Plastická estetická chirurgie MUDr. Tomáš Kydlíček, s.r.o.

Areál fakultní nemocnice Plzeň, vchod C „stará“ budova, 6. patro

Přidat nový dotaz +


Odstáté uši

(příspěvek číslo: 1442)
dne: 22.10. 2007

Dobrý den,
dceři je 7 let. Slyšela jsem, že do 7 let věku 'přišití uší' hradí (proplácí) pojišťovna? A prý je nová metoda, při které zákrok trvá 1 hodinu a rekonvalescence cca 14 dní?
Předem děkuji za odpověď

Provádí se tento zákrok i v Plzni?

Dobrý den !
Operace boltců běžně trvá 40 - 50 minut a následné hojení 2 týdny... Podstata je vždy stejná - přetvarovat boltcovou chrupavku a tak jí vnutit žádaný tvar. Operace je hrazena zdrav.pojšťovnami do 10ti let věku a zcela zásadní je spontánní popzitivní motivace dítěte.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


jizva po slepáku

(příspěvek číslo: 1441)
dne: 22.10. 2007

dobrý den pane doktore
ja už sem se vás ptala na tu jizvu a dejme tomu že bych přistoupila na ten zákrok,proto se vás ptám ještě jednou abych se teda rozhodla co by to bylo za zákrok aby mi ta jizva co nejvýc zmizela?na jak dlouho to je (jesti tam budu muset být par dní?)a kolik to stojí ja se rozhodnu a telefonycky popřípadě osobně se domluvýme moc děkuji
Hanzlíková.

Dobrý den !
Asi nejlepší by bylo, kdybyste mě navštívila v mojí poradně, kterou pro podobnou problematiku mám každé pondělí dopoledne ( 8,30 - 11,30 hod. ) ve FN Plzeň-Lochotín, vchod B, 6. patro. Podíváme se, vše zvážíme a eventuálně naplánujeme.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Zmenšení brady

(příspěvek číslo: 1440)
dne: 21.10. 2007

Dobrý večer pane doktore, mám velmi vystouplou bradu a zajímalo by mne zda se tato deformace dá nějakým způsobem upravit.Pokud podstoupím plastickou operaci zmenšení brady- je možné, že se mi brada opět vrátí do původní pozice i po operaci? Za odpověď předem děkuji

Dobrý den !
Možné to je, ale nejdříve je nutné Vás důkaladně vyšetřit, ujasnit si anatomickou situaci a teprve potom se rozhodnout jak jí řešit.Pokud je podkladem tvaru brady tvar dolní čelisti, pak neexistuje ale jednoduché řešení a zásah do skeletu obličeje je vždy něco, co se musí zvážit.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Dotaz

(příspěvek číslo: 1439)
dne: 21.10. 2007

Dobrý den,
chtěla bych se zeptat,tuk se mi usazuje v oblasti zadku,takže mám velký kulatý tvar zadku,odstávájí mi sukně a veškeré oblečení musím nosit o číslo větší, opravdu to vypadá docela neesteticky. Dá se to nějak řešit, cvičím, ale moc to nepomáhá...jaká forma liposukce je na tohle nejlepší popř. existuje nějaká neinvazivní metoda?? Děkuji moc za pomoc. Pěkný den

Dobrý den !
Každý vychází při řešení problému ze svých zkušeností. Já osobně bych považoval manuální tumescentní liposukci za nejlepší řešení. O neinvazivní metodě bych neuvažoval, je nutné redukovat absolutní počet tukových buněk v daných lokaliotách a tím změnit tvar zadečku.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Plastika varlete

(příspěvek číslo: 1438)
dne: 20.10. 2007

Dobrý den.
Je mi 19 let.Jako malý sem prodělal operaci nesestouplého varlete a nyní bych měl zájem o testikulární silikonovou protézu. Je tento zákrok možný? Pokud ano, tak jaká je přibližná náročnost zákroku, doba hospitalizace, cena a doba hojení. Hradí alespoň z části tento zákrok pojišťovna?

Předem děkuji za odpověď.

Dobrý den !
Ano, možné to je a není to nijak mimořádný výkon, nicméně máte spoustu logických otázek, které by bylo vhodné probrat osobně a důkladně. Navrhuji se tedy někdy sejít a vše důkladně zvážit.
Hezký den!
Dr.Kydlíček


Péče o jizvu

(příspěvek číslo: 1437)
dne: 19.10. 2007

Dobrý den,

nedávno mi byla odstraněna piha na rameni. Bohužel chování paní doktorky na chirurgii bylo krajně lhostejné až nepřátelské a tak jsem ani nedostala žádné instrukce k tomu jak se starat o jizvu. Na internetu jsem se dočetla, že by se jizva kromě promašťování měla také masírovat tlakem. Nevím však, kdy je s takovýmto masírováním vhodné začít. Od včerejšího dne (tj. 10 dní od samotného zákroku) mám vyndané stehy. Mám pocit že se jizva trochu rozestoupila a je zřetelnější žlábek uprostřed. Jizva není veliká (cca 1,5 cm), mám ale obavy, aby se nezvětšovala a zajímalo by mě zda případnému zvětšování jizvy mohu nějakým způsobem předejít.

Za Vaši odpověď předem děkuji.

Dobrý den !
S jizvami a jizvením jsou vždy problémy. Jizva je tkáň, pomocí které organizmus zaceluje poranění a setkat se s ní můžeme kromě kostí kdekoliv. Má svou typickou histologickou stavbu, která jí odlišuje od okolní tkáně a svůj "kalendář" vyzrávání. - A v tomto všem je zakopaný pes. Po odstranění stehů ponechávám jizvě 1, maximálně 2 týdny na konzolidaci a doporučuji jen mýt mýdlem, mechanicky čistit, mastit několikrát denně např. Indulonou a neslunit. ta "pravá", intenzivní péče o jizvu přijde až po tomto přechodném období. Do doporučení každému pak napíšu: "Jizvu 2x denně mýt, mechanicky čistit, po osušení zlehka promastit ( např. Indulona, Nivea apod. ), možno použít i dle návodu Dermatix gel + intenzivní a systematické tlakové masáže 3 - 5 x denně ( tlak prstů na jizvu bez povrchového tření po dobu minimálně půl minuty s několikavteřinovou přestávkou opakovaně po dobu 5 - 10 min ), jizvu chránit před sluncem - vhodný krém s vysokým UV faktorem ( např. 94, 96 - fi. Spirig ).
Oba - lékař i klient musí počítat s dlouhodobou, několikaměsíční systematickou péčí o jizvu a to až do doby, kdy je jizva jemná, hladká, bledá, necitlivá, tedy úplně zkonzolidovaná, vyzrálá a klidná. Jak dlouho tato konzolidace bude trvat nikdy není jasné, ale minimálně se musí počítat se 6ti měsíci, obvykle ale déle.
Toto je moje know-how a chápu, že jiný kolega má jiný osvědčený recept, ale já jsem s tímto spokojený, ptrotože mi přináší dobré výsledky. Pokud se ale tato péče neosvědčí, jsou zde ještě jiné, další možnosti.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


vyjmutí

(příspěvek číslo: 1436)
dne: 18.10. 2007

Dobrý večer pane doktore, jakou máte zkušenost s vyjmutím implantátů. Je nutná vždy modelace prsou nebo lze dosáhnout "skoro" původního tvaru?

Dobrý den !
Modelace prsů po odstranění implantátů nutná není, ale původního tvaru dosáhnout asi nepůjde... těžko si totižpředstavit, že pod prs vložíme implantát, necháme jej, aby se tomuto implantátu přispůsobil a po vyjmutí zase zaujal původní tvar. Prs nemá zase takovou tvarovou paměť a navíc i sám stárne, takže s tímto bych moc nepočítal. Otázka následné modlace je ale složitější a přesahuje možnosti tohoto fóra. Ve hře jsou jizvy, velikost prsu apod., takže by bylo spíše vhodné to rozebrat osobně.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


hýždě

(příspěvek číslo: 1435)
dne: 16.10. 2007

Chtěla bych se zeptat zda je možné nějak řešit velmi plochý zadek. Řekla bych ,že lety je to stále horší.Připadám si z profilu úplně rovná.Je mi 50 let. Děkuji za radu. Sloupová

Dobrý den !
Pokles hýždí je jeden z projevů stárnutí tkání, podobně jako třeba pokles tváří, krku a prsů apod. Je to komplexní projev, kdy se mimo jiné snižuje hydratace tkání a elasticita, dochází ke změně distribuce podkožního tuku a to vše se projeví právě např. poklesem hýždí. Na Vaši otázku nedokáži jednoznačně odpovědět aniž bych Vás nejdříve neviděl. Samozřejmě, že se nabízí augmentace, tedy použití silikonových hýžďových implantátů, ale ta se řídí poměrně jasnými kritétrii, které právě vyjdou z vyšetření, takže se nyní asi z místa nepohneme. Jistě by pomohla alespoň fotka ( zezadu + profil ), pak bych se mohl vyjádřit již přesněji..
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Modelace prsou

(příspěvek číslo: 1434)
dne: 16.10. 2007

Dobrý den, pane doktore, mám dotaz ohledně modelace prsou... mám velká prsa, ale jsou hodně povislá... přemýšlím o operaci, ale můj problém je, že se bojím celkové narkózy. Je u této operace možná pouze částečná??? moc děkuji za odpověď

Dobrý den !
Nikoli, modelační operace prsů vyžaduje narkózu, v místním umrtvení si to opravdu nedovedu představit. Samozřejmě, že narkóza má svoje rizika, pokud je ale pacient před operací dobře vyšetřený a na ní i připravený, pak se rizika minimalizují a není třeba mít z narkózy nějaký velký strach. Jinak částečná narkóza neexistuje, buď se jedná o narkózu jako takovou, nebo o místní umrtvení, často zmiňovaná neuroleptanalgézie či analgosedace se svými riziky od celkového umrtvení nijak neliší.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


pan Karel

(příspěvek číslo: 1432)
dne: 16.10. 2007

mám znaménko ne přímo na víčku ne typickou černo barvu ale hnědé barvy v průměru 2,5mm něco jako malá kulička.Dá se to odstranit a porostou mi pod ním řasy i nadále a je to bezpečné?předem děkuji

Dobrý den !
Odstranit se takový útvar dá, není to příliš složité a ani nebezpečné.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Dotaz ke zmenšení prsních dvorců

(příspěvek číslo: 1431)
dne: 16.10. 2007

Dobrý den,

chtěla bych se zeptat již k níže uvedenému dotazu. Mám ten samý nebo spíš podobný problém. Se svými prsy jsem spokojená, ale trápí mě velikost dvorců. Nevím jestli se paní ptala na bradavky jako takové nebo na velikost dvorce. Mě by zajímalo zdali by šla provést úprava dvorců.(Zmenšení)Je mi 23 let a nerodila jsem.
Děkuji Vám za Vaši odpověď.

Dobrý den !
Zmenšení dvorců možné je a není to příliš složitá záležitost. Jedná se o operaci v místním umrtvení, provedený ambulantně. Následné kojení možné je, jen je třeba počítat s jizvami na hranici červeně dvorce a okolní kůže.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Dotaz

(příspěvek číslo: 1430)
dne: 15.10. 2007

Dělají se u nás náhrady boltců?Má dcera měla popáleniny 3 stupně a o boltec přišla.V okolí má transplantovanou kůži.Jak jinak je možné boltec nahradit?Prosím poraďte mi.Děkuji

Dobrý den !
Ano, rekonstrukční operace se provádějí jak pro vrozené vady, tak, jako ve Vašem případě, po různých úrazech. Pokud nejste zdaleka, navštivte mě v mé poradně, kterou pro tyto účely mám ve FN Plzeň-Lochotín, nějaké pondělí dopoledne ( 8,30 - 11,30 hod.). Podíváme se a zvážíme, co se dá dělat. Pokud Jste zdaleka, poradím Vám kam se obrátit, ale bez důkladného pohovoru a vyšetření Vám na tomto místě nedokážu seriózně poradit.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Pytle pod očima po druhé

(příspěvek číslo: 1429)
dne: 15.10. 2007

Pokračování otázky 1429. Po operaci jsem prakticky po půl roce. Dle Vaší odpovědi jsem si připlatil zcela zbytečně horní víčka a operace dolních mi nepomohla. Celkem asi 9000+9000 a doktor věděl, že mi pytle, které byly daleko od řezu, neodstraní. Pak mi řekl, že jsou to lícní kosti. Ostatní lidi lícní kosti nemají a mě operoval víčka horní - dolní. Zaplaťte si dole! Chcete-li mě vidět, rád Vám ty oči ukáži.

Dobrý den !
Trošku bych Vás opravil - já jsem vůbec neřekl, že se horní víčka operovala zbytečně ! To ne, to nemohu z tohoto místa napsat ! Já jsem se jen snažil naznačit jak složitá je problematika dolních víček, nic víc, nic míň. Doporučil bych Vám se každopádně obrátit na Vašeho operatéra a s ním vše probrat. Sice nevím kdo Vás operoval a ani to vědět nechci, ale zcela určitě se Vám bude věnovat a bude mít zájem na Vaší spokojenosti.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


pytle pod očima

(příspěvek číslo: 1428)
dne: 12.10. 2007

byla mi provedena operace horních i dolních víček. To vše jsem podnikl za účelem odstranění pytlů pod očima. Oči mám poněkud jinak, ale pytle mám furt. Stálo to k 18000,- a výsledek není to, co jsem od toho čekal. Kdybych znal předem výsledek, tak jak ho musel znát lékař, byl bych bohatší o své peníze. Je možné udělat něco s natažením kůže a zlikvidovat ty ošklivé pytle? A za jakou cenu a z jakým výsledkem (zase nepovedlo?)

Dobrý den !
Je příznačné, že píšete o dolních víčkách. Ty horní totiž obvykle výraznější potíže nedělají, a to proto, že tam jsou jiné anatomické poměry než na těch dolních. A právě v anatomii dolních víček, v kvalitě tkání a nepřímo také i ve věku je ta potíž. Dolní víčka mají totiž svoje určité meze, které nelze překračovat beztrestně. Kdyby operatér ubral kůže víc než elasticita dolního víčka dovoluje, riskoval by tzv. ektropium, čili stav, kdy se okraj víčka od oční koule odchlípí. Je to stav, který jednak nepůsobí esteticky dobře a jednak může způsobit některé nežádoucí komplikace jako třeba vysychání oka, slzení, záněty spojivek. Operatér během operace musí být přesný na milimetr, což se dobře dělá u mrtvé hmoty, ale velmi špatně u živé tkáně, která své vlastnosti různě mění. Může se tak dobře stát, že operující udělal co mohl, ale maximálně možný dosažený výsledek neodpoovídá Vašim představám a přáním. Může to tak být, protože právě tento rozpor v estetické chirurgii způsobuje řadu potíží. Já kupříkladu se snažím klienta připarvit na tuto eventualitu, ale jsem si vědom toho, že i dobře poučený laik nemá tu zkušenost aby mě přesně pochopil... V komunikaci, v nedorozumnění před operací může být ten problém. Jiná věc je, jak dlouho po operaci Jste. Pokud se operovaly horní i dolní víčka najednou, tak je třeba počítat s delšími otoky, tkáně se konzolidují déle. Obecně pak platí, že jakýsi předběžný výsledek lze hrubě hodnotit za 3 měsíce, ale definitivní ne dříve než za půl roku - během této doby ve tkáních dochází k různým změnám, které se mohou projevit právě přetrvávajícím otokem, které simulují zmíněné pytle pod očima a to přesně v místech, kde je operatér již odstranil. Možnost reoperace zde samozřejmě je, otázkou zůstává právě míra možné radility, vycházející z výše zmíněného. Samozřejmě, každá další operace je obtížnější a problematičtější a je následována bouřlivější pooperační reakcí tkání, např. právě otoky. Takže výsledek předjímat prostě možné není. Otázka ceny operace je různá a závisí na pracovišti, k tomu se vyjádřit nemohu. Samozřejmě, že byste se měl obrátit na Vašeho lékaře a stav konzultovat s ním a s ním se také pokusit najít vhodné řešení.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


jizva po slepáku

(příspěvek číslo: 1427)
dne: 8.10. 2007

Dobrý den pane doktore,
mám od dětstvý jizvu po operaci slepého střeva, je 6 až 7 cm dlouhá a asi 0,5 cm hluboká, proto se Vás chci zeptat jakou metodou by to šlo nejlépe opravit a za jakou cenu, slyšela jsem, že laserem to de dobře.Prosím poradte mi předem moc děkuji
Markéta Hanzlíková
email:---charger01@seznam.cz

Dobrý den !
Myslím, že zcela nejlepší by bylo stávající jizvu odstranit a udělat novou, která by byla kosmeticky daleko přijatelnější. Jizvu sice nikdo nikdy nevymaže, ale jizva může být i jemná, bledá, v úrovni okolí, jednoduše řečeno diskrétní. Toto řešení na tomto místě vidím jako optimální.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


asymetrie po augmentaci

(příspěvek číslo: 1426)
dne: 8.10. 2007

Dobrý den,
jsem rok po augmentaci prsou. Vše bylo v pořádku,ale asi měsíc mám jedno prso měkkčí a menší.Není citlivé ani bolestivé.O co se může jednat? Je třeba se objednat na kotrolu? Děkuji

Dobrý den !
Kontrola po operaci prsů je vhodná vždy, a to i když je vše v pořádku a nejsou žádné problémy. Takže kontaktujte Vašeho lékaře a domluvte si s ním schůzku, to vidím jako velmi vhodné. Proč je jedno prso tužší, druhé měkčí bez vyšetření nemohu říci, v úvahu nejspíše přichází perikapsulární fibróza, ale k definitivnímu závěru bych Vás musel vidět a vyšetřit osobně.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


zmenšení bradavek

(příspěvek číslo: 1425)
dne: 7.10. 2007

Dobrý den,

je mi 23 let a se svými prsy jsem spokojená, jen mám poměrně velké bradavky, které nejsou příliš atraktivní. Ráda bych se zeptala, zda provádíte i zmenšení bradavek a kolik přibližně tento zákrok stojí. Předem děkuji za odpověď. Pavlína

Dobrý den !
Ano, tento zákrok provádím, není to složité ani náročené, ale pokud Jste nerodila, počkal bych. Při zmenšování bradavek se přeruší mlékovody a kojení pak není možné. Zvažte to, jinak se jedná o ambulantní operaci v místním umrtvení, která stojí 4.000,-Kč.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


hýždě

(příspěvek číslo: 1424)
dne: 6.10. 2007

Dobrý den pane doktore,je mi 34 let a jsem nespokojena se svým zadečkem.vlastně nemám žádný a proto jsem se chtěla zeptat zda existuje nějaká operace na zvětšení.Předem děkuji za odpověď Monika

Dobrý den !
Tak jako se zvětšuje objem prsů pomocí implantátů,tak se i zvětšují a upravují zadečky. Existují silikonové gelové hýžďové, gluteální implantáty, které se zavádějí pod velký hýžďový sval, čímž se dociluje žádané úpravy. Stejně jako u prsů se musí postupovat přísně individuálně. Je tedy nezbytné osobní setkán a vyšetření. Pro předběžnou informaci o zmíněných implantátech se můžete podívat např. na www.PolytechSilimed.com
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Plastika prsou

(příspěvek číslo: 1423)
dne: 5.10. 2007

Chtěla jsem se prosim Vás zeptat,jestli je možné operaci uhradit měsíčními splátkami. Moc děkuji

Dobrý den !
Mohu Vám zprostředkovat účelovou půjčku, která je velmi výhodná a není zatížena velkým úrokem. Já osobně operace na splátky nedělám, protože je to organizačně složité, ale zmíněná půjčka je výhodná a je vyřízena během hodiny.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Brada

(příspěvek číslo: 1422)
dne: 5.10. 2007

Dobrý den, chtěla bych se Vás zeptat, jakým způsobem probíhá operace při korekci brady....(Mám špičatou větší bradu)a kolik zákrok přibližně stojí. Děkuji

Dobrý den !
Tvar a velikost brady se upravuje poněkud obtížně, protože často bývá dána tvarem kosti a postavením dolní čelisti a výkony v této oblasti jsou poměfně obtížné. Ze všech možností se nejvíce nabízí obroušení kosti brady. Operaci je možné provádět v místní, nebo v celkové anestézii, což samozřejmě ovlivňuje i cenu operace.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Face lifting

(příspěvek číslo: 1421)
dne: 2.10. 2007

Hezký den,slyšela jsem o nové metodě vypínání obličeje pomocí vláken.Můžete mi prosím zdělit podrobnější informace o tomto zákroku a zda ho už také provádíte?Děkuji za odpověď Marcela B.

Dobrý den !
Zřejmě máte na mysli APTOS, kdy se používají syntetické nítě se zpětnými háčky, které se zavádějí do podkoží ve smyslu závěsu ve zcela konkrétních směrech. Ano, tato metoda se používá zejména všude tam, kde ještě není vhodný face lifting při výrazném poklesu tváří a defiguraci úhlu mezi dolní čelistí a krkem. Adeptkami bývají ženy nižšího střední věku, u kterých jsou již patrné známky procesu stárnutí tkání, ale ještě nejsou těmi pravými adeptkami na klasické operování. Metoda má několik výhod, ale také nevýhod, jako ostatně vše, ale důležité pro Vás je zejména to, že tento výkon se musí správně indikovat, čili není nvhodný pro každého bez rozmyslu, proto je pečlivé zvážení velmi důležité. Já osobně toto neprovádím a mám k tomu dobré důvody.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


popáleniny

(příspěvek číslo: 1420)
dne: 30.09. 2007

dobrý den chtěl sem se zeptat mám už rok popáleniu od zehličky neni sice velká ale vadí mi jestli neni možnost se jí nějak zbavit děkuji za odpověď

Dobrý den !
Jizva může představovat problém, každopádně je na místě intenzivní konzervativní léčba: jizvu 2x denně omýt, mechanicky očistit, po osušení promastit ( je možné dle návodu aplikovat i např. Dermatix či Contractubex gel ) a jizvu intenzivně masírovat ( tlak prstů bez povrchového tření po dobu půl minuty opakovaně s několikavteřinovou přestávkou cca 10 min ) několikrát denně ( 3 - 5 x ). Nutné je jizvu nevystavovat přímému slunci a soláriu a vydržet o ní pečovat takto systematicky a koncepčně do té doby, dokud není jemná, měkká, bledá a nebolí ani není citlivá. Doba léčby trvá obvykle půl roku, ale může se protáhnout na rok i více. Toto je mé, osvědčené know-how. Nedělám si patent na rozum a jedinou pravdu, ale s tímto postupem mám dobré zkušenosti a výsledky. Musíte ale počítat s tím, že se jizvy nikdy nezbavíte, to možné není ! Jizva je histochemicky odlišná tkáň od okolní kůže, proto je také morfologicky odlišná. Důležité je ale, aby byla odlišná co nejméně a aby nerušila kosmeticky a, samozřejmě, nevadila funkčně.
Hezký den !
Dr.kydlíček


plochá hlava

(příspěvek číslo: 1419)
dne: 30.09. 2007

Vážený pane doktore,
chtěla bych se Vás zeptat, zda je možné si nechat změnit tvar lebky(hlavy)nebo ji nějakým způsobem vyplnit,protože ji mám vzadu plochou. Nikde na internetu jsem podobný problém nenašla, ale byla bych ráda, kdyby se dal nějak řešit.Moc mě to trápí, nemůžu nosit účesy jaký bych chtěla a vlasy si musím tupírovat, což je vidět.
Děkuji za odpověď
Tereza

Dobrý den !
Váš dotaz je zajímavý a chápu vaše problémy. Nějaké řešení je určitě možné, obrátil bych se však spíše na nějaké neurochirurgické oddělení, kterému tato problematika patří.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Nos

(příspěvek číslo: 1417)
dne: 29.09. 2007

Vážený pane doktore, když mi bylo asi 10 let, zlomila mi bývalá spolužačka nos. Stalo se to na jednom sportovním kroužku, bohužel jsem však tehdy svůj úraz nikde nenahlásila. Od té doby se mi nos začal nepěkně formovat do tzv. skoby. I v následujících letech se po každém nárazu (např. když mě někdo nechtěně uhodil) nehezky zvětšoval. Na nose mám velký hrbol a celý nos je ze předu lehce, ale viditelně, mimo svou osu. Mimo to se mi od toho úrazu špatně dýchá. Chtěla bych se zeptat, na kolik by mě u vás přišla operace. Děkuji mnohokrát. S pozdravem Martina

Dobrý den !
Vše Jste vylíčila naprosto přesně. To, co píšete je zcela typické. Každopádně bych ale doporučil nejdříve doplnit vyšetření nosní přepažky a nosních průduchů na nějakém ORL pracovišti, abychom si ozřejmili příčinu obtížného dýchání a pak je možné zvažovat tzv. kompletní rinoplastiku. Jedná se o velmi delikátní výkon v celkové anestézii, spojený s jedno až dvoudenní hospitalizací. Kompletní cena ( operace + hospitalizace ) pak činí 27.000,-Kč. Ovšem, jako ostatně vždy, je důkladná konzultace nezbytná.
Hezký dne !
Dr.kydlíček


Pupeční kýla

(příspěvek číslo: 1416)
dne: 28.09. 2007

Dobrý den,jsem 2,5 roku po porodu císařem (před 5 lety normální cestou) a asi rok mám pupeční kýlu a diastázu na 2 - 3 prsty. Chodila jsem na rehabilitace. Trochu se to zlaepšilo, ale doporučili mi operaci. Chci vědět jaké jsou možnosti a co to stojí. Samozřejmě chci co nejmenší jizvu a taky chci ještě děti. Kde se operace provádí. Vím, že ve světě se to řeší běžně laserem. Děkuji za odpověď. Monika

Dobrý den !
Diastáza, rozestup, přímých svalů břišních je velomi častý a do určité míry i téměř pravidelný nález u žen po graviditě a porodu. Pupeční kýla je sice méně častá než diastáza, ale také se s ní setkáváme velmi často. Ale abych vše uvedl na správnou míru:
- rehabilitace nepomůže ani na jedno
- kýla a diastáza jsou dvě odlišné záležitosti a řeší se každá jinak, i když třeba během jedné operace
- laser se nepoužívá k řešení ani jednoho zmíněného problému
- po operaci diastázy a pupeční kýly můžete normálně otěhotnět a mít další děti
- o délce jizvy rozhoduje velikost diastázy,kýly a eventuální přítomnost výrazného kožnětukového nadbytku
- operace pupeční kýly je hrazena zdravotní pojišťovnou, u ostatního se vše musí posuzovat přísně individuálně

Z výše uvedeného vyplývá, že to není úplně jednoduché a že se bez osobního kontaktu a vyšetření neobejdeme.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


<< < 82 / 131 > >>