Plastická estetická chirurgie MUDr. Tomáš Kydlíček, s.r.o.

Areál fakultní nemocnice Plzeň, vchod C „stará“ budova, 6. patro

Přidat nový dotaz +


poraněná piha

(příspěvek číslo: 1729)
dne: 19.05. 2008

Dobrý den,
nedávno se mi na noze objevila "piha" malá hnědá nevystouplá.
Pár dní jsem si ji nevšímala ale dneska jsem zízkala podezření že je to tříska, zkusila jsem ji vyndat ale jaksi to nešlo - tak to asi bude piha. Hrozí nejaké nebezpečí při takovém poranení pihy? Zdá se mi že byla podlouhlá ale pravděpodbně jsem kousek "odtrhla" a ted je kulatá. Možná je o tříska a není se čeho bát ale co kdyby to byla přeci jen piha? Ted mám kolem kolečko jako když štípne komár. Je to nebezpečné?
Děkuji

Dobrý den !
Nehrozí, přesto bych Vám doporučil vyšetření kožním lékařem, který by posoudil nejenom toto známénko, ale i možné další pigmentové útvary.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Jizvy na ruce

(příspěvek číslo: 1728)
dne: 19.05. 2008

Dobrý den,ráda bych se zeptala,mám na ruce asi 10cm jizvu,původně 2, ale jeden plast.chirurg.začátečník,před 5 lety,jizvy staré 15 let,mi to špatně udělal,ze dvou jizev se snažil udělat jednu ale nyní mám šířku asi 2 cm,ráda bych to zkusila ještě jednou.Měla jsem to hrazené pojištovnou,to mne zlákalo ale nyní se raději svěřím opravdu odborníkovi.Prosím o informavi,zda je ještě nějaká šance,jde o levé předloktí na hřbetu ruky,kam se mohu obrátit a jelikož jsem zdravot.laborantka,zda mi bude vystavena marodní,jelikož předtím jsem normálně rukou hýbala a to asi byla ta chyba.Děkuji Eva

Dobrý den !
Zcela nejlepší bude, když mě navštívíte v mé poradně, kterou mám pro tuto problematiku každé pondělí dopoledne ( 8,30 - 11,30 hod. ). Podíváme se a zvážíme co se dá dělat.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


bulky v usich-nausnice

(příspěvek číslo: 1727)
dne: 19.05. 2008

Hezky den,
mam 1,5 letou dcerku, ktere se udelaly bulky v usich v miste vpichu na nausnice. Nausnice jsme vyndala, bulky jsem masirovala olejem. Uz jsou to 3 mesice, dirky jiz zarostly, lec bulky zustaly. Daniela Hlinkova

Dobrý den !
Takřka stoprocentně se jedná o zbytnělé jizvy a možná i keloidy. Zde je péče obvykle dlouhodobá a ne vždy úspěšná. Začínámese symstemtickými, intennzivními a dlouhodobými masážemi, místně lze i aplikovat speciální gely a v případeě, že nedosáhneme efektu, což bývá často, je možné se uchýlit kryoterapi, tedy k léčbě nízkou teplotou. Jedná se o jizvy a tak léčba vždy musí být individuální a často se musí ledacos zkusit než se přijde na individuální know-how. Zde ale platí tako to co píšu v následujícím příspěvku - bez vyšetření se nehneme z místa, i když by možná stačila i dobrá fotografie v makro režimu.
Hezký den !
Dr.Kydlíček
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Malá prsa

(příspěvek číslo: 1726)
dne: 18.05. 2008

Dobrý den,
Je mi 18 let, mám malá prsa a uvažuji o jejich zvětšení. Mohu si je nechat zvětšit už v tomto věku?Nevadil by případný implantát při pozdějším kojení?Moc děkuji za odpověd. T.

Dobrý den !
Klidně můžete a žádný strach, s implantáty můžete dělat všechno včetně kojení.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


zvětšení prsou

(příspěvek číslo: 1725)
dne: 18.05. 2008

Dobrý den,je mi 32,mám tři děti,které jsem odkojila a má prsa nejsou žádná.Ráda bych si je nechala zvětšit,ale je to pouze mé přání,rodina je proti.Moc se bojím komlikací a skoro se stydím Vás obtěžovat,v dnešní době se Vám musí o plochých ženách i zdát.Jsem z C.Budějovic,co říkáte na pana doktora Maříka,zatím máte moje sympatie vy.Děkuji

Dobrý den !
Děkuji za dotaz ! :-) Já osobně si myslím, že o operaci si má ( a vlastně i musí ) rozhodnout každá žena sama. Jedná se o její psychiku, její tělo, její identitu. Jedná se v konečném dopadu jen a jen o ní. Partner, či kdokoliv jiný se nikdy nemůže vcítit do její situace a nemnůže vnímat to co vnímá ona. To co píšete není výjímečné. Rodina a zejména partner, bývají často proti a já si myslím že to vyplývá z nepochopení, z nedostatku empatie. Komplikace jsou v chirurgii realita, naštěstí ale jich má augmentace velmi malé množství a to je dobře. Bát se nemusíte ničeho, Jste mladá, nejspíše i zcela zdravá a tak jsou rizika velmi malá. Nebojte se ničeho a domluvte si konzultaci, při které se dozvíte řadu důležitých věcí, které Vám pomohou se rozhodnout definitivně. A ještě jednou - v tomto buďte sobecká a rozhodněte se tak jak chcete Vy a jenom Vy. Dr. Mařík je zkušený a dobrý lékař s velmi dobrými výsledky kterému se bez obav můžete svěřit do péče.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


pupeční kýla

(příspěvek číslo: 1724)
dne: 18.05. 2008

dobrý den,potřebovala ybch poradit.Jsem asi 6let po operaci pupeční kýly.Ale můj pupík ej v rovině s břichem a decela velky.Nešlo by nákým zákrokem změnit aby byl můj pupík jakoby zatáhnut dovnitř?děkuji moc za odpověd.

Dobrý den !
Do jisté míry to možné je, ale za cenu jizvy, která pupek obkružuje. Je to na zváženou, co je lepší.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Liposukce stehen

(příspěvek číslo: 1723)
dne: 17.05. 2008

Dobrý den pane doktore, chtěla bych jít na liposukce stehen, protože už od dětství mě velmi trápí a nemůžu je nijak zmenšit. Chtěla bych ale vědět, jestli je možné při jednom zákroku odsát i kolena a stehna z vnější strany (pod boky). Také by mne zajímalo, jestli je tato operace nějak nízko obsahem limitovaná(jsem však vcelku štíhlá.)
Moc děkuji za odpověď
S přáním pěkného dne Nikol

Dobrý den !
Z toho co píšete vyplývá, že Jste vhodná adeptka liposukce. Tato metoda je metodou tvarování postavy a je určená právě štíhlým k odstranění mítsním tukových polštářů, které vadí a které nelze "vycvičit". Operace tedy směrem dolů limitovaná není.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Da sa reklamovat plast.operacia?

(příspěvek číslo: 1722)
dne: 17.05. 2008

Dobry den prajem.
Prosim vas mam zaujem o plasticku operaciu a to zvacsenie prsnikov
silikon.implantatmi.
Zaujma ma vsak jedna otazka.
Ak mi vykonate operaciu,a urobili by ste chybu,ako nap.ulozili by ste mi
implantat priliz nizko pod prsia co by robilo velmi skaredy esteticky
vysledok,co potom??
Ako sa to da reklamovat ak k tomuto pripadu pride,a ak vam uz pacient nedoveruje pretoze chybu ste urobili vy???
Videla som toiz zopar nepodarenych operacii na internete a mam strach.
Dakujem Silvia

Dobrý den !
Odpověď na Váš dotaz není jednoduchá a tak trošku přesahuje možnosti tohoto fóra. Situace okolo výsledku operace, který neodpovídá představám pacientky není nikdy jednoduchá a jen málokdy lze říci, kde se stala chyba. Nejčastěji je příčina někde mezi klientem a lékařem, nebo ještě jinde a často i mimo náš dosah. Do procesu vstupuje řada dalších, často nepostihnutelných faktorů. Je ale jasné, že celý tento problém je o komunikaci a to hlavně před operací. Všechny tyto obavy a dotazy by se ale měly důkladně probrat při předoperační konzultaci, nezapoměňte se na všechno důkladně vyptat. vaše dotazy jsou důležité nejen pro Vás, ale i pro lékaře, který Vás tímto lépe pochopí a pozná.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


reoperace?

(příspěvek číslo: 1721)
dne: 16.05. 2008

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat,zda je možné "reklamovat provedenou operaci odstálých ušních boltců".Jsem již přes dva roky po tomto zákroku.Nyní mi znovu začínají ušní boltce odstávat.Myslím si,že by to určitě vznikat nemělo.Tuto operaci jsem prodělala ve svých 21.ketech.Tzn.,že jsem si ji platila sama,pojišťovna nepřispívala.Je možné se obrátit,na plastického chirurga a požadovat nějakou náhradu či reoperaci zdarma?Děkuji moc za odpověď.

Dobrý den !
Zcela nejlepší budě, když se obrátíte na pracoviště, kde Jste byla operovaná. Jaký bude ovšem verdikt lékaře není jisté. Dva roky je dlouhá doba a pokud bylo do tohoto okamžiku více než 24 měsíců vše v pořádku, Vy Jste byla spokojená a teď nastal problém, tak si nejsem jeho názorem úplně jistý. Každopádně bych se ale po více asi vyhnul termínu "reklamace", ale měl by to vidět operatér. Živá hmota, tkáně prodělávají během celého života vývoj a permanentní změny a tak nás někdy dokážou i nemile překvapit.
Hezký den !
Dr.kydlíček


asymetrie prsou

(příspěvek číslo: 1720)
dne: 16.05. 2008

Dobrý den mám asymetrii prsou od mládí.Zajímala by mě cena zákroku(zmenšení a modelace?).Děkuji a hezký den.Renča

Dobrý den !
Asymetrie je kupodivu častější než se zdá. O ceně rozhoduje metoda ( modelace, eventuální augmentace implantátem spod.), takže i když bych velmi rád, není možné se k ceně nyní seriózně vyjádřit.Pokud je asymetrie ale tak výrazná, že lze hovořit o vrozené vadě, pak v úvahu přichází i možnost alespoň částečné spoluúčasti zdravotní pojišťovny, ale k tomuto je třeba důkladného vyšetření.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Nos

(příspěvek číslo: 1719)
dne: 15.05. 2008

Dobry den, jsem 2 mesice po kompletni rhinoplastice a od spicky nosu ke hrbetu se mi udelala boulicka a postupne se zvetsuje.vice je to z leve strany nosu. Zacina to vypadat jako papousci nos. Muzete mi prosim poradit co bych mohla udelat, aby se mi tvar zmenil? Meho operatera nemuzu momentalne navstivit, protoze jsem mimo Ceskou Republiku. Dekuji vam mnohokrat.

Dobrý den !
Nos rok po operaci prodělává poměrně rozsáhlé změny. Tkáně se jizví, konzolidují a často se to odrazí i na tvaru, naštěstí jen dočasně. Já osobně doporučuji měkký nos masírovat kolmým tlakem na špičku a hřbet nosu bez povrchového tření po dobu půl minuty s několikavteřinovou pauzou 3 - 5 x denně. Je třeba ale vydržet dlouho, několik měsíců. Pokud by Váš lékař byl nepřítomný dlouhodobě, je vhodné navštívit nějakého jiného.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Zapadlá brada

(příspěvek číslo: 1718)
dne: 15.05. 2008

Dobrý den, trápí mne zapadla nevýrazná brada, jaká je prosím možnost ji zlepšit - aby vypadal profil lépe, musím předsunout spodní čelist cca o 1,5 cm, díky za odpověď, R.N.

Dobrý den !
Pokud pomineme zákrok na kosti dolní čelisti, což je poměrně složité, pak by v úvahu nejvíce přicházela implantace syntetického materiálu, klterý bradu opticky prodlouží. Použít je možné silikonový materiál či materiál Medpor. Každopádně s ohledem na cizí materiál je na místě vše řádně zvážit.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Hypospadie

(příspěvek číslo: 1717)
dne: 15.05. 2008

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat co znamená Glandulo-penilní hypospadie urthry.Byli jsme u urologa a ten nám stanovil takovou diagnozu.Děkuji za odpoved Katka

Dobrý den !
Jedná se vrozenou vadu chlapeckého genitálu, při kterém se nevyvine určitá část močové roury a třetího topořivého tělesa. Ve vašem případě močová roura končí na hranici těla penisu a žaludu, předkožka není uzavřená do kruhu a nezahaluje žalud a ten, možná, není úplně konický. Je to poměrně častá vada, kterou je vhodné operovat v předkolním věku. Operaci provádí dětstký urolog nebo plastický chirurg.
Je to sice určitě nemilé, ale penis bude plnit svoje funkce szela normálně a operace může zajistit i to, že se svým tvarem nebude odlišovat od normy.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


zvětšení prsou při srdeční vadě

(příspěvek číslo: 1716)
dne: 14.05. 2008

Dobrý den,pane doktore,
mým problémem byly vždycky malá,ale pevná prsa.Dokud držela tvar,neřešila jsem to,ale po odkojení mých 4 letých dvojčat a úbytku váhy se z mých prsou staly vytahané placky.Nebudu si nalhávat,že bych si na to někdy zvykla.O operaci jsem v podstatě přesvědčená,pouze mě trápí,zda máte zkušenost s pacientkou,která by tento zákrok podstoupila a měla srdeční vadu-prolaps chlopně.Vyžadujete vyjádření kardiologa?Je možné operaci provést,dle vašeho názoru?
Moc děkuji za odpověd
Jindřiška

Dobrý den !
Kardiologické vyšetření stejně jako prevence bakteriální endokarditidy a trombózy jsou naprosto nezbytné. Pokud ale kardiolog nebude proti, tak není žádný problém a operovat můžeme. Jiná věc ale je, pro jakou operaci jse vhodná adeptka. Z toho co píšete si myslím, že bez modelace se neobejdeme, nicméně k definitivnímu rozhodnutí je vyšetření nezbytné.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Jizvy a solárium

(příspěvek číslo: 1714)
dne: 14.05. 2008

Dobrý den,
ráda bych vás požádala o radu. Jsem 14 dní po laparoskopii (odstranění slepáku) a celkem by mě zajímalo, kdy opět mohu začít chodit do solária nebo vystavovat 3 jizvičky slunci.
Předem děkuji Malá

Dobrý den !
Pokud není jizva jemná, bledá, hladká, tedy zcela vyzrálá a klidná tak by se neměla vystavovat UV záření. Aktivní jizva celkem ochotně absorbuje energii slunce a solária a to může vést k jejímu zhnědnutí, což je nežádoucí a těžko řešitelné.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


goldenharuv syndrom

(příspěvek číslo: 1713)
dne: 12.05. 2008

Dobrý den ,mam 5 leteho syna s goldenharovym syndromem.Má vrozenou vadu praveho ucha,jej na něj uplně hluchy a nema vyvynute ani vnitřní ucho ,ale trapí nas píštěl ,kterou v uchu ma a ta mu vytvaří maz ,ktery ho jednak bolí a velice zapacha.Proto se chci dotazat ,zda se u vas provadí operace při kter by jste mu tuto píštěl vytahli a zbavili meho syna opakovanym zanětum.Děkuji s pozdravem Michaela Novakova.

Dobrý den !
Asi Vás zklamu, ale odkázal bych Vás na ORL kolegy, kterým tato problematika patří. Píštěl je třeba řádně vyšetřit, zjistit její uložení a eventuální komunikaci a pak teprve odstranit. V této lokalizaci jsou však doma "ušní" lékaři, takže si myslím, že by bylo lepší se obrátit na ně. My jsme schopni Vám pomoci např. při rekonstrukci či modelaci boltce apod. Pokud Jste ze západních Čech, pak bych doporučil ORL kliniku FN Plzeň-Bory, pavilon 22.
Držím palce !
dR.kYDLÍČEK


Úprava ucha

(příspěvek číslo: 1712)
dne: 12.05. 2008

Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, jestli lze odstranit chrupavčitý výběžek ve tvaru špičky na pravém uchu a kolik by to to popřípadě stálo.
Děkuji Gábina

Dobrý den !
Ano, je to možné a stálo by to 1.000,-Kč.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


zmenšení pssou

(příspěvek číslo: 1711)
dne: 10.05. 2008

dobry den,
Již jednou jsem Vám psala ohledně zmenšení prsou dělá se při zmenšení rovnou i modelace nebo je to každá operace zvlášt a jak je to finančně vejdu se do 32000,-kč s modelací i se zmenšením moc Vám předem děkuji za odpověd a objednání k osobní konzultaci mám volat na uvedený mobil
děkuji Ivana

Dobrý den !
Ano, zmenšení prsů a modelace je jednou, obvykle dvouhodinovou operací v celkové anestézii a mám za to, že do 32.000,- Kč se vejdeme ( operace + 2denní hospitalizace + elastická podprsenka ). Podrobná konzultace je naprosto nezbytná a domluvit si jí telefonicky můžeme ( +420838838 ).
Hezký den !
Dr.Kydlíček


prisiti usi

(příspěvek číslo: 1710)
dne: 10.05. 2008

dobry den, syn 5 mesicu si preležel jedno ouško, ma ho hodne odstate, je možne aby se to jeste zlepšilo, treba cepičkou a pod, nebo mu to musim nechat prišit? zajimalo by me kolik to stoji a kdy je vhodna doba. dekuji za podpoved

Dobrý den !
Tvar boltce je dán tvarem boltcové chrupavky, která se, jako všechno, také vyvíjí. Myslím si tedy, že tvar ouška není dán přeležením ( což navíc bolí ) a že se také čepičkou apod. nespraví. Prostě takový je tvar chrupavky. Modelační operace boltců ( otoplastika ) je vhodná až tak od 7. roku věku a jen tehdy, pokud to dítě samo chce. Máte tedy ještě hodně času.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


povislé paže

(příspěvek číslo: 1709)
dne: 9.05. 2008

dobrý den,
prosím o radu, co dělat s povislou kůži na pažích. Jsem šíhlá, 48 let, stydím se nosit i trička s krátkým rukávem. Zároveň se bojím velkých jizev po plastické operaci.

Dobrý den !
Nadbytky kože a podkoží na pažích ( podobně jako na stehnech ) lze řešit operací, ale za cenu rozsáhlých jizev, které se táhnou od podpažní jamky k lokti po vnitřní ploše paží, což je vidět. Musíte zvážit velmi pečlivě, co je pro Vás větší problém - kožní nadbytky, nebo jizvy. Bohužel nemáme jinou možnost jak toto řešit.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


vrásky u kořene nosu

(příspěvek číslo: 1708)
dne: 7.05. 2008

Dobrý den, na netu mě zaujaly recenze týkající se výplňového materiálu Radiesse. Zajímalo by mě zda by se touto vstřebatelnou výplní daly vyplnit vrásky u kořene nosu(popř. i na čele).Je mi 43, chci to urychleně řešit.Pokud je možné napsat informativně cca cenu, tak moc děkuji.

Dobrý den !
Ano, lze to a Radiesse jsem používal. nyní dávám přednost preparátům Matrudex, Matridur, Visagel, Revanesse, tedy síťované kyselině hyaluronové. Aktuální cenu Radiesse neznám, ale když jsem jej naposledy aplikoval, byla jeho cena tuším 7.500,-Kč.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Odstranění keloidních jizev

(příspěvek číslo: 1706)
dne: 6.05. 2008

Dobrý den pane doktore,
mám sklon ke tvorbě keloidních jizev po operacích i po jakémkoli úraze. Zkoušela jsem biolaser, kryoterapii a vypalování laserem a nic nepomáhá. Jizvy mám již několik let staré, tak bych se chtěla zeptat, zda neexistuje ještě nějaká metoda jak jizvy odstranit, nebo jen třeba zbavit pigmentace, aby nebyly tak tmavé a vystouplé. Děkuji za odpověď s pozdravem Petra Doleželová

Dobrý den !
Je otázka, zda Vaše jizvy jsou skutečně keloidní, či zda se nejedná spíše o jizvy hypertrofické. To může rozhodování o dalším postupu ovlivnit. Bylo by proto vhodné Vaše jizvy vidět a posoudit. Každopádně ale obě jizvení jsou problematická a léčba je obtížná, nicméně vždy stojí za to se o něco pokusit.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


liposukce

(příspěvek číslo: 1705)
dne: 6.05. 2008

Dobrý den. Měla bych zájem o liposukci v oblasti břicha a žaludku. Ale nevím, zda je ještě tato doba vhodná, protože píšete nošení obvazu 8-12 týdnů. Nebo je nějaká jiná metoda,kde by zhojení trvalo menší dobu? Děkuji. S pozdravem Lenka

Dobrý den !
Já osobně nevím o žádné jiné seriózní metodě s výjimköu abdominoplastiky, která by se svým efektem mohla s liposukcí srovnávat a byla by spojená s kratším hojením. Nošení elastického prádla 10 - 12 týdnů po liposukci je věcí, pro kterou se liposukce provádějí spíše v chladnějších obdobích roku. Operace je tedy možná kdykoliv, ale nošení kompresivního prádla v létě musí být nepříjemné.
Hezký den
Dr.Kydlíček


nemoci vs. operace

(příspěvek číslo: 1704)
dne: 5.05. 2008

Dobrý den,
rád bych se dozvěděl, zda jsou pohlavní choroby a viry překážkou k vykonání plastických a estetických operací typu: nos, rty, prsa.
Zda takovýto jedinec, může normálně podstoupit operaci.

Dobrý den !
Estetické operace jsou operace plánované a tzv. zbytné ( ne zbytečné !! ), před nimi by měl být pacient zcela zdráv a v dobré kondici. Pokud se někdo léčí např. pro lues či gonorrheu, pak by se operovat nemělo a mělo by se vyčkat do jeho vyléčení.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


abdominoplastika

(příspěvek číslo: 1703)
dne: 4.05. 2008

Dobrý den ,pane doktore chtěla jsem se zeptat jestli mohu podstoupit abdominoplastiku břicha,když jsem po operaci křečových žil na jedné noze.Je mi 36 let,jinak jsem celkově zdravá i narkozu jsem zvládla bez problémů.Mnohokrát děkuji za odpověď.Renáta Urbanová

Dobrý den !
Ano, klidně můžete operaci podstoupit, doporučoval bych však důslednou prevenci trombembolie ( bandáž dolních končetin, nízkomolekulární heparin, dostatečná hydratace a časná mobilizace ).
Hezký den !
Dr.Kydlíček


<< < 71 / 130 > >>