožné uvažovat o korekci tvaru nosní pyramidy.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Zmenšení

(příspěvek číslo: 1411)
dne: 23.09. 2007

Dobrý den,byla mi doporučena operace z důvodu nemoci páteře,astma,ale je mi 55 let, bez partnera, se starou maminkou,2 roky po endoprotéze,z četných alergií beru 8 mg denně Medrol,prsa 90/E, levé o 2 čísla větší, operace by pomohla, ale.. opět omezení pohybu, nepřítomnost v práci(přišla jsem o něj,rok hledala nové a nyní 3 měsíce pracuji),napsala jsem si pro+proti a stále jsem nedospěla k výsledku. Lze mi poradit?Mockrát děkuji.

Dobrý den !
Redukční operace prsů jsou velmi časté výkony bez ohledu na věkovou kategorii. Předpokládám, že po důkladném předoperačním vyšetření a za předpokladu, že bude Váš zdravotní stav stabilizovaný by byla operace možná i u Vás, ale to zásadní - rozhodnut se k tomu, však musíte udělat sama, já Vám mohu pouze nastínit možnosti, které se nám naskýtají.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


plastika prsou

(příspěvek číslo: 1410)
dne: 23.09. 2007

Dobrý den
Chtěla bych se zeptat na plastiku prsou. Myslím tím zvětšení prsou. Co když se operace nepovede a pacientka třeba nebude asymetrická apod.? musí si další operaci zaplatit nebo jí opravu uděláte zadarmo? A jak je tos životností implantátů? Musí se vyměňovat? A platí se te stejně, nebo méně?
Děkuji předem za odpoveď

Dobrý den !
Dotýká se problému, který se vždy posuzuje velmi, velmi individuálně a opatrně. Např. proč by prsy měly být asymetrické ? Nejčastěji je to proto, že už před operací asymetrické byly, což je normální a augmentací to prostě není možné vždy úplně vyřešit. Podobně je tomu např. u perikapsulární fibrózy, či rotace implantátu - riziko těchto komplikací je u každé augmentace a i když není velké, když vzniknou, jedná se o nepříjemné situace. Za tyto a za podobné jiné operatér prostě nemůže, jdou mimo něj a, samozřejmě, za ně nemůže ani klient. Proto je otázka úhrady u reoperací tak složitá. Životnost implantátů není nikde uvedena a všeobecně se uvádí, že se po 10 - 15 letech již mohou projevit změny, svědčící o únavě materiálu. Pokud k takové situaci dojde, tedy pokud implantát jeví tyto známky, pak je výměna implantátů na místě a postupuje se jako v případě operace první, pokud to je vzhledem k tvaru a velikosti prsů, možné.
Těmto a mnoha dalším otázkám se vždy věnuji během předoperační konzultace. Vždy je nezbytné si všechno vyjasnit a probrat, aby klientka podstupovala operaci v době, kdy je vše jasné a vyřešené.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Restylane

(příspěvek číslo: 1409)
dne: 22.09. 2007

Dobrý den pane doktore,
prosím o radu ohledně přípravku restylane.
Nezpůsobuje otoky jako matridex?
Jde poze o cenu a Matridex je proto levnější?
Co byste mi doporočil na vyplnění nosortet. vrásek?
Bojím se otoků a zatvrdlin, u Restylane popisovné nejsou.
Děkuji za vysvětlení.

Dobrý den !
Výplňových preparátů, tzv. fillerů je spousta a každý, kdo je používá má svoje oblíbené "značky". Já používám Matridex, protože s ním mám dobré zkušenosti i přes počáteční cca 2-3 denní otoky. V minulosti jsem používal hodně Vicontour, Hylaform, Deramdeep, Dermalive, Radeisse, ale s Matridexem jsem nejspokojenější. K Restylanu Vám toho mnoho neřeknu, protože jsem jej moc nedával a to nestačí na to, abych se k němu seriózně vyjádřil a srovnal jej s jinými materiály. Je mi líto, ale asi Vám mnoho nepomohu.
Hezký den !
Dr.kydlíček


plastická operace měké části špičky nosu.

(příspěvek číslo: 1408)
dne: 20.09. 2007

Dobrý den , plastické operaci tohoto typu jsem se dočetla již hodně, ale je mi 17, mám komplexy z mého nosu a co nejdřívé bych tuto operaci chtěla podstoupit. V jaké cenové relaci by se asi daná operace pohybovala? a je možné uplatnit nějaké slevy. Děkuji moc Zuzka (Zlín)

Dobrý den !
Ceny jsou odlišné v závisloti na pracovišti. Záleží také na tom, zdä se operuje v narkóze či místním umrtvení, za hospitalizace nebo ambulatně. V mém případě by se tedy cena špičky nosu pohybovala mezi od 11.000,-Kč ( ambulatně, místní umrtvení ) ke 20.000,- Kč ( 1 denní hospitalizace, narkóza ). Sleva na ceně operace je možná, pokud se jedná o třetí výkon.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Plastika nosu

(příspěvek číslo: 1407)
dne: 20.09. 2007

Zdravím pane doktore,
Chtěla jsem se zeptat ohledně mého přítele - je 35 let stár a má od dětství několikrát zlámaný nos.Je možné v tomto věku plastikou zcela nos napravit?
Děkuji za odpověď a přeji hezký zbytek dne.
S pozdravem P.M.

Dobrý den !
Ano, to je možné určitě, žádný strach, jen je nutné vše důkladně vyšetřit, promaslet a domluvit se na dalším postupu.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


plastika nosu

(příspěvek číslo: 1406)
dne: 19.09. 2007

Dobrý den,
Působí na mne dost podivně, když po operaci nosu mne kontroluje jiný chirurg než operatér, i když tento byl prý také u operace,(operatér svoji práci ani jednou neviděl) a již po třech měsících se mne ptá zdali jsem s výsledkem spokojena. Tady všude se dočítám, že výsledek je možno hodnotit nejdříve až po 1/2 až 1 roce. Ještě pořád cítím otoky a zhoršené dýchání přes ztuhlý nos. Mám mít pocit, že jsem nebyla ve správných rukou?

Dobrý den !
Tkáně nosu se konzolidují půl až jeden rok po operaci, čili definitivní výsledek není možné ještě vidět,na to je brzy, ale předběžný ano. Já se také ptám savých klientek jak se jim nos líbí, i když vím, že definitivní zhodnocení výsledku operace je ještě daleko. Zatím mějte trpělivost a vyčkejete, subjektivní potíže o kterých píšete jsou možné, budou nejspíše přechodné a mohou být způsobeny změnami v měkkých tkáních nosu v průběhu hojení. Pokud byste chtěla vše konzultovat se svým operatérem, požádejte při kontrole o setkání s ním, určitě Vás rád uvidí.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


nos

(příspěvek číslo: 1405)
dne: 19.09. 2007

Zdravím vás pane doktore, jsem asi 3 měsíce po rhinoplastice. Stále mi tuhne špička nosu. Sice po tlakové masáži se to uvolní a změkne, ale po nějaké době(hlavně ráno) je opět špička tuhá.Asi jsem nedočkavá, ale chci vědět jestli to časem ustoupí nebo je třeba něco jiného podniknout s lékařem. Také mám pocit že hrbol a šířka v jeho místě není zmenšený tak jak bych si představovala, je možné tlakovou masáží dát tomu ještě "lepší" tvar?

Dobrý den !
Ještě vyčkejte a ničeho se nebojte. Tkáně se po operaci konzolidují obvykle okolo půl roku ( nos i déle ) a to se navenek projeví různými změnami, např. zatuhnutím. Ještě tedy vyčkejte a masírujte jako dosud, vše určitě dopadne dobře, jenom to chce ještě trošku trpělivosti.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


zvětšení prsou a liposukce

(příspěvek číslo: 1404)
dne: 19.09. 2007

Dobrý den pane doktore. Za jak dlouho po tom, co ukončím kojení je možné si nechat zvětšit prsa ? Je možné tuto operaci spojit s liposukcí břicha a boků nebo je lepší to udělat zvlášť a v jakém časovém odstupu ? Je vhodné si zvětšení prsou nechat dělat v zimních měsících stejně jako liposukci? A jak dlouho předem je potřeba tyto operace objednat_? Děkuji za odpovědi na mé otázky. A.W.

Dobrý den !
Já obeceně nerad operace spojuji a mám pro to dobré důvody. Samozřejmě, pokud by se jednalo o drobnější liposukci, nepříliš rozsáhlou, pak by to asi možné bylo, jestliže by ale se uvažovalo o operaci větší, pak bych doporučoval výkony dva v rozmezí minimálně 3 týdnů.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


liposukce

(příspěvek číslo: 1403)
dne: 19.09. 2007

Ráda bych se zeptala, jestli je možné absolvovat liposukci břicha a boků, když ještě 1-2x denně kojím. Děkuji za odpověď A.

Dobrý den !
V zásadě ano, kojení není překážka, operace ale znamená kojení na několik dní přerušit, takže spíše zvažte, zda není vhodné operaci absolvovat až když kojit nebudete.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


červenání a tlak v nose

(příspěvek číslo: 1402)
dne: 18.09. 2007

Dobrý den, mám problémy s červenáním a tlakem v nosu. Při čtení či zpívání atd. nos nejenom červená, ale cítím i tlak a zdá se,jako by nos trochu otékal. Občas cítím tepat cévku na straně nosu. Vnější zásahy laiserem příliš nepomohly. Používám mastičku Rozex, kde účinek asi je, ale ne tak značný. Existuje jiná možnostl léčby. Slyšel jsem o vypalování nosních cévek.

Děkuji moc za zodpovězení dotazu.

Pavel

Dobrý den !
Chápu Vaše problémy, ale asi Vám nemohu pomoci. Vaše potíže patří spíše do péče kožního a nosního lékaře. Oba by Vás měli vyšetřit a pokusit se potíže vyřešit. Já, bohužel, nemám k dispozici možnosti Vám pomoci.
Držím palce a přeji hezký den !
Dr.Kydlíček


Augmentace prsou

(příspěvek číslo: 1401)
dne: 18.09. 2007

dobrý den, zajímal by mě Váš názor na uložení inplantátu nad či pod sval. Jsem robusní postavy, mám 180 cm a váha 72 kg. Hrudník mám velkej, širokej, svoje prsa pevné jedničky. Na jedné konzultaci mi bylo řečeno min. 380 a pod žlázu a na druhé pod sval a mˇéně..nějak nevím, co si vybrat. Není těch 400 pos žlázu moc velká zátěž? aby mi prsa brzy nepovisla. Děkuji Daniela

Dobrý den !
Předně musím říci, že neexistuje nějaké jedno osvědčené know-how, nějaké jedno doporučení, podle kterého chirurg postupuje. Vždy se musí vzít v úvahu řada okolností, faktorů a momentů, které nakonec rozhodnou o postupu. Spolurozhoduje např. tvar a velikost hrudníku, zvar a velikost stávající prsů, kvalita tkání, muskulatura, podkožní tuková vrstva, výška postavy, Vaše subjektivní estetická představy, osobní zkušenost lékaře apod. Teprve až se maximum těchto momentů shrne a dají se dohromady, řešení se vynoří. Pokud Vám lékař navrhl nějaké řešení, má pro to určitě své dobré důvody a pokud Vám dva lékaři řekli trošku jiné informace, pak to jenom potvrzuje ten fakt, že k jednomu problému lze přistoupit z různých stran a neznamená to, že jedno řešení by bylo dobré a druhé špatné, ale jen to že problém lze úspěšně řešit různými způsoby.
Hezký den !
Dr.Kydlíček
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Zmenšení prsou

(příspěvek číslo: 1400)
dne: 18.09. 2007

Dobrý den.
Chtěla bych zmenšit prsa,je mi 28.let,velikost mám 80D. Mám jedno dítě a v budoucnu bych chtěla ještě jedno. Byl by to problém? Taky se léčím již 7.let na RS a beru kortikoidy.
Děkuji za odpověď

Dobrý den !
Nikoli, redukční operace možná je jako u každé jiné ženy. Nevadí ani Vaše přání mít ještě jedno dítě ani Vaše onemocnění, jen je třeba kladného vyjádření Vašeho ošetřujícího neurologa. Samozřejmě, že kortikoidy mohou představovat určité riziko, ale neznamenají absolutní překážku eventuální operace.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Poprsi

(příspěvek číslo: 1399)
dne: 18.09. 2007

Dobry den pane doktore,je mi 19 let a mam problem s poprsim,leve prso mam tak o polovinu vetsi nez prave a jeste maji obe naprosto jiny tvar.rikali mi at pockam ze to doroste,ale zacinam ztracet nadeji.Je nejaka moznost operace,po ktere bych mohla v budoucnu kojit?

Dobrý den !
Asymetrie tvaru a objemu prsů je do jisté míry fyziologickou záležitostí, pokud ale přesáhne určitou mez stává se problémem. Řešením je modelační operace. Nyní je ale třeba se osobně sejít, posoudit stávající stav a rozhodnout, zda by se operace týkala jen jednoho, nebo obou prsů. Bez důkladného vyšetření a konzultace se dále nepohneme.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


úprava brady

(příspěvek číslo: 1398)
dne: 17.09. 2007

Vážený pane doktore,chtěla bych se Vás zeptat jak je náročná operace úprava brady.Jednalo by se o zmenšení,skus mám v pořádku.Kolik taková úprava stojí.Děkuji za odpověď.

Dobrý den !
Jsem teď lehce na rozpacích, nevím totiž jakou úpravu na mysli máte. Asi by pomohla fotka, ze které by bylo jasné co Vám vadí. Poslat mi jí můžete na můj mail kydlicek@fnplzen.cz.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


zvětšení prsou bez implantátů

(příspěvek číslo: 1397)
dne: 17.09. 2007

Slyšela jsem o nové metodě zvětšování prsou. Prý se místo implantátů použijí tukové buňky odsáté při liposukci. Dělá to někdo v ČR?

Dobrý den !
Myslím, že jsem se podobné problematice zde již před nedávnem ěnoval. Nikoli, v ČR se tato metoda neprovádí a t.č. se nejedná o obecně přijatou, dostatečně vyzkoušenou a uznávanou jmetodu zvětšení prsů. Zatím je použití prsních silikonových implantátů stále metoda všeobecně uznávaná, dostatečně vyzkoušená a efektivní. Samozřejmě, že vývoj se, naštěstí, nezastaví a nějaká jiná metoda zcela určitě najde a zavede, ale realita je nyní takováto.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


augmentace

(příspěvek číslo: 1396)
dne: 16.09. 2007

Dobrý den pane doktorke,
prosím o zodpovězení mého dotazu.
Jsem 2,5 týdne od oprace prsů v jedné mimopražské nemocnici. Dvorcem, pod sval. Na jednom z prsů se mi začala dělat jakoby "pomerančová
kůže-celulitida". Je tam ďolík o velikosti cca 6 cm. Na
omak i na pohled je to hrbolaté a nepěkné.

Nebyla jsem na to upozorněna, takže si dělám starosti.
Můžete mi prosím poradit?
Děkuji

Dobrý den !
Buďte zcela klidná, od operace uplynula velmi krátká doba a tkáně prodělávají bouřlivé procesy hojení, které se navenek mohou projevovat různě. Vím, že mě se to říká snadno, ale zachovejte si klidnou hlavu a ještě vyčkejte. Určitě by bylo vhodné ale navštívit Vašeho operatéra a ukázat mu to, ale jak říkám, buďte v klidu, určitě vše dopadne dobře a Vy budete nakonec s výsledkem spokojená.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


(příspěvek číslo: 1385)

(příspěvek číslo: 1394)
dne: 16.09. 2007

Nefunguje fultextové vyhledávání v příspěvcích.

Kontrolaval jsem to, i pod různými prohlížeči a vyhledávání normálně funguje?! Např. na heslo liposukce mi to vrátí 41 příspěvků. Zkuste to prosím ještě jednou a případně napište podrobnosti: operační systém, prohlížeč atd. Děkuji

Webmaster


zmenšen malých stydkých pysků

(příspěvek číslo: 1393)
dne: 15.09. 2007

Chtěla bych se zeptat kolik stojí zmenšení malých stydkých pysků z důvodu vytahaní od kalhotek. Prekáží mi a není mi to zrovna dvakrát přijemné. Děkuji za odpověď

Dobrý den !
V místním umrtvení s 1 denní hospitalizací 10.000,-Kč.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Zmenšení prsou

(příspěvek číslo: 1392)
dne: 15.09. 2007

Hezký den přeji,pane doktore,mám po 2 porodech a nyní ještě kojím,ale už nechci,ikdyž malá to pořád vyžaduje.Je jí 21.měsíců.Mám pravé prso o dost viditelně větší a také velké a vytahané.Je možné a jde to jít na operaci zmenšení s tím ikdyž kojím a pak bych po operaci nekojila?Nemám odvahu přestat a také ty prsa jsou na mě dost těžká,měřím jen 158cm.Bolí mě stále záda a vím,že to je od těch prsou.Děkuji za odpověd.Paní Lucka

Dobrý den !
Před operací je vhodné nekojit 6 měsíců. Během této doby dojde ke zklidnění žlázy, která je v době kojení aktivovaná. Teprve pak bychom mohli operovat. Výkon v době kojení tedy vhodný není a to z více důvodů.
Kojení jako takové je velmi vhodné a pro dítě významné, i když mám pocit, že se v posledních letech jeho význam snad až přeceňuje. Nicméně pro dítě je přínosné v prvních 7 měsících života, jakmile se převede na plnou stravu, svůj význam ztrácí. Takže se nebojte, dítě nyní rozhodně o nic už neochudíte.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


vpáčené bradavky

(příspěvek číslo: 1391)
dne: 14.09. 2007

Dobrý den,
chtěla bych se zeptat jestli je možné aby každá bradavka měla jiný stupeň vpáčení. Na vyšetření jsem nebyla, ale jedna bradavka je vystouplejší než druhá a pozoruji to i když je zima, levá ta větší se více postaví než ta pravá. A jak se tento problém řeší? Je mi 19 let, takže děti určitě plánuji.

Děkuji za odpověď

Dobrý den !
Ano, možné to je, organizmus je do jisté míry asymetrický. Řešení je nasnadě - piercing nebo operace. Zde je třeba pečlivě zvážit míru vpáčení. Pokud je vpáčení výrazné, podstatné, pak kojení obvykle nebývá stejně možné, takže operovat můžeme i před porodem. Pokud ne, pokud je jedná o mírnější stupeň vady, pak bych doporučoval spíše vyčkat na dobu po porodu.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


po porodu

(příspěvek číslo: 1390)
dne: 14.09. 2007

chtěla bych se zeptat slyšela sem že spraveni břicha po porodu se da udělat za určítou sumu pak se to da splacet vi te ja mam po porodu strašně rostehane břícho a hodně popraskane chtěla bych si to nechat spravit ale nemužu si dovolit zaplatit celkovou častku tak se ptam jestli se to da zaplatit i na splatky děkuji moc za odpověd na veronika.mil@centrum.cz děkuji veronika

Dobrý den !
Abdominoplastika možná asi ( soudě podle toho co píšete ) je. Otázka úhrady je poněkud složitější, ale určitě je možné nějakou schůdnou cestu najít. Chce to ale se sejít a všechno důkladně probrat osobně.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


BostickovaOlga@seznam.cz

(příspěvek číslo: 1389)
dne: 13.09. 2007

Proč mi neodpovídáte. Jsem ochotná nzaplatit cokoliv.

Dobrý den !
To, že neodpovádím neberte osobně, důvod proč mám zde, na fóru, zdržení je prozaický - nestíhám... Vůbec nestíhám a spoléhám na tento víkend, že vše dohoním. Nechci se Vašim otázkám věnovat jen tak halabala v rychlosti je abych to měl za sebou. Je třeba si vyhradit na ně nějaký čas a v tom je ten problém. Ale určitě všem odpovím !
Hezký den a pěkný víkend ! :-)
Dr.kydlíček


<< < 83 / 131 > >>