Plastická estetická chirurgie MUDr. Tomáš Kydlíček, s.r.o.

Areál fakultní nemocnice Plzeň, vchod C „stará“ budova, 6. patro

Přidat nový dotaz +


nehet

(příspěvek číslo: 1521)
dne: 5.01. 2008

DOBRY DEN CHTELA JSEM SE ZEPTAT,MOJE DCERA MA OD MALICKA NEVYVYNUTY NEHET,MISTO NORMALNIHO NEHTU MA JEN NECO JAKO DRAP,PORAD JI ROSTE TAK HO MUSIME PILOVAT,JSOU JI 4 ROKY A UZ RIKA ZE CHCE NORMALNI NEHET. TAK SE CHCI ZEPTAT JESTLI S TIM JDE NECO UDELAT ABY MELA NEHET JAKO OSTATNI. DEKUJI ŠKUTHANOVA

Dobrý den !
Obávám se že asi ne. Hetová ploténka vyrůstá z velmi tenté vrstvy, tvořené zárodečnými buňkami, jakési matrix a ta je velmi citlivá na jakékoliv poranění, jakékoliv zásahy. Pokud je nehtová ploténka deformována, pak bychom se asi měli soustředit spsíše na to, aby nepřekážela, nevadila a aby byl kosmetický dojem příznivější. jako ostatní ale asi nebude nikdy, je mi líto.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Výmena imlantátov

(příspěvek číslo: 1520)
dne: 5.01. 2008

Pekný deň prajem pán doktor, rada by som sa informovala či ak je doporučená lekárom výmena implantátov napr. z dôvodu opotrebovania, sa musí viesť nový rez v mieste toho predchádajúceho - v mojom prípade bol vkladaný imlantát cez dvorec.

Dobrý den !
Pokud je nutné implantát vyměnit, pak je možné využít starou jizvu a nedělat nějakou další. Není to ale nutné, jenom možné, pokud si klientka přeje přístup např. z podprsní rýhy, pak to lze také.
Hezký den !
Dr.kydlíček


zvětšení prsou

(příspěvek číslo: 1519)
dne: 5.01. 2008

Dobrý den, chtěla bych se zeptat za jak dlouho po operaci mužu chodit do práce máme s manželem restauraci a pracuji na place nebo nosit svýho syna je mu 18 měsíců.A jaký sou nejčastější komplikace po operaci.Děkuji za odpověd a přeji hezký den

Dobrý den !
Myslím, že 10 - 14 dní je doba, kterou byste si pro sebe měla vyhradit. Po tomto období bývají ženy již obvykle schopné se zapojit do zvyklých aktivit bez výraznějších omezení. Otázka komplikací, stejně jako implantátů, pooperační péče apod. je ale komplikovaná, takže bych spíše dal přednost se sejít osobně a důkladně to vše probrat. Konzultace u mě trvá asi hodinu, takže se dovedete představit, kolik informací musí klientka vstřebat, což ale přesahuje možnosti tohoto fóra.
Hezký den !
Dr.kydlíček


nos

(příspěvek číslo: 1517)
dne: 3.01. 2008

dobry den
mam problem s nosem mam ho rovny ale mam hrbol nechce se mi podstupovat operace tvrdeho ani mekkeho nosu a chtel jsem se zeptat jestli je nejaka metoda jak ho od korene zvednout aby se zvedla spicka, nebo vlozit nejakou vypln nad hrbol to by mi stacilo ... dekuji za odpoved

Dobrý den !
Rád bych Vám odpověděl přesně, ale bylo by vhodné alespoň mít k dispozici nějakou fotku pro bližší představu.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


prsa

(příspěvek číslo: 1516)
dne: 3.01. 2008

DOBRÝ DEN PANE DOKTORE, BYLA JSEM U VÁS NA ZVĚTŠENÍ PRSOU PŘED PĚTI LETY.JSEM VELICE SPOKOJENA-A NEJEN JÁ :-).PO JEDNOM DÍTĚTI, KTERÉ JSEM 2 ROKY KOJILA,SE MI PRSA ZMENŠILA,ALE NAŠTĚSTÍ NEZPADLA A JSOU POŘÁD NA STEJNÉM MÍSTĚ.JEN PŘEMÝŠLÍM O OPĚTNÉM ZVĚTŠENÍ.MŮŽU MÍT DOTAZ JAK DLOUHO MÁ IMLANTÁTY NĚJAKÁ VAŠE PACIENTKA NEJDÉLE?JESTLI SE MUSÍ MĚNIT ZHRUBA PO TĚCH 15TI LETECH?DĚKUJI ZA ODPOVĚD, HANKA v.

Dobrý den !
Moc děkuji za mail, udělala Jste mi radost ! :-)
Silikonové gelovéprsní implantáty se používají v republice od roku 1990, takže s nimi máme 17 leté zkušenosti. Obvykle se tvrdí ( ale není to informace oficiální ), že mechanické změny se MOHOU projevit 10 - 15 let po operaci. Mohou, ale nemusí. Já osobně tvrdím ( je to můj individuální názor na věc ), že pokud prsy vyhovují, nejeví změny tvaru, sonograficky nejsou známky prasknutí implantátu a všěe je i jinak v pořádku, pak výměna prostě nutná není. Pokud k ní ale dojde, zrovna třeba z důvodů velikosti, pak nepředstavuje nová operace nějaký závažný problém. Využít se dá stará jizva a tak tato výměna již nebývá tak bolestivá jako operace prvotní a i hojení a rekonvalescence jsou rychlejší.
Hezký den !
Dr.kydlíček


miniabdominoplastika

(příspěvek číslo: 1515)
dne: 1.01. 2008

Dobrý den, pane doktore mohl by jste mi napsat něco o miniabdominoplastice, nikde se memohu dočíst něco konkrétnějšího, třeba, jak dlouho operace trvá, jak je velká jizva a v jakých případe se provádí,děkuji Tereza

Dobrý den !
Miniabdominoplastika je různě chápaný termín, který spíše patří do odborné hantýrky než do oficiálního názvosloví. Já s ním mám spojené operace dvě. První operace se vlastně od klasické abdominoplastiky liší jen menším rozsahem výkonu, druhá se pak využívá tam, kde kožnětukové nadbytky jsou přítomné jen v dolní polovině břicha a nejsou příliš vyvinuté. Operatér zde pak provádí řez je ve středním podbřišku déloky cca 20 cm ( asi jako u císařského řezu ) a vypíná jen dolní polovinu břicha a současně sesune pupek o několik cm dolů.
Jak jsem ale napsal, takto to chápu já a jiní moji kolegové mohou mít poněkud odlišný názor.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


prsa

(příspěvek číslo: 1514)
dne: 31.12. 2007

Dobrý den pane doktore,zajímalo by mě,když si žena nechá provést modelaci prsou, jestli velikost prsou se nějak značně zmenší,nebo, jestli zůstanou stejná a jenom tvar bude lepší děkuji za odpověd´

Dobrý den !
Toto je při konzultaci vždycky probíráno. Podívejte, je to stejné jako když dítě chce z beztvaré hromádky písku udělat bábovku. Množství písku je stejné, ale objem je poněkud menší, ne o moc, ale písek je třeba "napěchovat". Pokud se tedy vrátíme k prsům, dá se říct, že rozdíly se nepohybují ani v rozsahu poloviny velikosti konfekční velikosti podprsenky, tedy prsy velikosti "C" zůstanou "C", ale o něco menší. Nicméně rozhodující změna se týká zvaru.
Hezký den !
Dr.kydlíček


Modelace lýtek

(příspěvek číslo: 1513)
dne: 31.12. 2007

Dobrý den, provádíte také modelaci lýtek pomocí implantátů?
Petra

Dobrý den !
Ano, provádím zvětšení lýtek silikonovými implantáty, ale přiznám se, že ne moc rád. Lýtkové svaly jsou hodně zatížené neustále v pohybu a implantáty jsou přece jen metriál "navíc". Možně to je, jen je to třeba do detailu zvážit.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Znaménko

(příspěvek číslo: 1512)
dne: 29.12. 2007

Přeji hezký den,chtěla bych si nechat odstranit znaménko,které mám již od narození na bradě...jen se obávám jizvičky a dalších komplikací.Prosím Vás touto cestou o radu a pomoc,zda mé obavy nejsou zbitečné a zda tento výkon provádíte,děkuji sl.Kladívková.

Dobrý den !
Myslím, že obavy jsou zbytečné, jedná se o malý ambulantní výkon, prováděný v místním umrtvení, který je zatížen velmi malým množstvím komplikací. Každopádně jako před každou operací je krátká konzultace nutná.
Hezký den !
Dr.kydlíček


Operace nosu

(příspěvek číslo: 1511)
dne: 29.12. 2007

Dobrý den. Chtěla bych se zeptat od kolika let je možná plastická operace nosu. Mám na myslí celý nos, i kost. Děkuji přede za odpověď.

Dobrý den !
Já osobně doporučuji vyčkat dospělosti a operovat až po 18. roce věku. Jsou ale kolegové, kteří tuto hranici mají posunutou níže. Já osobně si myslím, že je vhodné vyčkat dokončení vývoje ovličeje a také i jisté duševní vyzrálosti.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


asimetrie prsou

(příspěvek číslo: 1510)
dne: 22.12. 2007

Dobrý den,
je mi téměř 20 let a mám asimetrická prsa. Je to celkem výrazné. Chtěla bych se zeptat na řešení toho problému. Podstupuje se plastická operace? Hradí tento zákrok pojišťovna nebo si to musím zaplatit sama?
děkuji za odpověď.

Dobrý den !
Asymetrie prsů je u žen velmi častá a do jisté míry i fyziologická. Pokud přesáhne určitou míru, pak vadí, jako např. Vám a pak hází ke slovu možné operační řešení. Neexistuje šablona, podle které by se tento stav řešil, vždy se musí zvážit tvar prsů, jejich objem, rozdíly objemu a tvaru, lokalizace apod., proto je konzultace a vyšetření nezbytné. Úhrada zdravotní pojišťovny se týká jen stavů, které lze označit za vrozené vady a podléhá schválení reviznímu lékaři příslušně zdravotní pojišťovny.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


plasická operace prsu

(příspěvek číslo: 1509)
dne: 22.12. 2007

Dobrý den,
je mi 21 let a jsem z Klatov. Přála bych si podstoupit v nejbižším době zvětšeni prsou. Proto bych se vás chtěla zeptat, která období jsou pro tento zákrok nejlepší.Popřípadě si domluvit schůzku děkuji

Dobrý den !
Operovat můžeme prakticky kdykoliv, ale nejlepší jsou chladná období roku. Pokud si chcete domluvit konzultaci, kontaktujte mě na mém mobilu - 603 838 838. Sejdeme se, vše probereme a naplánujeme.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Topigel

(příspěvek číslo: 1508)
dne: 21.12. 2007

Dobrý den, chtěla bych se zeptat zda se někde dá zakoupit náplast Topigel(nebo něcopodobného). Jsem z Českých Budějovice. Děkuji Vavřínová (kontakt: kinskaj@quick.cz)

Dobrý den !
TopiGel je destička ze silikonového polymeru, vysoce kohezivního gelu určená ke konzervativnímu ošetřování jizev. Podobných prostředků je na trhu více, ale já TopiGel používám nejraději a mám s n ím velmi dobré zkušenosti. Objednat si ho můžete přímo u dovozce: Lipoelastic a.s., Krhová 53, 757 01 Valäšské Meziříčí, tel. +420571633512
Hezký den !
Dr.Kydlíček


xantelasmata

(příspěvek číslo: 1507)
dne: 20.12. 2007

prosím o sdělení, jak se dají odstranit xantelasmata kolem očí, jaká je úspěšnost tohoto odstranění, zda jsou po zákroku nějaké jizvy, jaká je cena a zda se opětovně netvoří, popřípadě, jak jim lze předcházet - děkuji

Dobrý den !
Xantelasma jsou nitrokožní usazeniny cholesterolu v kůži horních či dolních víček. Jedná se tedy o projev poruchy metabolizmu tuků. Odstranění je možné pouze chirurgicky a často ( ne však vždy ) lze spojit jejich odstranění s operací horních či dolních víček. Ale protože lokalizace a rozsah xantelasmat je velmi individuální, odpovědi na všechny Vaše otázky jsou možné až po osobním kontaktu a po důkladném vyšetření.
Hezký den !
Dr.kydlíček


novotvar na rtu

(příspěvek číslo: 1506)
dne: 20.12. 2007

Pane doktore,prosím o radu-můj syn,25let,má na dolním rtu výrustek připomínající bradavici v barvě rtů.Měl by zájem o odstranění-pokud je to na možné.Děkuji Ludmila

Dobrý den !
Odstranění je určitě možné, nezbytné je však setkat se a vyšetřit jej - může se dostavit do mé poradny, kterou mám pro tyto účely každé pondělí dopoledne ( 8,30 - 11,30 ). Objednávat se nemusí, ani není nutné nějaké doporučení.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


facelifting

(příspěvek číslo: 1505)
dne: 19.12. 2007

Dobrý den,
pred peti týdny jsem podstoupila facelifting (SMAS) a nejsem spokojená s výsledkem. Ne jenom, ze jsem nezaznamenala skoro zádný rozdíl hlavne v tvárích (jsou stále mírne povislé), ale uz hned po operaci jsem cítila jednu stranu jakoby napnutejsí nez druhou, coz se prisuzovalo otokum (nesoumerným). Poté co pokozka "relaxovala" je videt, ze jedna strana je opravdu nepatrne povislejsí nez druhá a delá se mi tkz. druhá brada také víc na jedné strane nez na druhé. Jsem velice zklamaná a pravdepodobne budu muset jít na opravu. Chtela bych se zeptat, protoze nechci opravu podstoupit u dr. který me operavol, zda je cena takové opravy stejná nebo dokonce vyssí nez samotný facelifting a zda se dá udelat v lokální anestezii. Predem dekuji za odpoved.

Dobrý den !
Chápu, že Vám odpovídám se zpožděním a že k dnešnímu dni je situace již jiná. Omlouvám se za to, ale povinnosti na přelomu roku mě natolik zahltily, že jsem nebyl schopen se tomuto fóru věnovat jak bych chtěl. Ještě jednou pardon a máte-li nějaký dotaz, kterým bych Vám mohl pomoci, rád to udělám nyní.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


nevus flameus

(příspěvek číslo: 1504)
dne: 16.12. 2007

Dobrý den,naše dcera má přes čvtrtku hlavičky,zasahuje to i přes víčko oka,nevus flameus.Ráda bych se zeptala,zda je možné, že jí to časem zmizí a pokud ne, zda je možnost lejsru, anebo plastické chirurgie?
Děkuji Martina

Dobrý den !
Nevus flameus je forma hamangiomu a ten může představovat problém.Je samozřejmě možné, že útvar vybledne nebo se zmenší, ale spíše na nějaké řešení dojde, ovšem na jaké, to se při nejlepší vůli nemohu vyjádřit aniž bych Vás nemystifikoval. Možná by pomohla fotka k bližší představě, avšak jistě by bylo vhodné dceru spíše vidět osobně.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


mateřské znaméno

(příspěvek číslo: 1503)
dne: 12.12. 2007

Dobrý den,
dcera má od narození na prsu mateřské znaménko, které s nárůstem prsů dosáhlo velikosti cca 3x3 cm.V névové poradně nám řekli, že odstranění nedoporučují, jinde nám řekli, že odstranění je žádoucí.Jaký je Váš názor na tento problém, myslíte si, že je to reálné? Lze tento zákrok provést za přispění zdravotní ppjišťovny? Podotýkám, že dcera je již dospělá.
Děkuji a přeji hezký den.

Dobrý den !
Rozhodující vyjádření má névová poradna nějakého erudovaného kožního pracoviště. Pokud tam lékař vyjádří doporučení znaménko odstranit, tak není o čem dlouho přemýšlet. Pokud však odstranění doporučené není a dcera jej přesto odstranit chce, pak je to problém čistě domluvy a pohledu na následnou jizvu. Úhrada zdravotní pojišťovnou je pak v přímé závislosti na vyjádření dermatologa.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


ektopické mazové žlázky

(příspěvek číslo: 1501)
dne: 11.12. 2007

Dobrý den, už jsem vám jednou psal. Ptal jsem se na odstranění ektopických mazových žlázek na penisu...nevím jestli to nazývám dobře...prostě se jedná o bílé hrbolky asi tukového původu průměru cca 1 mm (mám je již od puberty)...nalézá se to na kůži penisu a šourku, na šourku z nich vyrůstají chlupy, chtěl bych se jich zbavit a můj dotaz zní: jestli je to možné? a na kolik by asi takový zákrok vyšel finančně? Děkuji za odpověď

Dobrý den !
Jedná se nejspíše o retenční mazové cysty. Odstranění možné je, nejedná se o nějaký obtížný výkon. Otázka vaší finanční účasti je ale otevřená, k tomu je třeba Vás vidět a posoudit zdravotní indikaci operace.
Hezký den !
Dr.kydlíček


zvetseni prsou

(příspěvek číslo: 1500)
dne: 10.12. 2007

Dobry den,chtela bych podstoupit zvetseni prsou a jsem z Jihoceskeho kraje.Mohl byste mi doporucit nejakeho opravdu dobreho plastickeho chirurga v Ceskych Budejovicich?dekuji

Dobrý den !
Já osobně bych se obrátil na Dr.L.Maříka, je to velmi dobrý lékař a slušný člověk, určitě budete spokojena.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


velký nos

(příspěvek číslo: 1498)
dne: 10.12. 2007

Dobrý den pane doktore,
prováděl jste mi operaci horních víček a jsem spokojená.Mám velký nos a chci se zeptaj zda jeho úprava je limitována věkem? Děkuji za odpověď.

Dobrý den !
Děkuji za pochvalu ! :-) V podstatě není, je ale jasné, že s přibývajícím věkem klesá elasticita a kvalita tkání, takže výkon již nemůže být tak razantní. Operace tedy musí tyto okolnosti zohlednit. Rinoplastika ale možná je.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Operace nosu

(příspěvek číslo: 1497)
dne: 9.12. 2007

Vážený pane doktore, když mi bylo asi 10 let, zlomila mi bývalá spolužačka nos. Stalo se to na jednom sportovním kroužku, bohužel jsem však tehdy svůj úraz nikde nenahlásila. Od té doby se mi nos začal nepěkně formovat do tzv. skoby. I v následujících letech se po každém nárazu (např. když mě někdo nechtěně uhodil) nehezky zvětšoval. Na nose mám velký hrbol a celý nos je ze předu lehce, ale viditelně, mimo svou osu. Mimo to se mi od toho úrazu špatně dýchá. Chtěla bych se zeptat, na kolik by mě u vás přišla operace. Děkuji mnohokrát.

Dobrý den !
Operace nosní pyramidy, tedy zevního nosu je výkon delikátní, technicky složitý a dle některých kolegů ( i mě ) se jedná o "vysokou pilotáž" estetické chirurgie. Operace úrobíhá v celké anestézii, za hospitalizace a je spojena se 14denním nošením elastické dlahy a následným, až 1 ročním obdobím konzolidace tkání. Cena operace a dvoudenní hospitalizace pak činí 27.000,-Kč.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


kukuč - víčka

(příspěvek číslo: 1496)
dne: 7.12. 2007

Dobrý den pane doktore,
nejprve Vám musím pochválit Vaše webové stránky,velice přehledné mají šmrnc!
Obracím se na Vás ohledně blepharoplastice.Kamarádka slaví v Únoru 08 padesátiny a chtěla by tento zákrok provédst na doporučení právě od Vás.Pokud je to možné prosím o bližší pokyny včetně přibližné cenové relace na e-mail afrika.bellanghari@seznam.cz Mnohokrát díky hodně úspěchů jak v pracovním tak soukromém životě a KRÁSNÉ VÁNOCE!!!
S pozdravem
Markéta :-)

Dobrý den, Markétko !:-)
Děkuji za přání i za pochvalu stránek. Určitě nepotěšila jenom mě, ale i mého webmastera!:-) Zítra se Vám určitě ozvu na uvedený mail a vše Vám, podle Vašeho přání, pošlu.
Ještě jednou moc děkuji a přeji hezký večer !
T.K.


odstranění pih

(příspěvek číslo: 1495)
dne: 6.12. 2007

prosím pane doktore,existuje nějaký krém,který budu třeba užívat pár let nebo i víc.....tak mi pihy zmizí?strašně mi to na tváři vadí prosím pomozte,díky za odpověd

Dobrý den !
Depigmentační krémy existují, ale tuto léčbu by měl provádět erudovaný kožní lékař, protože se pigmentotvorné buňky mohou za jistých okolností mohou měnit v buňky nádorové. Pokud Vám pihy opravdu vadí hodně, navštivte nějaké dermatologické pracoviště, určitě se nějaká pomoc najde, ale na prvním místě vždy musí být bezpečnost výkonu.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


rhinoplastika a pylová ALERGIE

(příspěvek číslo: 1494)
dne: 4.12. 2007

Zajímá mě zda jsem jako alergička (na pyly,srst-kočka+pes, z léků biseptol) více ohrožena komplikacemi po rhinoplastice ? V pylové sezoně (březen-srpen ) trpím kýcháním a rýmou, což mírním užíváním léků (1x1 Alerdid,Nasofan spray) .
Budu moci po rhinoplastice stále tyto léky užívat?
Hrozí mi větší komplikace než nealergickým pacientům ?? Např.krvácení z nosu při smrkání , potíže s dýcháním , citlivější sliznice nosu , atd .???
Doporučujete vůbec alergičkám tuto operaci ?? Máte v tomto směru nějaké špatné zkušenosti ?

Děkuji za objasnění. Majka , 29 let

Dobrý den !
Nehrozí, nebojte. V dnešní populaci a při dnešních diagnostických metodách není snad ani možné najít někoho, kdo nemá nějakou alergii, taková je doba. Není mi ale známo, že by alergičtí klienti měli větší množství komplikací a pokud zrovna u nich neprobíhá např. alerická rýma v pylové sezóně, pak je operace možná jako u každého jiného pacienta,
Hezký den !
Dr.Kydlíček


<< < 79 / 130 > >>