Plastická estetická chirurgie MUDr. Tomáš Kydlíček, s.r.o.

Areál fakultní nemocnice Plzeň, vchod C „stará“ budova, 6. patro

Přidat nový dotaz +


jizvy v obličeji-pokousání psem

(příspěvek číslo: 2041)
dne: 12.12. 2008

Můj 6ti letý syn byl pokousán psem v obličeji.
Je to 1 a půl měsíce. Náš doktor říkal, že musíme počkat tak půl roku, než se uvidí jaké jizvy zůstanou. Není lepší tuto otázku řešit dříve? Přeci jenom si myslím,čím dříve se začne s jizvou pracovat,tím lépe. Zatím pouze mažeme gelem

děkuji za radu

Dobrý den,
jizvy je třeba ošetřovat ihned po zhojení rány a to systematicky a dlouhodobě. Vždy tedy doporučuji následující know-how: intenzivní tlakové masáže ( tlak prstů bez povrchového tření po dobu půl minuty opakovaně s několikavteřinovou přestávkou ) cca 3 - 5x denně + jizvu mastit, event. používat Dermatix gel ( či jiný lokálně aplikovaný přípravek )a neslunit ji. Vypadá to sice primitivně, ale funguje to. Je třeba jen vydržet jizvu ošetřovat dlouhodobě, řádově měsíce, protože vyzrávání trvá minimálně zmíněných 6 měsíců. Teprve pokud se tento postup mine účinkem, je možné jej upravit a přejit k razantnějšímu způsobu léčby, proto jsou občasné kontroly vhodné. Nedělám si patent na rozum, ale osvědčilo se mi to, takže to takto doporučuji dále.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Povislé retní koutky

(příspěvek číslo: 2040)
dne: 12.12. 2008

Dobrý den,
je mi 53 let a poslední dobou u sebe pozoruji výraznou povislost retních koutků až tak, že můj výraz v obličeji se mění na depresivní a nepříjemný. Obávám se, že botox už mi nepomůže a že bych tedy měla uvažovat o nějaké formě lifftingu. Chtěla bych vědět, jak dalece hrozí při takovém zákroku nějaké riziko zhoršení stavu - asymetrie obličeje apod, v jakých cenových relacích se takové zhruba zákroky pohybují a zda byste mi mohl popř. doporučit nějakého plastického chirurga z Prahy, který se tímto zabývá. Děkuji za pochopení a přeji hezký den Hanka

Dobrý den,
komplikace hrozí vždy. Naštěstí jejich frekvence není nijak vysoká, takže obávat se jich nějak silně nemusíte. Obraťte se na primáře kliniky plastické chirurgie na Vinohradech Doc.Dr.A.Nejedlého,CSc. Je to mimořádně šikovný chirurg a určitě budete spokojena. V Praze máte bohatě na výběr a mohl bych dlouze jmenovat řadu dobrých kolegů, ale já bych volil Doc.A.Nejedlého. O ceně Vám ale nic nenapíšu, protože každý máme ceník jiný. O tom ale půjde při konzultaci určitě řeč.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


zmenšení zadku a liposukce stehen

(příspěvek číslo: 2039)
dne: 11.12. 2008

Vážený pane doktore.
Chtěla jsem se Vás zeptat, jestli provádíte zmenšení zadku a liposukci stehen.
Je mi 21 let a nechtěla bych mít nějaké trvalé následky.
Také by mne zajímalo, kolik by to stálo.
Předem děkuji za odpověď.
Alena

Dobrý den,
ano provádím a cena operace včetně jednodenní hospitalizace a elastického prádla by se pohybovala okolo 27.000,- dle velikosti liposukce. Netuším však jaké trvalé následky máte na mysli, vše je ale nutné probrat při konzultaci.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Zmenšení pohlavního orgánu

(příspěvek číslo: 2038)
dne: 9.12. 2008

Dobrý den,chtela bych se zeptat kolik by stalo zmenšení malých i velkých stytkých pisků a jake to má nevýhody.děkuji za odpověď

Dobrý den,
cena operace včetně jednodenní hospitalizace činí 10.500,-Kč. Ale psát o výhodách a nevýhodách nějaké operace přesahuje možnosti tohoto fóra, to se musí probrat při konzultaci.
Hezký den !
Dr.Kydlíček



Vrásky pod očima

(příspěvek číslo: 2037)
dne: 9.12. 2008

Hezký den, pane doktore. Prosím, dá se něco udělat s vráskami pod očima? Nemyslím vějiřk od smíchu kolem očí, ale spoustu drobných vrásek přímo pod okem, mám je mimické, taky od úsměvu a je jich moc. Botox ani výplně ale se prý přímo pod oči, tedy do očnicového oblouku cca 2-3 cm pod okem dávat nedají? Je to tak? A co tedy s nimi? Prosím, poraďte.

Dobrý den,
pokud nejsou hluboké a pokud nejsou na víčkách přítomné výrazné kožní nadbytky, řasy a záhyby, pak by stálo za to zvážit ošetření laserem. Zkuste navštívit nějaké etablované laserové pracoviště a problematiku zkonzultovat.
Hezký den !
Dr.Kydlíček




znaménko

(příspěvek číslo: 2036)
dne: 9.12. 2008

Dobrý den,
mám velké znaménko na lýtku (asi tak 2 cm), je to taková pravidelná piha, není moc vystouplá...dívala jsem se na techniky odstranění laserem. Kdyby to bylo možné udělat touto technikou, kolik by to asi tak stálo??? Děkuji za odpověď

Dobrý den,
já nevím, kolik by stálo odstranění znaménka laserem, protože to takto nedělám a pokud se jedná o pigmentový útvar tak to ani nepovažuji za vhodné řešení.
Hezký den !
Dr.Kydlíček





Liposukce

(příspěvek číslo: 2035)
dne: 9.12. 2008

Dobrý den, chci se zeptat, zda se dá pomocí nějakého chirurgického zákroku zhubnout.Již několik let, resp.od mala se snažím pod dozorem lékaře hubnout, ale bez výsledku.Je mi 24let, vážím 150kg a zatím nemám žádné zdravotní problémy, což je otázkou času.Děkuji za odpověd Pavla

Dobrý den,
pokud hubnete pod vedením specialisty, pak je léčba v jeho rukou a nerad bych do tohoto procesu nevhodně zasahoval. Ze svého hledoska mohu jen říci, že liposukce to není. není to metoda redukce hmotnosti, ale tvarování postavy, tzv. body contouring.
Hezký den !
Dr.Kydlíček




Odstranění jizvy po neštovicích a po očkování

(příspěvek číslo: 2034)
dne: 9.12. 2008

Dobrý den,
náš 13-ti letý syn má na paži zbytnělou jizvu po neštovicích a dále má na rameni další vystupující jizvu po očkování, která je mu nepřijemná, protože se právě na tomto místě pohybují švy oblečení. Bylo možné tyto jizvy odstranit a za jakých podmínek nebo doporučujete ještě vyčkat do dospělosti?
Děkuji za odpověď,
D.Englerová, Česká Lípa

Dobrý den,
otázka je, zda-li se jedná o klidnou, tzv. již konzolidovanou jizvu nebo ještě aktivní,. vyzrávající. Klidná jizva je jemná, bledá, nebolestivá. V takovém případě by se již mohlo uvažovat o jejím chirurgickém odstranění. Pokud je ale ještě aktivní, není operace vhodná a aje nutné se o jizvu starat intentzivně konzervativně jak jsem již několikrát psal. Věk nerozhoduje vůbec.
hezký den !
Dr.Kydlíček



HEMANGIOM

(příspěvek číslo: 2033)
dne: 9.12. 2008

Dobrý den,
je mi 33let a chtěla bych si nechat odstranit hemangiomy na velkém stydkém pysku.kolik by stála operace,jaké máte výsledky s odstraněním a jestli hrozí nějaké komplikace,četla jsem o možném výskytu i vnitřních hemangiomů.Děkuji za Vaši odpověď.Paní Marie

Dobrý den,
zkuste nejdříve oslovit kožního lékaře a s vyjádřením od něj pak nějaké pracoviště, které je vybaveno tzv. "cévním" laserem. To bych viděl jako nejšetrnější postup. Pokud by lékař zabývající se laserovou medicínou považoval tento postzp za nevhodný, může se začít uvažovat o chirurgickém odstranění. Hemangiomy se mohou vyskytovat všude, nebylo by proto od věci doplnit si sonografické vyšetření jater a sleziny, kde se také mohou vyskytovat.
Hezký den !
Dr.Kydlíček




Po faceliftu

(příspěvek číslo: 2030)
dne: 7.12. 2008

Jsem 5.měsíc po faceliftu.Pravou stranu mám rovnější než levou.Stalo se to zhmožděním po zákroku, když mi lékař vytlačoval pooperační tekutinu. Zřejmě přitlačil více než měl.Ptám se,zda čas mi pomůže ve vyrovnání obou stran nebo se budu muset smířit s tím,že mám asymetrický obličej.Anebo existuje nějaká jiná možnost?
Děkuji.
Míla

Dobr? den,
face lift je pro tk?n? velmi rozs?hl? v?kon a tomu i odpov?d? d?lka a pr?b?h poopera?n? rekonvalescence tk?n?. Je?t? proto vy?kejte, proto?e v tk?n?ch jsou p??tomn? zbytkov? poopera?n? otoky a tak definitivn? zhodnocen? a rozhodnut? o dal??m postupu p?ich?z? v ?vahu za n?kolik m?s?c?. V?m, ?e to je otrava, ale organizmus m? sv?j "j?zdn? ??d" hojen?, kam otoky a podobn? nep??jemnosti pat?? a kter? v prav? ?as odezn?.Pak nastane vhodn? chv?le pro rozhodnut? co d?l.
Hezk? den !
Dr.kydl??ek


Mammaplastika

(příspěvek číslo: 2029)
dne: 5.12. 2008

Dobrý večer, chtěla bych se zeptat, jakou metodou modelujete prsa, kde vedete jizvy? Děkuji za odpověď.

Dobrý den,
výběr mětody mammoplastiky záleží na anatomických poměrech. Používám jak klasické metody, kdy jizvy mají tvar obráceného písmene "T", tak nové metody, které mají jizvu okolo dvorce a jizvu svislou do podprsní rýhy. Bez jizev to ale nejde nikdy. Ale jak říkám, záleží na anatomii, tak vlastně předurčí metodu.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Modelace prsů

(příspěvek číslo: 2028)
dne: 5.12. 2008

Pane doktore, zajímalo by mne, kolik modelací prsů ročně provádíte. Děkuji a přeji hezký den. Jitka

Dobrý den,
mammoplastik provádím hodně. Ročně destíky, ale přesně to nevím, už to nepočítám. Jsem certifikovaný estetický chirurg a už při udělení tohoto certifikátu se vyžaduje konkrétní prooperovanost.
Hezký den !
Dr.kydlíček


Bod G

(příspěvek číslo: 2027)
dne: 3.12. 2008

Provádíte augmentaci bodu G? Jde o ambulantní zákrok? Jak dlouhá je rekonvalescence a jaká by byla cena? Díky

Dobrý den,
ne, neprovádím to, i když se jedná o jednoduchý a nekomplikovaný výkon.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Roztržený ušní boltec?

(příspěvek číslo: 2026)
dne: 3.12. 2008

Dobrý večer, prosím o informaci možnosti a ceny úpravy roztrženého ucha - došlo k protržení /spojení/ vpichů od pearcingu cca 1cm.
Děkuji Petra Š.

Dobrý den,
možné to je a nejedná se o noc složitého. Dostavte se do mé ambulance, kterou mám každé pondělí dopoledne ( 8,30 - 11,30 hod. ) ve FN Lochotín, vchod B, 6. patro a poradíme se kdy bychom to mohli vyřešit. Předpokládaná cena operace je 800,- kč.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Menstruace při operaci

(příspěvek číslo: 2025)
dne: 3.12. 2008

Dobrý den,
mám naplánovanou operaci-augmentace prsů-a po požadovaném vysazení HA a propočítání dnů mi vychází případný cyklus zrovna kolem termínu zákroku. Nechala jsem si od svého gynekologa předepsat prášky na oddálení - NORETHISTERON. Chtěla bych vědět, zda je můžu tři dny před operací začít brát, aniž by ovlivnili mé konečné přijetí k operaci nebo risknout případné krvácení. Odložit operaci by byla další možná varianta, za kterou bych ovšem byla nerada.

Děkuji za odpověď, K.

Dobrý den,
brát Norethisteron je stejné jako nevysadit antikoncepci. Ve finále záleží na chirurgovi. Mě osobně menstruace při operaci prsů výrazně nevadí, ale jsou kolegové, kterým ano, proto byste to s Vaším lékařem měla probrat.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Goldenharův syndrom

(příspěvek číslo: 2024)
dne: 2.12. 2008

Dobrý den. Mám 6-ti měsíční holčičku s Golden. syndromem. Naštěstí má jen zdeformovaný ušní boltec. V podstatě má pravé ouško neotevřené a má tam pouze malý lalůček, takže chybí komplet chrupavka a celkový tvar ucha. Dá se tento problém operovat? Jinak slyší dobře, takže jde jen o kosmetickou úpravu. Mám strach, až přijde do dětského kolektivu, aby nebyla terčem posměchu. V kolika letech se dá ouško operovat? Mockrát děkuji. L.M.

Dobrý den,
ano, rekonstrukce boltce možná je. V zásadě se musí nějak nahradit boltcová chrupavka. Provádí se to buď vlastním materiálem, třeba chrupavkou ze žebra, nebo materiálem symtetickým, v současnosti nejčastěji materiálem Medpor. Nikdy se však nedosáhne takového tvaru jako u druhého boltce, navíc je vhodné boltec rekonstruovat až když je ukončen vývoj a růst druhého, zdravého boltce ukončen. Dělá se to tak proto, že v opačném případě by byla velikost obou boltců odlišná a rekosntrukce by měla menší efekt. Myslím, že vhodná doba nastává tak po 12. roce věku. Chápu, že máte zájem rekonstrukci podstoupit co nejdříve, ale je mi líto, taková je realita, před kterou násd organizmus staví.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Úprava stydkého pysku

(příspěvek číslo: 2023)
dne: 28.11. 2008

Dobrý den,
pane doktore, chtěla bych se zeptat na cenu zákroku zmenšení jednoho stydkého pysku. A jestli je zákrok ambulantní. Děkuji za odpověď.

Dobrý den,
i když se nejedná o technicky náročnou operaci, malé stydké pysky jsou hojně prokrvené a operaci provádím raději za jednodenní hospitalizace. Cela operace včetně jednodenní hospitalizace pak činila 6.000,-Kč.
Hezký den !
Dr.Kydlíček



Termíny

(příspěvek číslo: 2022)
dne: 28.11. 2008

Dobrý den. Chtěla bych zmenšení poprsí, již mám doporučení od ortopeda (pro případ, že by bylo možno hradit pojišťovnou) a mamograf. Ráda bych věděla, jaké máte přibližně termíny (v jedné pražské nemocnici mi nabízejí termín téměř za rok a půl.) Děkuji

Dobrý den,
situace je složitější než se zdá. Pokud by se jednalo o estetickou operaci, tedy o operaci, kterou byste podtoupila z důvodů kosmetických, pak bych měl volné termíny v březnu. Jiná je ale situace u operací z důvodů zdravotních, které jsou hrazeny zdravotní pojišťovnou. Pokud Jste tedy klientka s gigantomastií ( a to musí posoudit plastický chirurg, nikdo jiný ), pak by se operace uskutečnila na oddělení plastické chirurgie FN Plzeň, protože já nemám z žádnou ze zdravotních pojišťoven smlouvu a čekací doba byla tak asi 1 - 1,5 roku.
O tom, zda se jedná či nejedná o tzv. zdravotní indikaci rozhoduje, jak jsem již napsal, plastický chirurg.Kritéria zdravotních pojišťoven jsou přísná a o proplacení je třeba požádat revizního lékaře dané pojišťovny, není to automatické. Z výše řečeného vyplývá, že bez osobní konzultace nemůžeme pokročit dále.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


prsa

(příspěvek číslo: 2021)
dne: 28.11. 2008

Dobry den chtela jsem se zeptat cim to je ze mam prave prso vetsi nez leve.docela me to trapi je mi 17 a mam to od 15 leet dekuju za odpoved veronika

Dobrý den,
asymetrie prsů je poměrně častý nález u žen a pokud nepřesáhne určitou míru, tak se jedná o normální stav. Pokud Vás trápí, lze se pokusit najít nějaké řešení, ale bez operace se neobejdeme. O jakou operaci by se ale mělo jednat, tak to takto nerozuhodneme. Ideální je konzultace, kdy můžeme všechno důkladně probrat a rozebrat, pro přibližné vyjádření ale stačí fotografie.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


rekonstrukce prsu

(příspěvek číslo: 2020)
dne: 22.11. 2008

Dobrý den, zajímalo by mě, z jaké tkáně se modelují prsní bradavky při rekonstrukčních operacích prsu po totální mastektomii. Děkuji.

Dobrý den,
metod rekonstrukce dvorce a bradavky je více a záleží obvykle na situaci na prsu a na zvyklostech operatéra. V úvahu nejčastěji přichází rekonstrukce bradavky transplantací části dvorce a bradavky ze zdravého prsu nebo vytvoření bradavky z místní tkáně a pozdější tetování, kterým se docílí odpovídající barva bradavky a dotvoří se tak dvorec. Já osobně dávám přednost metodě druhé.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Jizva po operaci ucha

(příspěvek číslo: 2019)
dne: 22.11. 2008

Dobrý den,pane doktore,moje dcera (12 let) je dva roky po operaci odstouplého ucha.Nyní má velkou jizvu, vystouplou na výše zmiňovaném místě.Údajně jde o aktivní keloidní jizvu.Moc se tím trápí a já též. Myslíte, že by se s tím dalo něco udělat.Tuhle jizvu má od začátku, ale za ty dva roky se to hodně zhoršilo.Děkuji Vám předem za Vaší ochotu a laskavost odpovědět.

Dobrý den,
může se o keloidní jizvu skutečně jednat. Pokud tomu tak je, nemá cenu podle mých zkušeností řešit chirurgicky,ale je vhodné obrátit se na ambulanci kožní kliniky FN Plzeň-Bory, pavilon 22, přízemí vlevo a objednat se tam k tzv, kryodestrukci jizvy. Je to metoda, kdy se jizva destruuje velmi nízkou teplotou ( ne kapalným dusíkem ). Výsledky takové léčby jsou mimořádně dobré a často je to jediný způsob jak keloid řešit. Zkuste to, ztratit se nic nemůže, jedná se o anbulantní nezatěžující výkon, který slečna určitě zvládne dobře.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Konzultace

(příspěvek číslo: 2018)
dne: 21.11. 2008

Dobry den, p. doktore. Chtěla jsem se zeptat jestli jsou u Vás možné konzultace o potřebě a rozsahu zákroku ( lipoukce )s případnou cenovou kalkulací. Jeli to možné tak kolik by taková konzultace stála. O liposukci uvažuji, ale potřebovala, bych o tom něco slyšet a poradit pro případné rozhodnutí jestli to podstoupit nebo ne. Dekuji a přeji pěkný den.

Dobrý den,
děkuji za důvěru ! Pedbrobná konzultace je nezbytná, trvá v případě liposukce okolo 45 minut a nebudete platit nic. Její termín si můžeme domluvit buď telefonicky ( 603 838 838 ) nebo na mailu kydlicek@fnplzen.cz.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


ruka

(příspěvek číslo: 2017)
dne: 20.11. 2008

na hrbetu ruky se mi vytvoril podkozni vyrustek na pohmat rosolovita bulka na vnejsi dotek bolestiva prosim o radu z ceho to muze byt a co mam delat zda staci mastit nebo navstivit lekare

Dobrý den,
nejspíše se bude jednat o tzv. ganglion. Je to blanitá výchlipka šlachové pochvy, nebo kloubního pouzdra ( zde nejspíše pochvy šlachy natahovače ), vyplněná vazkým, bezbarvým rosolovitým gelem. Není to nic závažného, ale ganglion nelze odstranit jinak než operací a i tak se často obnovuje znovu. Léčba přísluší ortopedovi anebo chirurgovi se specializací na chirurgii ruky.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Dotaz

(příspěvek číslo: 2016)
dne: 20.11. 2008

Dobrý den. Jsem pátý týden po augumentaci. Chci se zeptat,zda je možné začít již cvičit na crossovém trenažeru,samozřejmě se speciální podprsenkou. Děkuji.

Dobrý den,
pátý týden si myslím, že by to neměl už být problém. A přesně jak to píšete, s kvalitní podprsenkou.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


pojištění nebo platba?

(příspěvek číslo: 2015)
dne: 19.11. 2008

Dobrý den ,možná dotaz trochu jinde. Neděláte tak trochu soukromou estetickou plastiku za peníze zdravotního pojištění v době ,kdy se máte věnovat náplni plastické léčebné chirurgie? Myslite,že obava z jizvy je indikací k výkonu na zdravotní pojišťovnu? Děkuji za odpověď Roman

Dobrý den,
estetická chirurgie řeší jiné věci než plastická rekonstrukční chirurgie. Jsou to dvě části jednoho oboru, které se od sebe liší. Estetické operace se pak provádějí jak v soukromých praxích, tak i ve fakultní nemocnici, to je běžné všude na světě.
Jizva může způsobovat svému nositeli funkční potíže, které pak mají jasně zdravotní rozměr, nikoli estetický. Obava z jizvy není indikací k žádné operaci, ale jizva,způsobující potíže již ano. Pak je operace léčbou. A soukromou estetickou plastiku za peníze zdravotního pojišťění v době, kdy se mám věnovat náplni plastické léčebné chirurgii, jak píšete, nedělám.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


<< < 59 / 130 > >>