Plastická estetická chirurgie MUDr. Tomáš Kydlíček, s.r.o.

Areál fakultní nemocnice Plzeň, vchod C „stará“ budova, 6. patro

Přidat nový dotaz +


Žíla na penisu

(příspěvek číslo: 2125)
dne: 4.02. 2009

Dobrý den, mám hodně vystouplou žílu na penisu, ktera mi zasahuje až na předkožku. Dala by se nejak odstranit, nebo něco jiného s ní provést? Děkuji za odpověd

Dobrý den,
já osobně bych doporučil věc neřešit, pokud byste ale přece jenom situaci řešit chtěl, doporučuji se spíše obrátit na nějakého urologa, kterým to patří do péče.
Hezký den !
Dr.kydlíček


zmenseni prsou

(příspěvek číslo: 2124)
dne: 3.02. 2009

Dobry den,chtela jsem se zeptat kdyz chci zmensit prsa ze zdravotnich duvodu,pri vysce151cm 66vaha BMI29.5 je nutno mit vahu 55?Momentalne beru leky na hubnuti Meridii 15mg abych mohla na operaci.Kdyz se u vas budu objednavat bude stacit zprava od ortopeda z plasticke chirurgie a mammologicke vysetreni?Jsem u pojistovny 211musim zadat revizniho lekare o schvaleni?Na plasticke chirurgii mi rekli ze pojistovnu budou zadat oni o proplaceni tak nevim.Jak dlouho se u vas ceka na termin operace?Dekuji.

Dobrý den,
indikaci k operaci s návrhem na zvýšení úhrady zdravotní pojišťovny dělá operující chirurg. Teprve on rozhodne zda se jedná či nejedná o tzv. zdravotní indikaci operace. Pokud ano, doporučí Vám doplnit si patřičná vyšetření ( vyšetření ortopedické či neurologické a vyšetření mammologické )a sepíše vlastní žádost reviznímu lékaři ke schválení. To pokud ale z klinického vyšetření jasně vyplyne, že se jedná zcela jednoznačně o zdravotní indikaci výkonu. Je teda vhodné mě navštívit v mé ambulanci ve FN Plzeň, kterou mám každé pondělí dopoledne ( 8,30 - 11,30 hod. ), podíváme se a uvidíme.
Hezký den !
T.Kydlíček


ROSTOUCÍ PIHA V PODPAŽÍ

(příspěvek číslo: 2123)
dne: 2.02. 2009

Dobrý den, chtěl bych se zeptat na rostoucí pihu. Udělala jse mi před měsícem a půl nejdříve mala tečka. Pravidelně se holím v podpaží takže jsem si všiml, že se hnědá piha docela zvětšila. Jedná se o takovou pihu, která se dá vzít je taková visací je to hodně nepříjemné bojím se o její strhnutí, mnyslíte, že by se měla nechat odstranit. Děkuji za odpoved

Dobrý den,
možné to je, navštivte mě nějaké pondělí dopoledne ( 8,30 - 11,30 hod. ) ve FN Plzeň-Lochotín, vchod B, 6. patro.
Hezký den !
T.Kydlíček


Bradavky

(příspěvek číslo: 2122)
dne: 2.02. 2009

Dobrý den,mám problém(pouze estetický)s bradavkami.Jsem muž,mám bradavky do špičky.Zřejmě tam mam nějaký ženský žlázy-bradavky jsou do špičky.Viděl jsem jednou o tom mluvit nějakýho doktora v TV a ten říkal,že se to běžně operuje a že tím je postižena celkem široká skupina mužů.Zajímalo by mně jestli se to dá nějak odstarnit,jak moc je to složité a kolik to stojí.

Dobrý den,
ano, operovat to lze a způsobů je několik. Vždy ale doporučuji nejdříve navštívit endokrinologa. Ten vás vyšetří a vyjádří se k možné příčině stavu. Od toho se pak můžeme odrazit a najít nějaké řešení.
Hezký den !
T.Kydlíček


labioplastika

(příspěvek číslo: 2121)
dne: 2.02. 2009

Dobrý den,

domnívám se, že mám trochu víc slepené velké stydké pysky, protože mě každé rozevření působí bolest a poté mám ještě tak 2 dni pálení při močení. Chtěla jsem se proto zeptat jestli provádíte i labioplastiku. Jak dlouhé jsou čekací lhůty na zákrok? Provádí se v anestezii? Jak dlouho se zůstává v nemocnici, příp. v prac. neschopnosti? Kolik stojí tento zákrok? Mockrát děkuji za odpovědi.

Dobrý den,
labioplastiky provádím, čekací doba je cca 2 měsíce. Operace se provádí v místním umrtvení s jednodenní hospitalizací. Kompletní cena činí 10.500,-Kč. Okolo této operace je spousta informací, které musíme probrat osobně. Dříve než se ke mě vypravíte doporučuji doplnit gynekologické vyšetření s ohledem na subjektivní potíže, které udáváte.
Hezký den !
T.Kydlíček


Operacia brucha

(příspěvek číslo: 2120)
dne: 1.02. 2009

Dobry den,
som Slovenka zijuca v Nemecku a mam zaujem o operaciu brucha (Bauchstraffung)v Cechach, nakolko je to pre mna blizsie a casovo menej narocne ako cestovat na Slovensko. Je potrebna predoperacna navsteva v klinike alebo sa to robi tesne pred operaciou (cize musela by som k vam cestovat 2 krat?)? Kolko stoji zakrok a ako prebieha? Mam 37 rokov a padnute brucho po 2 tehotenstvach (posledne tehotenstvo pred 10 rokmi). Napriek intensivnemu treningu a dietam sa mi nepodarilo dosiahnut pevne brucho, takze vidim poslednu moznost v operacnom zakroku. Nie som obezna, mozno 3-4 kila navyse (64 kg pri vyske 164cm). Je mozne konzultovat s Vami cez mail, pripadne poslat fotky? Ako dlho vopred sa treba na zakrok objednat, ako dlho treba ratat s praceneschopnostou (pracujem v kancelarii, takze nevykonavam ziadnu telesnu namahu)?
Dakujem Vam vopred za odpoved.
M.K.

Dobrý den,
děkuji Vám za dotaz ! Myslím, že s ohledem na Vaše bydliště v zahraničí není problém vše zorganizovat pružně a akčně :-) Pošlete mi na adresu kydlicek@fnplzen.cz fotografie Vašeho břicha zpředu a z profilu a základní informace o Vašem zdravotním stavu. Pokud budete vhodnou adeptkou tohoto výkonu, pokusíme si dohodnout nějaký vhodný termín operace. Osobně bychom se pak sešli den před operací a vše bychom detailně probrali. Poslal bych Vám také seznam nezbytných předoperačních vyšetření a informace o operaci. Kontroly a převazy jsou nutné a i když jich není moc není možné se bez nich obejít. Můžeme o ně požádat Vašeho rodinného lékaře, či chirurga v místě bydliště. Pokud byste ale chtěla přijet, což by bylo nejlepší, je třeba počítat se dvěmi, třemi návštěvami. Všechno bych Vám ale napsal na Váš soukromý mail a později vysvětlil osobně.
Hezký den !
T.Kydlíček


jizva po očkování

(příspěvek číslo: 2119)
dne: 31.01. 2009

Dobrý den, po očkování proti TBC mám na levém rameni keloidní jizvu. Po aplikaci kortikoidů se zarudnutí mírně zmenšilo. Je možné tuto jizvu vyříznout? Na těle mám podobnou jizvu pouze jednu, je šance, že by se po vyříznutí objevila znovu? velice děkuji

Dobrý den,
operaci nedoporučuji, spíše si myslím, že by bylo vhodné zvážit kryodestrukci ( místní léčba nízkou teplotou ) v režii kožní kliniky FN Plzeň-Lochotín, která má s touto terapií velké zkušenosti a dobré vysledky.
Hezký den !
T.Kydlíček


liposukce

(příspěvek číslo: 2118)
dne: 31.01. 2009

Dobrý den.Vešla bych se do 30000.- Kč v případě liposukce stehen,hýždí a boků naráz?Pokud ano,stačil by mi na rekonvalescenci týden dovolené?Pracuji jako zdr.sestra.Děkuji

Dobrý den,
pokud by se nejednalo o objemnou liposukci, ale vysloveně o tvarování zmíněných krajin, pak bychom se do 30.000,-Kč jistě vešli. Jestli Vám ale bude stačit týden volna...to fakt nevím, spíše bych dal přednost 2 týdnům, ale co by se dalo dělat.
Hezký den !
T.Kydlíček


Lýtko po equinovar

(příspěvek číslo: 2117)
dne: 30.01. 2009

Hezký den přeji , měl bych dotaz , je možná operace lýtka pomocí implantátu u muže v 35letech , které je menší po vrozené vadě equinovaru? Rozdíl v obvodu je oproti druhému asi 2,5cm. Jaká je přibližná cena zákroku? V jakém věku je možné uvažovat o takové operaci u dcery , u které byla tato vada dědičná? Děkuji , hezký den

Dobrý den,
korigovat objem lýtka lýtkovým silikonovým implantátem možné je. Operace se může provádět po ukončení vývoje, tedy po 18. roku věku, ale je vhodné, aby jí předcházelo mimo jiné ortopedické a neurologické vyšetření. Otázka ceny je ale složitější, k té bych se vyjádřil až po osobním vyšetření a konzultaci.
Hezký den !
T.Kydlíček


vpáčené bradavky

(příspěvek číslo: 2116)
dne: 30.01. 2009

Dobrý den.

Chtěla jsem se zeptat, jak dlouhé jsou čekací lhůty na operační zákrok "vpáčené bradavky"? Jak dlouhá je poté doba prac. neschopnosti?

Dobrý den,
operace vpáčených bradavek probíhá v místním umrtvení, může se provádět i ambulantně a čekací doba je nyní cca 1, - 2 měsíce. Otázka pracovní schopnosti záleží na profes, ale obvykle stačí týden volna.
Hezký den !
T.Kydlíček


preoperovat

(příspěvek číslo: 2115)
dne: 30.01. 2009

Dobry den,nechala jsem si pred rokem udelat augmentaci prsu bohuzel v zahranici a vysledek kazdy prs jiny,jiny tvar a velikost tak bych rada vedela po jake dobe je mozne preoperovat nebo jestli existuje jina technika na srovnani prsu a jestli se mohu odvolat na nahradu.dekuji

Dobrý den,
za minimální odstup považuji 6 měsíců. Pokud Jste po operaci rok, je to klidně možné.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


anesteza

(příspěvek číslo: 2113)
dne: 29.01. 2009

Dobry den,vazeny pan doktor Kydlicek. Uz dlhsi cas uvazujem o estetickej uprave mojho poprsia(modelacia a zvacenie). Mam vsak obavy z anestezy. Existuje riziko, ze sa pri takomto zakroku z anestezy nepreberiem? Do akej miery je tato operacia pre Vas rutinou?

Velmi pekne dakujem za Vasu odpoved.

Dobrý den,
žádná operace není rutinní a i když se to nezdá, každý výkon je originální. Strach z anestézie je velmi častý, ale myslím, si že zbytečný. Jistě, anestézie má svá rizika, pokud je ale pacient před operací dobře komplexně vyšetřený, je zdravý a na operaci správně připravený, pak jsou komplikace narkózy málo pravděpodobná. Strach z toho, že se po operaci neproberete mít ale opravdu nemusíte.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


přetržené šlachy

(příspěvek číslo: 2112)
dne: 29.01. 2009

Dobrý den, mam přetržené šlachy na 4. prstu levé ruky a chtěl bych se zeptat jak moc by to byla složitá operace jak dlouhé je zhruba léčení. Jsem OSVČ a ruce potřebuji každý den. Poranění je staré zhruba 3. měsíce

Lékařská zpráva zní: obě flexorové šlachy jsou odtržené a jejich konce se zobrazují v úrovni baze stř. článku 4.prstu LHK. Rezistence v dlani se zobrazuje jako rozšířená flexorová šlacha se ztluštělým obalem.
Předem děkuji za odpověď Luboš Josefi

Dobrý den,
nyvštivte mě nějaké pondělí dopoledne ( 8,30 - 11,30 hod. ) do mé ambuolance ve FN Plzeň-Lochotín, vchod B, 6. patro. Podíváme se a zkusíme najít nějaké řešení. Šlachová poranění jsou komplikovaná a komplikované bývá i jejich léčení. Ale blíže o tom až osobně.
Hezký den !
T.Kydlíček


zmenšení prsou

(příspěvek číslo: 2111)
dne: 28.01. 2009

Dobrý den,
je mi 20 let a mám velikost podprsenky 70D a jsem drobné postavy (162cm, 47kg), velmi mě trápí bolest zad mezi lopatkami a páteří, mám předsunutá ramena a často mě bolí krční páteř. Doporučil byste mi v takovém případě zmenšení prsou?Děkuji Vám za odpověď. Lada

Dobrý den,
sice záleží na anatomických poměrech, ale myslím, že ano, že by to vhodné bylo.
Hezký den!
T.Kydlíček


Rozestoupení břišních svalů

(příspěvek číslo: 2110)
dne: 28.01. 2009

Vážený pane doktore, jsem rok po SC porodu. Břišní svaly i přes pravidelné cvičení jsou stále rozestoupené, bez problémů mezi ně dám dlaň. V případě chir. sešití je dle mých informací tento zákrok hrazen zdravotní pojišťovnou. Má Vaše klinika smlouvu se ZPMV ČR?
Děkuji a přeji příjemný den
Petra Vyhnaková

Dobrý den,
rozestup, tzv. diastáza přímých svalů břišních je u žen po porodu běžný nález, který lze úspěšně řešit operací. Já ale nemám smlouvu s žádnou ze zdravotních pojišťoven, takže se obraťte spíše na oddělení plastické chirugie v nějaké nemocnici, kde by to možné nejspíše bylo.
Hezký den !
T.Kydlíček


Odstranění znaménka

(příspěvek číslo: 2109)
dne: 27.01. 2009

Dobrý den, ve vlasech mám velké znaménko. Vystupuje už z vlasů a je někdy vidět. Chtěla bych se zeptat co by odstranění znaménka obnášelo a kolik by stálo. Děkuji Veronika Nováková.

Dobrý den,
jedná se o malý výkon v místním umrtvení, který obvykle netrvá déle než 15 min. Jeho cena se pohybuje okolo 800,- Kč. Podmínka je ale sejít se - navštívit mě můžete v ambulanci, kterou pro podobnou problematiku mám každé pondělí dopoledne ( 8,30-11,30 hod. ) ve FN Plzeň-Lochotín.
Hezký den !
T.Kydlíček


Zmenšení levého prsu

(příspěvek číslo: 2108)
dne: 27.01. 2009

Dobrý den,je mi 20 let a mám o poznání menší levé prso,je to vidět a každý si toho všímá..chodím furt zahalená,ani do trička se nesvléknu a stydím se. Prosím o přbližnou cenu zákroku a jestli poté mohu kojit. děkuji Lucie

Hezký den,
asymetrie prsů je do jisté míry normální, fyziologický nález. Pokud jsou ale rozdíly ve velikosti prsů příliš velké, vadí. Korekce je možná, ale bliže bych se vyjádřil buď až po osobním vyšetření nebo alespoň podle fotografií, které mi můžete poslat na kydlicek@fnplzen.cz-
Hezký den !
T.Kydlíček


horní víčka

(příspěvek číslo: 2107)
dne: 27.01. 2009

Dobrý den,je mi 35 let,chci se zeptat,kolik by stálo zmenšení horních víček,která mi částečně zasahují přes oči(jako měl herec Jiří Langmajer),jaká je objednací doba,jestli nehrozí poškození zraku a je navždy nebo se třeba musí po letech opakovat?Děkuji L.R.

Dobrý den,
operace horních víček je běžný kosmetický výkon, který přináší klientce jak velou subjektivní úlevu, tak velký kosmetický efekt. Jedná se o operaci v místním umrtvení, prováděný ambulantně, tekže není pro nemocného nijak zatěžující. Komplikace jsou vzázcné a poškození zraku je raritní zaležitostí. Čekací lhůta od konzultace, která je nezbytná činí nyní 1,5 - 2 měsíce. Podrobná konzultrace je nezbytná.
Hezký den !
T.Kydlíček


Citlivost bradavek

(příspěvek číslo: 2106)
dne: 26.01. 2009

Dobrý den,
muj problem je ten, ze mi nestoji bradavky, pouze kdyz je mi zima nebo si je masiruju. Mám pekne trojky. Pritel pri sexu kdyz mi saje jednu bradavku tak stoji, ale ta druhe nic. Dokonce si nechci sundavat podprsenku pred pritelem. Chtela bych, aby mi bradavky stály pořád a ne jen kdyz je mi zima.
Dekuji.

Dobrý den,
možné to je, ale je třeba k takové operaci přistoupovat po zralé úvaze. Jedná se o výkon v místním umrtvení, ambulantní, jehož rozsah se ale řídí anatomickými poměry na dvorci. Bez osobního vyšetření se tedy dále z místa nepohneme, při ní musíme důladně probrat možnosti výkonu a jeho rizika.
Hezký den !
T.Kydlíček


Rozšířený pór

(příspěvek číslo: 2105)
dne: 25.01. 2009

Dobrý den, mám v obličeji rozšířený pór, přesně ve tváři.Dovnitř se mi dostává make-up,krém a vypadá jako černá tečka v obličeji.Dá se s tím něco dělat? Děkuji za odpověď.Renata Kubištová

Dobrý den,
ano, dá. Nejlépe by bylo ho odstranit. Sice za cenu malé jizvy, ale asi by to bylo lepší než současný stav.
Hezký den !
T.Kydlíček


operace prsou a boků zároveń

(příspěvek číslo: 2104)
dne: 25.01. 2009

Dobrý den.Ráda bych se zeptala,zda-li provádíte operaci,kdy odeberete tuk z boků a vyplníte jím prsa místo klasických implantátů. Chtěla bych liposukci boků a zároven vymodelovat prsa, které úbytkem váhy nejsou dle mých představ a slyšela jsem o této alternativě. prosím o odpověd na mou mail adresu a.skalovka@seznam cz

Dobrý den,
nejspíše myslíte požití kmenových buněk z tukové tkáně, což se občas zkouší, ale nejedná se o alternativu klasické augmentace. Je mi líto, ale v současnosti jedinou všeobecně uznávanou, vyzkoušenou a účinnou metodou je použití silikonových prsních implantátů, plněných nejčastěji silikonovým gelem.
Hezký den !
T.Kydlíček


nadměrné pocení

(příspěvek číslo: 2103)
dne: 23.01. 2009

Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, jestli u Vás provádíte botox-injekce. Trápí mi nadměrné pocení v podpaží a na dlaních. Prý tato léčba výrazně pomáhá.

Dobrý den,
je mi líto, nejedná se sice o nějaký komplikovaný výkon, ale neprovádím ho. Často jej ale provádějí kožní lékaři, nebo specializované salony. Je mi líto, ale asi Vám nepomohu.
Hezký den !
T.Kydlíček


zmenšení prsních dvorců

(příspěvek číslo: 2102)
dne: 22.01. 2009

Dobrý den,
je mi 20 let a chtěla bych si nechat operativně zmenšit a upravit prsní dvorce. Provádíte takovýto typ zákroku, a byli byste ochotni ho provést v mém věku? A jaká by byla orietační cena?
Předem děkuji za odpověď!
Sladká

Dobrý den,
myslím, že to není žádný problém. Jedná se o operaci v místním umrtvení, prováděnou ambulantně. Cena by činila 9.000,-Kč, Váš věk problém není, stejně jako pozdější kojení, které je možné bez omezení.
Hezký den !
T.Kydlíček


odstranění znaménka v obličeji

(příspěvek číslo: 2101)
dne: 21.01. 2009

Dobrý den, v březnu mě u vás v nemocnici čeká odstranění znaménka v jařmové oblasti vedle ucha. Protože jsem byla při konzultaci s Vaším kolegou trochu nervózní z toho, co mě čeká, zapomněla jsem se vyptat na vše, co mě zajímalo.Znaménko má rozměry cca 1,5 x 1,5 cm a mně není zcela jasné,jak je možné při odstranění takové velké oblasti kůži k sobě znovu sešít,aniž by tím zůstal obličej poznamenaný? Je mi jasné,že mi zůstane jizva, ale nebude tvář na jedné straně vypjatější nebo pokřívaná? Moc Vám předem děkuji za odpověď.AF

Dobrý den,
žádné deformity se bát nemusíte a ani jizva nebude nějak nápadná. Nebojte se, c elé to proběhne dobře a s výsledkem budete jistě spokojená.
Hezký den !
T.Kydlíček


bricho

(příspěvek číslo: 2100)
dne: 21.01. 2009

Dobry den mam dve deti a po druhem diteti se mi dost vytahalo bricho kolem pupku.Na jare 2008 jsem take byla na operaci brisni kyly takze mam od pupku nahoru ctyri stehy.Bricho vypada nehezky je zvrastele da se stim neco delat?Kolik operace stoji? Jak dlouho se ceka na operaci?

Dobrý den,
pokud budou na Vašem břichu příznivé anatomické poměry a bude možné uvažovat o abdominoplastice, tedy operaci kožnětukové vrstvy přední stěny břišní se současnou korekcí diastázy přímých svalů břišních, pak by cena operace včetně 3denní hospitalizace a elastického prádla činila 33.000,-Kč. Čekací doba je v sopučasnosti 1,5 - 2 měsíce, ale podmínkou je podrobná kosnzultace a vyšetření.
Hezký den !
T.Kydlíček


<< < 56 / 131 > >>