Plastická estetická chirurgie MUDr. Tomáš Kydlíček, s.r.o.

Areál fakultní nemocnice Plzeň, vchod C „stará“ budova, 6. patro

Přidat nový dotaz +


konzultace

(příspěvek číslo: 2070)
dne: 5.01. 2009

Dobrý den pane doktore,mám dotaz když vám dnes zavolám ohledně zvětšení poprsí,kdy mě asi tak pravděpodobně pozvete na konzultaci???je to v řádu měsíců nebo méně??děkuji za Vaši odpověď,mějte krásný den...martina

Dobrý den,
děkuji za dotaz! Volné termíny konzultací mám okolo 22.1., čekací doba na operace se celoročně pohybuje okolo 2 - 2,5 měsíců.
Hezký den !
Dr.kydlíček


Obřízka

(příspěvek číslo: 2069)
dne: 4.01. 2009

Uvažuji o obřízce.Chtěl bych se zeptat zdali se dá u vás obřízka a tím myslím (ne tu částečnou varyantu ,ale tu úplnou) provést.Také bych se chtěl zeptat Kolik tenhle zákrok může zhruba stát.Děkuji za odpověď.

Dobrý den,
je mi líto, asi Vás zklamu, ale odkázal bych Vás na kolegy urology, kterým to primárně patří a kteří se tomu systematicky věnují.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Ortoplastika

(příspěvek číslo: 2068)
dne: 3.01. 2009

Dobrý den, je mi 17 let a v 10 letech sem podstoupil ortoplastiku, ale s výsledkem nejsem moc spokojený a chtěl bych vedět zda se tato operace dá podstoupit znovu a jestli je to v méém veku ješte vhodné nebot operace se doporučuje zejména u menších dětí.
Děkuji Lukáš

Dobrý den,
nejspíše myslíte otoplastiku, modelaci ušních boltců. Ano, možné to je, jedná se o trošku obtížnější výkon než byla první operace, ale možné to je.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Dotaz.

(příspěvek číslo: 2067)
dne: 2.01. 2009

Dobrý den pane doktore,četla jsem tu hodně dotazů na různou liposukci,ale mne trápí opačný problém.Chtěla bych vědět,zda existuje nějaká operace na úpravu vnitřních stehenních svalů.tzv.propadlá stehna.Mám problémy při nošení kalhot,nemohu nosit kraťasy atd.Jak se tato operace nazývá,je-li prováděna ambulatně a zda mi můžete říci alespoň přibližnou cenu.Za informaci moc děkuji.Černochová

Dobrý den,
asi Vás zklamu, ale neznám žádnou kosmetickou operaci, která by dodala kvalitní podkožní tkáň do tak veliké plochy jako jsou vnitřní plochy stehen tak, aby to vypadalo přirozeně. Je mi líto.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


bolestivost prsu po augmentaci

(příspěvek číslo: 2066)
dne: 2.01. 2009

Dobrý den, jsem dva roky po augmentaci.Levé prso mám asi 3 týdny v jednom místě bolestivé(při tlaku,bolest je tupá).Na sonu jsem byla v září,bylo v pořádku.Užívám antikoncepci.O co by mohlo jít?

Dobrý den,
doporučuji ještě navštívi mammologa, který by komplexně zhodnotil nález se sonografie a nález tzv. klinický. Nepleťte to s mammografií, mammolog je specialista na nemoci prsní žlázy. Tedy on ( nebo ona ) zhodnotí stav prsu a s jeho vyjádřením byste se měla dostavit na pracoviště, kde Jste byla operována. Mám za to, že se nejedná o nic závažného a že strach mít nemusíte, nicméně tento postup považuji za medicínsky i věcně správný.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


PRSA

(příspěvek číslo: 2065)
dne: 1.01. 2009

Dobrý den,před 11 lety jsem byla na úpravě prsou a zůstaly mi nehezké jizvy,chtěla bych si je dát opravit a dát si o jedno číslo zvětšit poprsí,z č.2 na č.3,je možné udělat obě operace zároveň?
A jak by to asi bylo drahé?
Děkuji Olga

Dobrý den,
jizvy po mammoplastice mohou zlobit, protože u žen, zejména u žen se jedná o krajinu s problematickým jizvením. Není to chyba ani operatéra, ani Vaše. Tak to prostě na těle je. Nekteré lokality jsou náchylné ke zbytnělým jizvám, jiné ne. Víme o tom, počítáme s tím, stejně nás ( lékaře i klienta ) to překvapí nemile. Upravit jizvy možné je a je zde i poměrně slušná šance na dobrý efekt a úspěch operace. Tkáně již nejsou tak extrémně zatíženy jako přo modelaci a proto i jizevnatá reakce není ( nemusí být ) tak intenzivní.
Obě operace možné udělat je. V podstatě se jedná o lehce rozšířenou augmentaci. Cena by se při použití anatomického implantátu Laboratoires Eurosilicone 102N včetně jednodenní hospitalizace a elastické podprsenky pohybovala okolo 53.000,- Kč. Kdybychom použili implantát kulatý ( Laboratoires Eurosilicone 81 ), pak 51.000,-Kč.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Lýtka

(příspěvek číslo: 2064)
dne: 30.12. 2008

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na plastickou operaci hledně lýtek. Mám už od malička velká lýtka, k mé celkem dost hubené postavě se vůbec nehodí. Mé nohy vypadají jako sloupy. Mám s tím velký problém. Tak by mě zajímalo, jestli je možné je nějak chirurgicky zmenšit a dodat jim potřebný tvar. Děkuji a přeji krásný nový rok. K.

Dobrý den,
dotýkáte se citlivého problému. Dolní končetiny mají nejenom funkci pohybovou, ale i estetickou. A na obou záleží. Platí však, že ona funkce první, tedy pohyb má absolutní přednost. Co se týče lýtek, tak zde máme možnost využít lýtkových silikonovým gelových implantátů. Ale pozor, protože se zavádí pod sval, který se zapíná při každém pohybu dolních kon četin je lehké si představit potíže, které může způsobovat. Je proto naprosto nezbytné lýtkové implantáty zvážit ze všech stran.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


reoperace prsu

(příspěvek číslo: 2063)
dne: 30.12. 2008

dobrý den pane doktore,mám dotaz...mám tři roky prsní implantáty,a nyní bych chtěla ještě větší,proběhlo u mě ještě jedno nečekané těhotenství a tudíž prsy nejsou takové jak bych si představovala...mám dotaz jestli je tato operace náročnější když se staré musí vyndavat,nebo je to stejné jako u té operace první....mám je pod svalem,a tudíž mám strach jestli nejsou nějak třeba zarostlé a pooperační stav nebude třeba více bolestivý...možná se ptám hloupě,ale zajímá mě to..předem moc děkuji ze Vaši odpověď,mějte se...

Dobrý den,
neptáte se hlupě, kdepak. Ptáte se správně ! Ve své podstatě výměna menšího implantátu za větší není složítější výkon než první operace. Ani bolestivost není větší a ani pooperační rehabilitace není delší. Většina kolientek je překvapena jak "hladce" to šlo. Jinou otázkou je ale stávající tvar prsů. Ne každý prs je totiž vhodný k augmentaci a pokud prs prodělal změna související s graviditou a kojením, pak je docela klidně možné, že se bez modelace neobejdeme. Ale to jen nastiňuji naše možnosti. Při konzultaci je naprosto nezbytné naše možnosti zvážit a vybrat tu nejlepší.
Hezký den !
Dr.Kydlíček
Dr.Kydlíček


rekonstrukce prsního svalu

(příspěvek číslo: 2062)
dne: 29.12. 2008

Dobrý den, před pár lety jsem si utrhnul pravý prsní sval a podstoupil operaci, kde mi ho přišili zpátky. Nyní je ovšem sval zkrácený a na pohled vypadá menší než levá část (v oblasti úponu část svalu chybí). Lze sval reoperovat popř. chybějící část vyplnit silikonem ? Děkuji

Dobrý den,

ano, v podstatě to možné je, nutné je však pečlivě zhodnotit míru asymetrie.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


PRSA

(příspěvek číslo: 2061)
dne: 28.12. 2008

Dobrý den prosím Vás mám po operaci zvětšení prsou ale nejsem spokojena z velikostí za jak dlouho mužu na další operaci zvětšení moc Děkuji

Dobrý den,
doporučuji vyčkat alespoň 6 měsíců. Tkáně prsů si odpočinou a následná operace ( pokud je vzhledem k stavu prsů možná ) bude pak zatížena menším rizikem kmplikací, než kdyby se půlroční odstup nedodržel.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


červené skvrny na líčkách

(příspěvek číslo: 2060)
dne: 28.12. 2008

Dobrý den pane doktore.Chtěl bych se vás zeptat:Od mala mě trápí červená líčka.Při nějakých změnách teplot nebo situací je mám červené bud málo nebo moc.nedá se to dá nějak odstranit?jsou nějaké možnosti?rád bych se této vady úplně zbavil.děkuji vám za odpověd a pomoc.

Dobrý den,
jedná se o reakci nejjemnějších cév - kapilár na změnu teploty či emoce. Nevím o žádné chirurgické metodě, která by to řešila. Snad by bylo nejlepší se obrátit na korektivní dermatologii, ale nedělám si moc nadějí, že existují místně aplikované léky, které by to mohli účinně ovlivnit.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Estetická operace

(příspěvek číslo: 2059)
dne: 27.12. 2008

Dobrý den,
je mi 15 let,mám na levém stehni jizvu-skvrnu o velikosti 3x6cm.Mám ji již od narození,vypadá jako pigmentová skvrna,nebo jako opařenina.Věnuji se tanci a jizva mi z estetického hlediska vadí,ráda bych si ji nechala odstranit.Bylo by to možné?V jaké cenové relaci by se tento zákrok pohyboval?
Předem děkuji za odpověď
Nikol

Dobrý den,
problematika jizvy je vždycky choulostivá. Jedno je ale jisté a musíte s tím počítat. Jizvu nikdy nevymažete, nevygumujete, to zatím nikde nejde. Lze jen jizvu různě zlepšovat, retušovat, popřípadě nahradit jizvu esteticky nekvalitní jizvou¨, která vyhovuje více. Otázka ale je, zda se skutečně jedná o jizvu, zda to není např. nějaká forma znaménka. Doporučuji proto nejdříve navštívit kožního lékaře.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


CAH-plastika virilizovaného genitálu

(příspěvek číslo: 2058)
dne: 26.12. 2008

zdravím,ráda bych se informovala zda provádíte plast.op. virilizovaného genitálu? Dcera se narodila i se solnou poruchou 7.11.08 užívá hydro- a fludro-kortizon,soli. V Brně nabízejí plastiku zevního genitálu ve věku 2-3let,uretry a pochvy později(cca 12-16let). V odb.knihách jsem se dočetla,že je vhodná plastika zev.genitálu ve 2-6měsících,nejpozději do 12měsíců. Vnitř.genitál až před zahájením pohl.života(z důvodu možného zúžení pochvy). Poraďte prosím,chci pro své dítě jen to nejlepší.A také myslím ,že čná plastika zev.genitálu je z psych.stránky,pro dítě vhodnější.Můžete popř.zaslat kontakt na spec.odb. pracoviště,či přímo na lékaře,zabývající se touto tématikou.Předem děkuji. S pozdravem Sekaninová

Dobrý den,
pokud jste navštívila v Brně prof.Dr.J.Veselého,CSc., přednostu Kliniky plastické chirurgie FN U sv.Anny, pak Jste nemohla udělat lépe. Problematika rekonstrukčních operací genitálu je problematická a proto názory na její načasování mohou být poněkud různé. Není proto divné, že jedno pracoviště nabízí trošku jiný kalendář než druhé. Ani jedno se neplete a není horší než to druhé, jenom vidí problematiku trošku jinak.
Hezký den a držím palce !
Dr.Kydlíček


zmena hlasu

(příspěvek číslo: 2057)
dne: 26.12. 2008

Dobry den,
chtela bych se zeptat zda je moznost chirurgicke zmeny hlasu.Muj pritel neni s hlasem spokojeny.dekuji radsetoulalova

Dobrý den,
je mi líto. Tímto se plastická chirurgie nezabývá a odkázal bych Vás na foniatra, který by se k problému Vašeho přítele mohl vyjádřit blíže.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


placení operace ve splátkách

(příspěvek číslo: 2056)
dne: 25.12. 2008

dobrý den, ráda bych se zeptala, jestli se u vás dají plastické operace platit ve splátkách. děkuji za odpověď

Dobrý den,
je mi líto, ale splátky jsem po neblahých zkušenostech opustil. Mohu Vám však zprostředkovat poměrně výhodnou půjčku u Čs.Spořitelny.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


modelace litek

(příspěvek číslo: 2055)
dne: 24.12. 2008

Dobry den,
chtea bych se zeptat jestli se da neco delat kdyz mam prilis svalnata litka. Kolik by to priblizne stalo.Dekuji Radsetoulalová

Dobrý den,
pokud je tvar a velikost lýtek dán podkožní tukovou vrstvou, pak je liposukcí do jisté míry nějaká změna možná.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


obřízka

(příspěvek číslo: 2054)
dne: 23.12. 2008

Dobrý den. Jsem zhruba rok po obřízce a co se estetické stránky týče,nejsem moc spokojen. Nad žaludem je víc kůže a dělá nepěknou bouli. Můj dotaz je,zda by jste byl schopný to opravit a jak by to cca. bylo po finanční stránce. Děkuji

Dobrý den,
ano, určitě to možné je, ale je mi líto. Odkázal bych Vás na kolegy urology, kterým to primárně patří.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


reakce na přízpěvěk 2045

(příspěvek číslo: 2053)
dne: 22.12. 2008

Dobrý den pane doktore, dovolte mi reagovat na vaši odpověď týkající se zvětšení rtů. Ve své odpovědi jmenujete materiál Matridex. Vašeho názoru a rady si samozřejmě vážím, ale bohužel konkrétně s tímto materiálem jsem se již dostala do styku a upřímně řečeno zvětšení rtů mi vydrželo cca 2 měsíce, což mne za cenu 7 000 Kč celkem zklamalo.

Dobrý den,
já také neříkám, že je to bez chyby, ale z dostupných výplňových střednědobých materiálů je to, dle mě, jeden z nejlepších. Myslím tím hlavně bezpečnost materiálu, riziko tvorby nerovností na bazi pseudogranulomů, alergické reakce apod. Ano, doba přetrvávání v tkáních se pohybuje okolo 6 měsíců a někdy i méně, což je asi málo, ale opět říkám, je bezpečný. Cena výkonu je závislá na množství použité látky a také na pracovišti. Pokud nemáte k cestě syntetických fillerů důvěru, pak by stálo za zváženou podstoupit lipoffiling, kdy se efektu zvětšení dosahuje přenosem tukových buněk, ale ani tady nemusí být efekt výrazně dlouhodobý nebo trvalý a má zase jiné nevýhody, pro které mě ještě nepřesvědčil, že je to pravé. Hledání metody zvětšení a vyplnění rtů je hledáním té relativně nejdokonalejší cesty mezi metodami značně nedokonalými.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


zvetseni poprsi

(příspěvek číslo: 2052)
dne: 22.12. 2008

Dobry den chtela jsem se zeptat,jestli muzu podstoupit operaci zvetseni prsou,kdyz jsem si minuly tyden nechala udelat tetovani na zadech.Dekuji

Dobrý den,
myslím, že možné to bude až se tetování zcela zahojí, tedy tak za 3 týdny.
Hezký den !
Dr.kydlíček


plastika pravé tváře

(příspěvek číslo: 2051)
dne: 19.12. 2008

Vážený pane MUDR., chci jse Vás dotázat. Moje Mamka měla nádor na mozku a po operaci, ktará dopadla dobře, a násladné rekonvalescenci, jí zůstala povislá pravá tvář, a víčko, dotaz na Vás zní: zda jste schopni tento nedostatek odstranit, zdali ano, tak za kolik by jse pohybovalo provedení daného zákroku (mamka z hlediska tohoto problému trpí i psychickými problémy). Děkuji.
S pozdravem,
Horák

Dobrý den,
jedná se nejspíše o tzv. centrální obrnu lícního nervu. Návrat k normě, k původnímu stavu nebude možný, ale výrazné zlepšení určitě ano. Bude nejlepší, když mě bnavštívíte v poradně, kterou pro podobnou problematiku mám každé pondělí dopoledne ( 8,30 - 11,30 hod. ) ve FN Plzeň-Lochotín, vchod B, 6. patro. Podíváme se a uvidíme jak by bylo nejlepší postupovat. Objednávat se nemusíte a nemusíte mít nějaké doporučení. Vhodná je ale zpráva o prodělaném léčení.
Hezký den !
Dr.kydlíček


odstranění vrásek kolem očí

(příspěvek číslo: 2050)
dne: 19.12. 2008

Pane doktore, chtěla jsem se informovat na odstanění vrásek kolem očí. Jestli je vhodná plastika, nebo prozatím jen botulotoxin. inj.Je mi 54 let a trápí mě vějířky okolo očí.Zajímá mě jak dlouho botul. působí a cena zákroku. Jak dlouho zákrok trvá a jeho cena. Děkuji mnohokrát.

Dobrý den,
moc rád bych Vám odpověděl jasně a přesně, ale pokud Vás neuvidím, tak to nebude možné. Spudě podle mých zkušeností, tak v 54 letech se již obvykle metody kombinují. myslím tím situaci, kdy se nejdříve operuje, např. face lift a pak se dokorigují drobné vrásky třeba zrovna Botoxem čí nějakým fillerem, nebo se využije nmožností laserového refreschingu či chemického peelingu. Bez znalosti konkrétní situace je ale prakticky nemožné přesně a konkrétně odpovědět.
hezký den !
Dr.Kydlíček


Mužská liposukce

(příspěvek číslo: 2049)
dne: 18.12. 2008

Dobrý den pan doktore, chtěl bych se zeptat na mužskou liposukci. Několik let se aktivně a pravidelně věnuji různým druhům sportů - hokej, squash, kolo a cvičení v posilovně ( cca 3x týdně ) se svou váhou i postavou jsem celkem spokojen až na spodní partii břicha, včetně bočních tukových polštářů. Cvičení břišních svalů se věnuji velmi intenzivně. Horní partie břicha jsou celkem vyrýsované, ale se spodkem nejsem schopen nic udělat. Doporučil by jste mi liposukci? Děkuji T.

Dobrý den,
pokud Jste zdráv a není Vám nad 45 - 50 let věku ( a to asi není ), pak by možným řešením liposukce skutečně byla. Od liposukce prováděné u ženy se ničím nelíší a ani v pooperačním průběhu nejsou žádné rozdíly.
Hezký den !
Dr.kydlíček


operativní zvětšení rtů

(příspěvek číslo: 2048)
dne: 17.12. 2008

Dobrý den,
mám de facto stejný dotaz, který tu již padl 15.12. (2045), ale s tím rozdílem, že mne jizva na hýždích nebo jinde nevadí, určitě mne zajímá zejména cena zákroku.
Předem děkuji za odpověď.

Dobrý den,
svůj postoj k problematice rtů jsem v krátkosti shrnul v odpovědi na dotaz č. 2045.
Hezký den !
Dr.kydlíček


pytle pod očima

(příspěvek číslo: 2047)
dne: 16.12. 2008

Dobrý den, už od mládí mám ,,pytle pod očima,,Mám je prakticky stále, někdy víc, někdy míň. Je mi 35let. Nechala jsem si aplikovat botox, někdy začátkem prosince. Vějířky kolem očí zmizely, ale udělally se mi strašné vrásky pod očima při úsměvu a mám pocit, že i ty pytle jsou horší.Myslíte, že je řešení operace dolních víček? A musím čekat cca půl roku, než botox odezní? Jsem z toho docela nešťastná, protože to fakt nevypadá dobře. Děkuji za odpověď.

Dobrý den,
snad ano, snad by blepharoplastika dolních víček přiněsla žádaný efekt, nebo alespoŃ výrazné zlepšení. Všimněte si, že říkám snad. U dolních víček, ačkoli se to nezdá jsou naše možnosti omezené anatomickými poměry a kvalitou tkání. Zmíněné pytle pod očima způsobují lalůčky tuku, které se vytlačují z očního důlku do víčka a to se projeví tak jak píšete. Botox sám o sobě může dočasně zlepšit jemné vrásky u zevních očních koutků, ale nevyřeší je ani na trvalo a ani nemá šanci ovlivnit zmíněné váčky. Teprve kombinace operace a eventulně aplikace Botoxu, tkánˇového filleru či laserového refreshingu by mohla výrazně pomoc.
Hezký den !
Dr.kydlíček


Nos

(příspěvek číslo: 2046)
dne: 16.12. 2008

Dobrý den,chtěla bych se zeptat na operaci nosu,na odstranění hrbolu a úpravy špičky nosu,do kolika let je možné zákrok podstoupit,je mi 36let.Děkuji

Dobrý den,
ve 36 letech to není problém. Pokud by se jednalo jak o špičku, tak o hrbol nosu, pak by v úvahu přicházela nejspíše kompletní rinoplastika, ale to už si vymýšlím. Bez konzultace a vyšetření se dále neobejdeme.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


<< < 58 / 131 > >>