Plastická estetická chirurgie MUDr. Tomáš Kydlíček, s.r.o.

Areál fakultní nemocnice Plzeň, vchod C „stará“ budova, 6. patro

Přidat nový dotaz +


operace břicha

(příspěvek číslo: 1572)
dne: 6.02. 2008

Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, jaká je čekací doba od objednání k samotnému zákroku.
Děkuji za odpověď
Burianová

Dobrý den !

Čekací doba se celoročně pohybuje mezi 1,5 až 2 měsíci.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


plastika břicha

(příspěvek číslo: 1571)
dne: 6.02. 2008

je mi 31 let a po dvou dětech mám dost povislou kůži na břiše,přičemž mám diastáze přímích svalů břišních a pupeční kýlu.Lze provést liposukci nebo abdominoplastiku?Vážím 60 kilo ,výška 160cm.V létě se ráda chodím koupat,ale stydím ,jakmile se ohnu leze mi břicho ven z plavek,dost mi to vadí.Jitka

Dobrý den !

Myslím, že stav Vaší břišní stěny Jste popsala natolik přesně, že si troufnu navrhnout abdominoplastiku jako jediné možné řešení.Během této operace lze vyřešit jak nadbytek kožnětukové vrstvy, tak diastázu přímých svalů břišních. Pupeční kýla by se ale měla řešit další operací v jiné době.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


F

(příspěvek číslo: 1569)
dne: 5.02. 2008

Dobry den,muj patnactilety syn trpi pres tri roky gynekomastii na pravem prsu.Lekari operaci odkladaji na pozdejsi dobu,ale syn trpi psychicky.Rada bych se zeptala, jestli je u Vas mozna operace,kolik stoji,nebo jestli mi muzete prosim,doporucit nekoho jineho se sidlem v Plzni.Dekuji za odpoved.

Dobrý den !
Zcela určitě by operaci měl navrhovat dětstký endokrinolog a pokud ten operaci nedoporučí, tak já bych to respektoval.Důvodů může být víc, ale je jasné, že v 15 letech ještě není prsní žláza dospělá a prodělává změny, které jsou odrazem probíhajících hormonálních změn. Každopádně koncepční péči o gynekomastii v dětském věku ( do 18 let ) má pediatr ( nebo někdy i přímo pediatr-endokrinolog ). Zde nejde o peníze, ale o správné medicínské rozhod nutí.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Problém vrásek

(příspěvek číslo: 1568)
dne: 5.02. 2008

Dobrý den pane doktore,
dost mě trápí vrásky kolem očí, ale nejvíce nad horním rtem. Je mě 53 let, jaké mám možnosti jejich úspěšného zredukování.
Děkuji. Alena H.

Dobrý den !
Jsou víceméně malé. V úvahu přichází použití laseru, chemický peeling, mechanické broušení a v omezené míře někdy i použití preparátů botulotoxinu či výplňových materiálů. Postupovat se musí individuálně a s rozmyslem. Důkladný pohovor o možnostech je ale nezbytný.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


bělení zubů

(příspěvek číslo: 1567)
dne: 4.02. 2008

Dobrý den pan doktore, chtěla bych se zeptat, zda také bělíte zuby. Děkuji za odpověď a přeji hezký den. Helena Š., Staňkov

Dobrý den !

Nikoli, toto je doména zubních lékařů. Zeptejte se Vašeho zubaře a pokud on sám to nebude dělat, pak Vám určitě poradí.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


rada

(příspěvek číslo: 1566)
dne: 4.02. 2008

Dobry den,mam boulicku tesne nad nosem,1cm po akne,a chtela bych vedet jestli po plasticke uprave by nebyla jizva moc znatelna.Dale bych se chtela zeptat,mam osklivou jizvu po operaci slepeho streva uz 32 let a pokud bych si ji nechala odstranit jestli by bylo mozne placeni ze strany pojistovny.Dekuji

Dobrý den!
Zda bude nová jizva nad nosem viditelná či ne Vám dopředu nikdo nikde neřekne. Mnohé sice napoví anatomické poměry, ale hojení, možné komplikace apod. se už odhadnout nedají.
Úhrada zdravotní pojišťovny u jizev je možná pouze u funkci omezujících jizev, tedy tam, kde jizvy omezují např. rozsah pohybu končetinyn apod.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


zarůstající nehet

(příspěvek číslo: 1565)
dne: 4.02. 2008

Dobrý den,
zarůstá mi nehet na palci u nohy. Chtěla jsem si ho nechat strhnout, protože už bolest nemůžu vydržet. Není mi to však doporučeno, že prý mám navštívit plastického chirurga. Chtěla jsem se Vás zeptat, jestli děláte i takové zákroky. Děkuji za odpověď Janouškovcová

Dobrý den !
Operace chronicky zarostlé nehtové ploténky není nic těžkého ani komplikovaného a plně patří do oboru tzv. malé chirurgie. Je mi líto, ale tuto drobnou chirurgii přenechávám kolegům chirurgům. Osobně bych Vám ale doporučil obrátit se na kolegyni Dr.Neprašovou, která je velmi šikovná a má dobré výsledky. Máte-li o kontakt na ní zájem, ozvěte se mi na mail kydlicek@fnplzen.cz.
Hezký den !
Dr.Kydlíček



Omlazení obličeje

(příspěvek číslo: 1564)
dne: 2.02. 2008

Ráda bych se informovala, zda provádíte lifting obličeje i bez skalpelu, pomocí spec. nití.Měla bych o tento zákrok vážný zájem.Popř. zda lze provést podobný omalazovací úkon bez skalpelu a následné rekonvalescence.Také by mne zajímala cena zákroku a čekací lhůta.Děkuji za odpověď.Jana.

Dobrý den !

Ano, provádím, ale jen u klientek, které jsou k tomu vhodné a to se netýká všech, kterém o to mají zájem. Kdo je vhodný a kdo ne se pak musí rozhodnout při vyšetření, kdy se v potaz musí vzít více okolností. Každopádně tato metoda má svoje místo, ale rozhodně nenahrazuje face lift tam, kde je tato operace indikována a také bych se velmi zdráhal to nazvat omlazením.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Velká prsa

(příspěvek číslo: 1563)
dne: 1.02. 2008

Prosím o odpověď, zda je možné a bez nějakých vážných následků,zmenšít prsa označující velikost F na prsa velikost B-C.Objem hrudníku 85cm.Po dvou dětech.Věk 33let.Děkuji za odpověď.

Dobrý den !
Redukční mammoplastika je častá operace, takže abych Vám odpověděl: ano je to možné, jen přesně nevím co myslíte těmi vážnými následky.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Rozsáhlá liposupce břicha

(příspěvek číslo: 1562)
dne: 1.02. 2008

Dobrý den, pane doktore, zajímá mě kolik by stála poměrně rozsáhlá liposupce břicha (160cm/112kg a tuk se ukládá především v těchto partiích)a jaké jsou čekací termíny. Je možné současně s tímto zákrokem provést i plastiku břicha? A jaká by v tomto případě byla celková cena za obě operace.
Děkuji

Dobrý den !
Asi Vám neodpovím jak byste chtěla, protože k rozhodnutí by bylo třeba Vás vidět. Každopádně liposukce je metoda "body contouringu", tedy tvarování linií a křivek postavy, nikoli redukce tělesné hmotnosti. Soudě podle poměru výšky a váhy, tedy podle tzv. BMI ( Body Mass Index ), který u Vás činí 44 ( norma je do 25 ), tak se pohybujete ( omlouvám se, ale taková je realita ) v pásmu těžké obezity. Z toho ale vyplývá, že byste měla přednostně řešit právě tento problém a zredukovat pod lékařským dohledem. Teprve potom je vhodné uvažovat o liposukci či abdominoplastice. Pokud bychom volili obrácený sled, dopustili bychom se chyby a výsledky by nebyly valné.
Nepotěšil jsem Vás, ale ani plastický chirurg si nemůže dovolit ten luxus nebýt upřímný, chce-li mít dobré výsledky a ty já mít chci.Budete-li chtít poradit kam a na koho se obrátit, kontaktujte mě na mém mailu kydlicek@fnplzen.cz.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


abdominoplastika

(příspěvek číslo: 1561)
dne: 31.01. 2008

Vážený pane doktore,
mám k Vám dotaz ohledně abdominoplastiky břicha. Je mi 33 let,jsem po dvou císařských řezech, první byl v roce 2000, druhý 2007.Po obou porodech mi zůstalo nehezké, až odpudové břicho, které nešlo ani cvičením zmenšit,nyní se mi vytvořil nehezký převis a břicho mám často bolavé.Vždy, když trochu jen shubnu, převis se samozřejmně zvětší.Tímto Vás žádám o radu, zda je možné tuto operaci provést, či se nabízí jiné řešení, dále jaká je u této operace přibližná cena.Tímto Vám předem moc děkuji za odpověď.Šárka

Dobrý den !
Podle toho co píšete, pak asi nemáme jinou možnost než Vaše potíže řešit operací. Ovšem jakou, to si nyní, bez bližší znalosti situace netroufnu předjímat. Stačila by fotka, abych si udělal bližší představu o anatomické situaci, která nám vlastně naše možnosti předurčí.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


vpáčené bradavky

(příspěvek číslo: 1560)
dne: 31.01. 2008

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, mám 10letou dceru, která má vpáčené obě bradavky.Chtěla jsem se zeptat, jestli to jde nějak spravit, jestli ano, tak v kolika letech a s jakým výsledkem. Je možné i potom kojit?
Děkuji předem za odpověď.

Dobrý den !
Zatím doporučuji vyčkat až do doby ukončení vývoje prsu,tedy do doby okolo 18.roku věku a pak lze uvažovat o možném řešení. Jaké toto řešení ale bude závisí na stupni vpáčení, takže bych nyní nerad předjímal vývoj. V nejtěžších pčípadech pomůže jen operace, kdy se přetnou zkrácené mlékovody, které za vpáčení vlastně zodpovídají. Tento výkon ale znemožňuje kojení, které je ovšem stejně nemožné, jedná-li se o výraznou vadu. Zatím ale vyčkejte, v následujícím vývoji sde vše ještě může změnit.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


chemický peeling

(příspěvek číslo: 1559)
dne: 31.01. 2008

Dobrý den, provádíte taktéž chemický peeling? Děkuji.

Dobrý den !
Nikoliv, chemický peeling neprovádím.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


zmenšení prsou

(příspěvek číslo: 1558)
dne: 30.01. 2008

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat na zmenšení prsou. Je mi 30 let a mam dvě děti obě jsem kojila 8 měsíců. Jak dlouho musím čekat po ukončení kojení, abych operaci mohla podstoupit? Děkuji Vítková

Dobrý den !
Já osobně doporučuji vyčkat 6 měsíců od ukončení kojení. To považuji za dostatečně dlouhou dobu na to, aby se při kojení aktivovaná mléčná žláza "zklidnila".
Hezký den!
Dr.Kydlíček


uši

(příspěvek číslo: 1557)
dne: 30.01. 2008

Dobry den,
Chtěla jsem se zeptat na operaci ušních boltců. Je mi 21 let a už dlouhou dobu mě odstáté uši trápi. Nyni jsem se rozhodla pro přišití. Chtěla jsem se zeptat kolik taková operace stoji a jak dlou bych se po ni zotavovala, jelikož jsem studentka a tolik volna nemam.
Děkuji za brzkou odpověd.

Dobrý den !
Podstata této operace je složitější, je totiž třeba přetvarovat chrupavku boltce a tím docílit žádaného tvaru.Jedná se o operaci v místním umrtvení, prováděnou ambulantně, která stojí 8.000,-Kč.Hojení trvá 14 dní, po které je třeba nosit buď obvaz boltců, nebo širokou čelenku. Pooperační období není nějak zvlášť komplikované a ze studia by Vás vyřadilo tak na 3-5 dní.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


problém s dýcháním po rhinoplastice

(příspěvek číslo: 1556)
dne: 29.01. 2008

Zdravím, prý nejčastější příčinou zhoršené průchodnosti nosu po rhinoplastice je kolaps vnitřní či zevní chlopně, a asi jediným řešením by byla operace. Jsem 7 měsícú po zákroku. Před ním jsem měla jen lehce zhoršené dýchání vpravo a nyní i vlevo, konkrétně při vdechu se mi křídla vnořují. Jsou příčinou ještě otoky, či je nutná další operace? Spadá tato do kompetace lékaře ORL nebo plastického chirurga? Je i jiné řešení? Moc děkuji - Illi

Dobrý den !
Příčin může být víc, např.vybočená nosní přepážka,zbytnělá sliznice nosních průduchů, alergie a třeba i zmíněné oslabení tzv. nosní chlopně. Toto se projeví zejména při rychlém nádechu, kdy měkká nosní křídla kolabují a omezují tak vdech. Já osobně bych doporučil ORL vyšetření, aby se posoudil stav nosních průduchů, nosního septa a sliznice a teprve podle jeho výsledku postupovat dále.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Změna zvětšených prsou po kojení

(příspěvek číslo: 1555)
dne: 29.01. 2008

Dobrý den,
mam na Vás jeden dotaz.
Před 5ti lety jsem si nechala zvětšit prsa a nyní se mi po kojení celé změnily. Jsou svěšené,pokrabacené a na jednom mám dost velkou prohlubeň. Netušila jsem,že kojení s nima udělá tohle. Nicméně mi teď jde o to,zda když bych podstoupila novou operaci,tak jestli se to bere jako nové zvětšení,s novým implantátem? Předpokládám,že ano a tim pádem by mě ještě zajímalo,zda se implantáty dávají opět pod žlázu,když jsem je tam měla, jestli je rekonvalescence stejná jako poprvé (po týdnu jsem byla jako rybička) a nebo zda to bude vyžadovat více času na zhojení a bude to více bolestivé? Za odpověď předem děkuji

Dobrý den !
Prsní žláza prodělává v rámci menstruačního cyklu, gravidity a kojení rozsáhlé změny a ty se mohou, jako například u Vás, projevit výraznými tvarovými a objemovými změnami. Je to indivivduální a prakticky nepředvídatelné. V tomto okamžiku ale závisí na anatomické situaci, která rozhodne, zda je ještě možné stav řešit jiným implantátem, nebo je nutná modelace prsů. Augmentace, zvětšení prsů, je totiž možné ( pokud chceme dosáhnout hezkého, přirozeného výsledku ) pouze za určitých anatomických poměrů. Jinými slovy, ne každá žena a ne každý prs je ke zvětšení vhodný, proto je nutné se sejít a vše důkladně zvážit. Pokud by se ukázalo, že Vaše prsy nejsou v důsledku prodělaných změn již vhodné k pouhému zvětšení, pak by v úvahu přicházela modelace prsů. K tomuto rozhodnutí je ale nutné Vás důkladně vyšetřit, bez toho to nejde a dopodrobna vysvětlit o co v podstatě jde.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Muze byt jina cesta nez operace?

(příspěvek číslo: 1554)
dne: 29.01. 2008

Zdravim Vas pane doktore
Je mi 26 let jsem 173/48kg.Mam maly prsa,zhruba 70-75B,proste maly.Chtela sem se zeptat moc bych si prala mit prsa vetsi ale nechci podstoupit plastickou chyrurgii.Existuje jina cesta nez operace, treba nejake leky, nebo nejaka lecba.V lekarne sem se dozvedela ze existuji nejake prasky, ze je to takova tri mesicni kura nebo tak nejak jestly mi rozumite.
A navic sem na sobe zjistila ze mam jedno prso o trosku vetsi nez to druhe.Na pohled to neni videt ale ja to poznala.Moc Vas prosim o nejake doporuceni nejaych leku nebo jine prirodni cesty ke zvetseni poprsi.Predem vam dekuji za odpoved.
Jeste bych vam mela napsat ze sem delsi dobu byla lecena se stitnou zlazou, brala sem leky thyrozol.
Moc vam dekuji za odpoved.

Dobrý den !
Je mi líto, stejně jako tazatelku před Vámi, i Vás musím zklamat... Zatím jediná možnost jak prsy opravdu zvětšit je operace a využití silikonových implantátů. Je to v současnosti jediná a všeobecně uznávaná metoda.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


..k prispevku 1551

(příspěvek číslo: 1553)
dne: 27.01. 2008

Pan Dr.Kydlicek,velmi pekne Vam dakujem za Vasu pomoc a radu.Ste profesional a zaroven Dr.kt,je velmi ludsky a to je velmi dolezite.Velmi sa tesim,ze momentalne som bez problemov,ktore sa vyskytli,budem chodit na castejsie kontroly a uvidime co dalej.Velmi pekne Vam este raz dakujem.Pozdravujem Vas.

Dobrý den !
Děkuji moc, udělala Jste mi opravdu radost, ještě jednou díky za pochvalu !
Přeji hezký den !
Dr.kydlíček


Prsa

(příspěvek číslo: 1552)
dne: 26.01. 2008

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat něco na zvětšení prsou...nějaká strava mám je moc malé a ráda bych zvolila přírodní cestu né plastickou operaci ani ne prášky nemáte tam nějaký recept?Děkuji předem.

Dobrý den !
Kdepak, zklamu Vás, v současnosti jedinou opravdu účinnou a všeobecně uznávanou metodou je pouze operace a využití prsních silikonových implantátů. Jinou možnost, zatím, k dispozici nemáme.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Mensi problem

(příspěvek číslo: 1551)
dne: 25.01. 2008

Dobry vecer!Prsia som mala operovane pred 5.rokmi,typ implantatov mam Eurosilicone-low profile,pod zlazou.Nedavno ma zacal pobolievat lavy prsnik,a bol aj o troska zvatseny.Sla som k plast.chirurg.a zistili,ze ide o minim.kapsularnu kontrakturu a ze okolo implantatu je aj mensie mnozstvo tekutiny.Pri ultrazvuku mi taktiez zistili zhrubnute tkanivove lozisko.Odporucane mi bolo dat implantaty von a aj tkan.lozisko,nechat to zahojit a potom vlozit iny typ implantatov ale pod sval.Chcela by som sa opytat na Vas nazor,myslite si,ze tie nove implantaty by mali ist pod sval ked pri vlozeni pod zlazou bol problem?Dost ma to vsetko vystrasilo,ale momentalne ma uz nic neboli,a vsetko je ako ma byt..Je druhe vlozenie implantatov vacsie riziko spojene s hojenim a komplikaciami?Zatial Vam dakujem.

Dobrý den !
Pokud byly potíže opravdu způsobeny perikapsulární fibrózou a pokud dnes Jste už bez potíží a nic Vás netrápí, pak bych se spokojil s intenzivnějšími kontrolami ( včetně kontrol sonografem ), abych měl lepší představu vývoje stavu a vyčkal bych. V takových situacích doporučuji provádět masáže prsů ( kruhové pohyby s impantátem ) cca 3-5x denně 10 min. Pokud by k reoperaci došlo a nejednalo by se o III. či IV. stupeň fibrózy, pak bych se uchýlil spíše jen k tzv. kapsulotomii či kapsulektomii, tedy k uvolnění kapsuly či jejímu odstranění, implantát bych vyměnil za jiný, ale vložil bych jej do stejného prostoru. V takových situacích je ale třeba počítat s velkým procentem recidivy. Pokud by k ní došlo, pak bych uvažoval o uložení implantátu pod velký prsní sval.
Toto je moje know-how, můj osobní názor a pohled na věc a nechci tím vůbec číci, že kolega vidí věci špatně,nebo že se plete. To vůbec ne. Vidí je jinak a na to má přirozené právo a třeba má on pravdu a já se pletu. Takto to ale v estetické chirurgii chodí. Každý máme vybudované nějaké názory a postupy, prostřednictvím kterých nakonec dosáhneme úspěchu a dobrého výsledku a někdy je nemožné rozhodnout, který je dobrý a který špatný. Chápu, že se v tom asi ztrácíte, ale pokud se jedná o erudovaného odborníka, kterému důvěřujete, tak si buďte jistá, že pro Vás udělá to nejlepší co bude možné udělat.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Prst

(příspěvek číslo: 1550)
dne: 25.01. 2008

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli je možná nějáká plastika prstů.Jako dítě jsem si asi 1 cm lůžka u prsteníčku "ukrojila" v mlýnku na maso.Tudíž mi roste nehet směrem dolů.Je nějáká možnost, alespoň částečné, korekce?
Děkuji Dita

Dobrý den !
Asi ano, záleží jen na Vašem očekávání, ale jistě nějaké zlepšení stavu možné je.
Hezlý den !
Dr.Kydlíček


rozestup břišních svalů

(příspěvek číslo: 1549)
dne: 25.01. 2008

Dobrý den,mám dotaz ohledně rozestupu břišních svalů.Je mi 28let,jelikož nejsem po porodu,je možné tento problém mít?Necelý rok a půl mám v oblasti břicha "bouli"na levé straně větší,která se k pravé straně mírně zmenšuje,byla sem s tím u různých odborníků,jelikož posledních 6měsíců mám problémy(zvracení,bolesti a píchání směrem do pupku),bylo mi doporučeno cvičení,ale to nelze stavy mám ještě horší.Před 2týdny sem byla na masáži zad a tam jsem poprvé slyšela,že by to mohl být rozestup svalu,proto se na Vás obracím s tímto dotazem,jestli má cenu navštívit plastického chirurga bud pro potvzení nebo vyloučení diagnózy.Děkuji Hofmannová Petra

Dobrý den !
Diastázu přímých svalů břišních mít můžete, i když Jste, jak píšete, ještě nerodila. Můžete mít i kýlu, která by podobné potíže také dělat mohla, ale ve Vašem případě platí více než kdy jindy - bez vyšetření se nemůžeme dále pohnout. Tím vyšetřením myslím třeba i sonografii či nukleární magnetickou rezonanci ( NMR ), tedy vyšetření komplexní. Diagnózu by měl postavit chirurg, i když i plastický chirurg by s tímto neměl mít nějaké potíže. Je to proto, že tato problematika je a priori chirurgická, ale plastický chirurg sre na léčbě podílet může.
Hezký den !
Dr.kydlíček


dotaz

(příspěvek číslo: 1548)
dne: 25.01. 2008

Pokud jedno, či obě varlata chybí, pak je možné je nahradit silikonovou protézou.Chtel by se zeptat kolik stoji jedna nahrada+operace?.Dekuji

Dobrý den !
Ano, pokud jedno či obě varlata chybí, pak je možné použít silikonovou protézu. Operuje se v celkové anestézii, za hospitalizace a kompletní cena, která by toto vše zahrnovala činí 32.000,-Kč.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


piha na prsu

(příspěvek číslo: 1547)
dne: 25.01. 2008

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, mam pihu na prsu a trochu se mi po porodu zmenila, ale kojim, chci se zeptat jestli vhodne si ji nechat vyndat pri kojeni nebo jestli ne, aby pak z toho nebyly nasledky.
Dekuji Savkova

Dobrý den !
Každopádně bych Vám doporučil navštívit kožního lékaře. jemu přísluší, aby určil typ znaménka a posoudil jeho biologickou aktivitu. Odstranit znaménko na jeho doporučení je již to nejmenší.
Hezký den !
Dr.kydlíček


<< < 77 / 130 > >>