Plastická estetická chirurgie MUDr. Tomáš Kydlíček, s.r.o.

Areál fakultní nemocnice Plzeň, vchod C „stará“ budova, 6. patro

Přidat nový dotaz +


plasticka operace

(příspěvek číslo: 1624)
dne: 17.03. 2008

Vazeny pane doktore,dobry den.Chtela bych se k vam objednat na plastiku prsou a liposukci podbradku,muzete mi prosim napsat,na kolik penez by me to vyslo se vsim vsudy a co potrebuji k prvni navsteve.bydlim v severoceskem kraji a mam to k vam dost z ruky tak abych byla pripravena.Prsa bych chtela zvednout,mam je povisle,takze ani ne zvetseni,ani zmenseni,ale tu myslim ze to nazyvate modelaci.Dekuji za vas cas a odpoved.nashledanou Zina

Dobrý den !
Děkuji za dotaz. Nazýváte to zcela přesně a i zcela jasně se vyjadřujete a to je moc dobře. Možná by bylo dobré, kdybyste mi poslala nějaké fotky na mail ( kydlicek@fnplzen.cz ) a já Vám pak napíšu co si myslím a jak by se vše dalo zvládnout tak, abyste nemusela jezdit sem a tam zbytečně. Kompletní cena operace prsů a podbradku, spojená se 2 denní hospitalizací, včetně elastické podprsenky a elastické bandáže na podbradek činí 32.000,-Kč.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Popraskane zilky

(příspěvek číslo: 1623)
dne: 16.03. 2008

Dobry den,
v puberte - pred cca 15 lety - se mi objevila na leve tvari skvrna z popraskanych zilek, ktera se postupne zvetsuje a zvyraznuje.Rada bych se s Vami poradila, jestli existuje vhodny zakrok, jak se tohoto problemu zbavit a jestli ho Vy sam provadite.

Predem dekuji za odpoved.

Hezky den.

Helena

Dobrý den !
Pokud Vám dobře rozumím a myslím si, že ano, pak nejlepší by bylo ošetření speciálním laserem, který je určen právě na tyto účely. Nejedná se o nějaké to polarizované světlo či přístroje, které se často vyskytují v různých ambulancích, ale skutečný laser, kdy energie paprsku se vstřebává právě v červeném krevním barvivu a tím vlastně je způsoben efekt laseru. K řešení je pak tedy vhodné si najít nějaké renomované laserové pracoviště, v Plzni např. kožní klinika FN Plzeň-Bory, ordinace Dr.Voltra ( nám. Míru 3, Plzeň ) či OFTA ( Sokolovská 82, Plzeň).
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Prsa

(příspěvek číslo: 1622)
dne: 16.03. 2008

Dobrý den Pane Doktore,
chtěla jsem se vás zeptat, kolik by stálo upravení prsních dvorců resp. jejich zmenšení, neboť mám každý jinak velký,není to takovyý rozdíl,ale z kosmetického hlediska mě to trochu trápí.Také jsem se Vás chtěla zeptat ještě na jednu otázku.Moje bradavky se chovají jako vpáčené,ale při stimulaci se normálně vysunou(i když to trochu trvá a není to tak pokaždé), bude to problém při kojení?Protože se s manželem pokoušíme o miminko.

Dobrý den !
Pokud se bradavky chovají jak píšete, pak se není čeho bát a myslím, že žádný problém to nebude. Zmenšení prsních dvorců je možné provézt jako menší ambulantní operaci v místním umrtvení. Technicky nepředstavuje problém ( cena 8.000,-Kč ), ale je třeba počítat s jizvou okolo dvorce, v místě hranice kůže-dvorec, takže to dobře zvažte. Aby totiž nakonec jizva pro Vás nebyla větším problémem než drobný rozdíl velikosti dvorce.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


nos

(příspěvek číslo: 1621)
dne: 16.03. 2008

Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat, zda je náročná operace delšího nosu s hrbem a je patrný i tak na horní ret. Bylo by potřeba provést operaci v celkové anestezii? Mám nějakou záruku, že pokud by se operace nepovedla, uděláte mi opravu zdarma?

Dobrý den !
Děkuji za dotaz.
Tento dotaz dostávám často a nikdy nevím jak mám odpovědět. A také nikdy přesně nevím, co si pod pojmem "nepovedla" mám představit. Při každé operaci a v případě rinoplastiky zvláště, záleží zásadním způsobem na řadě okolností. Jedna věc je totiž technická stránka věci, vlastní operační výkon, druhou bezprostřední hojení, třetí konzolidace tkání a čtvrtou pak vlastní subjektivní spokojenost, vlastní hodnocení klienta. Tyto ( a ještě další, zde nezmíněné ) momenty ovlivňují konečný výsledek a subjektivní názor pacienta. V praxi to probíhá tak, že operujeme s ohledem na vlastní představy pacienta a na individuální anatomické poměry. Na teno moment má operatér jistý vliv a je zvykem, že končí operaci, když je se svojí prací a s výsledkem výkonu spokojený. Pak ale do jisté míry kontrolu nad dalším průběhem ztrácí. Hojení a konzolidaci může ovlivňovat jen málo a tyto momenty jsou pro definitivní výsledek velmi, velmi důležité a mohou výsledek operace zásadním způsobem ovlivnit. Píšu to tak složitě proto, aby bylo jasné, že rinoplastika je mimořádně komplikovaný výkon nejenom po stránce technické, ale je komplexně složitý, takže nějaké záruky, garance apod. nepřicházejí v seriózní estetické medicíně v úvahu. Samozřejmě, že s profesionální péčí svého lékaře musí pacient počítat na 100%. To je jasné. Lékař, který operuje se o svého klienta musí postarat a to platí včetně možných reoperací, následných úprav apod. Jiná věc je ale úhrada takového výkonu. Z výše uvedeného vyplývá, že za některé pozdější reoperace lékař prostě nemůže. Vznikají bez jeho zavinění, jaksi z podstaty věci. Je to úplně stejné jako by řidič po havárii chtěl po automobilce, která jeho vůz vyrobila opravu zdarma... V praxi to probíhá ovšem tak, že se operatér, i když třeba za nespokojenost klienta nemůže, často provádí podobné výkony zdarma. Není to pravidlo, ale já se o to snažím.
Operace nosu, kompletní rinoplastika se provádí v celkové anestézii a je spojená s jedno- až dvoudení hospitalizací. Kompletní cena pak činí 27.000,-Kč. Operaci špičky nosu je ale možné provádět v umrtvení místním a ambulantně ( 14.000,- Kč).
Hezký den !
Dr.Kydlíček


nejvhodnější způsob operace

(příspěvek číslo: 1620)
dne: 15.03. 2008

Dobrý den,prosím o Váš názor k operaci při zvětšení prsou.Slyšela jsem že při zavádění prsního implantátu je způsob provedení operace různý.Implantát se umístí pod prsní sval nebo pouze pod prsní žlázu? Která z možností je lepší,trvalejší,kvalitnější pro vzhled a kvalitu provedení. (je mi 40let,velikost 75B,prsa jsou povadlá,pohledově ztrácí tvar.) Děkuji za odpověď. Fráňová

Dobrý den !
To kdybych věděl, co je nejlepší... :-)) O tom co a jak se mezi estetickými chirurgy vedou dlouhé debaty, ale žádné závazné, všeobecně uznávané a platné know-how zatím neexistuje a tak se každý operatér musí orientovat podle dané anatomické situace - podle velikosti a tvaru stávajícího prsu, podle kvality a množství tkání, podle tvaru plánovaného implantátu apod. Mohl bych sice napsat, co bych navrhoval u Vás, ale k tomu by bylo třeba Vás vyšetřit osobně, nebo alespoň vidět nějaké foto Vašich prsů.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Vpacene bradavky

(příspěvek číslo: 1619)
dne: 14.03. 2008

Dobry den,
chtela bych se zeptat, jestli je mozno neco udelat s vpacenyma bradavka, tak aby byly natrvalo vystouple. Dekuji.

Dobrý den !
Ano, je možné vpáčené bradavky operovat, tím bývá ale znemožněno pozdější kojení. je třeba to proto pečlivě zvážit.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Dotaz

(příspěvek číslo: 1618)
dne: 13.03. 2008

Dobrý den, ráda bych se zeptala zda je vhodné po operaci horních víček použít na jizvy HEMA GEL. Dočetla jsem se že je to velmi účinná novinka na drobná poranění i na jizvy. Gěkuji za odpověď. INKA

Dobrý den !
Zatím jsem se nesetkal s žádným preparátem, který by působil opravdu účině jako preventivní prostředek. Osobní zkušenost s Hema gelem nemám, ale myslím, že ani tento preparát nebude vybočovat z řady. Také všeobecně platí, že jedna věc je informace z příbalového letáku a informace lékárníka, druhá pak praktické použití.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


zmenšení dvorců - jaká metoda?

(příspěvek číslo: 1616)
dne: 12.03. 2008

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jestli existuje více metod zmenšení prsních dvorců. Na jedné internetové diskuzi jsem se dočetla, že prý jediný doktor u nás používá tuto techniku - sešívá při redukci dvorců 3 vrstvy, aby nevznikly široké jizvy a aby vše "dobře dorželo". Jinak prý zmenšení dvorců dělá hodně lékařů,ale ne takto. Je to pravda? Jakou metodu používáte Vy a jaká je u Vás cena a čekací doba na operaci? Děkuji.

Dobrý den !
Váš dotaz je inspirující. Při zmenšování dvorců je jizva vždy důležitý moment a vždy je žádoucí, aby byla diskrétní a co nejméně viditelná. Ono není problém udělat řez a zašít ho, aby rána byla tenká a jemná. Pokud estetický chirurg provede řez, umí jej také ta zašít. Výsledná rána je tenká a okraje rány nejsou pod tahem ( rána je sešita bez napětí ). Pak ale následuje proces hojení ( hojení probíhá jizvením ) a to je věc druhá.Na výsledný charakter jizvy má podíl řada faktorů, z nichž známe jen některé. Jsou to např. uložení řezu a jeho směr, mechanizmus řezu ( skalpel - poranění střepem ), způsob ošetření ( sešití, zacházení s tkáněmi při ošetření ), typ šicího materiálu, průběh hojení ( eventuální zánětlivé komplikace, podlitina v ráně apod. ), následná péče ( masáže jizev, gely, masti ),expozice v soláriu či na slunci, vrozený typ jizvení....Zkrátka, ve hře o hezkou a diskrétní jizvu je řada momentů, které, když se dobře "sejdou", jizva je vyhovující a pacientka spokojená. Když pak ne, má lékař i pacient starosti. Nevím teď ale, co si přesně pod zmíněnou technikou tří vrstev představit a tak se ani nemůžu vyjádřit a srovnat jí s tím co dělám já. Cena činí 8.000,- Kč a čekací doba je dnes 1,5 měsíce.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


předoperační vyšetření

(příspěvek číslo: 1615)
dne: 12.03. 2008

Dobrý den,chtěla bych se zeptat,jestli provádíte předoperační vyšetření (při vypnutí tváří a krku - face litting),nebo si je paciet musí zajistit sám.
Děkuji za odpověď.Jiřina

Dobrý den !
Předoperační vyšetření jsou nutná před každou větší operací, zejména, pokud tato probíhá v narkóze. Vyšetření si každý klient zajišťuje sám, ale v pozvánce má seznam toho, co považuji za nutné a vhodné stejně jako kontakty na kolegy, kteří by mu patříčná vyšetření mohli udělat.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


keloidy

(příspěvek číslo: 1614)
dne: 12.03. 2008

Prosím o informaci, jak odstranit keloidy z obou ramen,je mi 37 a jedna jizva je velká asi 10cm,druhá asi 3cm. Dozvěděla jsem se o léčbě injekcí při použití látky DEPOMEDROL, ale nevím, kde bych mohla tuto léčbu podstoupit,jak je to účinné ...jsem z Vysočiny.Děkuji Vojtková.

Dobrý den !
Depomedrol je syntetický kortikoid, který se někdy používá při léčbě keloidů. Aplikovat jej může chirurg, plastický chirurg, nebo kožní lékař, tedy obory, které se jizvám věnují. Nicméně aplikace kortikoidu je pouze jeden moment v léčbě patologického jizvení a ta musí být komplexní, systematická, dlouhodobá a přísně individuální.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


zarustani palcu u nohou

(příspěvek číslo: 1613)
dne: 12.03. 2008

Dobry den,se zarustajicimi nechty mam problemy poslednidva roky.Nyni kdyz uz mi nehet prorostl mam na palcich po stranach boule ktere bych chtela plasticky odstranit.Mohl byste mi poradit na koho se obratit jsem z Karlovych Varu.Co me ceka?zda je to bolestivy zakrok popripadne kolik stoji?a zda pomuze natrvalo?Predem dekuji za odpoved.malo se o tomto problemu hovori je slozite ziskat informace dekuji s pozdravem Martina

Dobrý den !
Potíže se zarůstáním nehtových plotének lze elegantně vyřešit ambulantí operací, která by měla problém natrvalo vyřešit a kterou provádí chirurg. Problém spočívá v nepříhodném tvaru nehtové ploténky, která je příliš ohnutá a svými okraji se zařezáná do kůže, což způsobuje poranění a infekci. Operace se přebytečné okraje odstraní, nehet je pak sice užší a plošší, ale už nedělá potíže. Operacesama se provádí v místním umrtvení, je asi nepříjemná, ale není bolestivá. Pooperační období však asi bolestivější je, takže nějaká analgetika vhodná určitě jsou. Hojení trvá 2 týdny a pak je několik dní vhodná volná obuv. Otázka úhrady je pracoviště od pracoviště jiná.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


břicho po císaři

(příspěvek číslo: 1612)
dne: 11.03. 2008

Dobrý den,pročetla jsem si některé dotazy,vidím,že je mnoho žen,které mají po císaři nepěkné břicho.Já jsem po císaři 8 let a mám jizvu odpupku dolů dlouhou asi 10 cm.nemám velké břicho,ale kůži mám hodně zničenou a visí mi při předklonu,zároveň mám jaksi vystouplý pupík-jako nos.Je možné,že bych měla pup.kýlu?Zajímá mě,jestli by u mě stačilo jen nějaké vypnutí kůže a tedy by byla operace levnější,nebo by se operovala celá přední strana břišní?Mám dvě děti,další neplánuji.
také mě zajímá,jestli je po operaci nějaká delší prac.neschopnost,a kdy bych mohla začít zase sportovat,abych konzultaci a operaci s Vámi dobře naplánovala.Děkuji moc za odpověď a za tyto konzultace vůbec.Marcela 30,Jižní Čechy

Dobrý den !
V rámci abdominoplastiky se u žen po porodu prakticky vždy operuje i na přímých svalech břišních, které bývají rozestouplé ( diastáza ). Výkon to nijak neprodlouží a nezdraží, takže pokud bychom se u Vás rozhodli pro operaci přední stěny břišní, pak i se svaly. Hojení trvaá 2 týdny, rekonvalescence pak obvykle další 2, takže je třeba počítat s 3 - 4 týdenním hojením ( dle pracovní zátěže ). Pracovní neschopnost pak ale není možné vystavit, jestliže se jedná o kosmetickou operaci, je mi líto. Při konzultaci vše ale rozebereme do detailu, protože informací, které musíte dopředu vědět je hodně.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


stehna

(příspěvek číslo: 1611)
dne: 11.03. 2008

přeji krásný den,tento dotaz už byl zodpovězený,mám boule na stehnech,ale chtěla bych se zeptat zdali by nebyl problém v mé hmotnosti,vážím 48kg na 162cm,ale nejsem přehublá.Děkuji Urmová



Dobrý den !
Určitě není, problém je pouze v anatomii lokalizace, kterou chceme operovat, takže, je-li toto příhodné a Vy Jste zdravá, lze operovat.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Dotaz

(příspěvek číslo: 1610)
dne: 11.03. 2008

Prosím chtěla bych se zeptat, kdo se zabývá čelistní chirurgií ve FN (Plzeň)?

Dobrý den !
Čelistní chirurgií se ve FN Plzeň-Lochotín zabývá např. prim.MUDr.D.Hrušák, PhD., as.MUDr.et RnDr.J.Walter,PhD., MUDr.P.Anderle.
Všichni jsou zkušení a dobří lékaři s hezkými výsledky.
Hezký den !
Dr.kydlíček


Prsa

(příspěvek číslo: 1609)
dne: 10.03. 2008

Dobrý den p.doktore, byla jsem u Vás na zvětšení prsou a nedalo mi to a musím vám sem napsat....Jsem úplně strašně moooc spokojená, odvedl jsem super práci, máte zlaté ručičky a za to vám chci moc poděkovat a dík patří i vašemu týmu...Kdybych měla jít znovu tak neváhám a svěřím se opět do vašich ručiček...ještě jednou mooc děkuji a přeji hodně skvělé odvedené práce...Mnějte se krásně Andrea Stuchlová

Mockrát, ale opravdu mockrát děkuji, udělala Jste mi radost !!! :-))) T.K.


dotaz

(příspěvek číslo: 1608)
dne: 9.03. 2008

Dobrý den,chtěla bych se zeptat jestli na Vaší klinice provádíte odstranění nadměrného pocení zejména na dlaních a chodidlech.Děkuji za odpověď

Dobrý den !
Nikoli, neprovádím. Není to nic složitého, ale přenechávám toto kolegům kožním lékařům.
Hezký den !
Dr,.kydlíček


břicho

(příspěvek číslo: 1607)
dne: 9.03. 2008

Dobrý den, je mi 16 let, měřím 165 cm a vážím 52 kg, v pase mám 72 cm a chtěla bych to zredukovat na cca 65. Můj problém je, že jsem dost zhubla a teď mi zůstala na břiše povislá kůže a také tuk, chtěla bych se toho zbavit, ale nevím, kterou metodu mám zvolit, liposukce mě nezbaví kůže, ale zase mám jistotu, že už v pase nepřiberu, protože tam se mi tuk ukládá nejvíc a taky mi tam nejvíc vadí. Jak je to u plastiky břicha? Taky se při ní odstraní tukové buňky, takže už na stejném místě nepřiberu? Nebo je jediným řešením liposukce? A nedá se to kombinovat, popř. kolik by to stálo? Děkuji za odpověď. Hana

Dobrý den !
Pokud máte absolutní nadbytek kůže na přední stěně břišní, pak není možné liposukci provést a musíme se uchýlit ke klasické abdominoplastice, při které se kožnětukový nadbytek prostě odstraní. Liposukce je metoda k body contouringu, tedy k formování postavy a nikoli k prevenci vzniku tukových polštářů. Liposukce se s abdominoplastikou spojit sice může, ale neměla by to být nějaká liposukci razantní a objemná, jinak hrozí komplikace.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Znaménko

(příspěvek číslo: 1606)
dne: 9.03. 2008

Dobrý den!
Od narození mám na čele flíček velikosti bříška malíčku.Normálně není téměř viditelný a dá se zamaskovat make-upem.Ale v chladném prostředí či ve studenější vodě okamžitě zmodrá/je fialový...Nikdy sem s tím nikde nebyla, takže ani nevím co to je.Zdá se mi jakoby byla poškozená nějaká podkožní vrstva.Takže bych se ráda zeptala, jestli nevíte o co by mohlo jít a jestli se to dá nějakým způsobem odstranit.
Děkuji za odpověď

Dobrý den !
Podle toho co píšete by se mohlo jednat o hemangiom, čili o klubíčko cév různého kalibru. Je to poměrně častý útvar a vyskytuje se s několika formách a prakticky kdekoliv. Diagnózu lze udělat běžným vyšetřením, takže by bylo vhodné prst ukázat buď chirurgovi, nebo kožnímu lékaři.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


oční víčka

(příspěvek číslo: 1605)
dne: 9.03. 2008

Dobrý den,
ráda bych se zeptala na operaci očních víček. Je mi 36 let myslím,že mám oboje víčka ochablá. Když vezmu kůži pod a nad očima mezi dva prsty, tak se vůbec nevypne,ale zůstane zdeformovana. Nevím jak to popsat,ale vy mi určitě rozumíte. Zajímalo by mě, co by mi pomohlo, nebo v jaké míře musí být kůže kolem očí ochablá, abych mohla podstoupit tento zákrok. A pokud ano, tak jestli se dělají spodní i horní víčka najednou, nebo zvlášt. A pokud se dělají najednou, kolik přibližně tento zákrok stojí. Bohužel, mě ještě trápí vrásky na čele, i když mám čelo v klidu, tak mám viditelné rýhy. Takže nevím co bych měla řešit dřív, nebo jaké jsou možnosti. Moc děkuji za odpověd.
S pozdravem Mirka J.

Dobrý den !
Myslím, že Jste vhodná adeptka blepharoplastiky, tedy operace kožnětukových nadbytků očních víček. Samozřejmě, je třeba Vás nejdříve vidět a vyšetřit a pak se definitivně vyjádřit, ale dle toho co píšete, tak bych to zatím viděla takto. Problém vrásek je komplikovanější. Je třeba zvážit, zda by byl vhodnější laserový peeling nebo použití nějakého filleru. Řešit ale obě problematiky současně možné je.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Cirkumcize

(příspěvek číslo: 1604)
dne: 7.03. 2008

Dobrý den, je mi 21 let a chtěl bych si nechat udělat cirkumcizi. Už od mala trpím fimózou. Dříve byla lehká, to se ale postupem času změnilo a tak poslední rok a půl je to peklo. Někde jsem četl, že cirkumcizi lze v ČR provést pouze tak, že vám ji předepíše urolog. Chtěl bych se zeptat, zda musím opravdu nejdřív k urologovi pro diagnózu a kolik takový zákrok stojí, případně zda ho mohu podstoupit u vás. Děkuji

Dobrý den !
Nerad to píšu, ale patříte do rukou kolegům urologům. Tito jsou v této problematice "doma" a mají možnost operaci provádět na úhradu zdravotní pojišťovny, což považuji za rozumné. Držím palce !
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Jizvy

(příspěvek číslo: 1603)
dne: 6.03. 2008

Dobrý den. Chtěla bych se zeptat, za jak dlouho mají jizvy barvu kůže. Před 2 měsíci jsem byla na odstranění mateřských znamének chirurgicky. Na obličeji se mi jizva rozjela, ale není to tak hrozné. Problém je s jizvami na zádech a na prsu. Jizvy i jejich okolí jsou strašně červené, že už nic ani červenější být nemůže. Já jsem od přírody hodně světlý typ a bojím se, že už nezesvětlají. Už nevím, co dělat. Není třeba nějaký krém, který by je zesvětlil? Děkuji za odpověd. Jana

Dobrý den !
Zhojením péče nesmí končit. Jizva prochází několika etapami, během kterých se mění histochemické složení tkání a to se projeví různými morfologickými změnami, např. zarudnutím, zduřením a zvýrazněním jizvy a to i když se nejedná o tzv. patologický typ jizvy jako je např. hypertrofie či kelid. Já osobně doporučuji svým pacientům o jizvu pečovat až do okamžiku, kdy je jizva jemná, hladká, bledá, nebolestivá. Doporučuji tedy: jizvu 2x denně omýt, mechanicky očistit, po osušení promastit ( např. Indulona, Nivea, Infadolan apod. ) či dle návodu 3x denně aplikovat Dermatix gel, či vmasírovat Contractubex gel + provádět tlakové masáže jizvy 5 x 10 min ( tlak prstů bez povrchového tření po dobu minuty s několikavteřinovou přestávkou opakovaně ), jizvu neslunit a nevystavovat soláriu. Pokud toto know-how selže, je vhodné uzvažovat o tlakovém kompresivním návleku se silikonovou destičkou a v indikovaných případech o místním použití kortikoidů či tzv. kryodestrukci, čili léčbě zmrazením.Jedná se ale o moje doporučení a možná jiní kolegové mají jiný názor a třeba i větší úspěchy, ale mě se toto osvědčilo a pokud se nenajde něco lepšího zůstanu u něho.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


odstálé uši u miminka

(příspěvek číslo: 1602)
dne: 5.03. 2008

dobrý den, můj dotaz asi až tak nepatří do Vaší poradny ale nevím kde jinde se poptat. mám 4měsíční holčičku, po narození měla ouška krásně přilehlá k hlavičce. postupně si ale jedno ouško začala přilehávat takže je čím dál víc odstálejší. snažím se ho narovnávat ale samozřejmě marně, stačí malé otočení a ouško je zas ohnuté.má chrupavku hodně měkkou, ale předpokládám že to je u miminek normální a že asi bude postupně tvrdnout
chci se zeptat zda má nějaký smysl ouško fixovat, popř. jak dlouho a jakým způsobem??
nerada bych aby měla malá ouško odstálé.
Dále se chci zeptat jak je to s operací u malých dětí, od kolika let je možná operace??
Děkuji za odpověď a přeji krásný den L.Kosová

Dobrý den !
Ale patří:-) Tvar ušních boltců je dán tvarem boltcové chrupavky a ten je zase dán geneticky. A protože se chrupavka a s ní boltce vyvíjejí jako ostatní tkáně a orgány, tak dochází k tvarovým změnám oušek víceméně postupně. Jinými slovy: není to ničí chyba, že ouška začínají odstávat, prostě je to vrozené a z toho, co jsem napsal i vyplývá, že nemá cenu boltce nějak lepit, vázat či jinak fixovat. Nechte boltce dovyvinout do 6 - 7 let věku a pak, v případě, že slečna sama bude chtít, je možné je modelovat tzv. otoplastikou. Zdůrazňuji SAMA ( ! ), protože pozitivní motivace dítěte je nesmírně důležitá. Chce-li dítě odstálé boltce upravit, tak je všechno jednoduché ( operace, hojení, převazy apod. ), pokud ne, tak se jedná o násilí na dítěti, protože odstálé uši nejsou v žádném případě vrozenou vadou, ale varietou normálu a otoplastika je pak kosmetika dětského věku a k té by nikdo neměl být nucen.
Nechte zatím ouška ouškama a až si slečna sama postěžuje, že se jí to nelíbí, tak to řešte.
Hezký den !
Dr.kydlíček


zarůstající nehet na palci u nohy

(příspěvek číslo: 1601)
dne: 4.03. 2008

Dobrý den,trápí mne zarůstání nehtu na palci u nohy.V loňském roce jsem byl 3x nehet částečně strhávat a opět se mi to vrátilo. Tentokrát je to ještě o to horší,že mi začal zarůstat nehet na obou stranách palce a začalo mi to okamžitě mokvat a hnisat.Je možné i za takového stavu provést operaci laserem?Pokud ne,tak co mi pomůže,abych se zbavil infekce?Zkoušel jsem různé višňáky,betadine apod.,ale nic mi nepomáhá.Předem vám děkuji za odpověď.

Dobrý den !
Strhávání nehtů, obklady apod. nepomohou. Příčina je ve tvaru nehtové ploténky, který se musí změnit operací, při které se odstraní okraje nehtu, které se zařezávají do okolní tkáně všetně nehtové matrix. není to složitá operace, provádí se ambulantně a v místním umrtvení. Infekce je častý průvodní jev a vzniká proto, že do nehtem poraněné kůže vniklá infekce z okolí. Je tedy jasné, že bez změny tvaru nehtu se nic nezlepší.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Rty a dírky po piercingu-nutné!!!

(příspěvek číslo: 1600)
dne: 4.03. 2008

Dobrý den pane doktore.
Chtěla jsem se zeptat na dvě pro mne velice důležité otázky.
1)Chtěla bych si nechat zvětšit horní ret, děláte tuto operaci, kolik by to tak asi přibližně stálo a jaké jsou metody.Chtěla bych to mít na hodně dlouhou dobu.
2)Mám dírku v nose a nad pupíkem od piercingu, děláte nějakou metodu jak tuto dírku zneviditelnit(např. dání nějakého materiálu který tam zaroste nebo tak něco?)???
Moc děkuji za brzkou odpověď.
S přáním hezkého dne Broňa.

Dobrý den !
Horní ret je delikátní problém, který je třeba probrat důkladně, což přesahuje možnosti tohoto fóra. Ať se to zdá být divné sebevíc, ret je velmi komplikovaná esteticko-funkční dominanta obličeje a je potřeba kolem něho chodit po špičkách. Ve zkratce bych jen řekl, že je neoperuji rád, protože operace svými výsledky obvykle nesplní přání klientek úplně ( zvětšení plochy a objemu rtu ).
Dírky po piercingu lze odstranit pouze tím, že se vyříznou, jiná možnost není.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


operace nosu

(příspěvek číslo: 1599)
dne: 4.03. 2008

dobry den.Pred 4 tydny jsem podstoupil Rhinoplastiku protoze jsem ho mel po urazu a byl uplne zdemolovany.a mosel jsem cekat na operaci 4 mesice.operace se celkem povedla akorat mne trapi,ze spicka nosu mne ide celkem dost navrch.Pri pohledu ze predu mne ide celkem most vydet do nosu.chci se zeptat jak by se to dalo zpravit.Nejak prodlouzit spicku nosu.Jestli by byla nutna dalsi operace a kolik by to stalo?dekuji za odpoved

Dobrý den !
Ještě vyčkejte a buďte zcela klidný. Nos po operaci v rámci hojení prodělává rozsáhlé změny, takže 4 měsíce po operaci se výsledek zdaleka ještě nedá hodnotit a s eventuální další operací bych vyčkal ještě alespoň 6 měsíců. Pak je možné výsledek operace zhodnotit a zvážit možnosti, které se nabízejí.
Hezký den !
Dr.kydlíček


<< < 75 / 130 > >>