Plastická estetická chirurgie MUDr. Tomáš Kydlíček, s.r.o.

Areál fakultní nemocnice Plzeň, vchod C „stará“ budova, 6. patro

Přidat nový dotaz +


Zmenšení prsů

(příspěvek číslo: 1680)
dne: 19.04. 2008

Dobrý den, budu si vyběhávat doporučení na zmenšení prsů ze zdravotních důvodů.Jsem pojištěná u 201.Byla jsem odkázaná na Vasí nemocnici.Jak mám prosím postupovat až získám vše co potřebuji a jak dlouho se čeká na termín operace???Děkuji za odpověĎ

Dobrý den !
Je to obráceně než píšete. Nejdříve byste měla návštívit
naší poradnu, kde Vás vyšetříme, posoudíme stav a všechny okolnosti a když se skutečně jedná o tzv. gigantomastii, pak operaci uznáme za zdravotně indikovanou. Teprve potom je možné se pustit do doplnění patřičných vyšetření a schválení výkonu revizním lékařem. O zdravotní indikaci rozhoduje tedy ten, který operaci provádí, tedy plastický chirurg. Ostatní vyšetření mají doplňující charakter, ale jsou pro eventuální žádost reviznímu lékaři ¨zdravotní pojišťovny důležitá. Tato praxe je zavedena v celé republice, takžeje to všude stejné. Důvod této praxe je prostý - zdravotních indikací je poměrně málo a jsou vyhrazeny stavům, kdy prsy nejsou jenom větší a pokleslé, ale mimořádně velké, tzv. gigantické.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Jak v těhotenství?

(příspěvek číslo: 1679)
dne: 18.04. 2008

Dobrý den chtěla jsem se zeptat,mám už dvanáct let v levém prsu implantát. V pubertě mi nevyrostlo a pravé prso mi zmenšovali. Bude to na mít nějaký vliv na těhotenství, s přítelem plánujeme rodinu.Budu moc kojit? Díky moc za odpověď

Dobrý den !
Co se týče prsu s implantátem, pak klidně kojit můžete. Otázka je, jaká operace se provedla na zmenšovaném prsu, přesněji jaká metoda, zda došlo k přetětí mlékovodů či ne. To má na budoucnost kojení zásadní význam.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Musí se prsní implantát vyndat?

(příspěvek číslo: 1678)
dne: 18.04. 2008

Dobrý den chtěla jsem se zeptat jestli se musí prsní implantát po určitých letech vyndat?

Dobrý den !
Pokud je vše v pořádku, myslím tedy i pravidelné sonografické kontroly a nejsou známky mechanické únavy materiálu, pak nemusí.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Ruce

(příspěvek číslo: 1677)
dne: 17.04. 2008

Dobrý den pane doktore, ráda bych se dotázala na liposukci rukou. Mám od malička silnější postavu, ale mým velkým problémem jsou hlavně paže. Od loktů nahoru mám ruce silné, v podstatě nad loktem mám dost velkou "bouli". Navíc levou ruku mám viditelně silnější než pravou (stejně tak i levý bok - celkově pravá i levá strana mého těla jsou dost asimetrické). Zkoušela jsem na doporučení i lymfatické masáže, které sice úžasně zabraly na nohy, ale i když se v salónu opravdu pečlivě věnovali rukám, tak to nemělo žádný efekt. Moje matka sice nyní dost zhubla, ale celý život byla také silnější a tento problém neměla, ale prý moje babička z otcovo strany měla to samé. Zajímalo by mne, zda tělesná váha hraje v tomto případě roli (i přes úbytky váhy spojené s posilováním se však ruce nemění). Ráda bych se k Vám objednala na konzultaci, ale nejsem si jistá, zda jsem vhodný adept. Předem děkuji za odpověď.

Dobrý den !
Píšete to naprosto přesně. Je třeba Vás osobně vidět, vyšetřit a pak se vyjádřit, zda Jste vhodnou adeptkou k této operaci a pokud ano, s jak velkou změnou je možné počítat. Jisté zlepšení by asi reálné bylo, otázkou je, zda by Vám to za časové, morální a finanční nasazení stálo.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


odsátí tuku

(příspěvek číslo: 1676)
dne: 17.04. 2008

Dobržý den, chtěla jsem se zeptat. Mám od mala silnější krk a skoro žídý přechod mezi krkrm a bradou. Máme to v rodině. Dá se stím něco dělat, nějak odsát nebo tak?
Děkui za odpověď, Růžičková Nikola

Dobrý den !
Úhel mezi dolní čelistí a krkem je dán anatomií svalů a rozložením tukového polštáře. Docílit zlepšení tohoto úhlu by nejspíše možné bylo, myslím si však, že je nezbytné zasáhnout jak na podkožním svalovém polštáři, tak na povrchní svalové vrstvě.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


plastika břicha

(příspěvek číslo: 1675)
dne: 17.04. 2008

Dobrý den, mám dva dotazy. Zaprvé, zda je možné podstoupit plastiku břicha i před 18. narozeninami a druhá, pakliže chci mít ploché břicho a nechci v této oblasti přibírat, ale mám na něm i povislou kůži, protože jsem dost zhubla, jaký zákrok je pro mě nejvhodnější, neboť chci, aby byl tento zákrok definitivní, protože se mi občas stane, že přiberu pár kilo aniž bych změnila svůj denní režim a vždy přiberu v pase, co ž je jediná oblast, kde mi to vadí. Chtěla bych, abych, když už přiberu, tak aby to nebylo na břiše. A kolik by takový zákrok stál? Děkuji za odpověď.

Dobrý den !
Otázek je zde více, než se zdá na první pohled. Předně je třeba upřesnit věk. Měsíce nerozhodují, ale rok už ano. Tedy u mě. Jistě jsou kolegové, kteří jsou k věku shovívavější, ale já 18. rok respektuji a mám k tomu řadu důvodů. Dalším problémem je přání změnit ukládání tuku na břiše. To kdyby se mi povedlo a nechal sjem si to patentovat...! To zatím nejde, nikde na světě. To kam a jak si organizmus ukládá zásoby nelze toho času ovlivnit. Ale bylo by to dobré. Jiným problémem je přání definitivního zákroku. To je podobné jako ukládání tuku. V medicíne není n ic definitivní a v estetice obzvlášť. Nic není na trvalo a napořád. Nakonec se dostáváme k otázce vlastní operace. Problém kontury břicha není jen problémem podkožního tuku, ale i nitrobřišního obsahu, ale i anatomie svalů. Zde je nezbytné osobní vyšetření a důkladné zvážení možností a Vašich představ. Myslím, že bez tohoto vyšetření se nyní dále nedostaneme. Pak můžeme uvažovat o dalším postupu.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Face lifting.

(příspěvek číslo: 1674)
dne: 17.04. 2008

Dobry den!
Po porodoch a nahlej strate hmotnosti mam poklesnute dolne partie tvare.Rada by som to radikalne upravila,-vedeli by ste mi z fotiek priblizne predpovedat efektivitu zakroku?Po subkutalnej mastektomii(a nasled.rekonstr.)mi ostali extremne keloidy(hypertroficka jazva?)-aka je pravdepodobnost takehoto hojenia ran po zakroku na tvari?Som Slovenka zijuca v Nemecku-plati pre mna iny cennik?

Dobrý den !
Děkuji za zajímavý dotaz ! Ceník mám vždy jen jeden a je úplně jedno, kde žijete a odkuď Jste. Každému klientovi bez rozdílu se snažím věnovat jak to je jen možné a to bez ohledu na cenu výkonu. Pokud mi pošlete fotografii, pak je možné se vyjádřit přesněji, ale z toho co píšete by, čistě teoreticky, face lift efektivní nejspíše byl. Z hypertrofií a keloidů je třeba mít strach vždy, ale rány po liftingu jsou touto komplikací postiženy méně než jiné krajiny a jiné výkony. Konkrétně prsy jsou postihovány patologickým jizvením poměrně často.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


usi

(příspěvek číslo: 1673)
dne: 15.04. 2008

dobry den, chtela jsem se zeptat, zda je mozne,ze po operaci (prisiti usi), se usi vrati do puvodni polohy a budou opet odstavat? cetla jsem na nejakem diskusnim foru, ze se to stalo pani, ktera na teto operaci byla, i presto ze dodrzovala pokyny lekare. je mozne tomu nejak zabranit? a jaka je pravdepodobnost, ze k tomu dojde? dekuji moc za odpoved!

Dobrý den !
Děkuji za dotaz. Jako každá operace i otoplastika má svoje komplikace a jedna z nich je ohýbání zmodelované chrupavky jizvou, což může způsobovat v různé míře odstávání boltce. Nikdy se ale boltce "nevrátí" do původní polohy. Není to příliš časté, ale může se to stát. Pokud k tomu dojde, je možné stav drobnou operací poopravit. K pravděpodobnosti se Vám nevyjádřím, neexistují nějaké statistiky, které to popisují, nebo upřesňují stejně jako preventivní opatření. Vždy se musí postupovat individuálně a reagovat na vzniklou situaci.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Modelace prsou

(příspěvek číslo: 1672)
dne: 14.04. 2008

Dobrý den pane doktore,
jsem rozhodnutá pro modelaci prsou,ale stále řeším jestli je možné jizvy nějak minimalizovat.
Pomohl by po operaci třeba laser? Je vůbec nějaká metoda, jak jizvy "zahladit"?
Děkuji Lucie

Dobrý den !
Jizvy jsou nutné zlo každé operace a všichni s nimi zápasíme. Jisté je ale jedno: jizva je svým složením a vzhledem vždy odlišná od okolí a není jí možné nijak "vymazat". Je tedy nutné se s nimi smířit a snažit se, aby byly alespoň vidět co nejméně. Laser má své specifické využití a rozhodně není vhodný pro každého a pro každou jizvu. O tom kde a jak dlouhé jizvy budou rozhoduje výběr metody a ten je zase závislý na anatomických poměrech... takže role chirurga je zde omezená na kvalitu jizvy, kterou ovlivnit může. S lékařem, kterému se chcete svěřit do péče je ale třeba důkladně rozebrat možné metody a možnosti, které se konkrétně u Vás naskýtají jako nejvhodnější.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


vrásky

(příspěvek číslo: 1671)
dne: 13.04. 2008

hezký večer, pane doktore, chtěla bych si u vás nechat vyplnit vrásky na čele kyselinou hylauronovou, je nutná konzultace předem, nebo je tento zákrok možný ihned o ní, tj. jedna návštěva u vás? A jaká je objednací doba? Jsem extrémně časově vytížená a pořebovala bych vše zvládnout co nejrychleji. A ještě mne zajímá, zda jsou potom otoky a jak dlouho asi přetrvávají, kdy se budu "ukázat mezi lidmi"? :-) Díky za odpověd

Dobrý den !
Děkuji za dodtaz. Ano, já vždy na konzultaci trvám, protože ji považuji za nezbytnou. Ne každý klient je pro daný výkon vhodný a ne všechny představy o metodě jsou realaistické a pravdivé. Během konzultace si vše rozebereme a zvážíme tak, abychom udělali skutečně to nejlepší v dané situaci. To samozřejmě neznamená, že to budeme nějak zbytečně protahovat, bždyť ani já nemám času nazbyt, což dokládá množství zde nezodpovězených otázek... S otoky je nutné počítat, obvykle se jedná o cca 2 - 3 dny, ale nemusí být nutně nějak velké a výrazné. Kontaktujte mě ( 603 838 838 )a zkusíme si to naplánovat nějak pružně :-)
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Oprava jizvy

(příspěvek číslo: 1670)
dne: 11.04. 2008

Dobrý den,
chtěl bych se zeptat zda je možné si u Vás nechat opravit jizvy po zlomenině obou předloketních kostí, které byly fixovány plechy. Fixace kostí není dosud odstraněna,ale termín pro odstranění byl stanoven. Jedná se mi i o to, zda by jste provedli i vynětí plechů a následné opravy jizev. Připadá mi to jako nejschůdnější řešení, než podstupovat dvakrát operaci na stejném místě. Jizvy po operacích jsou ošklivé a velké. Děkuji za odpověď na rachota1@seznam.cz

Dobrý den !
Možné to je, ale já osobně bych úpravu jizev doporučoval udělat až po odstranění dlah a úplném zhojení a rozcvičení a to s několikaměsíčním odstupem. Není to vyjímečné operovat nevzhledné jizvy po úrazech, ale toto načasování se jeví jako nejlepší.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


mateřské znaménko

(příspěvek číslo: 1669)
dne: 11.04. 2008

Dobrý den. Pane doktore, moc se omlouvám, ale v prvním dotazu jsem uvedla špatnou velikost znaménka a proto posílám dotaz ještě jenou. Chtěla bych Vás požádat o radu. Mám 8 letého syna, který má na tváři mateřské znaménko o půměru cca 3 mm. Při návštěvě místního kožního lékaře, ke kterému jsme šli z důvodu jiného, nám ihned mezi dveřmi nabídl odstranění tohoto znaménka vypálením dusíkem. Slyšela jsem, ale že tento způsob odstranění je bolestivý. Ráda bych slyšela názor i jiného lékaře, popřípadě jiný pro dítě šetrnější způsob odstranění. Moc děkuji a přeji pěkný den.

Dobrý den !
Copak o bolestivost, tu bych ponechal nyní stranou, největší problém shledávám v tom, že jedná-li se skutečně o pigmentové znaménko, pak bych spíše uvažoval o klasickém chirurgickém odstranění a následném histologickém vyšetření. Těžko to ale hodnotit, když jsem znaménko neviděl, třeba se nejedná o klasický pigment a mikroskopické vyšetření nutné není, nicméně ošetření dusíkem bych rezervoval pro virové bradavice či podobné útvary.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


boky

(příspěvek číslo: 1667)
dne: 10.04. 2008

DOBRY DEN.JSEM PO JEDNOM DITETI,CVICIM,ZDRAVE JIM ALE PORAD MIM PROBLEMEM JSOU BOKY.PRED OTEHOTNENIM JSEM VAZILA 63KG,V TEHOTENSTVI JSEM MELA 95KG,TED ROK PO PORODU 84KG.

Dobrý den !
Pokud jsem Vás pochopil dobře, ptáte se na možnost liposukce. Pokud se jedná o místní tukové valy, pak je liposukce možná a lze předpokládat dobrý výsledek operace. Musí se ale jednat o situaci, kdy již hubnout nechcete a tukové valy jsou mítní. Liposukce je metoda formování postavy, nikoli redukce tělesné hmotnosti, takže vždy doporučuji vždy nejdříve upravit váhu a pak to doladit liposukcí.
Hezký den !


plastika břicha

(příspěvek číslo: 1666)
dne: 9.04. 2008

Dobrý den!
Pane doktore,jsem po 3 dítěti,vážím 67k,cvičím,ale břicho mám pořád uvolněné s pajizévkami po porodu.Když bych se rozhodla pro plastiku břicha,jak dlouho trvá rekonvalescence(mám roční dítě)a ráda bych se chtěla vrátit ke cvičení(aerobik).Odstraní se též strie kolem pupku?Děkuji a přeji hezký den!VM

Dobrý den !
Abdominoplastika je poměrně častá operace, která řeší absolutní nadbytek kožnětukové vrstvy přední stěny břišní. Jinými slovy odstraní se to co přebývá a protože strie bývají především v dolní polovině břicha, pak se zredukuje i plocha, kde se vyskytují tyto pajizévkou nejvíce. Zda se odtraní i strie u pupku je otázka a lze se k tomu vyjádřit až po vyšetření a ozřejmění daných anatomických poměrů. Operuje se v celkové anestézii za současné hospitalizace ( obvykle 3 dny ). Následná rehabilitace do plné funkční schopnosti trvá obvykle 2 - 3 týdny, plná těžká zátěž je ale možná až tak po 2 měsících. O rodinu se ale postaráte určitě už po 2 týdnech, do té doby je vhodné se výrazně šetřit a pozvolna rehabilitovat.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


čerstvá jizva a slunce

(příspěvek číslo: 1665)
dne: 8.04. 2008

Dobrý den, mám měsíc starou jizvu po odstranění meteřského znaménka-asi 7 cm dlouhou.Zajímalo by mne, od kdy mohu navštěvovat saunu a jestli stačí na dovolené u moře si jizvu chránit pouze krémem s vysokým ochranným faktorem-cca 50 a více , nebo jestli si ji musím zakrývat. o dovolené to budou 4 měsíce od operace.Děkuji za odpověď.

Dobrý den !
Jizvu chraňte co nejvyšším faktorem, není ji ale nutné přelepovat. To samé platí i o soláriu, sauna ovšem nevadí vůbec.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Zmenšení prsou

(příspěvek číslo: 1664)
dne: 7.04. 2008

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli máte smlouvu se zdr. poj. 207. Jedná se o zmenšení prsou ze zdr. důvodů.A jaký lékař mi může toto potvrzení vydat. Děkuji.

Dobrý den !
Rozhodnutí o zdravotní indikaci náleží plastickému chirurgovi, nikomu jinému. Pokud on rozhodne, že se jedná o tzv. gigantomastii, vyžádá si ortopedické nebo neurologické vyšetření a také vyšetření mammologické a pak požádá revizního lékaře příslušné zdravotní pojišťovny o schválení operace. Na samém začátku tedy musí být osobní vyšetření a důkladná konzultace s klientkou. Musí se ale jednat skutečně o gigantomastii, nikoli jen ö objemnější, často hodně pokleslé prsy.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


reoperace obrizky

(příspěvek číslo: 1663)
dne: 7.04. 2008

Kdysi me delali obrizku ale doslo k hnisani a asi 3 cm rany srustalo dlouho a vznikla veci jizva a srust vevnitr takze pod jizvou je hrbolek. Taky je obrizka volna a zalud je v klidu castecne prekryt. Tim padem je mi to k nicemu, protoze jsem obrizku absolvoval kvuli vyrazce. Jizva je asi 1 cm za zaludem.
Sla by udelat znova tesnejsi?
Mohl by jste me preventivne predepsat antibiotika aby pri hojeni nedoslo k hnisani?
Jde zakrok provedst ambulantne?

Dobrý den !
Asi Vás zklamu, ale doporučil bych Vám nějakého urologa, kterému tato problematika patří. Ten by Vás měl vyšetřit a zvážit další postup, třeba i další operaci.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Dotaz - vyřezávání znamének a sport

(příspěvek číslo: 1662)
dne: 7.04. 2008

Dobrý den,
chtěla bych se zepatat. Za týden (15. dubna) jdu na vyřezání znaménka na levém prsu. Jak dlouho bych neměla sportovat (běhat). Zajímám se o to proto, že potřebuji trénovat, závody mi začínají 18. května. Děkuji

Dobrý den !
Myslím, že 18.5. již můžete klidně závodit jak potřebujete. Klidový režim by se zachovávat určitě měl, ale postačí 2 týdny.
Hezký den !
Dr.kydlíček


liposukce bricha

(příspěvek číslo: 1661)
dne: 5.04. 2008

Dobry vecer,Pane doktore rada bych se zeptala,zda je mozne po liposukci bricha otehotnet?jedno dite uz mam.Dekuji a naschledanou.

Dobrý den !
Ano, klidně a bez jakýchkoliv obav můžete.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Laser - frakční - CO2

(příspěvek číslo: 1660)
dne: 4.04. 2008

Dobrý večer pane doktore,mám dotaz,chtěla bych podstoupit úkon celého obličeje LEASEREM-FRAKČNÍ -co2,zda se u Vás provádí???Již 12 let bojuji s akné-bezvýsledná léčba roacutanem na kožní klinice v Praze,ani druhé těhotenství nepomohlo,mám zjizvený obličej od abcesů,porovitá pleť-co obnáší a jaká je celková cena úkonu-orientačně.A když mám tak dlouholetý problém bylo by možné, aby část nebo celé proplatila pojišťovna???Děkuji za odpověď......

Dobrý den !
Jizvy po akne jsou vždy problémem, protože bývají hluboké a jsou na exponovaných místech. Já osobně se laserové chirurgii nevěnuji, doporučuji však se obrátit na nějaké zavedené a erudované laserové pracoviště. Konkrétně v Plzni bych Vás nasměroval na MUDr.J.Voltra ( Nám. Míru 3, 377 429 916 ), který se tomuto věnuje a má hezké výsledky. V úvahu by přicházel třeba i chemický peeling, ale toto bych opravdu nechal v kompetenci kožního lékaře, kterým toto patří a provádějí.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


zvetseni prsou

(příspěvek číslo: 1659)
dne: 4.04. 2008

Dobry den,vazne uvazuji o zvetseni prsou,zajimalo by me za kolik let po operaci muze zena otehotnet,aby nenastaly komplikace.samozrejme deti v nejblizsi dobe neplanuji,ale clovek nikdy nevi,jen me to zajima.dekuji moc za odpoved lenka

Dobrý den !
Myslím, že když žena otěhotní po 2 měsících od operace, tak by se nemělo s prsy již nic stát.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Lipom

(příspěvek číslo: 1658)
dne: 4.04. 2008

Dobry den
mam lipom v tarsalovym tunelu a ganglion v oblasti kotniku musim na operaci?

Dobrý den !
Pokud nemáte nějaké potíže a neomezuje Vás to nějak, tak rozhodně nemusíte.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


úprava horního rtu

(příspěvek číslo: 1657)
dne: 3.04. 2008

Při porodu mi skřípli svorkou špičku horního rtu.
Do dvou let jsem tam mněla strup.Ted po pjetadvaceti letech mi to tvoří nerovnost takoví malí převis,jen na špičce rtu asi tak 4mm.Zajímalo bi mně jestli to nehradí pojištovna,a kolik by to popřípadě stálo.A jestli to je jen lokální umrtveni nebo celková narkoza?A jak se rty vubec hojí?Předem děkuji za odpovjed.

Dobrý den !
Myslím, že by bylo možné využít místního umrtvení, rty se dají dobře takto operovat, ale na ostatní otázky Vám bez vyšetření seriózně nejsem schopen odpovědět. Pokud chcete, navštivte mě v poradně, kterou pro tuto problematiku mám každé pondělí dopoledne ( kromě pondělí 28.4., 5.5.08 ) od 8,30 do 11,30 hod. Podíváme se a zvážíme možnosti, které se naskýtají.
Hezký den !


Liposukce

(příspěvek číslo: 1656)
dne: 3.04. 2008

Mám zájem o liposukci stehen , zřejmě i oblast kolen a hýždí, ale mám na stehnech viditelné cévy a varixy. Není tento problém kontraindikací pro výkon liposukce?
Děkuji za odpověď. Míla

Dobrý den !
Rozhoduje stupeň žilní insuficience, tedy stupeň vývoje křečových žil. Pokud bychom měli nějaké pochybnosti, požádfali bychom o vyšetření kolegy flebology, ale menší stupeň onemocnění žil dolních končetin nevadí.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


prsa

(příspěvek číslo: 1655)
dne: 2.04. 2008

Dobrý den.Psal jsem vám již v příspěvku č.1596,kde jste žádal více informací.Jsem muž 25 let a mam vystouplé dvorce. Po tréningu v posilovně,při styku se studenou vodou nebo při pobytu v chladném prostředí se stahnou.Na posilování beru tyto doplňky:kreatine monohydrát,nitrid oxid a l-karnitin.Foto nemohu zaslat.Jaké máte řešení na jejich stažení? A kdy se mam popřípadě osobně dostavit? Děkuji

Dobrý den !
Navšivte mě nějaké pondělí ( kromě 28.4. a 5.5. ) dopoledne ( 8,30 - 11,30 hod.) ver FN Lochotín, kdy mám pro podobnou problematiku poradnu. Podíváme se a zvážíme možnosti, které se naskýtají.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


<< < 73 / 131 > >>