Plastická estetická chirurgie MUDr. Tomáš Kydlíček, s.r.o.

Areál fakultní nemocnice Plzeň, vchod C „stará“ budova, 6. patro

Přidat nový dotaz +


Labioplastika u nezletilé

(příspěvek číslo: 3363)
dne: 20.09. 2012

Dobrý den , mám dotaz , jestli je možné provést labioplastiku dceři - 14 let ? Není to můj výmysl , ale dcera je dost nešťastná , její stav jí vadí při sportu , sezení apd. Děkuji za odpověď .

Dobrý den,
čistě technicky není problém labioplastiku provádět i v tomto, poněkud nezvyklému věku. Já osobně bych ale doporučoval vyčkat alespoň do 16 let. Myslím si, že ještě dojde k anatomickým změnám, k vývoji danému dospívání a i k mentálnímu dozrání. Jedná se o častou operaci, která ovšem postihuje velice citlivou krajinu, takže škody by se mohly napáchat poměrně snadno. Doporučuji ještě malinko trpělivosti a vyčkat, pak to již není problém.
Hezký den !
T.Kydlíček


Výměna implantátů...

(příspěvek číslo: 3362)
dne: 20.09. 2012

Dobrý den p.doktore, ráda bych se informovala zdali je možné provést výměnu implantátů? Na operaci jsem byla v roce 1997 a od té doby jsem porodila dvě děti a také odkojila. Následkem toho se mi prsa vytahaly a nevypadají už tak dobře jako před tím. První operace byla provedena řezy v podpaží a nemohla jsem dobré dva měsíce zvedat nic těžkého. Proto můj druhý dotaz se týká toho zdali by v kladném případě bylo operaci možné provézt přes prsní dvorce? Děkuji za odpověď s přáním hezkého dne B.W.

Dobrý den,
výměna implantátů možná je, problém se však zkrývá ve tvaru prsů, o kterém se zmiňujete. Výměna implantátů za jinou velikost, popř. tvar může, ale nemusí problém vyřešit. pokud by se tím problém vyřešil, bylo by to dobře, pokud ale ne, pak bychom museli uvažovat o modelaci a to už je něco třošku jiného.Každopádně je konzultace naprosto nezbytná, platí ale, že výměna možná je a pokud není modelace vhodná, či byste jí případně nechtěla, je přístup přes dvorec samozřejmě možný.
Hezký den !
T.Kydlíček


srůst prstů na noze

(příspěvek číslo: 3361)
dne: 18.09. 2012

Dobrý den, naše dcera (1 měsíc) má na obou nožkách srostlý 2. a 3. prst. Podle informace dětského lékaře nejde o srůst kostí, ale jen měkkých tkání. Chtěla bych se Vás zeptat, v jakém věku dítěte je nejlepší prsty oddělit, pokud tedy shledáte oddělení prstů za přínosné. Děkuji, Krejčí

Dobrý den,
já osobně bych nedoporučoval prsty operovat, pokud se neomezuje jejich vývoj, či vada nedělá nějaké problémy. Obvykle syndaktylie nezpůsobuje svému nositeli žádné potíže a tak se jedná jen o výkon estetický, který jak jsem napsal, nedoporučuji. Případná operace zanechává jizvy, které obvykle vadí, takže pokud nějaké potíže pacient před operací neměl, po operaci je pak mívá... Nedělal bych to.
Hezký den !
T.Kydlíček


hemangiom na palci u ruky

(příspěvek číslo: 3360)
dne: 17.09. 2012

Dobrý den,
na špičce palce levé ruky mi byl zjištěn hemangiom (průměr již zhruba 1cm, blízko nehtu). Jelikož jsem ale těhotná a termín porodu mám za 10 dní, bylo mi doporučeno obrátit se na plastickou chirurgii, raději až po porodu. Vše začalo zhruba před měsícem a půl, kdy my kožní lékařka útvar vypálila dusíkem s tím, že jde o jakési molusko. Za týden po odpadnutí stroupku vypdal útvar ale úplně stejně jako předtím a byl větší. Vypadal jako takový velký puchýř nalitý krví. Již od začátku při sebemenším poranění, útvar krvácel (ne dlouho) a vždy se přes něj opět vytvořila jakási blanka. Musela jsem si na to tedy dávat dost pozor, aby to nezačalo krvácet. Při další návštěvě jiné kožní lékařky jsem byla odeslána na chirurgii do FN Lochotín. "Puchýř" mi propíchli a zjistili, že dosti krvácí, že "to" zřejmě nahlodalo cévku, která stále krvácí. Až po třetí návštěvě chirurgické ambulance (po 5ti dnech)vyhodnotili daný jev jako "nejspíše hemangiom" a vzhledem k pokročilému těhotenství jsme se domluvili, že necháme útvar zaschnout a já se domluvím na dalším postupu na plastické chirurgii po porodu. Myslíte si, že je daný postup správný a zhruba kdy (po porodu) bych se měla na plastickou chirurgii dostavit ke konzultaci a odstranění hemangiomu? Jaký postup byste doporučoval?
Předem moc děkuji za odpověď.
Eva Kotoučová

Dobrý den,
vzhledem k okolnostem a zejména Vaší graviditě postup správný rozhodně byl. Zda se skutečně jedná o hemangiom, či např. pyogenní granulom těžko na tomto místě posoudit. Každopádně řešení by bylo stejné - útvar odstranit, protože jinak bude vadit a dělat potíže. Jakmile to tedy bude možné, přijďte se na mě podévat - Fakultní nemocnice Lochotín, vchod B, 6. patro, kde mám každé pondělí dopoledne (8,30 - 11,30 hod.) poradnu pro podobnou problematiku. Podíváme se a uvidíme jak, co a kdy by se dalo duělat, abychom Vás zbavili potíží.
Hezký den !
T.Kydlíček


Operace nosu

(příspěvek číslo: 3358)
dne: 17.09. 2012

Dobrý den, jsem cca 6 týdnů po úrazu nosu (zlomenina s viditelným vychýlením do strany) a mám doporučení z ORL na operaci. Chtěla jsem se Vás zeptat, kdy by byla podle Vašeho názoru vhodná doba pro operaci ať už plastickou nebo ORL. Dle mých pocitů nemám nos zcela zhojený. Rády bych Vás navštívila kvůli konzultaci v poradně; je nutno se předem objednat? Děkuji za odpověď

Dobrý den,
úrazy nosu jsou poměrně časté - sport, pád, úder dvěřmi, napadení... při tom všem nos utrpí často zlomeniny kostního skeletu, což se může projevit různě intenzivní deformací. Řešením často bývá tvz. sekundární rinoplastika, problémem ale zůstává, že je vhodné jí provést nejdříve 6 měsíců po úrazu. Půl roku je doba, kdy se nos po úrazu či operaci "rehabilituje", dochází ke konziolidaci a v této době není operace vhodná. Zda operaci má provádět lékař ORL, či plastický chirurg je otázka hodně ovlivněná místními zvyklostmi. Zde v Plzni by rinoplastiku prováděl plastický chirurg, jinde třeba ORL, liší se to místo od místa. Konzultace je ale nezbytná, nos má složitou anatomii, komplikované hojení a zdlouhavou rekonvalescenci, operace nosu proto právem patří mezi ty nejobtížnější.
Pokud si chcete domluvit konzuoltaci, žádný problém - kontaktujte mě na kydlicek@fnplzen.cz či tlf. č. 603 838 838 či 603 989 514, podíváme se a uvidíme, co se dá dělat.
Hezký den !
T.Kydlíček


F 64.0 mastektomie

(příspěvek číslo: 3357)
dne: 14.09. 2012

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda provádíte mastektomii u pacientů FTM (diag. F 64.0 - transsexualita). Děkuji

Dobrý den,
ano, tyto operace provádím, veškeré náklady na léčbu jsou pak hrazeny zdravotními pojišťovnami.
Hezký den !
T.Kydlíček


Dírky v uších

(příspěvek číslo: 3356)
dne: 13.09. 2012

Dobrý den pane doktore,
chtěla jsem se zeptat, zda by bylo možné nějak odstranit dírky po propíchnutých náušnicích. Jsou cca 10 staré, na každém uchu 2. A jak by se to přibližně pohybovalo cenově. Děkuji.

Dobrý den,
ano, odstranění dírek možné je, ale pouze jejich vyříznutím, takže počítejte s jizvami. Sice malými, ale jizvami. Cena by činila 1.000,-Kč.
Hezký den!
T.Kydlíček


nove prso

(příspěvek číslo: 3355)
dne: 13.09. 2012

Dobry den, pane doktore. Moje maminka (64 let) pred rokem podstoupila operaci odneti jednoho prsa, kdyz ji byl pri sono vysetreni nalezen zhoubny nador. Nyni by se rada informovala o moznosti nejake plasticke operace, kdy ji bude "vymodelovano, vytvoreno" prso nove. Je toto u Vas mozne? Je mozne ji u Vas objednat na konzultaci, zda je v jejim pripade tato operace vhodna a mozna? Prosim Vas o sdeleni, jaka je cena za takovouto konzultaci? Dekuji Vam za odpoved.
Vachulkova Pavlina

Dobrý den,
rekonstrukce prsu po nádorovém onemocnění prsní žlázy jsou časté a jsou již součástí léčby. Základní podmínkou je jednak dobrý zdravotní stav ženy a pak kladné vyjádření ošetřujícího onkologa. Pokud jsou obě podmínky splněny, pak již záleží jen na domluvě jakým způsobem rekonstrukce prsu proběhne. Rekonstrukčních metod je více a proto je třeba postupovat přísně individuálně. Určitě nejlepší by bylo, kdybyste mě navštívili nějaké pondělí dopoledne (8,30 - 11,30 hod.) ve FN Plzeň-Lochotín, vchod B, 6. patro, kde mám poradnu pro podobnou problematiku. Konzultace se neplatí, stejně jako celá léčba, která je plně hrazena zdravotními pojišťovnami.
Hezký den !
T.Kydlíček


Zmenšení a modelace prsu

(příspěvek číslo: 3354)
dne: 11.09. 2012

Vážený pane doktore,
ráda bych se vás poptala na modelaci a zmenšení prsů. Jsem po porodu dvou dětěch, dříve jsem měla velikost mezi A až B nyní mám C až D - je možno podstoupit u vás zmenšení a taktéž modelaci do mé dřívější velikosti? Už při sportu mě to omezuje. Také se zeptám na cenu, kolik financí bych si měla celkově připravit? Děkuji H.

Dobrý den,
ano, samozřejmě, je možné u nás provést modelaci s eventuálním zmenšením prsů. Jedná se o poměrně častou operaci, která však vyžaduje jako první krok velice podrobonou konzultaci, kde si upřesníme vše podstatné. Trvá asi hodinu, je nezávazná a neplatí se. Termín si můžeme domluvit na 603 838 838 či 603 898 514, event. mailu kydlicek@fnplzen.cz.
Hezký den !
T.Kydlíček


labioplastika

(příspěvek číslo: 3353)
dne: 7.09. 2012

Dobrý den,
Chtěla bych podstoupit co nejdříve labioplastiku, ale jsem v šestém měsíci těhotenství. Přepokládám, že v těhotenství tento zákrok nelze provést, nemýlím se? Mou otázkou je, kdy budu moci tuto operaci podstoupit? Kromě toho přemýšlím už dlouho i o operaci dolních víček, bylo by možné obě operace spojit?
Děkuji za odpověď.

Dobrý den,
labioplastika je v poslední době výkon velice častý, ovšem jak správně píšete, není vhodné jej provádět nyní, během gravidity, ale doporučuji vyčkat na porod a pak s odstupem alespoň 3 měsíců (lépe o něco více) je možné zákrok provést. Spojit labioplastiku s operací dolních víček lze, žádný problém, kompletní cena by pak činila (včetně jednodenní hospitalizace)24.000,-Kč. Samozřejmě, podrobná konzultace, kdy si řekneme vše podstatné je nezbytná.
Hezký den !
T.Kydlíček


Nadočnicové oblouky

(příspěvek číslo: 3352)
dne: 6.09. 2012

Dobrý den,
Před několika dny jsem Vám sem psal o tom jak mám velké nadočnicové oblouky, seseknuté čelo a jestli by se s tím nedalo něco dělat. A vy jste řekl že by se mi možná dalo pomoct, ale že jste neviděl ani mou fotku, tak mohu Vám jí někam poslat a Vy byste mi poradil co by se s tím dalo dělat?

Dobrý den,
samozřejmě, na mojí mailovou adresu kydlicek@fnplzen.cz. Podívám se a napíšu co by se dalo dělat.
Hezký den !
T.Kydlíček


injekční lipolýza s aplikací fosfatidylcholinu

(příspěvek číslo: 3351)
dne: 6.09. 2012

Dobrý den pane doktore,
chtěla bych se něco dozvědět o injekční lipolýze s aplikací fosfatidylcholinu. Jaké oblasti lze ošetřit,zda uvedenou techniku provádíte, jak je úspěšná a kolik stojí.Měla bych zájem o redukci tuku paží, je také nutné nosit nějaké stahovací prádlo apod.? Děkuji za odpověď a s pozdravem M. R.

Dobrý den,
asi Vám nepomohu, protože tuto metodu neprovádím. Stále považuji za nejúčinnější starou dobrou manuální tumescentní liposukci, kdy se odsají tukové buňky a jejich absolutní počet se tak natrvalo zmenší. Po každé liposukci je nutné nosit elstické prádlo, je jen rozdíl v době jeho nošení, ta klasická metoda obvykle doporučuje 10 - 12 týdnů, ostatní méně. Ale jak jsem napsal, mezi metodami jsou rozdíly.
Hezký den !
T.Kydlíček


zmenšení prsou - předchozí vyšetření

(příspěvek číslo: 3350)
dne: 5.09. 2012

Dobrý den, pane doktore,

chci se zeptat, jaká předoperační vyšetření musí pacientka absolvovat, než dojde k operaci zmenšení prsou. Děkuji. Iva

Dobrý den,
předně se musí dostavit ke konzultaci, která je naprosto nezbytná a velice důležitá. Pokud je vše jak má být, pak jen je třeba doplnit nutná vyšetření před narkózou a vyšetření prsů mammologem a nic nebrání operaci. Mluvím ale o operaci hrazené klientkou, v případě úhrady zdrav. pojišťovnou je vše poněkud jiné.
Hezký den !
T.Kydlíček


Jizvy

(příspěvek číslo: 3349)
dne: 5.09. 2012

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jak jdou odstranit vystouplé jizvy? Mám po vyřezání znamínka 2 vystouplé jizvy. Jsou malinké asi tak 5 mm, ale chtěla bych vědět jestli jdou nějak odstranit nebo alespoň udělat něco aby nebyly vystouplé? A ještě bych se chtěla zeptat jdou odstranit i bílé jizvy? Děkuji za odpověď.

Dobrý den,
již jsem na na tomto fóru mnohokrát psal a je to, bohužel, stále stejné - jizvy NEJDOU ničím a nikde odstranit. Při trpše štěstí a velkém snažení můžeme docílit, že jsou méně kosmeticky nápadné a tudíž pro svého nositele přijatelné, ale to je tak vše. Nutným předpokladem ale musí být, že se nejedná o patologické jizvění, tedy a výraznou hypertrofii či keloid. Každopádně situace jednoduchá není a ze všeho nejdříve je nutné udělat si obrázek o jizvě samé. Pak je možné zavést nějakou konzervativní léčbu, či dokonce uvažovat o operaci.
Hezký den !
T.Kydlíček


Plastika po porodu

(příspěvek číslo: 3348)
dne: 5.09. 2012

Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, zda provádíte úpravu (zmenšení) vaginy po porodu. Děkuji.

Dobrý den,
je mi líto, asi Vás zklamu, ale s touto problematikou by bylo určitě nejlépe se obrátit na gynekologa. Já se této problematice nevěnuji a ani nevím, kdo z kolegů-plastických chirurgů se tomuto věnuje. Je mi líto.
Hezký den !
T.Kydlíček


vyplne

(příspěvek číslo: 3347)
dne: 30.08. 2012

Dobry den pane doktore jde opravit vypln je to 10 dni po aplikaci dekuji

Dobrý den,
záleží na tom, jaká výplň a kde a také jaký je výsledný současný stav. Vím toho příliš málo na to, abych Vám seriózně poradil.
Hezký den !
T.Kydlíček


dotaz na ušní boltec

(příspěvek číslo: 3346)
dne: 28.08. 2012

Dobrý den,
chtěla jsem se vás zeptat,mám 8letého syna a odstává mu od narození pravé ouško.Dětská doktorka nám řekla že se to muže věkem ztratit,ale řekla bych že to má víc vyditelnější.Už jsem ho několikrát viděla u zrcadla jak se kouká a zkouší si dávat to ouško k hlavě a ted se vrátil i s tábora a řikal že mu tam děti řikali že mu odstává ucho.Chtěla jsem se zeptat kolik stojí konsultace a nakolik by nás vyšla operace a nebo jestli nákou část nehradí pojištovna.Děkuji za předem za odpověd. Lenka Fairová

Dobrý den,
vedle konkrétní anatomické situace je naprosto rozhodující motivace dítěte. Teprve když je dítě silně motivováno a operaci chce, je schopné těžkosti s ní tolerovat. A tato motivace musí být opravdu silná, to, že dítě doma řekne, že opeaci chce ještě nic neznamená. V nemocnici a na operačním sále zvláště je dítě vystaveno silnému tlaku okolí, takže jen opravdu motivování poacienti, kterým na operaci silně záleží vše dobře zvládnou. Operace je do 10 let věku plně hrazena zdravotními pojišťovnami, takže máte jedště hodně času. Ale jak říkám, hlavní slovo, má pacient, i když v tomto případě ještě malý :-)
Hezký den !
T.Kydlíček


Plastika bricha

(příspěvek číslo: 3345)
dne: 27.08. 2012

Dobry den chtela sem se zeptat zda by mi pojistovna uhradila plastiku bicha jsem po porodu ditete uz 3 roky a porad nemuzu stahnout brisko.Cvičit chodim temer pravidelne.Byla sem u sveho obvodniho lekare a ten mi rekl ze mi zacina povolovat i vnitrni svalstvo myslite si ze by zde to slo udelat ze zdravotnich duvodu??? dekuji za odpoved

Dobrý den,
otázka operace břicha na úhradu zdravotní pojišťovny je poměrně komplikovaná a má svá přesná pravidla. Z toho, co píšete si myslím, že asi ne, ale bez osobního vyšetření není možné se nijak přesněji vyjádřit. Chce to se sejít a podívat se.
Hezký den !
T.Kydlíček


Nadočnicové oblouky

(příspěvek číslo: 3344)
dne: 26.08. 2012

Dobrý den,
Mám velké nadočnicové oblouky, dokonce jeden větší než druhý a čelo seseknuté dozadu. Chtěl bych se Vás zeptat jestli by nešli oblouky nák seseknout a čelo nad nimi nějak doplnit? Abych měl normálně rovné čelo?
Děkuji za odpověd

Dobrý den,
změna profilu je možná jen do určité míry a jedná se poměrně o delikátní problém. Obličej není možné tak snadno modelovat jak se může zdát, vše má své hranice a omezení. Těžko na tomto místě soudit, když jsem neviděl ani Vaší fotografii, možná by se nějaká pomoc pro Vás našla.
Hezký den !
T.Kydlíček


Plastika břicha

(příspěvek číslo: 3343)
dne: 24.08. 2012

Dobrý den, můj dotaz směřuje k možnosti hrazení zákroku zdravotní pojišťovnou (VoZP) - je mi 40 let, jsem po 2 sekcích, břicho vytváří nehezký převis. Děkuji za odpověď.

Dobrý den,
z toho co píšete mám za to, že je úhrada spíše nereálná. Těžko ale na tomto místě soudit, když jsem Vás neviděl a ani jsem neviděl Vaše fotografie. Ale jak jsem napsal, z Vašeho příspěvku mám pocit, že to nepůjde.
Hezký den !
T.Kydlíček


Zmenšení Prsou

(příspěvek číslo: 3342)
dne: 22.08. 2012

Dobrý den pane doktore, je mi 22 let , mám dvouletou dcerku, a nekojila jsem. Mám prsa velikosti E-F, a měřím 150cm, o bolesti zad asi ani mluvit nemusím, ale zajímalo by mne, jestli je nějaká možnost , zdali by se to dalo provést, tak aby to bylo hrazené pojistovnou, mám Metal alianze. Budu ráda za odpoved, a doufám, že se s tím dá něco dělat, moc Vám děkuji, s pozdravem Lea

Dobrý den,
zdravotní pojišťovny hradí operace a náklady spojené s léčbou všude tam, kde se jedná o tzv. gigantomastii (bez ohledu na konfekční velikost podprsenky) a v klinickém obraze dominuje objem prsů před jejich poklesem. V případě, že stav je možný jako gigantomastii posoudit, pak je úhrada zdrav. pojiš%tovnou reálná. Věc je ale složitější a osobní konzulotace je naprosto nezbytná.
Hezký den !
T.Kydlíček


Plastika jizvy

(příspěvek číslo: 3341)
dne: 22.08. 2012

Dobrý den pane doktore,
je mi 33 a jsem po totální hysterektomii, která byla provedena přes stěnu břišní (svisle, cca 20 cm) 5. března tohoto roku. Za jak dlouho bych mohla podstoupit plastiku jizvy. Předem Vám velice děkuji za odpověď. Lenka K.

Dobrý den,
úpravu jizvy je možné podstoupit jakmile bude jizva klidná, tedy vyzrálá, což se projeví tím, že je jemná, bledá, nebolestivá a již se nemění. Pak je možné uvažovat o nějaké operaci, ale již jí nikdy nevymažeme, vždy už tam bude, je mi líto.
Hezký den !
T.Kydlíček


Usni boltec

(příspěvek číslo: 3340)
dne: 20.08. 2012

Dobry den, chtěla bych se zeptat u jak starého dítěte doporučujete operaci odstátých ušních boltců. Mám 2 letou dceru u které o této operaci uvažuji.
Děkuji

Dobrý den,
u dvouletého dítěte na to ještě úplně zapomeňte. Pokud je dítě silně motivované, operaci samo chce a jedná se o stučeně odstálý boltec či boltce, pak nedoporučuji operovat dříve než v 6 - 7 letech. Ale znovu upozorňuji - dítě je to hlavní, jeho pohled na sebe samo a jeho přání rozhoduje, nikoli přání dospělých.
Hezký den !
T.Kydlíček


Zmenšení prsu

(příspěvek číslo: 3339)
dne: 15.08. 2012

Dobrý den je velikost prsu E-F při výšce 155 cm k indikaci operace zmenšení prsou hrazené pojištovnou.Mám zdravotní problémy s pateří,migreny.Léčím se se zády i rehabiliačně.Lékař mi doporučuje operaci ze zdravotních duvodu.Děkuji.Ještě se chci zeptat zda máte smlouvu se Všeobecnou zdravotní pojištovnou.Děkuji pěkně.

Dobrý den,
zdravotní pojišťovny hradí operace a náklady spojené s léčbou všude tam, kde se jedná o tzv. gigantomastii (bez ohledu na konfekční velikost podprsenky) a v klinickém obraze dominuje objem prsů před jejich poklesem. V případě, že stav je možný jako gigantomastii posoudit, pak je úhrada zdrav. pojiš%tovnou reálná. Věc je ale složitější a osobní konzultace je naprosto nezbytná.
Hezký den !
T.Kydlíček


otoplastika -

(příspěvek číslo: 3338)
dne: 15.08. 2012

Dobrý den,

jsem po operaci uší a chtěla jsem se zeptat, zda musím jíst použe kašovitou stravu,popřípadě jak dlouho? Při kousání mě totiž "obvazy" bolí a mám strach, abych si nějakým způsobem nehnula se stehy.

Moc děkuji.

Dobrý den,
kdepak, jezte a pijte co chcete, po otoplastice není nijak nutné se omezovat.
Hezký den !
T.Kydlíček


<< < 9 / 131 > >>