Plastická estetická chirurgie MUDr. Tomáš Kydlíček, s.r.o.

Areál fakultní nemocnice Plzeň, vchod C „stará“ budova, 6. patro

Přidat nový dotaz +


Prst

(příspěvek číslo: 1550)
dne: 25.01. 2008

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli je možná nějáká plastika prstů.Jako dítě jsem si asi 1 cm lůžka u prsteníčku "ukrojila" v mlýnku na maso.Tudíž mi roste nehet směrem dolů.Je nějáká možnost, alespoň částečné, korekce?
Děkuji Dita

Dobrý den !
Asi ano, záleží jen na Vašem očekávání, ale jistě nějaké zlepšení stavu možné je.
Hezlý den !
Dr.Kydlíček


rozestup břišních svalů

(příspěvek číslo: 1549)
dne: 25.01. 2008

Dobrý den,mám dotaz ohledně rozestupu břišních svalů.Je mi 28let,jelikož nejsem po porodu,je možné tento problém mít?Necelý rok a půl mám v oblasti břicha "bouli"na levé straně větší,která se k pravé straně mírně zmenšuje,byla sem s tím u různých odborníků,jelikož posledních 6měsíců mám problémy(zvracení,bolesti a píchání směrem do pupku),bylo mi doporučeno cvičení,ale to nelze stavy mám ještě horší.Před 2týdny sem byla na masáži zad a tam jsem poprvé slyšela,že by to mohl být rozestup svalu,proto se na Vás obracím s tímto dotazem,jestli má cenu navštívit plastického chirurga bud pro potvzení nebo vyloučení diagnózy.Děkuji Hofmannová Petra

Dobrý den !
Diastázu přímých svalů břišních mít můžete, i když Jste, jak píšete, ještě nerodila. Můžete mít i kýlu, která by podobné potíže také dělat mohla, ale ve Vašem případě platí více než kdy jindy - bez vyšetření se nemůžeme dále pohnout. Tím vyšetřením myslím třeba i sonografii či nukleární magnetickou rezonanci ( NMR ), tedy vyšetření komplexní. Diagnózu by měl postavit chirurg, i když i plastický chirurg by s tímto neměl mít nějaké potíže. Je to proto, že tato problematika je a priori chirurgická, ale plastický chirurg sre na léčbě podílet může.
Hezký den !
Dr.kydlíček


dotaz

(příspěvek číslo: 1548)
dne: 25.01. 2008

Pokud jedno, či obě varlata chybí, pak je možné je nahradit silikonovou protézou.Chtel by se zeptat kolik stoji jedna nahrada+operace?.Dekuji

Dobrý den !
Ano, pokud jedno či obě varlata chybí, pak je možné použít silikonovou protézu. Operuje se v celkové anestézii, za hospitalizace a kompletní cena, která by toto vše zahrnovala činí 32.000,-Kč.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


piha na prsu

(příspěvek číslo: 1547)
dne: 25.01. 2008

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, mam pihu na prsu a trochu se mi po porodu zmenila, ale kojim, chci se zeptat jestli vhodne si ji nechat vyndat pri kojeni nebo jestli ne, aby pak z toho nebyly nasledky.
Dekuji Savkova

Dobrý den !
Každopádně bych Vám doporučil navštívit kožního lékaře. jemu přísluší, aby určil typ znaménka a posoudil jeho biologickou aktivitu. Odstranit znaménko na jeho doporučení je již to nejmenší.
Hezký den !
Dr.kydlíček


liposuxe břicha

(příspěvek číslo: 1546)
dne: 24.01. 2008

Dobrý den,je mi 25let a mám půl roku po porodu,zůstalo mi břicho i přes snahu nemůžu shodit. Vážím 70kg a měřím 172cm,chci se zeptat jestli je zákrok nebo operace bolestivá a kolik stojí. Děkuji

Dobrý den !
Otázka bolestivosti zákroku je velmi individuální, každý má jiný práh bolesti a každý operaci také snáší jinak. Pokud bychom operovali na přední stěně břišní a na bocích a nejednalo by se o nějakou velmi objemnou liposukci, pak by operace včetně jednodenní hospitalizace a elastického prádla stála 26.000,-Kč. Otázka ale je, zda-li Jste pro tento výkon opravdu vhodná, nebo obráceně, zda-li je liposukce pro Vás to nejlepší řešení. K tomu je ale nutné Vás vyšetřit, nebo mít k dispozici alespoň fotku.
Hezký den !
Dr.kydlíček


zmenseni prsou

(příspěvek číslo: 1545)
dne: 22.01. 2008

dobry den, je mi 25 let a touzim po plastice ktera mi zmensi(modeluje) prsa. rada bych vedela jestli se tato operace da provest jeste pred tehotenstvim- neboli kojenim. jak dlouha je rekonvalescence. dekuji predem za odpoved

Dobrý den !
Redukční a modelační operace prsů jsou velmi časté a operovat je možné po dokončení vývoje prsu kdykoliv, třeba i před první graviditou. V tomto případě musíme ale počítat s tím, že třeba kojení nebude možné ( v závislosti na míře redukce a použité metodě ). Operace si vyžádá dva týdny hojení a pokud máte profesi fyzicky náročnější pak je třeba počítat ještě s dalším týdnem rekonvalescence. Samozřejmě, že důkladná konzultace je nezbytná, protože informací, které musíte vědět je hodně.
Hezký den !


Zmenšení prsou

(příspěvek číslo: 1544)
dne: 22.01. 2008

Dobrý den,trpím častými migrénami. Chci se zeptat, jestli mohou být velká prsa příčinou mých častých migrén.prsa mám velikost 5-6.A kolik by popřípadě zmenšení stálo, a nebo když je doporučení od lékaře jestli přispívá pojišťovna.Děkuji za odpověď.Lenka

Dobrý den !
Pokud se jedná o prsy, které lze označit za opravdu velké ( gigantomastie ), pak to možné je. Příčin je pochopitelně více a objemný prs je pouze jednou z nich. Redukční operace jsou časté a otázka úhrady zdravotní pojišťovnou je poměrně komplikovaná a hraje v ní roli řada jiných okolností, které se musí posuzovat přísně individuálně. I pokud klientka splňuje všechny podmínky dané předpisy, musí se zasílat žádost reviznímu lékaři příslušné zdravotní pojišťovny v místě, kde se operace bude provádět, vše řádně doložit a zdůvodnít a i potom je rozhodnutí plně v jeho kompetenci.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


otoplastika

(příspěvek číslo: 1543)
dne: 22.01. 2008

Dobrý den, měla bych zájem o korekci jednoho ušního boltce. Jaká je cena a doba termínu objednání na zákrok. Děkuji.

Dobrý den !
Cena je 5.000,- a doba objednání se pohybuje okolo 1 - 2 měsíců.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


strie

(příspěvek číslo: 1542)
dne: 21.01. 2008

Dobrý den chtěla bych se zeptat jak jdou odstranit strie.Slyšela jsem že leaserem je to pravda?

Dobrý den !
Strie, či pajizévky jak se jim někdy říká jsou opravdovým problémem a já nevím o žádné mětodě, která by je opravdu řešila. Laser je snad zlepší, ale že by je odstranila...s tím jsem se, bohužel, nesetkal.
Hezký den!
Dr.Kydlíček


Zvetseni prsou na splatky

(příspěvek číslo: 1541)
dne: 21.01. 2008

Dobry den pane doktore,
chtela jsem se zeptat, zda-li nevite, jestli je moznost u nas zvetseni prsou na splatky. Priznavam, ze je muj dotaz asi ponekud zvlastni, ale moc po teto operaci touzim, ovsem nemohu si dovolit dat castku najednou...Predem mnohokrat dekuji za odpoved.

Dobrý den !
Váš dotaz není vůbec ojedinělý ani zvláštní. Splátky sice nedělám, ale mám velmi dobrou a osvědčenou spolupráci a firmou, která je schopna pro Vás získat úvěr za velmi výhodných podmínek. To není reklama, to mám osvědčené, vždyť sám mám zájem na tom, aby byly estetické operace přístupné co největšímu počtu klientů. Kontakt na finanční poradkyni, která se Vám bude věnovat najdete na titulní straně stránek. Ničeho se nebojte, je to dobře fungující spolupráce.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Problém

(příspěvek číslo: 1540)
dne: 18.01. 2008

Mám docela dost závažný problém, nejde mi přetáhnout předkožka přes penis, co s tím-obřízka?S erekcí problém nemám, ale nějak z toho nemám dobrý pocit......když jsem byl malý-kolem 8 let, musel jsem ve vane ohrnovat, tam to šlo, pak jsem na to nejak zapoměl a ted už to jaksi nejde....co stím?je mi 16 let

Dobrý den !
Jedná se o fimózu, čili zúžení předkožky, která pak nejde přetáhnout přes žalud. Tento problém se řeší operací, která není ve své podstatě kosmetická. Odkázal bych Vás na nějaké urologické pracoviště, do jehož oboru tento problém patří. Ničeho se nebojte a obraťte se na kolegy urology. Není to nic vyjímečného, fimóza je častý nález.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


odstraneni znamenek

(příspěvek číslo: 1539)
dne: 17.01. 2008

Dobry den, rada bych se informovala, jaky je nejvhodnejsi zpusob odstraneni nevystouplych matrskych znamenek v obliceji. Laser mi nebyl doporucen a plasticka chirurgie me varuje pred jizvou, ktera bude spise kontraproduktivni.
Dekuji, Petra

Dobrý den !
Jizva vznikne po každé operaci, i po té naší, takže je nutné každý, i sebemenší výkon řádně zvážit a promyslet. Já osobně bych Vám doporučil navštívit kožního lékaře, který by se měl vyjádřit jak k druhu znaménka, tak k jeho aktivitě a nutnosti možného odstranění. Pak budetemít dostatek informací se rozhodnout kvalifikovaněji. Ale jizva vznikne, jde jen o to, jak moc viditelná a to dopředu přesně nikdy nikdo neví.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


zpevnění prsou

(příspěvek číslo: 1538)
dne: 16.01. 2008

Četla jsem v jednom časopise,že je možné odsát tukovou tkáň z jiné části těla a potom ji vpravit do prsou.Provádí se tento druh zvětšení-zpevnění prsou i v naší republice? Děkuji Kašparová

Dobrý den !
Jako rutinní metoda se neprovádí nikde na světě, nejenom u nás. Pokusy využít tukovou tkáň ke zvětšení prsů jsou poměrně staré a byly v 80. letech pro množství komplikací opuštěny. Různé studie se občas objeví, ale rozhodně se nejedná o všeobecně uznávanou, ozkoušenou rutinní metodu, takže silikonové implantáty jsou stále jedinným osvědčeným prostředkem ke zvětšení prů.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Operace ušních boltců

(příspěvek číslo: 1537)
dne: 15.01. 2008

Dobrý den, ze starších příspěvků jsem se dozvěděla, že čekací doba na operaci ušních boltců je asi měsíc, chtěla bych se zeptat, zda je tato informace stále aktuální. Také doporučujete operaci v chladnějších měsících, vzhledem ke studiu a zaměstnání bych ji ale potřebovala někdy v letním období, tak bych se chtěla informovat, zda by horko způsobilo nějaké závažnější komplikace nebo je možné podstoupit zákrok i tak, je mi 21 let.

Dobrý den !
Ano, čekací doba se pohybuje v závislosti na ročním období a chřipkových epidemiích mezi 1 - 2 měsíci. Operovat je možné prakticky kdykoliv, i když, přiznávám, chladnější období roku jsou vhodnější. Ale jak jsem již napsal, není problém operovat v létě.
Hezký den !
Dr.kydlíček


Operace víček

(příspěvek číslo: 1536)
dne: 15.01. 2008

Vážený pane doktore,
vzhledem k tomu, jaké výsledky Vaší práce jsem mohla vidět u svých kamarádek, rozhodla jsem se, že bych k Vám ráda poslala svou maminku na operaci víček. Velice jí ta víčka trápí. Jak jsem pochopila z ceníku, cena zákroku se tedy pohybuje kolem 10 000 Kč? A také bych ráda věděla, jaká je cca čekací doba?
Děkuji předem za odpověď a přeji i nadále hodně spokojených a krásných klientů. Lenka

Dobrý den !
Děkuji za pochvalu :-) ! Čekací doba se pohybuje mezi 1 - 2 měsíci v závislosti na ročním období a třeba i chřipkových epidemiích. Podmínkou je ale důkladná konzultace, kde musíme vše probrat, zvážit a eventuálně naplánovat. Bylo by proto tedy nejlepší, kdybyste mě mi ozvala na můj mail kydlicek@fnplzen.cz, nebo zavolala na mobil 603 838 838, abychom si domluvili schůzku.
Hezký den !
Dr.kydlíček


Prsní sval

(příspěvek číslo: 1535)
dne: 14.01. 2008

Vážený pane doktore. Jsem muž a mi 35 let. Již od mala trpím tzv. aplasií prsního svalu. Dřív to tolik vidět nebylo, ale postupem času a pravidelného cvičení se rozdíl zvýraznil. Jedná se o polandův syndrom? Dá se s tím něco dělat? Děkuji za odpověď.

Dobrý den !
Abych Vám odpověděl seriózně, musel bych Vás vyšetřit, ale jedno je jisté - určitě by se nějaká pomoc našla. Ale jak říkám, je nutné se setkat osobně.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Liposukce stehen

(příspěvek číslo: 1534)
dne: 12.01. 2008

Vážený pane doktore, již dlouho uvažuji o liposukci. Nyní, když se používají nové technologie, bych ráda věděla, jak rychle je možno tento zákrok podstoupit (myslím tím i s objednací a čekací dobou atp.), zda je možno podstoupit jej v lokální anestezii bez hospitalizace a zda mi můžete poskytnou orientační informaci o ceně oboustranného zákroku na vnitřní i vnější straně stehen. Děkuji za ochotu. Pechová

Dobrý den !
Děkuji za dotaz ! Nové technologie se sice objevují, ale podstata je stále stejná - odstranit nadpočetné tukové buňky, které tvoří tukové polštáře. Nelze ale jednoznačně říci, která kanyla a jaká metoda je lepší, každý "sází" na tu svojí vyzkoušenou metodu, se kterou je spokojený a má s ní dobré výsledky. Já používám klasickou manuální kyretu a provádím tumescentní liposukci v celkové anestézii za jednodenní hospitalizace. Mám pro to své dobré důvody a proto to tak dělám. Někdo jiný může mít také jiný názor a také dobré výsledky, ale tak to už v estetické chirurgii chodí.
Cena operace včetně hospitalizace a elastického prádla by se pohybovala okolo 26.-27.000,- Kč a čekací doba okolo 2 měsíců, tedy přicházela by v úvahu první dekáda března. Je ale nezbytné se sejít, vše zvážit, promyslet a naplánovat.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Porod císařským řezem a diastáza

(příspěvek číslo: 1533)
dne: 12.01. 2008

Dobrý den, jsem po císařském řezu, teď jsem podruhé těhotná. Už v prvním těhotenství se u mě projevila diastáza - rozestup břišních svalů. S největší pravděpodobností bude i můj druhý porod císařským řezem. A právě k tomuto tématu jsem četla článek, že se dá diastáza spravit při dalším císařském řezu, že je to možné udělat současně. Chtěla bych vědět, zda je to reálné a dělá se to u nás.

Dobrý den !
Dá se dělat prakticky cokoliv, otázkou ale je, zda to je vůbec vhodné a pak bych Vám na tomto místě musel jednoznačně odpovědět, rodit císařským řezem a řešit diastázu přímých svalů břišních v jedné době vhodné z medicínského hlediska rozhodně není. Pokud by se jednalo o zdraví či život ohrožující stav, pak by byla situace naprosto jiná, ale diastáza přímých svalů břišních je do určité míry stav, který vzniká u všech žen po porodu a není to něco, co Vás bezprostředně ohrožuje. Proto bych celou situaci řešil až s časovým odstupem několika měsíců, rozhodně ne v době porodu, ale až po několika měsících, kdy se normalizuje i svalová stěna břišní a kožní kryt.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


ceník

(příspěvek číslo: 1532)
dne: 11.01. 2008

Dobrý den. Chtěla jsem se zeptet zdali je možné zákroky, které provádíte platit formou zplátek. Děkuji. S pozdravem.

Dobrý den !
Splátky ne, ale odkázal bych Vás na společnost Global One ( kontakt najdete na titulní straně stránek ), která Vám dokáze zajistit velmi výhodný úvěr za individuálních podmínek. Je to vyzkoušená a dobře fungující spolupráce.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Pihy

(příspěvek číslo: 1531)
dne: 10.01. 2008

Dobrý den Pane doktore,chtěl bych se vás zeptat jestli existuje nějaká mast na odstranění pih,ale hlavně u koho bych ji mohl dostat a jestli to má nějaké zlé následky-např.nějaká nemoc nebo jizvy atd.
Děkuji Vám předem za odpověd.Adam

Dobrý den !
Každopádně bych Vás odkázal do péče kožního lékaře, který by měl pigmentové útvary posoudit z hlediska typu útvaru a jeho biologické aktivity a teprve potom uvažovat o možném řešení.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Slacha palce leve nohy

(příspěvek číslo: 1530)
dne: 10.01. 2008

Dobrý den, obracím se na vás s poněkud jiným typem dotazu, než je obvyklé, ale jelikož jsem byl v nemocnici (FN Plzeň) odkázán s daným zraněním taktéž na oddělení plastické chirurgie, dovoluji si jej položit i vám:
Je mi 27 let a již několik let mám problém s palcem na levé noze - nemohu jím pohybovat směrem nahoru, přičemž s jeho pokrčením nemám problém. Dle ošetřujícího lékaře jde o cituji: léze extenzoru palce l. nohy, tento v lehké plantární flexi, aktivní extenze není možná. Jde dané zranění nějak léčit? - plastika nějaké šlachy, apod. Jaké lze očekávat následky (rizikovost zákroku, možnosti návratu ke sportu po zákroku, apod.)?
Jsem s pozdravem
Tomas

Dobrý den !
Diagnóza je jasná - nefukčnost natahovače palce nohy. Bylo by ale vhodné vědět o úraze více: kde byl a co se přihodilo, pak je teprve m ožné se vyjádřit k možnému řešení, ale určitě nějaká rekonstrukce šlachy natahovače možná bude. O podrobnostech bych se ale nerad zmiňoval, když jsem Vás neviděl a mám o Vás minimum informací. Bylo by proto nejlepší, kdybyste mě navštívil v poradně, kterou mám pro tuto problematiku každé pondělídopoledne ( 8,30 - 11,30 hod. ). Objednávat se nemusíte a není ani nutné nějaké doporučení. Vhodné je ale vzít s sebou dokumentaci o úrazu, ošetření a následné léčbě.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Dotaz

(příspěvek číslo: 1529)
dne: 9.01. 2008

Minule jsem se špatně vyjádřil nejde mi o samotné zvětšení varlat ale o zvětšení šourku. Trpím hypogonadotropním hypogonadismem. Co jiného by jste mi doporučil abych vypadal alespoň trochu jako normální muž?

Dobrý den !
Aha, to je jiné, v tomto případě by bylo ale zcela nejlepší se osobně setkat, vyšetřit Vás a pečlivě zvážit možnosti, které se zde naskýtají.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Plastika nosu

(příspěvek číslo: 1528)
dne: 9.01. 2008

Dobrý den, vážně uvažuji o plastice nosu. Velikost je v pořádku, ale můj nosík mi trochu utíká do levé strany. Mám z něj hodně velký komplex, který dopadá jak na mé sebevědomí, tak na moji psychiku. A teď k mému dotazu. Je tento zákrok nějak riskantní? Moc děkuji předem za odpověď a přeji příjemný zbytek dne. Jana 21let

Dobrý den !
Děkuji za dotaz. Operace nosu, rinoplastika, je "vysoká pilotáž" estetické chirurgie a z toho vyplývá vše ostatní: nutnost důkladné konzultace, častá potřeba ORL vyšetření tzv. "vnitřního" nosu, technicky náročná operace a dlouhý proces hojení a konzolidace tkání. Ten, kdo nosy operuje si toto vše musí přiznat. Otázka je, co považujete za riziko, ale od toho je konzultace před rinoplastikou tak podrobná a dlouhá, protože i toto se musí důkladně probrat.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


oheň

(příspěvek číslo: 1527)
dne: 8.01. 2008

Je mi 22 let a mám od narozní oheň na levé noze.Laserový zákrok mi vůbec nepomohl, tak jsem se chtěla zeptat, jestli jde tento problém odstranit i jinak. Děkuji za odpověď.

Dobrý den !
Naevus flameus čili kapilární hemangiom, stejně jako jiné hemangiomy mohou svého nositele pěkně potrápit. Určitě by bylo dobré vědět na jakém pracovišti a jakým laserem Jste byla ošetřována. Ne každý přístroj je k tomuto vhodný a ne každé pracoviště s tímto má zkušenosti. Napsat můete sem nebo na můj mail kydlicek@fnplzen.cz.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Nos

(příspěvek číslo: 1526)
dne: 7.01. 2008

Dobrý den, chtěla bych sezeptat. Mám řadu let červený nos a neustále musím používat makeup. Je možné odstranit nějakým způsobem zčervenalou kůži na nosu, aby byla zase normální přirozená barva nosu, Ještě bych se chtěla zeptat, kolik by takový zákrok stál a jak dlouho by trval. Moc děkuji za odpověď.

Dobrý den !
Asi Vás zklamu, ale by bylo by příhodnější se obrátit na ambulanci korektivní dermatologie, kterým tato problematika patří. Já mohu jen s politováním konstatovat, že chirurgicky to řešit nelze. Je mi líto.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


<< < 78 / 131 > >>