Plastická estetická chirurgie MUDr. Tomáš Kydlíček, s.r.o.

Areál fakultní nemocnice Plzeň, vchod C „stará“ budova, 6. patro

Přidat nový dotaz +


modelace prsu

(příspěvek číslo: 3385)
dne: 21.10. 2012

Dobrý den pane doktore
Zajímalo by mě jak dlouho po porodu se modelace prsu doporučuje?

Dobrý den,
na to neplatí žádné jednoznačné schéma. Já osobně myslím, že je to již možné 4 - 6 měsíců od ukončeného kojení.
Hezký den !
T.Kydlíček


liposukce

(příspěvek číslo: 3384)
dne: 19.10. 2012

Dobrý den pane doktore, předběžně jsme spolu domluvení na provedení liposukce v celkové narkóze, a to boků a vnitřní strany stehen. Chtěla jsem se ještě zeptat, kdybych chtěla ještě podstoupit liposukci paží, lze tuto oblast provést bez narkózy ? a bude to lepší provézt před či po liposukci domluvených dolních partií? Děkuji za Váš čas a odpověď. S pozdravem L. Křepinská

Dobrý den,
pokud již budeme operovat stehna a boky, pak není problém doplnit i paže. Asi není důvod jedno provádět v celkové a druhé v místním umrtvení. Čiste teoreticky to ale možné je.
Hezký den !
T.Kydlíček


plastika víček - řasy

(příspěvek číslo: 3383)
dne: 14.10. 2012

Dobrý den pane doktore, mám dotaz, zda by šly do víček vložit - všít řasy, když žádné nemám? Trápím se tím přes 40let, naštěstí nosím dioptrické brýle, tak to mohu trochu skrývat, děkuji za odpověd

Dobrý den,
velice rády bych Vám nějak pomohl, ale o tuto problematiku se cíleně nezajímám, takže ani bnemám nějak aktuální přehled jak by se problém dal řešit. je mi líto, ale asi Vám nepomohu.
Hezký den !
T.Kydlíček


Močení

(příspěvek číslo: 3382)
dne: 14.10. 2012

Dobrý den,pane doktore.Mám dotaz ohledně močení.Je mi 36let.Ve svých 22letech jsem byl na operaci s hypospadiíí,ta se dle mého názoru moc nepovedla,ale s tím nejspíš už nic neudělám.Ale k mému dotazu,přijde mi,že me močení je občas dost slabé a trvá dlouho a moč se někdy dost jako roztřikuje.Je to dáno operací nebo to může mít nějakou příčinu.Podotýkám,že tento stav trvá od operace,ale až teď jsem našel odvahu se někomu svěřit.Děkuji za odpověď.

Dobrý den,
hypospádie je vrozená vada zevního mužského genitálu, která zejména v těžších stupních dokáže svého nositele pořádně potrápit.Pokud je problémem slabý proud rozstřikující se moči, pak by určitě stálo za to se podívat, zda není močová roura někde zúžena a zda opravdu dochází k úplnému vymočení, k vyprázdnění močového měchýře. Tato problematika ovšem patří do péče urologa kam se také doporučuji obrátit.
Hezký den !
T.Kydlíček


Modelace hýždí

(příspěvek číslo: 3381)
dne: 11.10. 2012

Dobrý den, chtěla bych se zeptat zda děláte i modelaci hýždí. Myslím tvarování implantátem. Mám plochý zadek a dlouholetý komplex. Nikde v diskuzi jsem to nenašla... a také zda působíte jen v Plzni nebo i na jiném pracovišti, např. na Moravě, děkuji Kateřina

Dobrý den,
dělám, ale podotýkám, že velice, velice nerad. Hýždě jsou nejenom estetický prvek, ale hýžďové svaly plní i řadu důležitých funkcí. Pokud to není nezbytné, hýžďovým implantátům se vyhýbám.
Na Moravě nepůsobím, škoda, když mi ale napíšete, odkud Jste, někoho Vám rád doporučím.
Hezký den !
T.Kydlíček


boky

(příspěvek číslo: 3380)
dne: 10.10. 2012

Dobrý den chtěla bych se zeptat zda odstranujete přebytek kůže na bocích jsem po abdominoplastice 9měsíců břicho už mi nevisí jenže ted ty boky jsou převisle jako bylo to břicho ,,dá se to nějak upravit a co všechno to obnáší jaká doba hojení,cena atd předem díky za odpověď Jana

Dobrý den,
ano, tyto výkony provádím. Obecně řečeno, není problém něco někde odstranit, problémem je co s jizvami, které nikdy nezmizí... Vlastní výkon by nějak výrazněji slotižý rozhodně nebyl, ale je třeba pečlivě promyslet, zda by přítiomnost jizvy nebyla větší potíží než uváděný kožnětukový nadbytek. Pokud byste chtěla záležitost probrat podrobněji, můžeme si domluvit osobní konzultaci. Pak se můžete rozhodnout.
Hezký den !
T.Kydlíček


Operace nosu

(příspěvek číslo: 3379)
dne: 6.10. 2012

Dobrý den, chtěla bych nechat upravit křídla nosu, spíše jedno křídlo podle toho druhého...muj nos zkrátka vypadá z každé strany jinak. na kolik příjde operace? mam taky pak dlahu? jak to je? měla jsem již před 12ti lety operaci nosu, ale tehdy křídla nedělali....díky marketa

Dobrý den,
těžko na tomto místě hodnotit, určitě by bylo ideální Vás nejdříve vidět a pak teprve zhodnotit další postup. Každopádně ale nabádám k rozvaze, nos je sám o sobě problematický, takže opatrnost je na místě.
Hezký den !
T.Kydlíček


Operace prsů - předoper. vyšetřrení a narkóza

(příspěvek číslo: 3377)
dne: 5.10. 2012

Dobrý den,

přemýšlím o operaci zmenšení prsů ve FN Lochotín a mám dva dotazy:

1) pokud si operaci uhradím sama, jaká předoperační vyšetření musím mít, jak stará nejvýše mohou být (zda 1 týden, nebo více, či méně) a zda je musím absolvovat ve FN Lochotín, nebo i v jiném zdravot. zařízení

2) narkóza - tak trochu váhám s touto operací kvůli narkóze - moje kamarádka byla před 8 lety na operaci žlučníku a po narkóze byla den v bezvědomí a i další dny po operaci jí bylo dost zle. Slyšela jsem, že do dnešní doby oblast anesteziologie prodělala vývoj k lepšímu a dnešní narkózy jsou o mnoho bezpečnější. Napište mi prosím na tuto problematiku svůj názor.

Děkuji za odpověď a přeji hezký den.

Dobrý den,
předoperační vyšetření slouží k objektivizaci zdravotního stavu před operací. Jsou nezbytná a pokud se jedná o operaci prsů, pak kromě interního vyšetření (EKG + tzv. laboratorní screening) + mammologické vyšetření (vyšetření odborníkem + sonografie). Vyšetření se může absolvovat prakticky kdekoliv.
Narkóza skutečně udělala velký pokrok a v sočasnosti je velice bezpečná. U Vaší kamarádky se jednalo o jiný výkon, takže je otázka, proč byl zrovna takový průběh. Po narkóze může dojít ke zvracení, pocitům na zvracení apod., ale to je přechodné a obvykle i krátkodobé.
Každopádně před operací je nutné 2 - 3 týdny být absolutně zdráva, byýt dobře zavodněná a nebrat léky jako Acylpyrin, Aspirin, které mění krevní srážlivot a vysadit hormonální tabletovou antikoncepci.
Hezký den !
T.Kydlíček


Menstruace a operace prsou

(příspěvek číslo: 3376)
dne: 5.10. 2012

Dobrý den, pane doktore,

přemýšlím o operaci zmenšení prsou a mám takovýto dotaz: Vím, že při operaci by žena neměla mít menstruaci. U mě je ten problém, že ji mívám velmi nepravidelně, a tak je u mě těžké naplánovat si operaci tak, abych se "strefila" zrovna na dobu, kdy ji nebudu mít. Proto se chci zeptat: kdyby mi naplánovaná operace vyšla např. na první den menstruace či na poslední dva dny, kdy je už jen velmi slabá, lze operovat při tak slabé menstruaci? Menses mívám 7 dnů, ale jen 2. a 3. den je hodně silná, v tyto dny bych ani operovat nechtěla, ale tak od 4. dne se cítím docela dobře. Odpovězte mi tedy, prosím, jestli žena při operaci zmenšení prsou nesmí mít menses vůbec, tedy ani slabý, a nebo slabá menstruace při operaci nevadí. Při mé nepravidelnosti bych mohla odkládat termín operace z těchto důvodů i vícekrát. Děkuji moc za odpověď

Dobrý den,
každé pracoviště má poněkud odlišné zvyklosti. Já osobně menses toleruji pokud nejsou intenzivní a bolestivé a pokud neoperujeme např. břicho, či stehna. U Vás je naplánována redukční operace prsů, která může (ale nemusí) být spojena s větší krevní ztrátou. Pokud by to tak bylo, pak by další ztráty intenzivními menses byly nežádoucí. V takovém případě bych jednoznačně doporučil vyčkat až do intermernstrua, čili na dobu mezi menstruacemi, kdy jsou krevní ztráty již dohrazeny. Problém tedy nestojí tak, zda menses operatérovi vadí či ne, ale nakolik zbytečně zatíží operovanou ženu.
Hezký den !
T.Kydlíček


Korekce prsa

(příspěvek číslo: 3375)
dne: 3.10. 2012

Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat na možnost korekce prsa hraženou pojišťovnou. Pro chronický zánět v prsu jsem během čtyř let prodělala více než 20 incizí, proto byl proveden razantnější zákrok s odstraněním části žlázy. Že část prsu chybí patrné a ráda bych to nějak řešila. Je mi 30 let.
Děkuji

Dobrý den,
určitě by bylo vhodné, kdybyste mě navštívila nějaké pondělí dopoledne (8,30 - 11,30 hod.) ve Fakultní nemocnici v Plzni-Lochotíně, vchod B, 6.patro, kde mám poradnu pro podobnou problematioku. Podíváme se a uvidíme co se dá dělat, určitě to nějak zvládneme.
Hezký den !
T.Kydlíček


Termín operace

(příspěvek číslo: 3374)
dne: 3.10. 2012

Dobrý den, mám zájem o operaci zmenšení prsou. Chci se zeptat, jaká je u Vás po první osobní konzultaci obvyklá čekací doba na operaci, pokud si ji budu hradit sama. Děkuji za odpověď.

Dobrý den,
děkuji Vám za důvěru a za mailík! Velice rád Vám pomohu, ale dříve než se rozhodneme pro nějaké řešení, měli bychom se sejít a vše pořádně zvážit a posoudit. K rozhodnutí pro individuálně optimální řešení je nutné znát Vaše přání, stav prsů, anatomické poměry. Konzultace je tedy naprosto nezbytná a má zásadní význam pro další postup.
Termín osobního setkání, konzultace, si můžeme domluvit buď takto, mailem, nebo telefonicky na č. 603 838 838 či 603 898 514, trvá okolo hodiny a neplatí se.
Čekací doba se pohybuje mezi 1 - 1,5 měsícem, ale to všechno si určitě řekneme.
Přeji hezký den!
T.Kydlíček


Rozdílná velikost prsou

(příspěvek číslo: 3373)
dne: 30.09. 2012

Dobrý den pane doktore, chtěla bych se zeptat jaké mám možnosti když mám jedno prso skoro o číslo a půl větší než to druhé. Vím že to má většina žen ale mě tahle asymetrie hodně vadí. Případně by mě zajímalo jestli se tohle dá nějakým způsobem řešit s pojišťovnou. Děkuji

Dobrý den,
asymetrie je skutečně do jisté míry fyziologická a neřeší se. Pokud přesáhne určitou mez, pak se ubvykle hledá vhodné řešení. Pokud máte problémy, o kterých píšete, pak je na místě se sejít, podívat se a vše pečlivě zvážit. Ze zkušenosti a z toho co jsem uvedl ale vyplývá, že většina asymetrií je považována za kosmetický problém a tudíž operace není hrazena zdravotními pojišťovnami, pouze v situaci, kde lze stav považovat za vrozenou vadu, pak je možné o spolupráci se zdrav.pojišťovnou uvažovat.
Hezký den !
T.Kydlíček


Rhinoplasika

(příspěvek číslo: 3372)
dne: 26.09. 2012

Dobrý den,
chtěla bych podstoupit plastiku nosu. Pracuji jako servírka. Kdy je tak možný návrat do práce (samozřejně myslím bez sádry).
Děkuji
Aneta

Dobrý den,
operace nosu, rinoplastika se bezprostředně hojí 2 týdny, pak následuje ještě 1 - 2 týdny období rekonvalescence, kdy je třeba počítat se zbytkovými otoky a podlitinami. Čistě teoreticky je možné se do práce vrátit již po dvou týdnech.
Hezký den !
T.Kydlíček


hojení jizvy

(příspěvek číslo: 3371)
dne: 26.09. 2012

Dobrý den, pane doktore. Jsem 16 dnů po operaci štítné žlázy. Otoky i hematom v okolí rány se postupně vstřebaly, ale v levém rohu jizvy je asi půl cm ztluštělý cíp, prý se jedná o infiltrát a může, ale nemusí se vstřebat. Jaký byste doporučil nyní postup péče o jizvu (např. silikonový gel, silik. náplasti nebo spíše gel s heparinem, podporu Wobenzymem, ATB apod.) S jakým čas. odstupem řešit situaci, pokud se to nevstřebá a jak - uvolnění rány a plastika nebo laser? Moc Vám děkuji.

Dobrý den,
16 dní od opereace je krátká doba. Rána se zhojila, tkáně a vlastní jizva však začínají prodělávat konzolidaci, která se projeví různě intenzivními morfologickými změnami. Jakékoliv definitivní hodnocení, či úvahy o další operaci jsou velice předčasné a nejsou tedy na místě. Nyní je třeba zahájit péči o jizvu a trpělivě vydržet o ní pečovat řadu měsíců až do doby, kdy je jizva jemná, měkká, bledá a nebolestivá a kdy se již dále měnit nebude. Trvá to obvykle 6 - 12 měsíců a teprve po této době je možné přemýšlet např. o operaci. Do té doby doporučuji systematickou a intenzivní péči o jizvu sestávající se z ochrany jizvy před UV zářením, tlakových masáží jizvy a celodenní aplikací silikonové náplasti (např. Newgel, Topigel apod.
Hezký den !
T.Kydlíček


zmenšení prsou

(příspěvek číslo: 3370)
dne: 26.09. 2012

Dobrý den, mám zájem o zmenšení prsou.Chtěla bych se zeptat jak to u vás probíhá a na co se mám připravit a zdali je možná konzultace osobně, kolik takovýchto zákroků za rok jste provedli?
díky za odpověď Lenka

Dobrý den,
děkuji Vám za důvěru a za mailík! Velice rád Vám pomohu, ale dříve než se rozhodneme pro nějaké řešení, měli bychom se sejít a vše pořádně zvážit a posoudit. K rozhodnutí pro individuálně optimální řešení je nutné znát nejenom Vaše přání a představy, ale i stav prsů, anatomické poměry, zdravotní stav apod. Konzultace je tedy naprosto nezbytná a má klíčový význam. Termín osobního setkání, konzultace, si můžeme domluvit buď takto, mailem, nebo telefonicky na č. 603 838 838 či 603 898 514, trvá okolo hodiny a neplatí se. Plastickým chirurgem jsem před 20 let, takže redukcí prsů a modelací jsem provedl již opravdu hodně.
Přeji hezký den!
T.Kydlíček


Nadváha

(příspěvek číslo: 3369)
dne: 24.09. 2012

Dobrý den chtěla bych se vás zeptat potřebovala bych liposuxi břicha a boků šlo by to? a nějak zvědčit zadek děkuji za odpovět a kolik by to stálo?

Dobrý den,
v názvu příspěvku máte "nadváha". Pokud by to byla nadváha, pak žádný problém, nicméně jsem zvyklý, že u čechů je nadváha eufemismem a ve skutečnosti se jedná o obezitu se vším všudy a to by situaci měnilo radikálně - liposukce není metoda redukce tělesné hmotnosti, či řešení nadváhy. Je to metoda k dosažení žádaných tělesných tvarů a křivek. Pokud trpíte obezitou, pak navrhuji nejdříve vyřešit tento problém a to dieteticky. Pak přijde ten pravý čas na liposukci a eventuálně i na gluteální implantáty.
Herzký den !
T.Kydlíček


Abdominoplastika

(příspěvek číslo: 3368)
dne:

Přeji hezký den. Ráda bych se zeptala jaké máte přibližně čekací lhůty na plastiku břicha. Děkuji za odpoveď. Jana H.

Dobrý den,
t.č. se čekací doby na operace v celkové anestézii pohybují okolo 1 měsíce.
Hezký den !
Kydlíček


Augmentace prsou

(příspěvek číslo: 3367)
dne: 24.09. 2012

Dobrý den, jen bych chtěla prostřednictvím e- konzultacím poděkovat za již provedenou augmentaci prsou, je to již skoro rok, ale i tak bych Vám chtěla, poděkovat za krásně odvedenou práci.Perfektní přístup a hlavně Vaše pravá ruka sestřička Soňa, úplně úžasná!!! Ještě jednou moc děkuji Monika S.

Dobrý den,
mockrát, mockrát děkujeme :-)) a přejeme hodně štěstí !!
T.Kydlíček & S.Galušková


obličej

(příspěvek číslo: 3366)
dne: 21.09. 2012

dobry den,chtěla bych se zeptat jestli dělate vyhlazení obličeje,kolik to stojí a jak dlouho je objednací doba děkuji burianova j

Dobrý den,
ano, provádím, ale není v možnostech tohoto fóra dostatečně Vás poinformovat o všech podstatných věcech, týkajících se něčeho tak komplexního jako je léčba tzv. stárnoucího obličeje zejména, když jsem neviděl ani fotogrtafii Vašeho obličeje. Bez konzultace se tedy neobejdeme, je mi líto, ta je nezbytná.
Hezký den !
T.Kydlíček


Operace horních očních víček či brow lift

(příspěvek číslo: 3365)
dne: 21.09. 2012

Dobrý den, trápí mne dost povadlá horní oční víčka- ke konci dne je to deost nepříjemné. Zjistila jsem, že mám povadlá i obočí, což budí dojem smutného výrazu. Je mi ale 27 let, tak nevím, zda je vhodné tento problém řešit už nyní. Můžete mi poradit zda v tomto věku mohu problém nějak vyřešit? Moc děkuji za odpověď, Pavlína Huňková

Dobrý den,
¨chápu Vaše těžkosti, těžko ale uvěřit, že problémy, o který píšete a které Vám věřím jsou způsobeny stárnutím tkání. To určitě ve 27 letech nejsou, příčinou tedy bude anatomie krajin. Radikální operaci jekou je např. forehead a brow lift, čili vytažení obočí a čela mohu však i na tomto místě (a to jsem Vás ještě neviděl) určitě vyloučit z úvahy. Musíme tedy hledat a najít jiné řešení. Nějaké možmosti máme, ale správně píšete - první úvaha se musí týkatg timmingu, načasování - teď, nebo později ? Já osobně bych se klonil k tomu později, ale s rozhodnutím vyčkáme až na případnou konzultaci. Teprve pak je možné Vám seriózně poradit.
Hezký den !
T.Kydlíček


abdominoplastika

(příspěvek číslo: 3364)
dne: 21.09. 2012

Dobrý den objevila jsem u sebe pupeční kýlu a chtěla bych podstoupit abdominoplastiku,přispěje mi VZP k této operaci?Nebo si ji musím zaplatit celou sama.Mám 67kg a jsem po 3.dětech.Kolik by mě stála?Děkuji Vám za odpověď.Maruš

Dobrý den,
kombinace pupeční kýly a kožnětukového nadbytku břicha je po porodech velice častá. Vzhledem k technioce obou operací doporučuji nejdříve vyřešit kýlu (plně hrazeno VZP) a pak, s odstupem alespoň 6 mesíců se věnovat břichu (nehrazeno VZP). Takovýto postup považuji za nejvhodnější.
Hezký den !
T.Kydlíček


Labioplastika u nezletilé

(příspěvek číslo: 3363)
dne: 20.09. 2012

Dobrý den , mám dotaz , jestli je možné provést labioplastiku dceři - 14 let ? Není to můj výmysl , ale dcera je dost nešťastná , její stav jí vadí při sportu , sezení apd. Děkuji za odpověď .

Dobrý den,
čistě technicky není problém labioplastiku provádět i v tomto, poněkud nezvyklému věku. Já osobně bych ale doporučoval vyčkat alespoň do 16 let. Myslím si, že ještě dojde k anatomickým změnám, k vývoji danému dospívání a i k mentálnímu dozrání. Jedná se o častou operaci, která ovšem postihuje velice citlivou krajinu, takže škody by se mohly napáchat poměrně snadno. Doporučuji ještě malinko trpělivosti a vyčkat, pak to již není problém.
Hezký den !
T.Kydlíček


Výměna implantátů...

(příspěvek číslo: 3362)
dne: 20.09. 2012

Dobrý den p.doktore, ráda bych se informovala zdali je možné provést výměnu implantátů? Na operaci jsem byla v roce 1997 a od té doby jsem porodila dvě děti a také odkojila. Následkem toho se mi prsa vytahaly a nevypadají už tak dobře jako před tím. První operace byla provedena řezy v podpaží a nemohla jsem dobré dva měsíce zvedat nic těžkého. Proto můj druhý dotaz se týká toho zdali by v kladném případě bylo operaci možné provézt přes prsní dvorce? Děkuji za odpověď s přáním hezkého dne B.W.

Dobrý den,
výměna implantátů možná je, problém se však zkrývá ve tvaru prsů, o kterém se zmiňujete. Výměna implantátů za jinou velikost, popř. tvar může, ale nemusí problém vyřešit. pokud by se tím problém vyřešil, bylo by to dobře, pokud ale ne, pak bychom museli uvažovat o modelaci a to už je něco třošku jiného.Každopádně je konzultace naprosto nezbytná, platí ale, že výměna možná je a pokud není modelace vhodná, či byste jí případně nechtěla, je přístup přes dvorec samozřejmě možný.
Hezký den !
T.Kydlíček


srůst prstů na noze

(příspěvek číslo: 3361)
dne: 18.09. 2012

Dobrý den, naše dcera (1 měsíc) má na obou nožkách srostlý 2. a 3. prst. Podle informace dětského lékaře nejde o srůst kostí, ale jen měkkých tkání. Chtěla bych se Vás zeptat, v jakém věku dítěte je nejlepší prsty oddělit, pokud tedy shledáte oddělení prstů za přínosné. Děkuji, Krejčí

Dobrý den,
já osobně bych nedoporučoval prsty operovat, pokud se neomezuje jejich vývoj, či vada nedělá nějaké problémy. Obvykle syndaktylie nezpůsobuje svému nositeli žádné potíže a tak se jedná jen o výkon estetický, který jak jsem napsal, nedoporučuji. Případná operace zanechává jizvy, které obvykle vadí, takže pokud nějaké potíže pacient před operací neměl, po operaci je pak mívá... Nedělal bych to.
Hezký den !
T.Kydlíček


hemangiom na palci u ruky

(příspěvek číslo: 3360)
dne: 17.09. 2012

Dobrý den,
na špičce palce levé ruky mi byl zjištěn hemangiom (průměr již zhruba 1cm, blízko nehtu). Jelikož jsem ale těhotná a termín porodu mám za 10 dní, bylo mi doporučeno obrátit se na plastickou chirurgii, raději až po porodu. Vše začalo zhruba před měsícem a půl, kdy my kožní lékařka útvar vypálila dusíkem s tím, že jde o jakési molusko. Za týden po odpadnutí stroupku vypdal útvar ale úplně stejně jako předtím a byl větší. Vypadal jako takový velký puchýř nalitý krví. Již od začátku při sebemenším poranění, útvar krvácel (ne dlouho) a vždy se přes něj opět vytvořila jakási blanka. Musela jsem si na to tedy dávat dost pozor, aby to nezačalo krvácet. Při další návštěvě jiné kožní lékařky jsem byla odeslána na chirurgii do FN Lochotín. "Puchýř" mi propíchli a zjistili, že dosti krvácí, že "to" zřejmě nahlodalo cévku, která stále krvácí. Až po třetí návštěvě chirurgické ambulance (po 5ti dnech)vyhodnotili daný jev jako "nejspíše hemangiom" a vzhledem k pokročilému těhotenství jsme se domluvili, že necháme útvar zaschnout a já se domluvím na dalším postupu na plastické chirurgii po porodu. Myslíte si, že je daný postup správný a zhruba kdy (po porodu) bych se měla na plastickou chirurgii dostavit ke konzultaci a odstranění hemangiomu? Jaký postup byste doporučoval?
Předem moc děkuji za odpověď.
Eva Kotoučová

Dobrý den,
vzhledem k okolnostem a zejména Vaší graviditě postup správný rozhodně byl. Zda se skutečně jedná o hemangiom, či např. pyogenní granulom těžko na tomto místě posoudit. Každopádně řešení by bylo stejné - útvar odstranit, protože jinak bude vadit a dělat potíže. Jakmile to tedy bude možné, přijďte se na mě podévat - Fakultní nemocnice Lochotín, vchod B, 6. patro, kde mám každé pondělí dopoledne (8,30 - 11,30 hod.) poradnu pro podobnou problematiku. Podíváme se a uvidíme jak, co a kdy by se dalo duělat, abychom Vás zbavili potíží.
Hezký den !
T.Kydlíček


<< < 8 / 130 > >>