Plastická estetická chirurgie MUDr. Tomáš Kydlíček, s.r.o.

Areál fakultní nemocnice Plzeň, vchod C „stará“ budova, 6. patro

Přidat nový dotaz +


Rty a dírky po piercingu-nutné!!!

(příspěvek číslo: 1600)
dne: 4.03. 2008

Dobrý den pane doktore.
Chtěla jsem se zeptat na dvě pro mne velice důležité otázky.
1)Chtěla bych si nechat zvětšit horní ret, děláte tuto operaci, kolik by to tak asi přibližně stálo a jaké jsou metody.Chtěla bych to mít na hodně dlouhou dobu.
2)Mám dírku v nose a nad pupíkem od piercingu, děláte nějakou metodu jak tuto dírku zneviditelnit(např. dání nějakého materiálu který tam zaroste nebo tak něco?)???
Moc děkuji za brzkou odpověď.
S přáním hezkého dne Broňa.

Dobrý den !
Horní ret je delikátní problém, který je třeba probrat důkladně, což přesahuje možnosti tohoto fóra. Ať se to zdá být divné sebevíc, ret je velmi komplikovaná esteticko-funkční dominanta obličeje a je potřeba kolem něho chodit po špičkách. Ve zkratce bych jen řekl, že je neoperuji rád, protože operace svými výsledky obvykle nesplní přání klientek úplně ( zvětšení plochy a objemu rtu ).
Dírky po piercingu lze odstranit pouze tím, že se vyříznou, jiná možnost není.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


operace nosu

(příspěvek číslo: 1599)
dne: 4.03. 2008

dobry den.Pred 4 tydny jsem podstoupil Rhinoplastiku protoze jsem ho mel po urazu a byl uplne zdemolovany.a mosel jsem cekat na operaci 4 mesice.operace se celkem povedla akorat mne trapi,ze spicka nosu mne ide celkem dost navrch.Pri pohledu ze predu mne ide celkem most vydet do nosu.chci se zeptat jak by se to dalo zpravit.Nejak prodlouzit spicku nosu.Jestli by byla nutna dalsi operace a kolik by to stalo?dekuji za odpoved

Dobrý den !
Ještě vyčkejte a buďte zcela klidný. Nos po operaci v rámci hojení prodělává rozsáhlé změny, takže 4 měsíce po operaci se výsledek zdaleka ještě nedá hodnotit a s eventuální další operací bych vyčkal ještě alespoň 6 měsíců. Pak je možné výsledek operace zhodnotit a zvážit možnosti, které se nabízejí.
Hezký den !
Dr.kydlíček


modelace

(příspěvek číslo: 1598)
dne: 3.03. 2008

Dobrý den mám prsa 2 a po dvou dětech je mám vytahaná,chtěla bych je zpevnit a o číslo zvětšit,můžete mi napsat přibližnou cenu?A jestli se musí implantát po pár letech vyndat a vyměnit za jiný?

Dobrý den !
Pokud uvažujete o modelaci a zvětšení prsů, pak je vhodné vědět, že oba výkony můžeme udělat v jedné době, jednou operací, anebo lépe ve dvou etapách. Obojí má svoje nevýhody i výhody a kdybyste se mě zeptala co považuji za lepší, pak bych musel odpovědět, že dvouetapový výkon považuji za lepší. Bohužel i za dražší...ale tak už to ale bývá. Cenově bychom se pohybovali mezi 31.500,- - 82.000,-Kč včetně hospitalizace a elastické podprsenky. Jak z výše uvedeného vyplývá, podrobná konzultace je naprosto nezbytná.Třeba se podaří najít ještě nějaké jiné řešení.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


augmentace

(příspěvek číslo: 1597)
dne: 28.02. 2008

dobry den.jsem po operaci zvetseni prsu asi tri tydny,leve prso mam od operace vetsi,mela jsem nulky a ted mam b-250ml,pod sval dvorcem.od zacatku me davali bolus pod leve prso vetsi otok ,ale take od paze a zhora prsu mam takove natekliny,vapada to prso jako bambule,chci se zeptat jestli to muze byt stale otok a nebo si mam delat obavy ze leve prso nebude tak krasne jako prave..dekuji za odpoved.ps-klidne poslu foto

Dobrý den !
Buďte zcela klidná, mám za to, že se vše usadí a upraví a oba prsy budou pěkné a vy spokojená. Augmentace je pro tkáně poměrně dramatický výkon a nelze se proto divit, že spojenný i s poměrně velkým krvácením, jizvením a procesy hojení. zatím je třeba postupovat konzervativně, tedy neplánovat neuváženě nějaké další operace a udržet si dobrou mysl. :-) Určitě bude vše v pořádku, nebojte.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


prsa

(příspěvek číslo: 1596)
dne: 27.02. 2008

Dobrý den. Jsem muž a mám vystouplé dvorce. Po intenzivním tréningu nebo při reakci na studenou vodu se pěkně stahnou.Tak je chci mít pořád. Máte nějaké řešení?

Dobrý den !
Vím toho o Vás velmi málo na to, abych Vám odpověděl. Důležitý je zejména věk a eventuální potravinové doplňky, které sportovci často berou. Vhodbné by byli o foto. Bez toho všeho bych Vás mohl mystifikovat a to bych nechtěl.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


koloidní jizva

(příspěvek číslo: 1595)
dne: 27.02. 2008

Dobrý den.Chtěla bych se zeptat,zda je možné odstranit koloidní jizvu po císařském řezu ambulantně.Pokud ne,tak jaké jsou jiné možnosti?Nebo je možné při druhém císařském řezu nechat se zašít přímo od plastického chirurga?Hradí plastiku VZP?

Dobrý den !
Předně si musíme zodpovědět otázku, zda Vaše je Vaše jizva vůbec jizvou keloidní, nebo zda se jedná pouze o zbytnělou jizvu. Pokud se nejedná o keloid, pak se musí zvážit možnost konzervativní, neoperační léčby. Teprve potom je možné se postupně dopracovat k nějakému řešení. K přesnějšímu určení typu Vašeho jizvění je vhodné Vás vidět a vyšetřit. Situace okolo jizev není tak jednoduchá jak se na první pohled může zdát a často navrhované odstranění nutně nemusí vést k dobrým výsledkům. Asi jsem Vás neuspokojil, chápu, ale taková je realita jizev, která trápí chirurgy na celém světě. A estetické chirurgy zvlášť.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Stydké pysky

(příspěvek číslo: 1594)
dne: 26.02. 2008

Dobrý den, chtěla bych podstoupit zmenš. malých styd. pysků. Mám několik dotazů. Je nutné nějaké předoperač. vyšetření(to je u mě problém, je možno u Vás), je nutná hospitalizace (mám dvě malé děti), je třeba se objednat na konzultaci nebo je možno rovnou na operaci,celková cena je kolem 14 000? Jaké jsou čekací lhůty na operaci?
Moc děkuji za Vaši odpověď.
P.

Dobrý den !
Musím říci, že Váš dotaz je zajímavý už tím, že se na všechny podotázky dá odpovědět "Ano", ale teď vážně. Zmenšení malých stydkých pysků možné je a je to častý výkon, dokonce bych řekl, že stále častější. Elegantně jej lze provádět v místním umrtvení, ale 1 denní hospitalizaci vidím jako velmi vhodnou. Předoperační vyšetření je vhodné, stačí ale laboratorní vyšetření krevní srážlivosti a je možné jej provádět zde. Konzultace je nutná, protože informací, které musíte vědět je hodně. Celková cena operace v místním umrtvení včetně hospitalizace a zmíněného vyšetření pak činí 11.000,-Kč. Čekací doba se pohybuje trvale mezi 1,5 - 2 měsíci, nyní bych Vám byl schopen nabídnout druhou polovinu měsíce dubna.
Hezký den !
Dr.kydlíček


jizva po operaci

(příspěvek číslo: 1593)
dne: 25.02. 2008

Dobrý den, v únoru 2007 jsem podstoupila operaci štítné žlázy. Jizva byla velmi malá, ale bohužel se i přes mazání sádlem změnila na keloid, což je na dekoltu časté. Vyhledala jsem kožního lékaře, který na jizvu použil sněžení. Po dalších konzultacích s lékaři jsem zjistila, že sněžení se na to vůbec nepoužívá. Jizva se spálila a já jsem na zhojení přikládala mřížky. To bylo v červnu 2007. Dnes po roce od operace je samotná jizva málo viditelná, zůstala ovšem popálenina od kožaře:-(((Chtěla jsem se zeptat, zda ještě jizva pracuje a zda je možné ji ještě pomoci ve vymizení nebo max. zesvětlání? laser, contractubex? Bohužel jde především o zhojení popáleniny, ani ne tak původní jizvy. děkuji za radu. Kijová

Dobrý den !
Problematika jizev je široká a každého chirurga jizvy trápí. Pokud je Vaše jizva rok po operaci diskrétní a není takřka vidět, jak píšete, pak se nejednalo o keloid, ale nejspíše o zbytnělou jizvu. Tekutý dusík se na jizvu čas od času používá, ale vhodnější je kryodestrukci provádět nižšími teplotami, než jakými se dá dosáhnout dusíkem. Z toho všeho mám pocit, že Vám nejvíce vadí změny pigmentace právě pro kryoterapii jizvy. Každopádně by to chtělo vidět, abychom se v tom celém lepší zorientovali a možná by stačila i fotografie - přehledná fotka celé krajiny + makro, snad pak bychom mohli něco konkrétněji rozhodnout.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Mateřské znaménko

(příspěvek číslo: 1592)
dne: 20.02. 2008

Dobrý den,
od dětství mám v tříslech mateřšké znaménko. Nezvětšuje se, dříve bylo světle hnědé, teď je tmavě hnědé. Navíc je na takovém místě,že překáží a mám strach abych si ho nestrhla. Bylo by možné objednat se u Vás na prohlídku znaménka a pak pravděpodobně i na jeho odstranění?
Můj otec se neúspěšně léčil na rakovinu kůže, tak mám strach abych něco nezanedbala.
Děkuji za Vaši odpověď

Kateřina Mauleová, Domažlice
katerina.mauleova@seznam.cz

Dobrý den !
Žádný problém, navštivte mě nějaké pondělí dopoledne, kdy mám pro podobnou problematiku poradnu, podíváme se a uvidíme. Žádný strach, to se zvládne dobře.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Zvětšení poprsí

(příspěvek číslo: 1591)
dne: 19.02. 2008

Dobrý den,slyšela jsem že už existuje metoda aplikace vlastního tuku na zvětšení prsou.Obrásím se na Vás prosím s dotazem zda mi můžete popsat o tom něco podrobně a jestli provádíte tuto metodu na vaši klinice?Je nutná celková aneztezie nebo se dá provést i v lokální?A kolík to stojí?

Dobrý den !
Metoda, o které se zmiňujete pracuje s kmenovými buňkami, pocházející z podkožní tukové tkáně a jedná se vysloveně o výzkum, nikoli o standartní a všeobecně uznávanou metodu zvětšení prsů. Nevím o žádném evropském pracovišti, které by jí rutinně provádělo, použití silikonových gelových prsních implantátů je proto stále jedinou všeobecně uznávanou metodou zvětšení prsů.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Dotaz

(příspěvek číslo: 1590)
dne: 18.02. 2008

....po práškách adipex jsem zhubla sem ráda ale prsa už nejsou co byla chtěla bych se zeptat jaká musí uplynout doba mezi posledním práškem a perací když se budu chtít objednat na modelaci prsou. Děkuji

Dobrý den !
Adipex je preparát, který má poměrně vysoké procento jojo efektu, tedy po zhubnutí často následuje opětovný nárůst hmotnosti ( pro toto a pro jeho návykovost se Adipex používá již minimálně ). Doporučuji ještě vyčkat co Vaše tělesná hmotnost udělá a teprve, když si jí udržíte dalších 4 - 6 měsíců, můžeme operovat. Navrhuji to tak udělat z toho důvodu, že je vhodné operovat na definitivním objemu prsů.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


malá prsa

(příspěvek číslo: 1589)
dne: 17.02. 2008

mám malá prsa,po třech dětech trochu povislá. V obou prsou mám již mnoho let výraznou mastopatii a chodím každých půl roku na pravidelné prohlídky.Proto jsem nikdy o zvětšení ani neuvažovala. Kdybych si nechala prsa jen pozdvihnout došlo by alespoň k optickému zvětšení? Děkuji za odpověď

Dobrý den !
Modelací se dosahuje změny tvaru, nikoli objemu,takže by nejspíše k optickému zvětšení nedošlo, spíše možná by se jevily lehce menší.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


liftig obličeje a krku

(příspěvek číslo: 1588)
dne: 17.02. 2008

je mi 59let a chtěla bych se podrobit, liftingu obličeje především jeho spodní části a krku,podstoupila jsem již operaci horních víček a injekční lipolýzu, odstranění tuku pod bradou a takz.syslíku na čelisti. Jak dlouho musím čekat na zákrok, jestli je možné provést lifting i během jara i léta, jaká je zhruba přibližná cena, a hlavně s jakým výsledkem, moc děkuji za odpověd a zdravím Hana

Dobrý den !
Ano, operovat lze prakticky kdykoliv, i když např. parné léto nejvhodnější opravdu není. Cílem je vypnutí horní části krku, zlepšení tvaru úhlu mezi dolní čelistí a krkem a vypnutí tváří. Podmínek operace je několik, mezi prvními je důkladná kozultace a poměrně podrobná předoperační vyšetření. Cena výkonu činí včetně 2 denní hospitalizace 31.000,-Kč a čekací doba se celoročně pohybuje okolo 2 měsíců.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


operace nosu

(příspěvek číslo: 1587)
dne: 16.02. 2008

Dobrý den,ráda bych se zeptala,jestli při zmenšování (zužování)nosních direk,jsou vyditelné jizvy po stranách nosu.Děkuji Andrea K.

Dobrý den !
Pokud se Vám jedná o absolutní zmenšení velikosti nosních dírek, tedy ne o změnu jejich tvaru, pak se musí použít metoda, která tyto jizvy skutečně zanechá.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Dotaz?

(příspěvek číslo: 1586)
dne: 15.02. 2008

Lze udělat liposukci a opětovně tuk použít?Má dcera měla úraz el.proudem.Po transplantaci kůže jí chybí boční sval.Nebo se to dá řešit silikonem?
Dají se transplantovat vlasy na transplantovanou kůži?

Dobrý den !
Ano, lze odebrat podkožní tuk a použít neporušené, životaschopné buňky k transplantaci do podkoží v jiné části tělaq TÉHOŽ člověka. Poŕazovou deformitu bych řešil nejspíše jinak, ale je třeba dceru vidět, vše zvážit a promyslet a jsem si jistý, že nějaké řešení se dá najít.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


mazové žlázky

(příspěvek číslo: 1585)
dne: 14.02. 2008

Dobrý den, chci se zeptat, jestli provádíte laserové odstanění mírně zvětšených ústí mazových žlázek na penisu. Pokoušel jsem se již dotazovat na jiných laserových klinikách, ale nikde mi nedokázali vyhovět.
Zákrok mi prosím trochu popište, popř. jestli existují nějaká rizika (jizvy atd), jestli je nutná hospitalizace a jak dlouho by se to hojilo.

Dobrý den !
Nejspíěše se jedná o tzv. retenční mazové cysty, které je vhodné odstranit klasicky, chirurgicky. Jistě by se jednalo o výkon v místním umrtvení, prováděný ambulantně. Cena a ostatní podrobnosti je však možné určit až po vyšetření.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


znaménko

(příspěvek číslo: 1584)
dne: 13.02. 2008

Dobrý den, včera jsem si všimla, že se moje znaménko v dekoltu změnilo. Je vystouplejší a má černou tečku uprostřed (dříve bylo světle hnědé). Je možné, že je to jen reakce na chlor v bazénu, ve kterém jsem předtím plavala, přestože jsem s tím nikdy problémy neměla? Mám navštívit lékaře?

Dobrý den !
Bazén znaménkům nevadí, ale doporučil bych Vám navštívit kožního lékaře, který posoudí biologický charakter a typ znaménka a navrhne Vám další postup.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


jizvy

(příspěvek číslo: 1583)
dne: 12.02. 2008

Dobrý den, měla bych zájem o zmenšení prsů, můj problém je ale v tom, že trpím špatným hojení jizev. Nesvědí, ale jsou vystouplé a tmavé (červeno-fialové). Proto jsem se chtěla zeptat, zda už je nějaká technika, která by můj problém vyřešila a jestli se zmenšování prsů provádí různými způsoby (aby byly jizvy vidět co nejméně, případně aby jich bylo co nejméně). Děkuji za odpověď. M.

Dobrý den !
Otázka jizev je vždy problém a u estetické chirurgie zvlášť tíživý. Když se jako hlavní kritérium metody vezme délka jizev, pak exictují dvě skupiny operačních metod, avšak o té nejvhodnější rozhodnou anatomické poměry prsu a předpokládaná míra redukce prsu. Pokud se ale jedná opravdu o zmenšovací operaci, nikoli o modelaci s lehkou redukcí tkáně, pak prakticky v úvahu přichází některá z technik, kdy jizva obkružuje zmenšený dvorec, druhá kopíruje průběh podprsní rýhy a třetí probíhá svisle středem prsu mezi oběma. Někdy se hovoří o jizvě tvaru "T". Pokud má pacientka sklony k atypickému jizvení, pak je třeba ihned po zhojení zahájit intentivní konzervativní péči, jejíž hlavní moment jsou tlakové masáže. Taková péče pak musí být systematická a mnohaměsíční. Klient, který ví o svém sklonu např. ke zbytnělým jizvám musí každou operaci zvlášť pečlivě zvažovat.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


zmenšení prsou

(příspěvek číslo: 1582)
dne: 12.02. 2008

Dobrý den,
Chtěla jsme se zeptat uvažuji o zmenšení prsou jaká doba myslím tím měsíc je nejhodnější, nesmí se na slunce po celou dobu hojení a jak dlouho trvá upné dohojení vím ,že je to individuální, ale alpon v pruměru a po operaci jsou kontroly a jak často . Cena za zmenšení je 28000kč včetně všech poplatku nebo se hradí zvlášt ještě narkoza a lužko.Předem vám děkuji za odpověd a nashledanou Ivana

Dobrý den !
Operovat lze v jakoukoliv roční dobu, snad jen parné léto není nejvhodnější. Hojení trvá 2 týdny a následná rekonvalescence další 2 - 3 týdny. Kontroly časté nejsou, odhaduji v průměru 2 do zhojení a pak další 4 v průměru následujících měsících. Cena operace + 2denní hospitalizace + elastické podprsenky činí 31.500,-Kč kompletně, nic dalšího už u mě neplatíte. Informací, které ale musíte vědět je daleko, daleko více, proto je velmi vhodné vše probrat osobně.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Velká prsa

(příspěvek číslo: 1581)
dne: 11.02. 2008

Dobrý den.Děkuji za odpověď na dotaz 1563.Doplňuji,že vážnými následky jsem myslela to,že jaký vliv má takové zmenšení na ženu v přechodu( možnost tvorba bulky)a nebo až mi bude třeba sedmdesát.Děkuji Vám za odpověď.

Dobrý den !
Není se třeba ničeho bát. Nemáme informace o tom, že by operované prsy byly postihovány např. nádorovým onemocněním častěji než neoperované.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Augumentace

(příspěvek číslo: 1580)
dne: 11.02. 2008

Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, zda-li je velký rozdíl mezi kulatými a anatonmickými implantáty, když jsou vloženy pod sval, děkuji za odpověď!

Dobrý den !
Svým dotazem se dotýkáme velmi často diskutované otázky mezi estetickými chirurgy. Bohužël, neexistuje na ní jednozačná odpověď. Zatím co jedni jsou zastánci anatomických implantátů ( např. já ), jiní mají za to, že lepší jsou naopak ty kulaté. Oba tábory mají pro svá tvrzení řadu argumentů, ale žádný není tak silný, aby spor rozhodl, takže stále to zůstává na chirurgovi a jeho názoru, zkušenosti.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Dotaz-nutné:-)

(příspěvek číslo: 1579)
dne: 10.02. 2008

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat,je-li plastika nehtového lůžka bolestivý zákrok a jak je procentně asi úspěšný tento zákrok....předem děkuji za odpověď

Dobrý den !
Tento malý výkon patří do oboru tzv. malé chirurgie a nesmí Vás plést výraz "plastika". Výkon jako takový bolestivý není, spíše pooperační období a převazy bývají nepříjemné. Hojení trvá 2 týdny a úspěšnost je velká. Procenta Vám neřeknu, ta se udávají maximálně v amerických seriálech ke zvýšení efektu, nikoli však v reálné medicíně.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


veliké bradavky

(příspěvek číslo: 1578)
dne: 9.02. 2008

Dobry den!, chtěla bych se zeptat.. jestli lze zmenšit bradavky..a od kolika let.. mam je pomerně veliké a hodne me to trapi:( na nekterych mistech jsou az necitlivé.. děkuji za odpoved

Dobrý den !
Zmenšit bradavky problém není, jedná se o operaci ambulantní, bez hospitalizace a v místním umrtvení. Problém může být v následném kojení, bylo by proto vhodné vědět kolik Vám je, máte-li již odkojeno, nebo Vás to ještě čeká apod.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Katka

(příspěvek číslo: 1577)
dne: 7.02. 2008

Dobrý den,pane doktore!

Mám na tvářích viditelné rýhy jako přeležené od polštáře.Mám je už od mala a nevím od čeho,žádné nehody s obličejem jsem neměla.Co mi na to poradíte?
Děkuji za info. Katka

Dobrý den !
Nějak si Váš problém nedokážu představit, nevím co si představit. Určitě by pomohla fotka.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Termín

(příspěvek číslo: 1576)
dne: 7.02. 2008

Dobrý den,je možné se objednat na operaci odstátých ušních boltců až na prosinec? Mohl by jste mi prosím napsat kdy v tomto měsíci provádíte poslední operace.Děkuji Marcela

Dobrý den !
Ano, je to možné. Poslední operační program budu mít 19.12.08. Pokud byste měla o spolupráci zájem, kontaktujte mě na mém mailu kydlicek@fnplzen.cz.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


<< < 76 / 131 > >>