Plastická estetická chirurgie MUDr. Tomáš Kydlíček, s.r.o.

Areál fakultní nemocnice Plzeň, vchod C „stará“ budova, 6. patro

Přidat nový dotaz +


PRSA

(příspěvek číslo: 1962)
dne: 22.10. 2008

DOBRÝ DEN MÁM ZAJEM O ZVETŠENÍ PRSOU ALE MAM PŘANÍ TAK VĚTŠÍ 4 MÁM TAK TED 2 MĚŘÍM 173 A VÁŽÍM 75KG A PROSÍM JE U VÁS MOŽNÍ TERMIN DO VÁNOC??

Dobrý den,
děkuji za dotaz ! Pokud budou anatomické podmínky pro takové velké zvětšení příhodné, proč ne ! Myslím si ale, že nejlepší by bylo domluvit si konzultaci a při ní vše důkladně probrat. Termín si můžeme dohodnout na č. 603 838 838 nebo mailem kydlicek@fnplzen.cz.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


zvětšení prsou

(příspěvek číslo: 1961)
dne: 20.10. 2008

dobrý den,chtela bych se zeptat zda po operaci je žena omezena co se týče sexu stejně jako u sportu

Dobrý den,
ne není omezena žádným způsobem.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Liposukce

(příspěvek číslo: 1960)
dne: 19.10. 2008

Dobrý den pane doktore.
Chtěla bych se zeptat,jestli by bylo možné udělat liposukci zároveň boků neboli břicha,mám na mysli takové ty špeky co přetékají přes kalhoty a také stehen. Šlo by tohle naráz v jedné operaci? A kolik by to stálo dohromady? Mockrát Vám děkuji za odpověď.

Dobrý den,
ano, to možné je. Jedná se o operaci v celkové anestézii za jednodenní hospitalizace. Cenová kalkulace je odvislá od velikosti tukových polštářů. Pokud bych uvažovalo o "střední" velikosti liposukce, pak by boky, břicho a stehna včetně hospitalizace a elastického prádla 28.000,-Kč.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Výměna implantátů

(příspěvek číslo: 1959)
dne: 17.10. 2008

Dobrý den
Chtěla bych podstoupit augmentaci, ale nemám ještě v některých věcech jasno. Mohl byste mi prosím odpovědět? Např.: Od Vás jsem četla, že se po čase doporučuje implantát vyměnit, ale že se to dělá jen, pokud jsou na něm nějaké změny. Zároveň jsem ale četla, že je na ně doživotní záruka. Znamená to tedy, že pokud je nutné implantát vyměnit, dostane pacientka nový v rámci záruky a platí si jen operaci? Nebo je nutné si výměnu zaplatit včetně nových implantátů?
Předem děkuji za odpověď.

Dobrý den,
žádný materiál, ani ten silikonový, není na věky. Je tedy jasné, že po určité době budou implantáty jevit známky mechanické únavy. Kdy to bnude není jasné. Možná za 10, možná za 15 let, proto já osobně doporučuji 1x za rok mammologické vyšetření včetně vyšetření sonografického. Při těchto kontrolách mám možnost sledovat nejen zdravotní stav prsu, ale "kondici" implantátu. To je moje know-how. Doživotní zárukou se myslí záruka na spontánní, samovolné prasknutí, ne na něco jiného. Při výměně se pak postupuje stejně jako při první operaci, tedy pacientka hraní vše. Je to jako s autem, když jedno doslouží, autosalon nám jiný nedá...:-)
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Zvětšení prsou

(příspěvek číslo: 1958)
dne: 16.10. 2008

Dobrý den.
Před 14 dny jsem podstoupila operaci pro zvětšení prsou.U jednoho prsa se mi zdá,že se mi svrašťuje implantát.Není to vidět,ale na dotek to cítím.Moc to ani nebolí,ale po předklonu a zpětnému narovnání cítím,jako by se to tam pohlo.Na kontrolu mám jít až v prosinci.Mám zajít raději dřív?A co,když se moje tušení potvrdí,je nutné jej vyměnit?Děkuji moc za odpověď.

Dobrý den,
pokud máte nějaké obavy, zastavte se u Vašeho lékaře, já si ale myslím, že se nemáte čeho bát.Od operace je příliš krátce, takže nějaké zásadní komplikace typu perikapsulární fibrózy bych nečekal. Doporučoval bych prsy tak detailně nepozorovat a nechat jim trošku času na konzolidaci. Pomýšlet na výměnu implantátů či reoperaci je skutečně ještě brzo. Navštivte vašeho operatéra, určitě Vám řekne to samé.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


kdy po porodu

(příspěvek číslo: 1957)
dne: 13.10. 2008

Dobrý den pane doktore,
rodila jsem císařským řezem, mám jizvu dole na podbřišku, docela hezkou, a po laparoskopii - slepé střevo - z loňského roku - také jizvu pod pupkem a dvě malinké nad třísly. V těhotenství jsem přibrala a břicho mám povadlé, volná kůže a navíc s tukovým polštářem, který tam na té kůži plandá i když břicho zatáhnu - je to velice ošklivé a svým způsobem i fyzicky nepříjemné, jak je to celé povolené a vytahané. Rodila jsem před 2 měsíci, 6nedělí bez problémů, satura ze sekce bez komplikací, kojím. Kdy by mělo smysl nejdříve (nebo nejvhodněji) uvažovat reálně o plastice břicha? Dalo by se to v mém případě spojit i s liposukcí nebo modelací boků? Je tato operace překážkou při eventuálním dalším těhotenství - řekněme tak za 4-5 let? Je mi 27.

Dobrý den,
od porodu doporučuji vyčkat minimálně půl roku a pak se můžeme do operace vrhnout. Dle toho co píšete můžeme uvažovat o abdominoplastice s liposukcí boků. Po operaci můžete klidně otěhotnět, otázkou ale je, nakolik se tím ovlivní výsledek operace. Podobný postup je velmi častý.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


labioplastika

(příspěvek číslo: 1955)
dne: 13.10. 2008

dobrý den, jsem nestastna...mam zvetsene velke pysky a to docela dost,je mi 19 a diky tomuhle "handicapu" nechci ani zadneho partnera,vyhybam se jakymkoliv seznameni atd. potrebovala bych vedet zda tento zakrok hradi pojistovna,protoze bych si moc prala,abych se toho zbavila,brani mi to ve vsem...dekuji moc k.

Dobrý den,
operaci zvětšených malých stydkých pysků provádím relativně často. Nejčastěji se operace dělá v místním umrtvení za jednodenní hospitalizace. Operace není žádné drama a lze jí v místní anestézii podstoupit naprosto v pohodě. Hojení je cca 14 denní a omezení v běžném způsobu života jen několikadenní. Cena operace a hospitalizace činí 11.000,-Kč.
osobní konzultace je ale nezbytná, při ní je třeba vše dopodrobna rozebrat.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


zvětšená prsa

(příspěvek číslo: 1954)
dne: 13.10. 2008

Jsem muž 55 let a od mládí mám nadměrně zvětšená prsa. Z osobních důvodů bych je potřeboval upravit do plochého mužského normálu. Je to ještě v tomto věku možné a kolik by to asi stálo?

Dobrý den,
píšete o tzv. gynekomastii, která se u mužů vyskytuje častěji než se Vám může zdát. Operace je možná, ale nejdříve doporučuji doplnit endokrinologické vyšetření. Endokrinolog se vyjádří k příčině stavu a to také zásadním způsobem rozhodne o eventuální úhradě zdravotní pojišťovnou. Charakter gynekomastie pak také spolurozhoduje o metodě operace. Doporučuji Vám, tedy nejdříve se obrátit na nějakou endokrinologickou ambulanci a s výsledkem vyšetření se pak sejdeme a rozhodneme o dalším postupu.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


plastika nosu

(příspěvek číslo: 1953)
dne: 11.10. 2008

Dobry den,mam delsi nos,neni to zadny extrem,ale kdyz se na sebe podivam do zrcadla z profilu, je pro me dlouhy. Premzslim o plastice nosu,ale take mam mastnou plet a slzsela jsem ze plastika nosu pro mastnou plet neni vhodna.Co je na tom pravdy. A jeste jednu otazku mam, kolik by tato operace stala? Je mi jasne,ze mi nemuzete rict presnou castku,ale ja vubec nemam predstavu, kolik to v dnesni dobe stoji.Dekuji za odpoved, Renata

Dobrý den,
trošku bych Vás opravil. Mastná, silná pletˇ operaci nosu nevylučuje. Je to sice komplikující faktor, ale ne překážka operace. Pokud se klienkta s tímto faktorem seznámí a respektuje jej, pak žádný problém. Operace včetně dvoudenní hospitalizace činí 27.000,-Kč.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


plastcká operace nosu

(příspěvek číslo: 1952)
dne: 10.10. 2008

Dobrý den, velmi uvažuji o plastice nosu. S celkovým tvarem nosu jsem celkem spokojená, ale můj problém je v tom, že mi nos uhýbá do levé strany:( mám z toho dost velký komplex.... a teď můj dotaz: je tato operace náročná, nebo méně náročná, než modelace nosu??

Donrý den,
operace nosu je vždycky náročná, Je to nejnáročnější estetický výkon vůbec, je to vysoká pilotáž a tak se k tomu také musí přistupovat. Pokud máte, jak píšete, ještě deformitu, pak máme takéí co dělat se septem. Doporučuji proto ještě doplnit důkladné ORL vyěetření, které by nám objasnilo poměry uvnitř nosu. Jinak bych nějaký problém neviděl.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


zvětšení prsou

(příspěvek číslo: 1951)
dne: 9.10. 2008

Dobrý večer, mohu se zeptat jaká je momentálně u vás čekací doba, chtela bych operaci podstoupit v listopadu, bylo by to možné. Děkuji Štěpánka

Dobrý den,
čekací doba je celoročně 1,5 - 2 měsíce, pokud chcete listopad, pak máme velmi naspěch.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


asimetrie prsou

(příspěvek číslo: 1950)
dne: 9.10. 2008

Dobry den, mam vyraznou asimetrii prsou. Chtela bych podstoupit plast. operaci. Jsem ve 24. tt. Nemuzu mit nejake zdravotni problemy? jak se na tento problem nahlizi pri porodu? Hodne se za to stydim. Za jak dlouho po porodu mohu podstoupit zakrok a kolik operace stoji?Dekuji za odpoved.

Dobrý den,
asymetrie prsů je do jisté míry zcela normální záležitostí. Prsy se liší tvarem i objemem. Pokud jsou rozdíly ale velké, dejme tomu o 1-2 velikosti konfekce, či dokonce ještě více, pak to přináší nositelce trable. Korekce je možná. Někdy stačí menší prs zvětšit implantátem, jindy postačí zmenšení a modelace prsu většího, jindy se jeden prs modeluje, druhý zmenšuje, nebo se do obou prsů zavádí implantát... Postu není a nemůže být šablonovitý a k definitvnímu verdiktu konkrétně o Vás je nutné Vás vyšetřit. Operace před porodem a kojením možná je. Netuším ale jaké zdravotní problémy máte na mysli. Komplikace má každá operace a tato by neměla vyšší rizika než jiná.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Implantáty-obličej

(příspěvek číslo: 1949)
dne: 9.10. 2008

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat na obličejové implantáty.Jsem téměř celý život v obličeji pohublá a propadlá,proto bych se chtěla zeptat,jestli je to vhodná volba, zda tyto implantáty mají dlouhou trvanlivost a kolik přibližně stojí,tím by mé trápení skončilo, mám 45 let.Která pracoviště na Moravě se tímto zabývají.Děkuji za Váš čas Jana.

Dobrý den,
ano, obličejové implantáty existují a používají se. Jedná se zejména o implantáty tvářové a bradové. Cena operace záleží hlavne na ceně implantátu, ale zde více než jinde platí, že postupovat musíme extrémě opatrně. Zda je to či není vhodná volba záleží hlavně na stávajících anato,ických poěrech, na tom, jaké možnosti nám Váš obličej poskytuje.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Zmenšení prsou

(příspěvek číslo: 1948)
dne: 9.10. 2008

Dobrý den. Je mi 23 let a mám velmi veliká prsa. Těžko sháním podprsekny, jsou velmi povadlá, ale těžká a hodně mě z nich bolí záda. Uvažuji o zmenšení. Je možné, že by se na tom nějak spolupodílela pojišťovna? Právě kvůli velkým bolestem zad. Děkuji za odpověď

Dobrý den,
pokud by se jednalo o tzv. gigantomastii, pak ano, ale podmínek pro to, aby byla operace hrazena zdravotní pojištovnou je více. O eventuální úhradu operace se musí žádát na základě doplnujících vyšetření, ale hlavním momentem je to zda se jedná či nejedná o gigantomastii. Chce to se setkat a pořádně vše zvážit.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


zvětšení prsou

(příspěvek číslo: 1947)
dne: 8.10. 2008

Dobrý večer, chtěla jsem se zeptat, je mi 23 let vážím 50 kg a měřím 176, chtěla bych udělat z jedniček trojky, myslíte že by to šlo k mé postavě?Byl by možný termín v listopadu. Děkuji za odpověd.Štěpánka

Dobrý den,
těžko říct, záleží na více momentech než je jenom výška a váha, třeba ano,třeba nám to Vaše anatomické poměry dovolí. Má-li být výsledek operace hezký a npřirozený, potom je třeba respektovat řadu momentů. Ale to bychom si všechno rozebrali při konzultaci. Pokud máte zájem o listopad, tak si musíme velmi pospíšit.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


trvanlivost modelace prsou

(příspěvek číslo: 1946)
dne: 8.10. 2008

Dobrý den,
je mi 30 let a s věkem u mě došlo k úbytku tuku na prsou a poklesu, z 80 C mám velikost B. Nikdy jsem nekojila a uvažuji o dítěti nejdříve za 5 let. Zajímalo by mě, jestli z hlediska trvanlivosti efektu a možných komplikací při kojení je lepší podstoupit pouze modelaci a nebo augmentaci s menší modelací. Prsa bych měla raději větší, ale mám strach, aby o to rychleji opět nepoklesla.

Dobrý den,
zajímavý dotaz ! Platí obecně, že težší prs stárne rychleji, není to ale absolutní pravidlo, samozřejmě. Otázka stárnutí prsu, nebo chcete-li trvanlivosti efektu operace je ale daleko komplikovanější než se může zdát a neplatí pro to žádná úměra, nebo jednoduché pravidlo. Po vyšetření a posouzení anatomických poměrů je pak možné se vyjádřit přesněji.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Problémy po úbytku váhy

(příspěvek číslo: 1945)
dne: 8.10. 2008

Dobrý den, pane doktore, po dvou porodech a kilech navíc jsem se rozhodla radikálně změnit stravovací návyky, jídelníček a zhubnout. Došlo k úbytku 40 kg a tím také ke vzniku (řekla bych) rozsáhlé diastázy přímých svalů břišních, stolice pravidelná, ale velké problémy s vyprazňováním - vznik krvácejících hemeroidů, v současné době i podezření na kýlu. Zajímalo by mě, zda plastika břicha by byla řešením mých problémů, zda je možná spoluúčast pojišťovny. Děkuji Kateřina

Dobrý den,
s ohledem na předcházející porody a obezitu, lze předpokládat, že diastázu skutečně máte a ani kýla např. pupeční by nebyla nějakým překvapením. Předpokládám, že operací toto lze korigovat, že lze odstranit kožnětukový nadbytek a odstranit diastázu a možné kýly. Jinou otázkou jsou hemoroidy a a potíže s vyprazdňováním, to se obávám, že Vám operace nejspíše nepomůže. Spoluúčast pojišťovny by nejspíše byla možná u operace diastázy a kýly, celou operaci by však nejspíše nehradila.
Definitivní vyjádření by ale padlo až při vyšetření.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


dotaz

(příspěvek číslo: 1944)
dne: 7.10. 2008

Dobrý den pane doktore, chtěla jsem se zeptat ted přes zimu mě trápí kašel je to suchý a drázdivý, mám ho každý rok a nic mi na to nezabírá, jak se udělá hezky tak se ho zbavím, ale chtěla jsem se vás zeptat lze podstoupit celkovou narkosu, chtěla bych si nechat zvětšit prsa, kdyz si vezmu codein tak je to to dobrý, ale nemohu ho brat porad, ale myslim, alespon na tu dobu pred a po operaci

Dobrý den,
dráždivý kašel v zimním období může být způsoben chladným vzduchem. Nemělo by se tedy jednat o onemocnění, které by narkózu znemožňovalo. Medikaci, tak jak o ní píšete spíše ale ponechte na Vašem lékaři, určitě Vám poradí jak to celé elegantně zvládnout.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Vyvoj obliceje-nos

(příspěvek číslo: 1943)
dne: 6.10. 2008

Dobry den.Mam velky nos a chtela bych se zeptat jak dlouho trva nebo spis do kolika trva vyvoj obliceje.Neda se ten nos nejak zmensit nejakou masti nebo necim?Memu synovi je 15 let a ma take velkou kost na nose .Nevite co by mu mohlo pomoct krome operace?

Dobrý den,
vývoj kostry obličeje se ukončuje okolo 18. roku věku. Pokud bude mít Váš syn pocit, že jeho nos je nepřiměřeně velký s ohledem na zbytek obličeje a bude to objektivně pravda, pak je možné operovat a provést kompletní rinoplastiku. Jiná možnost než operace neexistuje. Podmínky jsou ale dvě: přání klienta a příznivé anatomické poměry. Jinými slovy, aby si to Váš syn skutečně sám přál a aby to byl nos k rinoplastice vhodný.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


augumentace

(příspěvek číslo: 1942)
dne: 6.10. 2008

Dobrý den pane doktore, chtěla bych se vás zeptat jaký je rozdíl v ukládání implantátu pod sval a částečně pod sval a zdali je možné zcela pod sval dát i implantát s 350ml.
Děkuji za odpověd Petra

Dobrý den,
uložení implantátu pod či nad sval je vždy individuální záležitostí. Pokud se ale rozhodne o podsvalovém uložení, pak sval nikdy nekryje implatát zcela. Jeho dolní část, sval nekryje. Pokud k tomu máte anatomické předpoklady, pak je možné i tak velký implantát pod sval vložit.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Čelo

(příspěvek číslo: 1941)
dne: 5.10. 2008

Dobrý den. Mám 45 let, jsem hodně hubená a asi i díky tomu mám hodně vrásek kolem očí (ty jsou hlavně mimické, na čele a mezi obočím. Mám udělanou plastiku horních a dolních víček a chtěla bych vyřešit ještě čelo a okolí očí. Slyšela jsem, že lze vytáhnout čelo a tím i vrásky mezi obočím, které se zároveň povytáhne a zbavím se tak tzv. udřeného vzhledu. Ale mám strach, že mi zůstane výraz jakoby "vykulených očí". Taky nevím kudy se vede řez.
Co se týká vrásek kolem očí, tak to vůbec nevím jestli se s tím dá něco dělat, zda by se to vyřešilo zároveň s plastickou operací čela.
Děkuji za odpověď.
Marcela

Dobrý den,
dle toho co píšete, tak se zdá že byste mohla být vhodnou kandidátkou k tzv. hornímu face liftingu, přesně k liftingu čela a obočí. Touto operací se řeší pokles čela a obočí, vrásky se ale takto odstranit nedají. Jsou sice mělčí, ale zcela nikdy nezanikají. 45 let není nějaký zvláštní věk, ale už je to doba, kdy se operace obličeje provádějí. Podrobná konzultace je nezbytností. Během ní se kromě technických podrobností jako je třeba právě uložení jizvy musí vyjasnit možnosti a omezení operace, tedy ujasnit si co lze a co nelze od výkonu očekávat.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Otoplastika

(příspěvek číslo: 1940)
dne: 4.10. 2008

Dobrý den pane doktore,měla bych zájem o "přišití" odstálých uší.Chci se zeptat jak louho trvá samotný zákrok a jestli budu moct po 14 dnech nastoupit do práce.Pracuji na poště na balíkové přepážce.Děkuju za odpověď P.

Dobrý den,
otoplastika je poměrně krátký výkon ( 35 - 40 min ), obvykle prováděný v místním umrtvení a ambulantně, tedy bez hospitalizace. Hojení trvá 2 týdny, po kterých můžete klidně nastoupit do zaměstnání.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


zmenšení prsou

(příspěvek číslo: 1939)
dne: 3.10. 2008

dobrý den, chtěla bych se zeptat jesli je možnost zmenšení prsou již v 16 letech. Mám velikost E a hodně špatnou páteř kvůli nadměrné velikost. Dalo by se stím něco dělat? Děkuji

Dobrý den,
ano, redukční operace prsů možná je. je jen otázka, zda to je i vhodné. Já osobně upřednostňuji hranici 18 let, protože v té době už máme jakous takous jistotu, že vývoj prsů je již ukončený a sdalší růst je již nepravděpodobný. Můžeme tedy pracovat na již "definitivním" prsu.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


jizvy

(příspěvek číslo: 1938)
dne: 3.10. 2008

dobrý den, před týdnem jsem prodělala laparoskopickou operaci a dnes mi byly vyndány stehy.Mám na břiše čtyři jizvičky z toho v pupíku již podruhé.Ráda bych věděla jak se o ně starat aby byly po zhojení co nejnápadnější a kdy začít? Děkuji z odpověď a součastně bych chtěla poděkovat za vaše stránky, ne každý lékař má takový přístup k pacientkám jako vy!

Dobrý den,
děkuji za pochvalu ! :-) O jizvy je třeba se vždycky starat. Každý z nás máme nějaké to know-how co s nimi a já si neddělám iluze, že zrovna to moje je to nejlepší na světě, ale mám s ním dobré výsledky a tak jej doporučím i Vám. Každý pacient by měl pečovat o jizy systematicky a dlouhodobě, často i řadu měsíců až do okamžiku, kdy yjizvy jsou měkké, jemné, hladké, neboleastivé a kosmeticky nenápadné. Říkáme, že jizva je již maturovaná, vyzrálá, konzolidovaná. Jizvu tedy doporučuji 2x denně mýt, mechanicky čistit, po osušení zlehka promastit ( např. Indulona, Nivea apod. ), možno použít i dle návodu Dermatix gel, Xeragel, či Pro-Sil + intenzivní a systematické tlakové masáže 3 - 5 x denně ( tlak prstů na jizvu bez povrchového tření po dobu minimálně půl minuty s několikavteřinovou přestávkou opakovaně po dobu 5 - 10 min ), jizvu chránit před sluncem - vhodný krém s vysokým UV faktorem 50+ ( např. zn. Spirig,Bioderma ).
Doporučuji tedy jizvu takto ošetřovat až do doby jejího úplného zklidnění.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Plastika venter pendulus

(příspěvek číslo: 1937)
dne: 2.10. 2008

Dobrý den, ráda bych se zeptala, zda je výše uvedený zákrok vždy hrazen pacientem, či existují výjimky a pokud ano, tak v jakých případech. Děkuji za odpověď. Novotná

Dobrý den,
operace venter pendulus je hrazena pacientem. Existují sice situace, kdy se může účastnit zdravotní pojišťovna, ale ty jsou řídké. Jedná se o stavy, kdy je přítomna rozsáhlá diastáza přímých svalů břišních nebo ventrální kýla. V takových situacích je ta tato část operace hrazena zdravotní pojišťovnou, zbylou část však hradí pacient.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


<< < 62 / 130 > >>