Plastická estetická chirurgie MUDr. Tomáš Kydlíček, s.r.o.

Areál fakultní nemocnice Plzeň, vchod C „stará“ budova, 6. patro

Přidat nový dotaz +


abdominoplastika

(příspěvek číslo: 1703)
dne: 4.05. 2008

Dobrý den ,pane doktore chtěla jsem se zeptat jestli mohu podstoupit abdominoplastiku břicha,když jsem po operaci křečových žil na jedné noze.Je mi 36 let,jinak jsem celkově zdravá i narkozu jsem zvládla bez problémů.Mnohokrát děkuji za odpověď.Renáta Urbanová

Dobrý den !
Ano, klidně můžete operaci podstoupit, doporučoval bych však důslednou prevenci trombembolie ( bandáž dolních končetin, nízkomolekulární heparin, dostatečná hydratace a časná mobilizace ).
Hezký den !
Dr.Kydlíček


lýtka

(příspěvek číslo: 1702)
dne: 4.05. 2008

Dobrý den. Jsem poměrně štíhlé postavy, ale mám velký komplex ze svých lýtek. Jsou k mojí postavě tlusté. Hrozně ráda bych nosila sukně, ale nemůžu, protože si připadám šíleně. Chtěla jsem se proto zeptat zda se s tímto problémem dá něco dělat? Přemýšlela jsem o liposukci, ale bojím se, že by to němelo nic moc účinek. Chci se proto zeptat, jestli to nejde vyřešit plastickou operací nebo nějakou jinou metodou, abych docílila štíhlých lýtek.
Předem děkuji za odpověď

Dobrý den !
Zde narážíme na problém. Liposukce možná je, ale skutečně s omezeným efektem a jiné, lepší možnosti nemáme... Je mi líto, ale pokud něco tak jen zmínená liposukce.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Prsa

(příspěvek číslo: 1701)
dne: 4.05. 2008

Dobrý den, je mi 30 let a mám dvou letou dceru. Chtěla bych ještě jedno dítě, tak do tří let. Prsa mi rostla nesouměrně už od puberty a levé prso mám minimálně o dvě čísla větší. Po kojení je rozdíl ještě vyditelnější. Chci si nechat prsa upravit. Co všechno bych musela před zákrokem podstoupit, na kolik Kč by oprace vyšla, jak dlouho po operaci můžu domů a jaký je rekonvalescenční plán? V případě, že bych chtěla implantáty, jak by probíhalo případné kojení a na jak dlouho jsou? Děkuji moc za odpověď. Jitka.

Dobrý den !
Děkuji za dotaz, kdybych měl ale odpovědět jak byste si přála, pak bych popsal několik dlouhých stránek...:-) Takže se trošku omezím, protože většinu z toho co chcete vědět se musí probrat při konzultaci po vyšetření, kdy už je jasný plán dalšího postupu léčby. Operace asymetrie jsou časté a vše nesmírně záleží na tom, zda budeme jen modelovat, nebo jen zvětšövat, či modelovat a zvětšovat. To rozhodne o časovém harmonogramu i o penězích. Rád bych Vám odpověděl podrobněji, ale skutečně to bez bližší představy o vašich prsech ( stačila by i fotografie zpředu a poloprofilu ) není možné.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


nosoretní rýhy

(příspěvek číslo: 1700)
dne: 30.04. 2008

Dobrý den, je mi 44 let a jsem celý život velice štíhlá (176cm,56kg) zřejmě důsledkem toho mám propadlý obličej , nemám téměř žádné vrásky , ale zato výrazné nosoretní rýhy, které mě velice trápí. Jaké řešení by jste mi doporučil? Děkuji za odpověď

Dobrý den !
Vycházím-li z Vašeho dotazu, pak bych doporučil nějakou výplň vrásek. V úvahu přichází buď filler typu Matridex, Matridur apod. nebo transplantace vlastního tupu ( lipofilling ). Vrásky se neodstraní, ale budou mělčí a ne tak viditelné.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


prsa

(příspěvek číslo: 1698)
dne: 29.04. 2008

Dobrý den pane doktore,
téma: silikonová prsa
Po shlédnutí mnoho příspěvků dá se řící, že je to nejaktuálnější problém dívek a žen. Výše uvedené téma rozebírali muži a názory se různily,ale jediná a zároveň dominantní věc, na které se tam shodovali byla, že silikonová prsa jsou na dotek nepříjemná, tvrdá, studená....je tomu tak? Zodpovíte mi tuto otázku, budu ráda. Ztotožnuje se Vás názor s ostat.muži? Děkuji.

Dobrý den !
Myslím, že to je omyl. Přítomnost implantátu nijak neovliňuje teplotu kůže prsu ( "vystrčené" části těla-nos, boltce, tady i prsy jsou vždy chladnější ). Pokud se vše dobře zahojí, tak prsy jsou měkké a na běžný pohmat k nerozeznání od prsů neoperovaných. Proč se často píše o nepříjemném pohmatu může být to, že se vše hodnotí příliš brzy, kdy tkáně ještě nejsou zcela zkonzolidovány a stále ještě probíhá hojivý proces. V takovém případě prs může být tužší a pohmat nepřirozený. Pokud ale se stejný prs hodnotí po roce od operace, jeho konzistence je již jiná. Záleží také na ošetřování. Situace tedy není jednoduchá a nelze jí v žádném případě zevšeobecňovat. Mám za to, že augmentace přináší dobré výsledky a není třeba se jí bát.
Hezký den !
Dr.kydlíček


odstate uši

(příspěvek číslo: 1697)
dne: 29.04. 2008

dobry den,jste ochotni v připadě operaci odstatych uši napsat neschopenku? V praci nosim na hlavě lodičku a pod tím čelenku by mi asi netolerovali,nehledě,že by se vžichni vyptávali.Stydím se za své uši a ráda bych to vyřešila bez přitomnosti ostatnich.Děkuji

Dobrý den !
U estetické operace není možné pracovní neschopnost vystavit nikdy. Je mi líto, ale asi bude nutná dovolená.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Vpáčené bradavky

(příspěvek číslo: 1696)
dne: 29.04. 2008

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jestli děláte úpravu vpáčených bradavek. Děkuji

Dobrý den !
Ano, dělám.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


operace břicha+strie

(příspěvek číslo: 1695)
dne: 28.04. 2008

Dobrý den,po porodech mi zůstalo trochu povislé bříško a nad ním,v oblasti pupíku a v podbřišku nehezké strie,dalo by se proto operací břicha vše spravit tak,abych se nadobro tuku i jizviček zbavila?Taky v oblasti boků,vnitřních a vnějších stehen mám mírné strie,prosím poradťe mi jak se jich můžu zbavit,stydím se jít i do plavek.Moje poslední otázka je,kdybych si nechala udělat liposukci hýždí,boků a vnitřních stehen,jaká by byla celková částka i s tou operací břicha?Předem Vám děkuji za zodpovězené otázky,s pozdravem Michaela.

Dobrý den !
K opravdu seriózní odpovědi by bylo nutné Vás vidět osobně, nebo alespoň vidět Vaší fotografii. Každopádně bychom si problamiku rozdělili na operaci břicha a lispoukci a postupovali zvlášť u každé krajiny. V obou případech ale záleží zásadně na anatomických poměrech v dané krajině. Je totiž otázka, zda Jste či nejste vhodnou adeptkou abdominoplastiky nebo liposukce a pokud ano, tak jaký by byl předpokládaný efekt. A na tyto otázky je těžké, vlastně nemožné odpovědět aniž bych Vás viděl.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


zpevnění přední břišní stěny

(příspěvek číslo: 1694)
dne: 27.04. 2008

mám dotaz, prodělala jsem plicní embolii, léčím se na trombolickou nemoc , beru warfarin, zajímá mě, jestli můžu podstoupit tento zákrok, plus liposukce stehen a břicha...nabrala jsem v krátkém časovém rozmezí po nemoci 20 kilo,a nemůžu s nima hnout..děkuji za odpověd, mail danajana@atlas.cz

Dobrý den !
Klientek, které prodělaly hlubokou žilní trombózu dolních končetin a byly přechodně léčeny jaké Vy mám několik. Rozhodnutí o operaci je vždy obtížné a nesmírně odpovědné. Ve Vašem případě by bylo potřeba vědět ale více. Kdy jste TEN prodělala, jaký je terapeutický plán Vašeho lékaře, Jste-li nositelka Leidenské mutace či ne a pokud ano, tak v jaké formě apod. Každopádně, pokud se léčíte Warfarinem či podobnými, krevní srážlivost ovlivňujícími léky, pak není estetická operace možná.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


liposukce

(příspěvek číslo: 1693)
dne: 27.04. 2008

Hezk7 den, chtěla bych se zeptat, zda je pravda, že po liposukci se už tuk na odsávaném místě neukládá. Díky za odpověď.

Dobrý den !
Nevytváří se tukový polštář, tukový val, je ale možné plošné ukládání tuku do zbylých buněk.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Zarůstání nehtů na nohou.

(příspěvek číslo: 1692)
dne: 26.04. 2008

Dobrý den, mam na Vás dotaz, trpím zarůstáním nehtů na obou nohách (palcích), chtěla bych se zeptat, zda-li bych k Vám s tím mohla přijít a jestli ano, tak jak dlouho bych musela čekat na termín objednání?

Dobrý den !
Samozžejmě, že můžete, nejlépe v ambulanci oddělení plastické chirurgie FN Plzeň Lochotín, Alej svobody 80, vchod B, 6. patro každé pondělí od 8,30 - 11,30 hod. Čekací doba je asi 1,5 měsíce.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


vyrovnání prsů

(příspěvek číslo: 1691)
dne: 26.04. 2008

Vážený pane doktore,mám od 14 let komplexy,že nemám stejně velká prsa.Po dvou dětech se rozdíl ještě zhoršil.Je mi skoro 49let a ráda bych měla prsa stejná.Četla jsem o tom mnoho a ráda bych měla prsa jako je to větší,které by potřebovalo stejně úpravu.Nejsem žádný diblík a zmenšit prso podle menšího by myslím nebylo ono.Cítím se všude trapně.Vadí mi si zkoušek oblečení u švadleny,svléknout se v sauně,apod.Zajímal by mě Váš názor,zda si nechat operaci udělat a také zda se musí platit u imlantátů pár nebo pouze jeden?Jana D.

Dobrý den !
U asymetrie je možností více. Vždy se musí zvážit, zda bude postačovat jen modelace, jen augmentace, nebo kombinace obou metod, zda oboustranně, nebo jen na straně jedná. Zkrátka rozhodnutí o metodě je někdy složitější než se na první pohled může zdát. Pokud se ale rozhodneme využít implantát, pak se platí jen jeden, nemusí se kupovat pár. Pokud Vám asymetrie vadí, není problém jí řešit. Je jen třeba si o všem pořádně popovídat, protože rozdíl se týká vždy nejen objemu, ale i tvaru.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Bulky v prsu

(příspěvek číslo: 1690)
dne: 24.04. 2008

Dobrý den pane doktore, jsem 6 týdnů po odstranění mateřs. znaménka-jizva 7 cm uprostřed prsu i přes bradavku.Asi po měsíci jsem si našla asi 3 takové podlouhlé bulky kolem dvorce, nyní se mi jich udělalo více i z druhé strany jizvy. Půjdu samozřejmě do prsní poradny, ale zatím pro klid duše, není možné, že se mi to udělalo po tlak. masážích? Provádím je opravdu důkladně, velkou silou převážně vleže, může se na prsy vyvíjet takový tlak asi 5x denně? Moc děkuji za odpověď a přeji pěkný den.

Dobrý den !
Tlakové masáže za to nemohou, myslím si ale, že není nutné se bát, na vině bude nejspíše fibrózně cystická mastopatie, které se nemusíte bát.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


zvětšení prsou u transsexuální ženy MtF

(příspěvek číslo: 1689)
dne: 24.04. 2008

Dobrý den,

jsem transsexuální žena v počátku přeměny MtF v péči Mudr Hanky Fifkové a měla bych vážný zájem o zvětšení prsou. prosila bych o bližší info tedy cenu operativního zákroku na Vaši klinice a možné termíny. Děkuji za odpověd. S přáním hezkého dne, K. Bernardi.

Dobrý den !
Ano, to možné je a nejste rozhodně výkimkou, nicméně by bylo zcela ideální, kdybychom se mohli kontaktovat a domluvit si termín konzultace. Jinak postup a operace jsou zcela standartní a není zde žádná mimořádnost.
Kontaktujte mě na č. +420603838838 a domluvíme si další postup.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


nehoda

(příspěvek číslo: 1688)
dne: 23.04. 2008

Dobrý den,před dvěma roky jsem měla větší úraz na kolečkových bruslích.Po pádu mi na vnější straně stehna vznikla obrovská modřina, která se nejspíš zcela nevstřebala, i po takové době je strana viditelně větší a jiná při pohmatu. Docela mi to vadí, je to jak velký tukový polštář. Dá se s tím ještě něco dělat? předem děkuji za odpověd. Petra

Dobrý den !
Někdy se stává, že zhmoždění se jaksi projizví a udělá asymetrii krajin. Myslím, že by drobná liposukce postižené krajiny mohla přinést zlepšení.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Uprava nosu

(příspěvek číslo: 1687)
dne: 23.04. 2008

Dobrý den,
chtěl bych si nechat upravit konec nosu - zmenšit. Jaká by byla celková cena zákroku? Jelikož jsem našel pouze upravu "měkého" nosu a netuším zda se tim myslí tento zákrok.

Dobrý den !
Rozumím Vám. Pokud máte tedy zájem o operaci špičky nosu ( tedy měkké části nosu ), v celkové anstézii za 1 denní hospitalizace, pak je třeba počítat celkem s 25.000,-Kč.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Hnědé skvrny

(příspěvek číslo: 1686)
dne: 23.04. 2008

Dobrý den chtěla bych se vás zeptet ?-od narození mám na levé ruce od ramena až pod loket hnědou skvrnu.Byla jsem u kožní lékařky která mina to řekla ,že to dnes má mnoho lidí.Chtěla bych vědět zda se to dá nějakodstranit nebo léčit.Omezuje mě to hlavně v létě je mi 28.let a nemůžu nosit krátké trička a podobně ? děkuji za odpově´d Petra

Dobrý den !
Bylo by vhodné s výsledkem kožního vyšetření navštívit nějaké zavedené laserové pracoviště a zvážit možnou léčbu speciálním laserem. Klasická chirurgiocká terapie by znamelana v kosmeticky exponované krajině jizvu a to si myslím, že by nebylo dobře.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


brisni kyla

(příspěvek číslo: 1685)
dne: 23.04. 2008

Dobry den pane doktore,
muj pritel ma cca. rok brisni kylu. Obcas ho to boli, atak uvazuje o operaci. Jak dlouho muze s kylou fungovat, nez by mel jit na pripadnou operaci? Da se s tim zit treba 2 roky bez velkych potizich nebo to muze mit nejake velke nasledky na zdravi?
Dekuji
Ivana

Dobrý den !
Každá kýla se může uskřinout a pak se jedná o život ohrožující situaci. takže má-li někdo kýlu, měla by se operovat a zbytečně to neodkládat.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


plastika nosu-reoperace

(příspěvek číslo: 1684)
dne: 22.04. 2008

Jak mám pokračovat v případě plastiky nosu,když nejsem spokojená a můj operatér tvrdí že je to dobré a nemíní s tím nic dělat.Když provede repoeraci jiný lékař na jiné klinice,budu muset vše platit znovu?A co když už opravdu nemám peníze a s nepodařeným nosem chodit,je pro mě trauma.Děkuji předem za odpověď Eva.

Dobrý den !
Je těžké odpovědět na Vaší otázku. Základním momentem je proč jste nespokojená, co Vám vadí a také, je-li možné Vám další operací pomoci. Otázka úhrady je pracoviště od pracoviště jiná a vždy záleží na důvodu reoperace, ale vždy se snažím, aby byla platba buď nebyla žádná, nebo minimální.
Hezký den !
Dr.kydlíček


Odstranění jizvy

(příspěvek číslo: 1682)
dne: 20.04. 2008

Dobrý den Pane doktore
Jsem asi 5 měsícu po plastice křížového vazu v pravém koleni. Horní část jizvy přímo na koleni se při hojení poněkud roztáhla a je vystouplá. Takže má v nejširším místě asi 1cm a pod čéškou asi 0,5cm. Právě díky vystoupnutí je například bolestivé klečet na tvrdém povrchu atd.
Chci se Vás proto zeptat, jestli provádíte vyhlazování jizev a jestli by případně po tomto zákroku došlo ke zlepšení.A také na kolik by tento zákrok vyšel.
Děkuji za Vaší odpověď. Jaroslav Tureček

Dobrý den !
Jizvu nikdy nevyhladíte, nikdy nezmizí, vždycky bude více nebo méně vidět. Ve Vašem případě je i nevýhodná lokalizace jizvy, tedy kolenmo, kde je neustálé pnutí a mechanické nároky na tkáně a jizvy zde jsou málokdy pěkné. Možná by ke zlepšení došlo ( nelze však říci jak velké ), otázkou ale je, zda by to za časové a morální nasazení stálo.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


hypospadie

(příspěvek číslo: 1681)
dne: 19.04. 2008

Dobrý den,pane doktore.Našla jsem dva příspěvky o hypospadii,které jsem si přečetla,ale stále mi není jasná jedna věc.Můj synek má také lehkou hypospadii,vyústění močové trubice u uzdičky,rozštěp předkožky a žalud je zahnutý ,tuším,že jsem někde četla,že se tomu říká chorda.A nyní k mému dotazu:operuje se také toto zahnutí?Nebo mu jen posunou dírku a upraví překožku?A jak se to dá zpravit?A je nutná obřízka?Nebo stačí jen částečná,když má ústí jen malinko níž?Jistě chápete jak jsem z toho smutná a v depresi.Malýmu už je 14 měsíců a já se s tím ještě nedokázala srovnat.Bojím se,že NIKDY nebude vypadat jako jiní kluci a že bude psychicky trpět.Také tím zahnutím má pindíka docela malého,jako by zastrčeného v bříšku.Moc Vás prosím o odpověď.Děkuji Soňa

Dobrý den !
Hypospádie je častá vrozená vada u mužů. Její podstata je relativně prostá - v raném období fetálního vývoje se nevyvine určitá část močové roury a třetího topořivého tělesa, takže zevní ústí močové roury je uloženo někde, obvykle ve střední čáře, mezi špičkou žaludu a análním otvorem. Dalšími znaky hypospádie je vždy přítomný rozštěp předkožky, která není uzavřená do kruhu a nazahaluje žalud, který pak často není konický a může mít hlubší zářez na spodní ploše. Pouze někdy a to u těžších stupňů bývá přítomný rozštěp šourku a zmíněná chorda, tedy dysgenetická tkáň, jakási atypická jizva, která vznikla namísto močové roury a topořivého tělesa, která nerosta a tím jak roste okolí penis ohýbá. Jak je vidno, hypospádie má řadu variací, ale u vás se jedná nejspíše o její velmi lehkou vadu. Odhaduji to na stupeň, kterému v hantýrce říkáme koronární hypospádie. A u té nějaká významná chorda nebývá. Úhlové postavení žaludu je dáno spíše jeho nekoníckým tvarem na straně jedné a nadbytkem rozštěpené předkožky na straně druhé. Tolik teorie.
V praxi je nutné říci, že varieta penisů u chlapců a mužů je relativně velká, takže tvrdit, že nikdy nebude vypadat jako ti ostatní není na místě. U lehké hypospádie to platit nemusí, stejně si nemyslím, že by chlapec s takovým stupněm vady měl nějak psychicky trpět, pokud mu ovšem hypopsádii nebudete nějak nevhodně a často připomínat a nebudete genitálu věnovat zbytečně velkou pozornost, čímž vědomí odlišnosti, byť malé nejen vznikne, ale hluboko se v psychice zakoření. V předškolním věku se vada odoperuje ( obřízka nutná není ) a do té doby doporučuji se k ní stavět podobně jako např. k odtálým boltcům. Kdybychom totiž takovýto lehký stupěň vady neoperovali, penis by nejspíše svoje funkce plnil stejně dobře. Velikosti penisu, sestoupnutí varlat do šourku apod. jsou znaky, které by měl pediatr ( popřípadě plastický chirurg, který by malého měl vyšetřit ) bedlivě sledovat.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Zmenšení prsů

(příspěvek číslo: 1680)
dne: 19.04. 2008

Dobrý den, budu si vyběhávat doporučení na zmenšení prsů ze zdravotních důvodů.Jsem pojištěná u 201.Byla jsem odkázaná na Vasí nemocnici.Jak mám prosím postupovat až získám vše co potřebuji a jak dlouho se čeká na termín operace???Děkuji za odpověĎ

Dobrý den !
Je to obráceně než píšete. Nejdříve byste měla návštívit
naší poradnu, kde Vás vyšetříme, posoudíme stav a všechny okolnosti a když se skutečně jedná o tzv. gigantomastii, pak operaci uznáme za zdravotně indikovanou. Teprve potom je možné se pustit do doplnění patřičných vyšetření a schválení výkonu revizním lékařem. O zdravotní indikaci rozhoduje tedy ten, který operaci provádí, tedy plastický chirurg. Ostatní vyšetření mají doplňující charakter, ale jsou pro eventuální žádost reviznímu lékaři ¨zdravotní pojišťovny důležitá. Tato praxe je zavedena v celé republice, takžeje to všude stejné. Důvod této praxe je prostý - zdravotních indikací je poměrně málo a jsou vyhrazeny stavům, kdy prsy nejsou jenom větší a pokleslé, ale mimořádně velké, tzv. gigantické.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Jak v těhotenství?

(příspěvek číslo: 1679)
dne: 18.04. 2008

Dobrý den chtěla jsem se zeptat,mám už dvanáct let v levém prsu implantát. V pubertě mi nevyrostlo a pravé prso mi zmenšovali. Bude to na mít nějaký vliv na těhotenství, s přítelem plánujeme rodinu.Budu moc kojit? Díky moc za odpověď

Dobrý den !
Co se týče prsu s implantátem, pak klidně kojit můžete. Otázka je, jaká operace se provedla na zmenšovaném prsu, přesněji jaká metoda, zda došlo k přetětí mlékovodů či ne. To má na budoucnost kojení zásadní význam.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Musí se prsní implantát vyndat?

(příspěvek číslo: 1678)
dne: 18.04. 2008

Dobrý den chtěla jsem se zeptat jestli se musí prsní implantát po určitých letech vyndat?

Dobrý den !
Pokud je vše v pořádku, myslím tedy i pravidelné sonografické kontroly a nejsou známky mechanické únavy materiálu, pak nemusí.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Ruce

(příspěvek číslo: 1677)
dne: 17.04. 2008

Dobrý den pane doktore, ráda bych se dotázala na liposukci rukou. Mám od malička silnější postavu, ale mým velkým problémem jsou hlavně paže. Od loktů nahoru mám ruce silné, v podstatě nad loktem mám dost velkou "bouli". Navíc levou ruku mám viditelně silnější než pravou (stejně tak i levý bok - celkově pravá i levá strana mého těla jsou dost asimetrické). Zkoušela jsem na doporučení i lymfatické masáže, které sice úžasně zabraly na nohy, ale i když se v salónu opravdu pečlivě věnovali rukám, tak to nemělo žádný efekt. Moje matka sice nyní dost zhubla, ale celý život byla také silnější a tento problém neměla, ale prý moje babička z otcovo strany měla to samé. Zajímalo by mne, zda tělesná váha hraje v tomto případě roli (i přes úbytky váhy spojené s posilováním se však ruce nemění). Ráda bych se k Vám objednala na konzultaci, ale nejsem si jistá, zda jsem vhodný adept. Předem děkuji za odpověď.

Dobrý den !
Píšete to naprosto přesně. Je třeba Vás osobně vidět, vyšetřit a pak se vyjádřit, zda Jste vhodnou adeptkou k této operaci a pokud ano, s jak velkou změnou je možné počítat. Jisté zlepšení by asi reálné bylo, otázkou je, zda by Vám to za časové, morální a finanční nasazení stálo.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


<< < 72 / 130 > >>