Plastická estetická chirurgie MUDr. Tomáš Kydlíček, s.r.o.

Areál fakultní nemocnice Plzeň, vchod C „stará“ budova, 6. patro

Přidat nový dotaz +


mateřské znaménka

(příspěvek číslo: 1650)
dne: 1.04. 2008

Dobrý den, má šestnáctiletá dcera má velmi mnoho velkých mateřských znamének po celém těle. Chtěla jsem se zeptat, zda je lze odstranit už nyní laserem, přestože jí není ještě osmnáct let. Jak vypadají jizvy po zákroku laserem (velikost pih cca 0,5 cm)? Případně doporučte nejvhodnější řešení.
A kdy je nejvhodnější období na odstranění? Děkuji moc Renáta

Dobrý den !
Já osobně bych v případě pigmentových znamének k laseru vůbec nesahal. Volil bych klasické chirurgické odstranění a následné histologické vyšetření znaménka. Každopádně by ale každý takový pacient měl být čas od času sledován kožním lékařem.Co se týče období, tak to si myslím, že nerozhoduje.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


problém po operaci nosu ?

(příspěvek číslo: 1649)
dne: 31.03. 2008

Dobrý den pane doktore,
před 9 měsíci jsem postoupila rhinoplastiku. Stále se mi tvoří strupy a při smrkání někdy krvácím. Pociťuji i otoky sliznice a tímpádem se mi hůře dýchá. Je to běžný stav nebo je třeba něco řešit. Jak mohu já sama? děkuji Vám Ilu

Dobrý den !
Každopádně bych Vám doporučil ORL vyetření a možná i alergologické vyšetření. Potíže, které popisujete by mohly být způsobeny alergií.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


dotaz

(příspěvek číslo: 1648)
dne: 31.03. 2008

Prosím, pane doktore, jsem z jihočeského kraje, potřebuji modelaci s augmentací. Doporučil by jste mi MUDr. Maříka nebo operaci v Sanatoriu ART v ČB u MUDr. Evy Šteflové. Dám na Vaši radu. Děkuji Jana

Dobrý den !
S MUDr.Maříkem se dobře znám. Je to dobrý a zkušený plastický chirurg s hezkými výsledky, komunikativní a slušný člověk, takže bych Vám doporučil jeho. Tím ale rozhodně nechci říci, že kolegyně Šteflová není, to prosím v žádném případě, ale k Dr.Maříkovi mám blíže a více znám jeho práci. Držím palce !
Hezký den !


liposukce

(příspěvek číslo: 1647)
dne: 31.03. 2008

dobrý den,chtěla bych se zeptat jestli je možné předoperační vyšetření udělat u vás.Měla bych zájem o liposukci stehen asi tak v září,kdy bych se měla obědnat,a jak dlouho bych musela mít dovolenou v práci?Děkuji za odpověď.

Dobrý den !
Předoperační vyšetření nechávám provádět Dr.Bočkem, který má svojí ambulanci v Plzni na Mikulášském náměstí. Je to velmi dobrý lékař a jeho vyšetření má vysokou úroveň. Doporučuji proto všem klientům jej kontaktovat a domluvit si návštěvu v individuálním termínu.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Liposukce

(příspěvek číslo: 1646)
dne: 29.03. 2008

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, od kolika let je možno provádět liposukci. Dcera je aktivní sportovkyně, má velkou fyzickou zátěž, denní pohyb. Bohužel zdědila postavu po prarodičích, je vysoká, v horní polovině těla štíhlá, ale v oblasti zadku a stehen neúměrná. Toto není schopná žádným cvičením ani pohybem redukovat. Samozřejmě jí to vadí jak psychicky, tak se to čím dál tím více odráží v její sportovní činnosti. Pomohla by liposukce?
Děkuji Hořejší

Dobrý den !
Ano, myslím, že by mohla liposukce pomoci. Já osobně doporučuji kosmetické operace provádět po 18.roce věku, přiznávám však, že rok z této hranice slevit lze, nevidím to ale jako rozumné.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Výplně prsou

(příspěvek číslo: 1645)
dne: 28.03. 2008

Dobrý den pane doktore, chtěla bych se Vás zeptat jestli By šla prsa vyplnit na splátky. Jsem maminka od dvou dětí a mám prsa číslo 3,ale jsou povislá a nehezká hodně mi to vadí a po druhé dceři nejsem schopná nosit plavky jak se stydím, ale na operaci nemám, proto bych se Vás chtěla zeptat jestli by šlo vyplnit prsa na splátky. Děkuji Boumová

Dobrý den !
Děkuji za dotaz. Otázka je, zda Vaše prsa jsou vůbecpro augmentaci vhodná , je-li tedy použití prsních implantátů vhodné, nebo zda by nebyla vhodnější modelace. To se ale musí rozhodnout až po eventuální konzultaci. Já osobně splátky neposkytuji, je to poměrně organizačně složité, ale mohu zajistit půjčku za velmi vhodných podmínek u nějaké banky, např. Čs.Spořitelny.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Lipom!?

(příspěvek číslo: 1644)
dne: 28.03. 2008

Dobrý den,
když mě začal jeden lipom tlačit, nechal jsem si ho odstranit, bohužel se v krajích výřezu začaly tvořit další dva. Strašně rád bych našel někoho, kdo by se chtěl zabývat příčinou. Kdybyste věděl o někom, rád poskytnu tělo, boule a poznatky ke zkoumání, např. lipomy se mi tvoří pouze v místech, kde došlo v minulosti k úrazu, že když si dám hovězí maso tak mi boule bolí do večera atd. Jsem přesvědčen, že v dnešní době diagnostiky lze třeba zjistit přesné složení lipomu a trochu zabádat, co tělu vadí a proč to cpe do boulí?! Myslím, že jen skalpel nestačí, jelikož na těle napočítám tak okolo 20 menších či zvětšujících se bulek. Děkuji za odpověď a šanci:)

Dobrý den !
Lipomatóza, o které píšete je poměrně častá. Chápu Vás a vím, že Vám lipomy přináší potíže. Příčina je genetická, tedy vrozená a nachází se na tedy na podbuněčné úrovni a léčba, která by tuto příčinu odstranila, bohužel, zatím neexistuje. Máte pravdu, že skalpel nestačí, ale je to zatím to jediné co máme k dispozici...
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Odstranění část vrásek

(příspěvek číslo: 1643)
dne: 28.03. 2008

Dobrý den, je mě 66 let, muž, a chtěl jsem se zeptat ohledně odstraněni části vrásek mezi očima, a nad vrchními víčky, myslim injekce s botulotoxinem, jak dlouho to vydrží, cena, a trošku popis odstraňováni..... Děkuji

Dobrý den !
Ptáte se na vrásky a u těch je situace vždycky složitá. Je třeba začít důkladným vyšetřením a zvážením možností, které se naskýtají. Vzhledem k tomu, že Jste 66letý muž, tak mám za to, že řešení bude složitější než se zdá nyní. Bez důkladné konzultace se ale rozhodně neobejdeme.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Zvětšení prsou

(příspěvek číslo: 1642)
dne: 27.03. 2008

Dobrý den pane doktore,chtěla bych se Vás zeptat,zda je možnost zvětšení prsou i na splátky.Jsem 30 letá maminky dvou dětí a prsa mám velmi malá a povislá.Je možné si je nechat zvětšit o dvě čísla a částku uhradit splátkami?A pokud ano,jaké jsou podmínky uhrady na splátky,myslím tím,zda je možné splácet i pokud jsem na mateřské dovolené.Moc děkuji Marvalová

Dobrý den !
Děkuji za dotaz ! Dotýkáte se problému, který je velmi častý. Splátky jako takové jsou složitější než se zdá na první pohled a proto je už neposkytuji. Namísto toho je možné využít účelové půjčky u Čs.Spořitelny, která je opravdu výhodná a není nijak vysoko úročená. Pokud se obrátíte na telefonní číslo, uvedené na levé straně stránky, pak je možné se informovat na podrobnosti.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Zvětšení prsou

(příspěvek číslo: 1641)
dne: 26.03. 2008

Dobrý den,chtěla jsem se vás zeptat, mám po kojení hrozně malá prsa a hrozně mě to trápí ale bohužel s finančních duvodu si je nemužu nechat zvětšit je i jinší řešení ? Děkuji

Dobrý den !
Odkázal bych Vás na odpověď k hned následujícímu dotazu, kde se věnuji přesně stejnému problému. Počet klientů, využívající úvěr je poměrně vysoký a pokud jsem informován, jejich zkušenosti jsou dobré.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


tumescentní liposukce

(příspěvek číslo: 1640)
dne: 26.03. 2008

Dobrý den, prosím o info, mohu-li podstoupit tumescentní liposukci v oblasti vnitřních kolen a jaké by byly finanční náklady. Je mi 51 let, měřím 165 cm a vážím cca64 kg. Děkuji. Marta P.

Dobrý den !
Děkuji za dotaz ! 51 let není žádný věk, ale u liposukce už musíme být opatrní a zvážit možná rizika vyplývající z poklesu elasticity a kvality tkání v tomto věku. Pokud by se jednalo pouze o liposukci vnitřních ploch kolen, pak by bylo možné operaci provést jako ambulantní výkon v místním umrtvení a cena by činila 8.500,-Kč.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


liposukce při onemocnění štítné žlázy

(příspěvek číslo: 1639)
dne: 26.03. 2008

Dobrý den pane doktore,
chtěla bych se zeptat,jestli je možné provézt liposukci boků při léčeném onemocnění štítné žlázy?
Mám 32let 162cm a 67 kg. Váha mi neustále kolísá,přibírám. mám po dvou dětech. Děkuji za odpověď.

Dobrý den !
Ano, pokud je porucha funkce štítné žlázy dobře léčena, klient je dobře před operací vyšetřený a ošetřující endokrinolog nemá proti operaci námitky, pak můžeme operovat.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Modelace ušních boltců

(příspěvek číslo: 1638)
dne: 25.03. 2008

Prosím o informace mám dceru její teprve 9 měs. Viditelně jí odstávají uši,dá se už v tomto brzkém věku s tím něco dělat? Pomůže např. čelenka na spaní? Nebo máme čekat,až na možný plast.zákrok.A přispívá na tento zákrok pojišť. a jestli jaká je cca cena.
Děkuji za každou informaci Josef B.

Dobrý den !
Kdepak, asi Vás zklamu, ale budete muset ještě vyčkat alespoň 6 - 7 let... :-) Boltcová chrupavka se musí vyvinout, dorůst patřičné velikosti a pak je možné o otoplastice uvažovat. Protože tvar boltce je dán tvarem chrupavky a ten je zase určen geneticky, není to tedy možné ovlivnit např. čelenkou či jinak podobně.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


odstranění jizev

(příspěvek číslo: 1637)
dne: 25.03. 2008

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat zda odstraňujete jizvy, mám 2 malé jizvy na noze a jizvy po akné na obličeji. šlo by s tim něco dělat?? děkuji za Vaši odpověď

Dobrý den !
Odstranit jizvu tak, aby žádná nebyla je dávný sen všech plastických chirurgů... Bohužel, nesplněný. Jizvu lze za určitých okolností nahradit jinou jizvou, diskkrétnější, nebo jí diskrétnější učinit, ale nikdy ne "vymazat". To zatím možné není. U akne jsou jizvy navíc obtížněji řešitelné, protože jsou hluboké. Někdy pomůže laserový nebo chemický peeling, jindy mechanické zbroušení... Řešení nikdy není jednoduché a proto vždy je třeba postupovat přísně individuálně s ohledem na lokalizaci, krajinu a typ pokožky.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Liposukce

(příspěvek číslo: 1636)
dne: 25.03. 2008

Dobry den, pane doktore Pred 3-lety jsem byla v Praze ve vseobecne nemocnici na bandazi zaludku. Nez u mne nastali zdravotni problemy,schodila jsem 38kg.Jenom že ,tato bandaz me musela byt vyndána,pro velky unik štav.Nasledne na to jsem jse mi veskera kila vratila a to temer dvojnasobne.Ponevadz jse mi touto operaci narušila hormonalni rovnovaha a tim u mne nastal predč.přechod .Nemohu schodit.Byla by u mne moznost provedeni liposukce?Nyni vaha 136kg,Velke zdrav.problemy na celem tele .Dekuji

Dobrý den !
Je mi líto, ale liposukce je metoda body contouringu, čili úpravy postavy, nikoli k redukci tělesné hmotnosti. Pokud pacient zhubne, pak je někdy možné "doladit" křivky a krajiny liposukcí, ale nikdy není indikované redukovat hnotnost touto operací.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Dotaz.

(příspěvek číslo: 1634)
dne: 23.03. 2008

Srdečně zdravím.Jsem muž je mi 50 let mam prsa jak žena.vadí mi to.Jde s tim něco dělat?Děkuji za odpověď.

Dobrý den !
Ano, stav lze řešit, ale nejdříve je nutné navštívit endokrinologa, který by Vás měl vyšetřit a vyjádřit se k eventuální příčině stavu. Pak operovat lze.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


jizvy po popaleninach

(příspěvek číslo: 1633)
dne: 20.03. 2008

Dobrý večer. Chtěla bych se zeptat jestli by bylo možné ve Váše klinice udělat vyhlazení jizev na obličeji po popaleninách(staří cca 13 let). Jedná se o holku 14 let.
Děkuji. Alexandra.

Dobrý den !
Jizvy jsou vždy problém a ty po popáleninách jsou obvzláště problematické. Každopádně můžeme zvážit co lze v dané situaci udělat. Navštivte mě nějaké pondělí dopoledne ( 8,30 - 11,30 hod. ) ve FN Plzeň-Lochotín ( kromě pondělí 28.4. a 5.5.08), objednávat se nemusíte a není nutné ani nějaké doporučení.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Prsa

(příspěvek číslo: 1632)
dne: 20.03. 2008

Dobrý den, pane doktore.V minulosti jsem podstoupila u Vás operaci zmenšení prsů ze zdravotních důvodů. S operací jsem byla spokojená.Chtěla bych se zeptat, zda je možné zmenšovaná prsa opět zvětšit a upravit jizvy. Na internetových stránkách jedné pražské kliniky, kterou mi doporučila kamarádka, mi odpověděli že ano, tak jsem se chtěla zeptat, zda by byla taková operace možná i u Vás, vzhledem k tomu, že jsem u Vás již na operaci byla, byla jsem spokojená a jsem z Plzně. Děkuji a přeji hezký den. Eva

Dobrý den !
Děkuji za dotaz ! Ano, lze to a není to problém. Zmenšené nebo modelované prsy lze operovat stejným způsobem jako ty dosud neoperované. Bylo by ale vhodné se setkat a vše důkladně probrat. Kontaktujte mě na mailu kydlicek@fnplzen.cz nebo mobilu 603 838 838 a domluvíme si termín setkání.
Hezký den !
Dr.kydlíček


Uši

(příspěvek číslo: 1631)
dne: 20.03. 2008

Dobrý den, mam dotaz ohledně ucha. Mam roztržené ucho ( po vytržení naušnice), ale ne úplně. Nicméně mi vznikla velmi velká díra na uchu, pro mě neestetická, která je již skoro roztržená. Není to nový "úraz", je to starší ranka. Chci se zeptat jak se to dá spravit, popř. jak dlouho to trvá, kolik to stojí atd.

Dobrý den !
Ano, takovou situaci řešit lze a, naštěstí, poměrně jednoduše. Operace se provádí ambulantně, v místním umrtvení a stojí 800,-Kč. Hojení dlouhé není, asi 7 - 10 dní, ale nové náušnice musí alespoň 2 měsíce počkat.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


objednací doba

(příspěvek číslo: 1630)
dne: 19.03. 2008

hezký večer, pane doktore, chtěla bych si u vás nechat vyplnit vrásky na čele kyselinou hylauronovou, je nutná konzultace předem, nebo je tento zákrok možný ihned o ní, tj. jedna návštěva u vás? A jaká je objednací doba? Jsem extrémně časově vytížená a pořebovala bych vše zvládnout co nejrychleji. A ještě mne zajímá, zda jsou potom otoky a jak dlouho asi přetrvávají, kdy se budu "ukázat mezi lidmi"? :-) Díky za odpověd

Dobrý den !
Obvykle mám raději konzultaci a pak s několikadennním odstupem aplikaci, ale lze to udělat i najednou. Doba, po které je třeba počítat s otoky je individuální, ale obvykle nepřesahuje 3 dny. Pokud se chcete domluvit na nějakém vhodném termínu, ozvěte se mi na mobilu 603 838 838 nebo mailu kydlicek@fnplzen.cz.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


reoperace obrizky

(příspěvek číslo: 1629)
dne: 19.03. 2008

Kdysi me delali obrizku ale doslo k hnisani a asi 3 cm rany srustalo dlouho a vznikla veci jizva a srust vevnitr takze pod jizvou je hrbolek. Taky je obrizka volna a zalud je v klidu castecne prekryt. Tim padem je mi to k nicemu, protoze jsem obrizku absolvoval kvuli zaparovani a vyrazce. Jizva je asi 1 cm za zaludem.
Sla by udelat znova tesnejsi?
Mohl by jste me preventivne predepsat antibiotika aby pri hojeni nedoslo k hnisani?
Jde zakrok provedst ambulantne?

Dobrý den !
Asi Vás zklamu, ale obraťte se na kolegy urology, kterým tato problematika patří a jsou v ní doma. Reoperace možná je, ale důkladná konzultace je nezbytná, zejména pokud došlo k nějaké komplikaci.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


jizva moje a mé dcery

(příspěvek číslo: 1628)
dne: 19.03. 2008

Dobrý den, jsem 14 dní po totální excizi mateřsk. znaménka 3x2,5 cm na prsu těsně vedle dvorce, jizvu mám asi 8 cm dlouhou vzhledem k původnímu umístění a zachování tvaru bradavky i celého prsu. Bylo mi doporučeno pouze promaštóvání jizvy.Používám měsíčkovou mast a na noc calcium panthetonikum. Chtěla bych se zeptat, jestli jsou pro mně vhodné také tlakové masáže, eventuelně čím mazat raději, a od kdy a jak dlouho nemůžu navštěvovat saunu a solárko, když si jizvu přelepím. Dcera 10 let postoupila za 2 dny po mně stejnou operaci, znaménko měla stejně veliké akorát na stehně těsně u třísla, jizvu má asi 6 cm dlouhou a trochu se jí už začala rozestupovat. Měsíčkovou mast jí už nedávám, mám pocit, že u ní způsobuje zarudnutí- je alergik.Nyní jen indulonu nebo něco jiného, aba se jí jizva moc nerozestoupila? A co u ní tlak. masáže? Děkujeme moc za odpovědi.

Dobrý den !
Otázka jizev je vždy choulostivá a jejich ošetřování se řídí individuálním know-how lékaře.- Já osobně po odstranění stehů doporučuji jizvu několik dní jen mý, mechanicky čistit a po osušení promastit bežnou mastí, třeba Indulonou. Následně je vhodné zahájit tlakové mažáe jizvy : tlak prstů bez povrchového tření po dobu půl minuty s několikavteřinovou přestávkou opakovaně po dobu 5 min a celkem 3 - 5 x denně. Na jizvu můžete aplikovat dle návodu např. Dermatix gel, či vmasírovat Contractubex gel a jizvu neslunit ( ani solárium ). Pokud je konzolidace standartní a nemáte sklony k nadměrné aktivitě jizvy, hypertrofii, či keloidům, pak toto obvykle stačí a je třeba jen vytrvat v ošetřování několik měsíců. Až do doby, kdy jsou jizvy jemné, hladké, bledé a nebolestivé a to je velmi individuální. Samozřejmě, že v rezervě máme i jiné prostředky, např. silikonové destičky ( např. Tipigel ) a kompresivní návleky, ale ty si ponechávám v záloze. O tom, jak ale jizva bude vypadat spolurozhoduje nejenom nejenom ošetřování, ale i výkon sám a genetické vlastnosti organizmu.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


VRÁSKY

(příspěvek číslo: 1627)
dne: 18.03. 2008

Dobrý den, ráda bych se zeptala na přípravek Matridex. Zda je vhodný na výplň hlubších vrásek na čele i s glabelou. Jak dlouhý je jeho účinek a kolik by tento zákrok přibližně stál? Děkuji za odpověď.
Aneta

Dobrý den !
Matridex a Matridur používám rád a jsem s ním spokojený. Jedná se o látku na bazi kyseliny hyaluronové s efektem 4-6 měsíců, která je vhodná pro oblast čela a glabely. 1 ampulka ( 1 ml ) stojí kompletně 3.500,-Kč a obvykle s 1 - 2 dávkami vystačíme. Je ale třeba počítat s individuální reakcí a s poaplikačními otoky ( cca 2 - 3 dny ).
Hezký den !
Dr.kydlíček


Zmenšení levého prsu

(příspěvek číslo: 1626)
dne: 17.03. 2008

Dobrý den,
velice me tíží má velikost levého prsu.Musím se velice omezovat v oblékání,obvzlášť v létě.Je mi teprve 20 let a ráda bych tuto vadu odstranila.Prosila bych o radu a o přibližnou cenu zákroku s anestézií atd. Velice Děkuji

Lucie

Dobrý den !
Asymetrie, o které píšete je poměrně častý nález u žen. Do určité míry se jedná o stav, který nevadí a je jaksi přirozený. Teprve, když rozdíl prsů je výrazný, můžeme hovořit o vrozené vadě a zvažovat eventuální účast zdravotní pojišťovny. Situace je ale složitá. Je třeba posoudit tvar a velikost obou prsů, věk pacientky apod. Doporučuji tedy se spíše setkat a vše probrat.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Diastáza břišní stěny

(příspěvek číslo: 1625)
dne: 17.03. 2008

Vážený pane doktore, ještě než se odhodlám se objednat u Vás k osobní konzultaci, učiním dotaz e-mailem. Je mi 38 let a jsem po porodu dvou dětí - 1.sekce, 2.spontánní. V současné době řeším - plánuji operaci pupeční kýly a žlučníku, a poté jsem rozhodnutá (podzim 2008)vyřešit i rozestup břišních svalů. Při své výšce 171 cm a váze 63 kg mám problém s "vyvaleným břichem" - s váhou problém nenám, je dlouhodobě stabilní. Neřekla bych, že mám kožní převis, ale trápí mi, že vypadám tak na 5. měsíc těhotenství. Pohmatem odhaduji rozestup cca 9 x 4 cm a pupík mám vyklenutý ven. Sono jsem zatím nepodstoupila. Podle Vašich odpovědí k předchozím dotazům předpokládám, že i případnou liposukci (pokud bude nutná) a případné odstranění nadbytečné kůže lze řešit v rámci jednoho zákroku. Lze od operace očekávat opravdu "ploché" bříško? A opravdu se cena pohybuje okolo cca 27.000 Kč jak zde inzerujete? Děkuji za odpověď a zdravím Vás. Jitka P.

Dobrý den !
Začnu od konce Vašeho dotazu. Cena operace břicha, abdominoplastiky, je skutečně 27.000,-Kč. K tomu je ale třeba připočítat v ceníku i zmíněnou hospitalizaci a elastické prádlo, tedy jakýsi komplement., který je u každé operace a u každého pacienta jiný ( proto je udávána jen cena operace ). Pokud by hospitalizace trvala 2 dny ( což bývá individuální ) a Vy Jste chtěla jedno elastické prádlo, pak by cena činila 30.500,-Kč.Pokud byste chtěla abdominoplastiku spojit s nějakou liposukcí, pak bychom se mohli dostat ale o něco výše..
Myslím, že Jste to pojala dobře. Nejdříve doporučuji vyřešit žlučník a pupeční kýlu, teprve potom, až úplně nakonec naplánovat a provést ambodminoplastiku. Je tu ale jeden zádrhel. Abdominoplastika řeší především kožnětukovou vrstvu přední stěny břišní a jen málo se dotýká vrstvy svalové. Čili shrnuto - kontura břicha závisí na objemu obshu dutiny břišní, na přirozené kontuře svalové vrstvy stěny břišní, na postavení bederní lordózy, tedy na míře zakřivení bederní části páteře, na kvalitě svalové stěny a v neposlední řadě i na míře přirozeného napětí stěny břišní. Slíbit tedy, že Vám udělám ploché břicho nemohu. To nikdo nemůže, protože zde musíme počítat s určitými "startovacími" podmínkami, které jsou dané a které výsledek ovlivňují zásadně. Takže je jasné, že bez důkladného vyšetření Vám na tomto místě nemohu seriózně slíbit vlastně vůbec nic...:-) Při konzultaci probereme nejenom naše možnosti, ale i možný výsledek a k tomu je vyšetření naprosto nezbytné. Teprve potom je možné se dohodnout na dalším postupu.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


<< < 74 / 130 > >>