Plastická estetická chirurgie MUDr. Tomáš Kydlíček, s.r.o.

Areál fakultní nemocnice Plzeň, vchod C „stará“ budova, 6. patro

Přidat nový dotaz +


Pihy v obličeji.

(příspěvek číslo: 1493)
dne: 3.12. 2007

Dobrý den.
Mám několik pih v obličeji. Nejsou vystouplé, ale vadí mi po vzhledové stránce. Je možné je nějak chirurgicky odstranit. A pokud ano, tak by mě zajímalo, zda po nich zbydou nějaké jizvy nebo to nebude ani poznat. Předem děkuji za odpověď.

Dobrý den !
Ano, pigmentové útvary odstranit lze, ale za cenu jivy, která může být velmi diskrétní, ale také nemusí. To je třeba dopředu zhodnotit.
Hezký den !


Zvětšení prsou

(příspěvek číslo: 1492)
dne: 2.12. 2007

Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, zda je u Vás konzultace zdarma nebo se musí zaplatit?Dekuji.

Dobrý den !
Konzultace jsou u mě zdarma, pokud klient o operaci uvažuje, zvažuje jí. Platí se tehdy, pokud klientka plánuje operaci podstoupit někde jinde, u nějakého mého kolegy, ale protože se jí tam nedostalo dostatek informací, přišla si pro ně ke mě... Toto se ni opravdu již několikrát stalo a tyto konzultace zpoplatněny jsou. Jinak ne.
Hezký den!
Dr.Kydlíček


LIPOSUKCE

(příspěvek číslo: 1491)
dne: 2.12. 2007

Dobrý den, již dlouho uvažuji o liposukci celého břicha, protože mám s touto partií těla dlouhodobí problém. Poprvé sem na ni chtěla jít v červnu tohoto roku (moje váha 52kg), ale vy jste zákrok v letním období nedoporučoval. Nyní znova uvažuji o liposukci, jenže stím rozdílem, že po pobytu v Americe jsem značně přibrala. Nyní mám cca 57kg a 160cm. Je možné liposukci provést a s tím samím výsledkem, nebo je nutné ještě něco schodit?Děkuji za odpověď.

Dobrý den !
Každopádně bych připomněl, že liposukce je metoda body contouringu, takže modelování postavy, ne redukce tělesné hmotnosti a měla by se tedy provádět tehdy, když klientka má optimální váhu již zavedenou delší dobu a zžila se s racionálním životním stylem. Jak jsem tedy naznačil, zmenšení tukových polštářů odsátím tukových buněk má být jakýmsi završením, nikoli začátkem. Teď jí provést možné je, otázka ale zní, zda je to vhodné.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Liposukce

(příspěvek číslo: 1489)
dne: 2.12. 2007

Dobrý den,
pane doktore, uvažuji již delší dobu o liposukci v oblasti stehen. Trápí mě totiž takzvané "jezdecké kalhoty", zřejmě geneticky poděděné. Celkově jsem štíhlá (170cm/56kg)a nemám ptřebu hubnout, jen změnit tvar postavy. Snad by stačilo i odsátí malého množství tuku. Zajímalo by mě hlavně to, jestli by bylo možné provést liposukci jen s lokální anestezíí. Dále bych ráda věděla, jak dlouho bych u Vás na tento zákrok čekala. Předem děkuji za odpověď. Katka

Dobrý den !
Soudě dle toho co píšete, se zdá, že Jste realisticky uvažující klientka s reálnými představami. Liposukci je možné provádět i v nístním umrtvení, to problém není. Nejsou pak vhodné velké, rozsálé výkony, ele menší klidně beze všeho. Čekací doba nyní činí 1,5 měsíce, takže bych Vám nabídl termín ne konec ledna.
Hezuký den !
Dr.Kydlíček


operace přední břišní stěny

(příspěvek číslo: 1488)
dne: 29.11. 2007

Dobrý den, chtěla bych si nechat udělat operaci přední břišní stěny. Nevím, zda se mohu touto cestou objednat ke konzultaci. Chtěla bych se objednat, pokud by to šlo někdy na únor a zákrok tak někdy v srpnu.Děkuji za odpoveď.

Dobrý den!
Vaše plány mají reálnou naději na úspěch :-).Kontaktujte mně na adrese kydlicek@fnplzen.cz, nebo přímo na telefonu 603838838. Domluvíme si termín konzultace, operace a ppodobné záležitosti.
Hezký večer !
Dr.Kydlíček


Rhinoplastika -těhotenství -porod

(příspěvek číslo: 1487)
dne: 28.11. 2007

Dobrý den , chci se zeptat za jak dlouho po kompletní operaci nosu - rhinoplastice je možné bez rizika a možných komplikací - otěhotnět ( s ohledem na velké hormonální změny v těle ) a posléze i pordit ( s ohledem na maximální fyzické vypětí ) . Děkuji za radu odborníka . Majka .

Dobrý den !
Myslím, že po 2 týdnech po operaci se již organizmuz zrehabilitoval komletně a lze přijít do jiného stavu bez obav.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


ektopické mazové žlázly

(příspěvek číslo: 1486)
dne: 27.11. 2007

Dobrý den, chtěl bych se zbavit ektopických mazových žlázek na kůži penisu a šourku. Je to možné? Pokud ano, na kolik peněz asi takový zákrok vyjde? Předem děkuji za odpověď.

Dobrý den !
Ektopických? Teď si nejsem jistý, zda nemyslíte apokrinní potní žlázy, které tam samozřejmě jsou a je to normální. Zkuste mi popsat Vaše potíže poněkud podrobněji, snad se v tom lépe zorientuji.¨Hezký den !
Dr.Kydlíček


zvětšení rtů

(příspěvek číslo: 1485)
dne: 27.11. 2007

Dobrý den,chtěla bych se zeptat na plastickou operaci rtů(zvětšení)Zda je tato operace bolestivá,jak je náročná,jak se hojí(Kdy bych mohla vyrazit do práce:) A jak je finančně náročná.Předem Děkuji,Karolína

Dobrý den !
Operace, pomocí které lze ROZŠÍŘIT plochu retní červeně není nějak technicky náročná. Provádí se v místním unrtvení a ambulantně a je spojena s cca 10denním hojením a asi tak 14denním otokem, takže bych tak doporučoval 2 týdny volna. Jak Jste si asi všimla, napsal jsem rozšíření s velkými písmeny. To proto, že tato operace nezvětšuje OBJEM !! Týká se jen šířky-plochy rtu, takže po ní nelze čekat na široký a plný ret, ale jen širší !!! Toto je třeba si důkladně uvědomit, abystw po operaci nebyla zklamaná. Cena operace je pak 10.000,-Kč.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


znaménka

(příspěvek číslo: 1484)
dne: 27.11. 2007

dobrý den,
je mi 16 let a mám mnoho znamének na celém těle i na obličeji většina jsou velká 2-3 mm(nejsou vystouplá) chtěla bych si je nechat odstranit,ale nevím,zda je možné odstranit všechny znaménka zejména na obličeji a jaká by byla přibližná cena?
děkuji za odpověd

Dobrý den !
Děkuji za mail. Máte-li znamének na těle více, jak píšete, rozhodně bych ze všeho nejdříve doporučoval kontrolu a průběžné další sledování kožním lékařem. Pak je možné se setkat a dohodnout si jaká znaménka Vám vadí a která odstraníme, z toho pak vychází i eventuální úhrada.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Nos-jizva

(příspěvek číslo: 1482)
dne: 26.11. 2007

Dobry den,pred dvema tydny jsem podstoupila u meho doktora reoperaci,no vlastne mi jen zbrousil(jestli to pisu spravne)jizvu-ta mi vytvarela mensi nevzhledny hrbolek.Jenze se mi objevila ani po dvou tydnech znovu...jsem z toho uz nestastna.Myslite,ze bych mela znovu podstoupit zbrouseni,pokud ano,jde to i po tak kratke dobe?

Dobrý den !
Nepropadejte panice, Jste jen 2 týdny po operaci a tkáně jsou oteklé a jizví se, takže nyní nelze výsledek výkonu hodnotit. Já osobně bych doporučil nos systematicky masírovat tlakovými masážemi o obrnit se trpělivostí. Nebojte, všechno dopadne dobře, chce to péči a čas. Určitě by ale nebylo od věci se také dotázat Vašeho operatéra, který by měl mít poslední slovo.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


zvětšení poprsí

(příspěvek číslo: 1481)
dne: 25.11. 2007

Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, toužím po tom nechat si zvětšit poprsí, ale mám roztroušenou sklerózu, je to vůbec proveditelné? Popřípadě jaká jsou rizika, či reakce na implantáty. Máte s tímto nějaké zkušenosti? Pokud bych operaci nemohla podstoupit je nějaký jiný způsob, kterým by měl stejný efekt? Předem děkuji za odpověď.

Dobrý den!
Začal bych od konce. Jiný, alespoň stejně dobrý způsob zvětšení prsů než je použití prsních inplantátu, v současné době silikonových, zatím neexistuje. Operace u RS možná je pouze tehdy, pokud jí Váš oěetřující lékař vysloveně povolí, nezakáže. Je to ale třeba velni pečlivě zvážit, protože každá operace, každá celková anestézie je zásah do rovnovážného stavu organiznu a do jeho imunity, takže bych eventuální výkon zvažoval velmi, velmi pečlivě !
Hezký den !
Dr.Kydlíček


abdominoplastika

(příspěvek číslo: 1480)
dne: 25.11. 2007

Dobrý den, chtěla bych se zeptat zda-li je možno, aby abdominoplastika byla alespoň částečně hrazená zdravotní pojišťovnou? Jsem po dvou porodech, které jsem absolvovala cisařským řezem, před 4 lety jsem utrpěla autonehodu kde mi byla odtraněna slezina a je to rok kdy mi byl operativně odstraněn žlučník. Mé břicho je značně povadlé a dělá se mi převis, i když pravidelně cvičím. Děkuji za odpověď

Dobrý den !
Úhrada zdravotních pojišťoven se týká jen zdravotních indikací, tedy stavů, které dělají zdravotní potíže, např. táhnoucí a deformované jizvy, jizvy, které omezují pohyb končetin apod. Vše co je nad to je považováno za estetický výkon a zdravotní pojišťovny jej nehradí. Vím, že toho máte za sebou hodně a věřte mi, že Vám rozumím, ale zřejmě to asi nebude, jak navrhujete, možné.
Hezký den !
Dr.kydlíček


Zvětšení prsou

(příspěvek číslo: 1479)
dne: 24.11. 2007

Pěkný den pane doktore,mám jeden dotaz ohledně zvětšení prsou.Delší dobu o této operaci uvažuji,čtu různé články,diskuze...Ale pořád nějak nevím,podle čeho se rozhodnout,kde si zákrok nechat provést.Jsem z Prahy.Podle materiálu(jako laik tomu nerozumím), podle návštěvnosti,podle "jména"...a těch otázk je více.Není třeba lepší nějaká velká nemocnice než menší klinika?A nemluvě o ceně...Je vyšší cena i zárukou vyšší kvality?A o to právě jde. Nebudou se"všichni" předhánět,když jde o takové,pro mě rozhodně,velké peníze. Předem děkuji za odpověď.

Dobrý den !
Děkuji za zajímavý dotaz ! Tady je odpověď složitá a chápu, že není jednoduché s v záplavě webových stránek, reklamy a referencí vyznat. Podívejte na seznam členů Společnosti estetické chirurgie České lékařské společnosti J.E.Purkyně,zejména těch, kteří jsou držiteli certifikace ( www.aps.cls.cz/info_pro_verejnost_seznam_certifikovaných.htm ). Neznamená to, že lékaři,kteří provádějí praxi bez estetické certifikace jsou špatní, ale o nečem to hovoří. Každopádně by ale lékař měl být alespoň členem této společnosti. Velmi užitečné jsou reference na lékaře a eventuálně i osobní kontakt s některou z jeho klientek. Zdůrazňuji osobní, protože reference v různých chatech nemusí z různých důvodů odrážet realitu. Jisté vodítko může být i délka čekací doby, která odráží velikost klientely a tedy tím částečně nepřímo i úspěšnost lékaře. A samozřejmě není od věci navštívit lékařů víc a udělat si svůj názor.
Snad jsem Vám tím nezamotal hlavu ještě víc... Přeji hodně štěstí a pěkný den !
Dr.Kydlíček


Konzultace

(příspěvek číslo: 1478)
dne: 23.11. 2007

Dobrý večer,chtěla bych poradit ohledně modelace prsou.Kolik u Vás stojí konzultace?Děkuji

Dobrý den !
Konzultace je obvykle bezplatná.
Hezký večer !
Dr.kydlíček


Odstranění pih

(příspěvek číslo: 1477)
dne: 23.11. 2007

Dobrý den,chtěla bych se zeptat,kolik by stálo odstranění mateřských znamének(pih).Děkuji Goudová

Dobrý den!
Záleží na biologickém charakteru znamének, protože ty biologicky aktivní by se daly odstranit na úhradu zdrav. pojišťovny. Jed třeba se proto setkat, pihy si prohlédnout, posoudit je a pak je možné se vyjádřit.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


liposukce

(příspěvek číslo: 1476)
dne: 23.11. 2007

Dobrý den,
prosím o Váš názor.
Dočetla jsem se o neinvazivní liposukci.
Jenže,co zařízení,to jiný přístroj(vždy zaručeně ten nej...)a názory na účinnost jsou rozporuplné. Tzn.někdy je výsledek úžasný a někdy jsou to vyhozené peníze.
Klasické liposukce se bojím a asi bych nebyla ani ten správný adept.
Je mi 40/165cm/59kg,ale ta nešťastná "pneumatika" přes boky a břicho! Jinak nikde nic. Stehna,lýtka,ruce štíhlé,jen ta pneumatika :-(((
Jaký je Váš názor na neinvazivní netody? Doporučil by jste ji a kterou? Jakým přístrojem?
Děkuji a pěkný den.

Dobrý den !
Člověk má na jedné straně být otevřený novotám, ale na straně druhé, měl by být opatrný. Zřejmě máte na mysli ultrazvukovou lypolýzu. K této metodě jsem skutečně mimořádně kritický a to z různých důvodů, přesahující toto fórum.
Jí bych vsadil na klasickou manuální tumescentní liposukci.
Hezký den !
Dr.Kydlíček.


Malé stydké pysky

(příspěvek číslo: 1475)
dne: 22.11. 2007

Dobrý den je normální že kdyz me přítel prstil a drazdil tak se mi malé stydké pysky zvětšili asi o polovinu....bylo to hnusne!ale pak to asi po dni splasko a jsou zase normalni bude se to opakovat i pri pohlavnym styku?Co mam delat aby se to uz nestalo?neni to hezke!Dekuji za odpoved

Dobrý den !
Asi ano, asi se malé stydké pysky při překrvení, které vzrušení zákonitě doprovází budou objemově zvětšovat.Napadá mi jediná možnost - pysky zmenšit, ale mejsem si jistý, zda je to to nejlepší řešení,
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Modelace prsou

(příspěvek číslo: 1474)
dne: 20.11. 2007

Pane doktore, uvažuji v delším horizontu o modelaci prsou, mám nepěkná, povislá. Četla jsem, že v poslední době někteří plastičtí chirurgové přinesli do Čech metodu "single scar", jedné jizvy. Operujete touto metodou, případně co si o ní myslíte? Děkuji velice za odpověď.
Rigi

Dobrý den !
Pokud máte na mysli metody, které nemají tu dlouhou jizvu v podprsní rýze, tak ty jsou v republice již dlouho.Roku 1994, v Praze přednášela prof.Dr.M.Lejour jednu techniku, Dr.Hall-Findlay pak v r. 2001 druhou, podobnou.Obě metody jsem oporoval často, ale nijak mě neuchvátily...a nakomec jsem se z dobrých důvodů vrátil k modofikované klasice. To by chtělo vidět fotky a vysv+tlit si principy operace, aby bylo zřejmé o co jde a proč zdaleka ne každému takováto operace vyhovuje.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


zmenseni prsou

(příspěvek číslo: 1473)
dne: 19.11. 2007

Dobry vecer,pane doktore chtela jsem se informovat na zmenseni prsou.Jsem 2 mesice po porodu a prsa jsem mela i predtim velke,ale ted ma kosicky DD.Muzete mi napsat tak zhruba cenu?Je problem ten,ze pracuji v zahranici?Moc Vam dekuji za brzkou odpoved Lenka C.

Dobrý den !
Pokud ste 2 měsíce po porodu, pak bych s operací ještě alespoň další 4 měsíce vyčkal. Jinak problém, že pracujete v zahraničí není, protože zahraničních klientů je u nás hodně. Cena operace a 3denní hospitalizace včetně elastické podprsenky pak činí 33.500,-Kč.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


labioplastika

(příspěvek číslo: 1472)
dne: 19.11. 2007

Dobrý večer,

vážený pane doktore chtěla bych se zeptat na základní informace o tomto zákroku.

Chtěla bych se hlavně zeptat na bolestivost tohoto zákroku a jeho hojení a jaký se dá očekávat výsledek, je možné takto udělat symetrický i genitál kde je jeden pysk výrazně vyvinutý a druhý prakticky vůbec a dá se při tomto zákroku upravit i nadbytečnost kůžičky nad klitorisem? Je zde možno zohlenit přání pacientky na výsledný vzhled nebo se postupuje u všech pacientek stejně. Je tento zákrok příliš "drastický"? Neptám se ani tak kvůli sebe, ale mám malou dceru a ta má tento problém. Má stím nejen fyzický problém ale především psychický. A asi v neposlední řadě jaká by byla cena takového zákroku u vás, dceři bude 11náct let.

Byla jsem sní kvůli tomu u lékařky a ta mi navrhla možnost chirurgické korekce, ale nechtěla bych aby jí to dělali někde v nemocnici kde to moc nedělají a nemají stím moc zkušeností. Má tento zákrok nějaké rizika do budoucna?

Mphla bych poprosit vzhledem k intimitě dotazu o odpověď na email jarka.vivrova@seznam.cz

Děkuji Vívrová

Dobrý den !
Pokusím se odpovědět zde obecně a konkrétní info pak Vám pošlu na Vaší mailovou adresu.
Obecně platí, že vždy se musí postupovat po důkladném rozhovoru s klientem a, pokud je to možné, zohlednit jeho přání. Jedná se ale o přání, která nejsou nepřirozená, ale která vedou k přirozeně estetickému výsledku. Pokud mě tedy navštíví klientka s přáním zmenšit malé stydké pysky, pak si vždy musíme ujasnit jaké pysky považujeme za "normální" a také to, zda je v konkrétní anatomické situaci vůbec možné tyto "normální" pysky vytvořit.Pokud ano, pak to není žádný problém, ale někdy to prostě z různých důvodů možné není a pak se snažíme k tomuto "normálnímu" anatomickému stavu co nejvíce přiblížit. Uvozovky u normální znamenají určitou mlhavost tohoto výrazu. Myslím tím obvyklý anatomický tvar a velikost v geografickém prostoru střední evropy u české populace. Nenechám se tedy přesvědčit k tomu, abych někomu "vyrobil" na tváři jizvu jako měl Zoro, nebo tvář podobnou naší kočce Micce... Teď si nedělám legraci, s takovými přáními jsem se setkal a odmítl jsem je splnit, protože již překročily hranice fyziologična, nebo normality, chcete-li. Takže abych to shrnul, přístup vždy musí být individuální a v souladu s přírodou.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


mateřská znaménka

(příspěvek číslo: 1470)
dne: 13.11. 2007

Dobrý den, chci se zeptat, zda odstraňujete mateřská znaménka v obličeji a jaká je u Vás čekací doba a kolik stojí vyndání jednoho znaménka. byla jsem u kožního lékaře, a ten mi řekl že některá sice jdou laserem, ale většina ne. Před třemi ley jsem byla u chirurga, ten mi vyřízl 3 znaménka na zádech, ale zůstali mi velké jizvy. Proto bych nyní uvítala plastického chirurga, aby zůstala co nejmenší jizva. děkuji za odpověd

Dobrý den !
Odstranit znaménka není problém.Pokud ale Jste tzv. "znaménkový" typ, pak je vhodné si doplnit kožní vyšetření. Pokud máte zájem, navštivte mě v mojí poradně, která je na podobnou problematiku zaměřena nějaké pondělí dopoledne ( 8,30 - 11,30 hod. ), podíváme se a zvážíme co a jak dál. Otázka úhrady je pak do velké míry závislá na biologickém charakteru znaménka.
Hezký den !
Dr.kydlíček


Odstáté ušní boltce

(příspěvek číslo: 1469)
dne: 13.11. 2007

Dobrý den pane doktore, jak se mužu objednat na přišití ušních boltců, děkuji za odpověď, přeji hezký den.

Dobrý den !
Kontaktujte mě na č. 603838838, nebo na adrese kydlicek@fnplzen.cz. Najdeme vhodný termín pro konzultaci i operaci, vše spolu zvážíme a naplánujeme.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


prsní imlantáty

(příspěvek číslo: 1468)
dne: 11.11. 2007

Dobrý den, mám 9 let prsní imlantát v jednom prsu, pro vrozenou vadu(tzv.Pollandův sy.). Jsem spokojená, ale chci se zeptat, zda je možné,aby u implantátu vznikla ca? Lze tento prs vyšetřovat mamograficky? Jaká je životnost imlantátu a jak se pozná, že ta životnost končí, popř.co se dělá potom?

Dobrý den !
Prsní žláza se okolo implantátu chová zcela normálně, jako by tam implantát nebyl, čili může v ní vzniknout cysta, fibroadenom, zánět či nádor. Vyšetřovat prs lze zcela běžným způsobem, tedy sonograficky, mammograficky, lze provádět bez omezení CT i nukleární magnetickou rezonanci ( NMR ). Vše jako u neoperovaného prsu. O životnosti implantátu se vedou časté diskuze, nyní se ale přiznává, že mezi 10. - 15. pooperačním rokem se v implantátu mohou ( ale nemusí )objevit známky únavy materiálu. Pak je možné implantát vyměnit. Pokud žena ( a to by měla ) chodí na pravidelné mammologické ( neplést s mammografií ) kontroly, pak je zdravotní stav prsu a i implantátu pod kontrolou a sonografista může známky únavy materiálu zastinout.Pak na to lze reagovat třeba jeho výměnou.
Hezký den !
Dr.kydlíček


Tumescentní liposukce

(příspěvek číslo: 1467)
dne: 10.11. 2007

Dobrý večer pane doktore, provádíte prosím také metodu tumescentní liposukce tzn. jen s lokálním umrtvením místa, kde dochází k odsávání tukových buněk a není tudíž nutná hospitalizace?Děkuji za odpověď a přeji pěkný večer.

Dobrý den !
Trošku bych Vás opravil. Tumescentní metoda používá pomocný roztok konkrétního složení a může být prováděna jak v místním tak celkovém umrtvení. O tom zda je lepší místní či celkové umrtvené lze dlouze diskutovat a každý z nás má na to poněkud jiný názor. Já osobně dávám z jistých důvodů přednost narkóze, ale pokud se nejedná o liposukci rozsáhlou, nebráním se místnímu umrtvení. Pro mě je tedy hlavním momentem v rozhodování o tom či je lepší místní či celkové umrtvení právě plánovaný rozsah operace.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Operace nosu

(příspěvek číslo: 1465)
dne: 8.11. 2007

Dobrý den.Je mi 17let a mám komplexy z velkého nosu.Nemám přímo "skobu",ale kost mám hodně vystouplou.Chtěla bych ho celkově zmenšit,ale hlavně srovnat tu kost.Chtěla bych se zeptat kolik by taková operace stála a jaký doktor je podle Vás dobrý v Praze či v Severních Čechách.Děkuji za odpověď.

Dobrý den !
Ceny rinoplastik se poměrně liší pracoviště pd pracoviště. Kdo je na nosy v republice mejlepší je těžké odpovědět.Velké zkušenosti s nimi má brněnský Doc.Dr.J.Válka,CSc., moc hezké výsledky mají ale i ostatní kolegové. Těžko poradit, opravdu.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


<< < 80 / 130 > >>