Plastická estetická chirurgie MUDr. Tomáš Kydlíček, s.r.o.

Areál fakultní nemocnice Plzeň, vchod C „stará“ budova, 6. patro

Přidat nový dotaz +


jizvy

(příspěvek číslo: 1834)
dne: 19.07. 2008

Dobrý den, rád bych se zeptal jaké dáváte šance do budoucna v léčbě popélenin a jizevnatosti.., mám na mysli výzkum, především společnosti Intercytex, díky za Váš čas, Honza.

Dobrý den !
Asi Vás zklamu, ale neznám podrobnosti výzkumu společnosti Intercrytex, je mi líto ale nedokážů Vám odpovědět na Váš dotaz.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


korekce obliceje

(příspěvek číslo: 1833)
dne: 19.07. 2008

Dobry den, chtel sem se zeptat zda mi pomuže korekce obliceje k odstraneni malích vrasek a akne a samozřejme kolik to stoji. Byl jsem u vas pred 3 roky na chemickém peelingu s laserem a docela mi to pomohlo. dekuju

Dobrý den !
Pokud se nějak podaří vrásky či jizvy upravit tak, že nejsou tak kosmeticky nápadné, tak je to vždy dobře a jedná se o velkou pomoc. Chtělo by to ale Vás vidět, abychom zvážili naše možnosti.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


prsa

(příspěvek číslo: 1832)
dne: 19.07. 2008

Chtěla bych zpevnění prsou.Chci se zeptat jestli je jiná možnost než silikonové implantáty.

Přede děkuji

Přeji hezký den


Dobrý den !
Zatím neexistuje klinicky dostatečně vyzkoušená a všeobecně uznávaná metoda,zvětšení prsů než je použití prsních implantátů ze silikonového materiálu. Zatím.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


silipos

(příspěvek číslo: 1831)
dne: 18.07. 2008

Pane doktore, kde v Plzni muzu koupit vyrobky Silipos na hojeni pooperčních jizev?

Dobrý den !
Péče o jizvu musí být komplexní, systematická a dlouhodobá. To nejsou fráze, ale fakt. Jizva vyzrává několik měsíců, nekdy i třeba rok či déle, což se projevuje změnou barvy, konzistence, citlibosti a také kosmetické nápadnosti. Tento proces musí proběhnout vždy, můžeme jej však ovlivnit. každý z nás máme nějaké know-how, které jsme si vystavěli na zkušenostech a výsledcích. Já osobně doporučuji následující:
jizvu několik měsíců 2x denně omýt, mechanicky očistit, po osušení zlehka promastit ( např. Indulona, Nivea apod. ), eventuálně použít dle návodu Dermatix gel + provádět intenzivní tlakové masáže 3 - 5 x 10 minut denně ( tlak prstů na jizvu bez povrchového tření po dobu minimálně půl minuty s několikavteřinovou přestávkou opakovaně ), jizvu chránit před sluncem ( vhodný krém s vysokým UV faktorem 50+ např. fi. Spirig,Bioderma ). Silikonové destičky jako např. Topigel, Silipos apod. ponechávám až na dobu, kdy se tento postup nejeví jako optomimální. Kde se dají koupit nevím, doporučuji se ale podívat na www.lipoelastic.com, což je společnost, která v nabídce materiálů podobné prostředky má.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


modelace a zmenšení prsou

(příspěvek číslo: 1830)
dne: 17.07. 2008

Dobrý den,
vážený pane doktore,ráda bych se Vás zeptala jestli bych mohla podstoupit tento zákrok i když v rodině se vyskytla rakovina prsu.Na mamograf chodím,vše je v pořádku.Jestli ano,jsem z větší vzdálenosti,chtěla bych na operaci k Vám,šla by udělat konzultace přes e-mail?Děkuji za odpověď.Přeji krásný den, Lidka

Dobrý den !
Ano, tzv. redukční mammoplastiku lze podstoupit bez obav. Před operací je u mě vždy nutné mammologické vyšetření a toto vyšetření se pravidelně opakuje po operaci. Není to nikde napsáno jako závazné doporučení, ale já mám za to, že je to vhodné a tak to vyžaduju. Konzultaci přes mail můžeme zvládnout, chce to jen fotografie Vašich prsů a pár doplňujících údajů, abych se ve všem zorientoval a nebude to problém.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Prasklinky na stehneh

(příspěvek číslo: 1829)
dne: 17.07. 2008

Dobry den,pred mesicem se mi narodila prvni dcera,a po tehotenstvi mi zustalo navic deset kg,a mnoho prasklinek na stehneh a brisku,tak sem se chtela zeptat,jestli pokud si necham odsat tuk na stehneh,jestli prasklinky zmizi,nebo se odstranuji jinak.Dekuji moc za odpoved.M.J.

Dobrý den !
Asi Vás zklamu, ale pokud těmi prasklinami myslíte strie, tedy pajizévky, pak nám liposukced nepomůže. Se striemi je vůbec problém a neexistuje nějaký osvědčený způsob jak se jich např. na stehněch zbavit.
Hezký den !
Dr.Kydlíček
















aplikace Bioalcamidu

(příspěvek číslo: 1828)
dne: 16.07. 2008



Dobry den

Doporucil byste aplikace Bioalcamidu na zvetseni lytek? Pokud ne, jakou vypln byste doporucil, mam na mysli jen male zvetseni.

Dekuji

Lada

Dobrý den !
Nikoli, pokud myslíte, že objem lýtek je u Vás nedostatečný a lýtka nemají hezký tvar, pak bych uvažoval i silikonových gelových lýtkových implantátech.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


antikoncepce a operace

(příspěvek číslo: 1827)
dne: 16.07. 2008

Dobrý den, měla bych na vás dotaz.. Je mi 19 let a užívám antikoncepci Belaru. V polovině října mám jít na operaci zubů. Tak jsem se vás chtěla zeptat, zda je nutné vysadit lék a hlavně jak dlouho před operací.. Já bych ho stejně asi nemohla po operaci brát, kdyby mi tzv. "sešili" zuby k sobě.. Letos budu taky nastupovat na vysokou, tak i z důvodu aby mi operaci kvůli HA neposunuli.
Děkuji moc za zodpovězení. Krásný den Květka

Dobrý den !
Obecně platí, že hormnonální antikoncepce zvyšuje riziko žilní trombózy a tím i embólie. Během operace v narkóze se mění tzv. reologické vlastnosti krve a následkem toho se taktéž mírně zvyšuje riziko trombózy, proto nepovažuji za vhodné obě rizika sčítat a doporučuji proto hormonální antikoncepci minimálně 3 týdny před operací vysadit. Každé pracoviště to vidí jinak, ale můj názor je takový.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


zadek

(příspěvek číslo: 1825)
dne: 16.07. 2008

Dobrý den pane doktore,
je mi 43 let. Před 7 lety jsem díky problémům ve vzathu zhubla rychle asi 10 kg. V současné době vážím 47 kg při výšce 159 cm. Zadek mám povislý a v plavkách to opravdu nevypadá dobře.Dá se s tímto problémem něco dělat? Děkuji za odpověď.

Dobrý den !
Ano, existují jisté možnosti, ale jsou spojeny s jizvami, takže to je na zváženou zda se do toho pustit či ne. Na poklesu hýždí se podepsalo ono zhubnutí, o kterém píšete a, samozřejmě, i věk.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Zvětšení prsou

(příspěvek číslo: 1824)
dne: 15.07. 2008

Dobrý den,zajímalo by mě,jetli při operaci - zvětšení prsou je možné zároveň opravit i jednu vpáčenou bradavku?(Je mi 26 let a mám dvě děti,které jsem i s touto vadou celkem dobře kojila.)Nebo se každá operace dělá zvlášť?Předem Vám děkuji za odpověď Radka

Dobrý den !
Ano, lze to tak udělat, to by nebyl problém.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


modelace prsou

(příspěvek číslo: 1823)
dne: 14.07. 2008

Dobrý den, chystám se na operaci prsou v sanatoriu v chotovinách...u Mudr. Dušana Vlčka..můžete mi jej doporučit?díky moc

Dobrý den !
S Dr.D.Vlčkem se blíže neznám, ale mám za to, že to je dobrá volba lékaře.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Botox

(příspěvek číslo: 1822)
dne: 12.07. 2008

Dobrý den, je mi 22 let a potřebovala bych Botoxem vyhladit vrásku mezi obočím.Chtěla jsem se zeptat,zda by bylo také možné tento zákrok u Vás podstoupit.Předem děkuji za odpověď.

Dobrý den !
Já osobně dávám přednost výplňovým preparátům s obsahem kyseliny hyaluronové ( Matridex, Matrugel, Matridur apod. ), tedy fillerům než preparátům botulotoxinu.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


odstranění pigmentové skvrny-pihy

(příspěvek číslo: 1821)
dne: 11.07. 2008

Dobrý den, můj tříletý syn má v oblasti tzv."koutu" obličeje (mezi čelem a spánkem)poměrně velkou (průměr cca 1,5 cm) tmavou pigmentovou skvrnu, ze které vyrůstá pár vlásků. Od narození skvrna tmavla a rostla, po narození byla málo patrná. Na to, že by ji do budoucna překryly vlasy to bohužel nevypadá.Chtěla bych se zeptat,zda je u vás možné tuto skvrnu odstranit, jakým způsobem a za jakých podmínek.Děkuji Vám za zprávu.Irena Tomášková, itomaskova@centrum.cz PS: Mohu zaslat i foto.

Hezký den !
Ano, to možné je. Bude nejlepší, když se se synem dostavíte do poradny, kterou pro tuto problematiku mám každé pondělí dopoledne ( 8,30 - 11,30 hod. ) ve FN Plzeň-Lochotín. Podíváme a zvážíme s¨co se dá dělat.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


hrbolatý vzhled stehen

(příspěvek číslo: 1820)
dne: 10.07. 2008

Dobrý den!Je mi 50 let, mám silná stehna a v poslední době, zřejmě povolením kůže, získávají nerovný, hrbolatý vzhled. V tomto případě pravděpodobně nepomůže liposukce, je možné tyto partie nějakým způsobem vyhladit?

Dobrý den !
Liposukce opravdu nepomůže, ale k tomu, abych Vám erudovaně poradil by bylo vhodné mít k dispozici alespoň dobrou fotku. Kdyby to šlo, pošlete mi jí a poradíme se co se dá dělat.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


operace nosu

(příspěvek číslo: 1819)
dne: 9.07. 2008

Dobrý den,chtěla bych si operativně nechat zmenšit nos a zároven uvažuji o liposukci stehen.Zajímá mne,zda je možné zákrok provést v jeden den.Děkuji Bittnerová

Dobrý den !
Slučování dvou dílčích operací, kdy každá sama o sobě trvá okolo 1,5 hod. do jednoho dlouhého výkonu nepovažuji za vhodné a to z více důvodů. Jistě existují pracoviště, které by to za nevhodné nepovažovaly, ale já si myslím, že to vhodné není.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


čakací lhůty na operaci

(příspěvek číslo: 1818)
dne: 9.07. 2008

Dobrý den, již jsem rozhodnutá podstoupit augmentaci. Ráda bych se u vás informovala jak dlouhé máte čekací lhúty na konzultaci a samotný zákrok. Jsem z Jablonce nad Nisou a samozřejmě respektuji, že na konzultaci je nutné se dostavit osobně, nicméně bych Vám byla moc vděčná za nějaké informace takto-prostřednictvím internetu. Několik konzultací jsem již absolvolvala a má původní představa byla kulatý tip implantátu pod sval, mohl byste mi prosím sdělit přibližné celkové náklady? A také co se týče řezu - z mého čistě laického pohledu se mi zdá nejvhodnější řez podpažím - jizvy jsou lépe skryty, myslíte že pokud by z vaší strany tento přístup připadal v úvahu, bylo by možné dát na přání pacientky? Slyšela jsem na Vás jen samou chválu, prosím přijměte mou poklonu. Budu moc ráda za odpověď.

Dobrý den !
Děkuji za pochvalu !:-) Otázka typu, značky implantátu, stejně jako jeho umístění ( pod, nad velký prsní sval ), přístupu ( podprsní rýha, bradavka ) jsou v odborné veřejnosti velmi často diskutovanými problémy, na které není jednotný názor a pro které neexistuje jedno všeobecně platné know-how. Vždy se musí postupovat imdividuálně s ohledem na anatomické poměry, kvalitu tkáně a subjektivní představy. Limity, ve kterých se pohybujeme stanovuje Váš organizmus a my musíme jen tyto meze identifikovat a pohybovat se mezi nimi. Pokud tedy tyto možnosti pochopíme a respektujeme, pak máme šancí docílit maximálně pěkného výsledku. Při této operaci vždy uvažujeme o objemu a tvaru prsů, které dohromady dají konečný výsledek. Tvrdím a stojím si za tím, že prsy musí být přirozené a přiměřené. Pak jsou žensky hezké. Klientce vždy navrhnu to, co si myslím ( je to můj subjektivní pophled na věc, jiný kolega může mít názor odlišný ), že nás k tomuto výsledku dovede. Pokud je můj pohled a plány klientky v douladu, pak není žádný problém, pokud se lišíme, musíme najít nějaký kompromis. Přístup z podpaží je z těch využívaných ten nejméně častý a dle mě i nejméně vhodný. Je pro to několik důvodů, ale to bych nyní nechal stranou. Myslím, že nejlepší by bylo, kdybyste mě poslala fotky Vašich prsů ( zpředu, z poloprofilu ) a pokusíme se najít nějaké řešení a způsob jak to zvládnout.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Nosík

(příspěvek číslo: 1817)
dne: 8.07. 2008

Dobrý den, chtěla bych upravit nos (orlí) na něco normálního :o). Podle vašeho ceníku by to stálo tak 28 000? Jak je nutná dlouhá neschopnost? Pomůžete mi vybrat , co by se mi hodilo ke zbytku obličeje? Nebudu pak ještě škaredější? :-), Děkuji Dana

Dobrý den !
Operace nosu, rinoplastika, je nesmírně delikátní výkon a obecně je považován za nejtěžší a nejtechničtější kosmetickou operaci. Vždy se musí vycházet z konkrétní anatomické situace a to jak nosu, tak obličeje a snažit se, aby oba momenty měly navzájem harmonické vztahy. O tom, zda se Vám bude nos zdát hezký a Vy atraktivnější nebo naopak však rozhoduje individuální pohled na Věc, vkus, Vaše často nevyjádřené představy apod. Proto nelze NIKDY slíbit, že Vám bude výsledek přesně a bez výhrady vyhovovat. V tom je estetika ( obecně ) těžká a zrádná. Navíc, jedna věc je to, co si klient přeje a očekává, druhá věc pak to, co je možné ( a vhodné ), v konkrétní situaci docílit... K tomu všemu ale slouží konzultace, při které by se mělo všechno probrat a rozebrat. Nelze však nos vybírat jako v butiku či kadeřnictví v katalogu, to nejde a ani není možné. Cena operace včetně 2 denní hospitalizace činí 27.000,-Kč a pracovní neschopnost vystavit u estetické operace nejde.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Konzultace

(příspěvek číslo: 1816)
dne: 7.07. 2008

Dobrý den, zajímalo by me jestli se Vám už někdy stalo, že si žena po konzultaci operaci rozmyslela? (mám na mysli augmentaci) Já přemýšlím nad svými prsy už asi dva roky a porád nejsem rozhodnuta! Váš přístup a otevřenost se mi zamlouvá, bohužel jsem však z druhého konce republiky. Chtěla bych Vás tímto požádat o konzultaci přes email, samozřejmě nechci nic zadarmo a tak prosím, zdělte mi cenu konzultace a č.účtu na který bych Vám měla zaplatit. A taky emailovou adresu.. na kterou pošlu fotky a více informací :-)
Předem děkuji

Dobrý den !
Děkuji za pochvalu ! :-) Je zcela běžné, že po konzultaci si klientka operaci rozmyslí, zvažuje, nebo odkládá. Je to běžné a vhodné. Konzultace totiž slouží nejen k tom, aby se adeptka kosmetiky dozvěděla vše potřebné a nutné, ale i k tomu, aby se uvedly na správnou míru často zcestné a myslné informace a představy. Když se potom věci podají tak jak jsou, často si klientka vezme "time" a celou věc zvažuje, nebo dokonce zavrhne. Není to nic špatného, naopak, sítem konzultace pak projdou Ti skálopevně rozhodnutí a silně motivovaná pacienti.
Žádný problém, zkusíme to zvládnout, napište mi na kydlicek@fnplzen.cz a uvidíme co se dá dělat.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


zmenšení prsou

(příspěvek číslo: 1815)
dne: 6.07. 2008

Dobrý den
chtěla bych se zeptat.Jsem po jednom dítěti a rozhodla jsem se ke zmenšení prsou již mám termín,ale zajímalo by mě po jak dlouhé době je možné znovu otěhotnět.Děkuji

Dobrý den !
S další graviditou doporučuji počkat až do doby, kdy se tkáně prsů zcela zhojí a zkonzolidují. Já osobně bych počkal alespoň půl roku.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


úprava dvorců a modelace prsou

(příspěvek číslo: 1814)
dne: 5.07. 2008

Vážený pane doktore, ráda bych si nechala vymodelovat prsa, protože jsem v nedávné době výrazně zhubla a prsa mám tedy povislá a stydím se před svým přítelem. Ironicky jsem původně měla prsa velká a chtěla tedy podstoupit zmenšení prsou, teď už nemusím :)Co mne zajímá je, kde přesně jsou jizvy po zákroku zmenšení prsou, jestli se řez vede přes dvorce nebo jinudy. Pravděpodobně bych si přála odstranit nadbytečnou kůži. Také bych se ráda nechala upravit nevzhledné dvorce, jsou velké a mají nepravidelný tvar, toužím po dvorcích mnohem menších a pravidelného tvaru, je toto možné? Předem děkuji za odpověď.

Dobrý den !
Modelace prsů, tzv. mastopexe je velmi častá operace. Existuje více metod, které se mohou použít, ale obecně lze říci, že jedna metoda má jizvy okolo dvorce, tedy na hranici kůže-dvorec, pak jizvu kopírující podprsní rýhu a svislou jizvu mezi oběma předešlými. Jizvy se tak podobají převrácenému písmenu "T". Druhá skupina metod má jizvu jen okolo dvorce a jizvu svislou. O to, kdy jakou metodu použít rozhodují anatomické poměry na prsu a názor chirurga.Obě skupiny mají totiž svoje pro a proti a není vůbec jednoznačné, že tato nebo tato je lepší nebo horší. Üprava dvorců, tedy jejich zmenšení a zokrouhlení je součástí modelace a dělá se vždy.
Hezký den !
Dr.kydlíček


ušní boltce

(příspěvek číslo: 1813)
dne: 5.07. 2008

Vážený pane doktore, ráda bych si nechala upravit ušní boltce, které jsou pro mne celoživotní překážkou a konečně jsem se k tomuto odhodlala.Proto bych se nejprve ráda zeptala, jestli v těchto letních měsících je to možné. Také by mne zajímalo, jestli oněch 14 klidových měsíců znamená, že se nemohu vzdálit z domova a že budu mít 14 dní obvázanou hlavu. Nemohu si dovolit nebýt 14 dní v práci a také bych se nerada pohybovala po městě se vzhledem jako po autonehodě :) Předem děkuji za odpověď, s pozdravem doufám-budoucí pacientka

Dobrý den !
Děkuji za dotaz ! Pokud není parné, tropické léto, pak operovat můžeme i v těchto měsících. ty dva týdny, kdy se má zachovávat klidový režim je období hojení. V praxi to znamená, že byste se měla vyhnout nějaké větší fyzické zátěži, chránit uši před nárazem, úrazem a nosit obvaz boltců. V prvních 5ti dnech doporučuji obvaz klasický, pak je možné se spolehnout na elastickou čelenku či šátek.Pokud pracujete v kanceláři, snad by bylo možné si vzít jen týden volna. Ven ale chodit můžete zcela klidně bez omezení, stejně jako dělat různé jiné věci. Je třeba jen mít na mysli zvýšenou opatrnost.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


operace břicha

(příspěvek číslo: 1812)
dne: 4.07. 2008

Dobrý den jsem po 5 porodech a zůstalo mi břicho chci se zeptat zda je možná návštěva u vás a případná domluva co se tíče operace a zda by jste mi mohl napsat přibližně cenu operace.Děkuju Schnirczová Šarka.

Dobrý den !
Ano, nejspíše budete vhodná adeptka abdominoplastiky. Pokud byste chtěla, dejte mi vědět na kydlicek@fnplzen.cz či se mi ozvěte na 603 838 838 a domluvíme si další postup. Kompletní cena operace včetně 2 denní hospitalizace a elastického prádla činí 31.000,-Kč.
Hezký den !
Dr.kydlíček


odstranění jizev po autonehodě

(příspěvek číslo: 1811)
dne: 3.07. 2008

Dobrý den,
ráda bych se zeptala s jakým úspěchem by se dala odstranit jizva v obočí po autonehodě, která je i s tetováží a hlubší jizva na čele,jsou staré osm let.Děkuji Martina H.

Dobrý den !
Jizvu nikdy neodtraníte, nikdy nezmizí, může být jen více či méně kosmeticky nápadná. V praxi to probíhá tak, že se deformující jizva odstraní, vytvoří se jiná, nová, o kterou se pak intenzivně pečuje s cílem "vytvořit" jizvu jemnou, hladkou, která je daleko méně nápadná než ta původní. Vždy to ale nejde a ne vždy je výsledek takový, jaký bychom si přáli.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


modelace prsu

(příspěvek číslo: 1810)
dne: 2.07. 2008

Dobrý den,
po tehotenstvi mam mirne povisla prsa, ale predevsim na nich zustaly nepekne strie. Jiz pred teh. jsem uvazovala o zvetseni prsou, ale chtela jsem to prave nechat az po tehot. Muj dotaz tedy zni, je vhodne nechat si zvetsit prsa a jak budou cca vypadat strie (vypnou se ?), nebo je vhodnejsi jen modelace, ale ta asi nezahrnuje i onen "pozadavek" zvetseni.
Dekuji Vam predem za odpoved a take asi i za jine zeny dekuji za tuto poradnu :) prijemny den
Daniela Zahorova

Dobrý den !
Na prsech se hovoří obvykle o dvou kvalitách: tvaru a objemu ( velikosti ). Vždycky ale záleží CO přesně si klientka přeje a JAKÉ má představy. Z toho je třeba vycházet a na pozadí tohoto faktu se pak určí další postup, tedy vybere se metoda, která nejvíce splní tato přání. Na jednom pólu stojí modelace, která prs nezvětšuje, jen mění jeho tvar, na druhém augmentace, která mění jak tvar tak i velikost. Ovšem... nelze přemýšlet o operaci akademicky, bez znalosti anatomických poměrů, ona totiž augmentace není pro každý prs, nelze jí provádět u každé ženy, jen u vhodných adeptek a tento fakt se musí skloubit s onemi představami, o kterých jsem se už výše zmínil. Asi se Vám to zdá být složité a ono to někdy složité i bývá. Proto je to třeba rozebrat velmi dopordrobna a velmi důkladně. Abych Vám lépe poradil musel bych mít k dispozici alespoň fotografii Vašich prsů.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


liposukce

(příspěvek číslo: 1809)
dne: 1.07. 2008

Dobry den chtela bych se zeptat jestli se zakroky plati najednou nebo jestli je moznost zaplatit to treba na dvakrat dekuji za odpoved

Dobrý den !
Splátky po neblahých zkušenostech již nedělám, proto najednou.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


<< < 67 / 130 > >>