Plastická estetická chirurgie MUDr. Tomáš Kydlíček, s.r.o.

Areál fakultní nemocnice Plzeň, vchod C „stará“ budova, 6. patro

Přidat nový dotaz +


Liposukce ultrazvukem

(příspěvek číslo: 2147)
dne: 19.02. 2009

Dobrý den, pane doktore. Chtěla bych se zeptat na Váš názor na liposukci ultrazvukem, popř. na její nevýhody a rizika ve srovnání s liposukcí v celkové anestezii. Je její účinnost srovnatelná s tumescentní liposukcí? Děkuji Štěpánka

Dobrý den,
já osobně spoléhám na klasickou, manuální tumescentní liposukci. Nepřesvěčily mě ani vibrační kanyly, ani použití ultrazvuku.Ke zmíněným postupům mám výhrady, takže je nepoužívám a není to otázka pořizovací ceny přístroje.
Hezký den !
T.Kydlíček


Mast na pihy

(příspěvek číslo: 2146)
dne: 18.02. 2009

Dobrý den Pane doktore, chtěla bych se vás zeptat jestli existuje mast na pihy? Pokud ano, tak jak se jmenuje, kde bych ji mohla najít a jestli nemá následky? Děkuji předem za odpověd
Kristýna

Dobrý den,
péči o pigmentované útvary by měl provádět erudovaný kožní lékař. Lokálních prostředků je více, např. Iclen sérum, ale nejdříve navštivte dermatologa, on Vás vyšetří, posoudí biologický charakter pigmentace a eventuálně sám Vám poradí co a jak dělat. Nedoporučuji se do tohoto pouštět sama.
Hezký den !
T.Kydlíček


2 roky po augumentaci

(příspěvek číslo: 2145)
dne: 18.02. 2009

Dobry den do Plzne.Po augumentaci a zmenseni dvorcu nemam efekt zmensovani dvorcu-postaveni bradavek ,jako jsem mivala pred operaci pri pocitu chladu nebo pri vzruseni.Pri pohmatu necitim spojeni bradavky s mlekovodem jako tomu bylo puvodne.Muze byt tenhle problem nasledkem odpojeni bradavek od mlekovodu?
V okoli dvorcu mam nevzhledne jizvy a rada bych si dvorce nechala jeste vic zmensit a jizvy upravit,levy dvorec ma elipsovity nepravidelny tvar,jako by ho implantat natahoval na jednu starnu.puvodne jsem chtela implantat pod sval ale plasticka doktorka rozhodla,ze v mem pripade je vhodnejsi umistit ho pod zlazu.Na rocni prohlidce mi rekla,ze mel byt implantat pod svalem,jako by to byla moje chyba.Rada bych vedela jestli pri reoperaci muzete pouzit stejne implantaty nebo je vyhodite a ja musim platit nove.Dekuji za vyjadreni.Ludmila

Dobrý den,
při zmenšování dvorců se bradavka neodpojuje, je to záležitost jenom okraje dvorce. Porucha citlivosti spíše souvisí s vlastní augmentací, občas se s tím setkám.
Otázka uložení implantátů je často diskutovaná otázka, na kterou neexistuje jednoznačná odpověď. Vždy se musí komplexně posoudit anatomické poměry na hrudníku, prsech, kvalita tkání apod. a pak se teprve rozhodnout do jakého prostoru implantát vložit. Pokud při reoperaci jsou implantáty nepoškozené, není nutné dávat nosé. Otázka je proč reoperovat.
Hezký den !
T.Kydlíček


zvetseni prsou

(příspěvek číslo: 2144)
dne: 18.02. 2009

Dobry den chtela sem se zeptat jak dlouho po ukonceni kojeni muzu podstoupit zvetseni prsou? nekojim sest tydnu,dekuji za odpoved,Mullerova

Dobrý den,
každý z nás to vidí trošku jinak. Já doporučuji interval 6 měsíců. Po této době by prsy měly již mít definitivní objem a mléčná žláza "deaktivovaná". Ale jak jsem naznačil, každý z nás to vidí trošku jinak. Já takhle.
Hezký den !
T.Kydlíček


Výměna implantátu

(příspěvek číslo: 2143)
dne: 18.02. 2009

Dobrý den pane doktore.Chtěla jsem se zeptat byla jsem v 09/o6 na augmentaci prsů,mám kulatý Mentorky.Z prsů č.1 mám nyní 3+ velikostí jsem spokojená,jen mám problém v tom,že ač jsou prsa objemově větší,tak jsou poměrně plochá.Nikdy mě nenapadlo,že je možnost vybrat tvarově i větší profil(Dr.mě s tímto neseznámil)tím pádem mám problém sehnat i vhodnou podprsenku.Když bych se rozhodla časem na výměnu,bude mě operace stát stejně?A co bude se starýmy jizvami,mám je v podprsní rýze??Děkuji za odpověď.Hezký den.J*K

Dobrý den,
těžko rozhodnou seriózně. Výměna implantátů problém není, spíše se musí důkladně uvážit jaký efekt můžeme reálně očekávat. Zhodnotit anatomické poměry na hrudníku, Vaše představy apod. Možná by stačila fotka, spíše však by byla vhodná konzultace. Zvažte to.
Hezký den !
T.Kydlíček


Liposukce

(příspěvek číslo: 2142)
dne: 18.02. 2009

Dobrý den,
chtěla bych se zeptat... Měla bych zájem o liposukci bricha a stehen. Jsem nestastna. Pritel me tvrdi, ze to nepotrebuju, ale proste sam jiste ze zkusenosti vite, ze sebeduvera je dulezita a ja tohle beru jako moznost zmeny. Muzu se zeptat, na kolik by asi operace vysla, jak dlouho se pak nosi spec.pradlo a jak dlouhy je ucinek teto operace?

Děkuji Za odpoveď, prosím, dejte mi vědět na můj mail
M.Mahovska@seznam.cz

Dobrý den,
děkuji za dotaz a důvěru ! Rád Vám pomohu, ale bez osobního setkání a zvážení našich možností se neobejdeme. Domluvíme si konzultaci a všechno detailně probereme. Odpověď poněkud obšírnější jsem Vám poslal na uvedenou mailovou adresu.
Hezký den !
T.Kydlíček


termin na face lifting

(příspěvek číslo: 2141)
dne: 17.02. 2009

Vazeny pane doktore,
zatim vsechny pac. kterym jsem doporucil Vasi kliniku byly velmi spokojene-jsem gynekolog ve velke praxi nedaleko Stuttgartu- takze nyni mam plnou duveru pozadat Vas o termin na na face lifting me partnerky.Musim planovat dlouhodobe a koordinovat 4 kolegy, tak bych se Vas rad zeptal na tuto variantu:
11. cervna ve stredu ambulantni vysetreni
12.ctvrtek operace
14. v nedeli propusteni z kliniky
Dekuji Vam predem za odpoved s pozdravem
Dr.T.Stech
Frauenarztpraxis
Mauerstr. 1
745 23 Schw. Hall
0049 791 6131 praxe
0049 791 542 91 privat

Vážený pane doktore,
děkuji Vám moc za vaší důvěru!
Zítra ( 19.2.09 ) okolo poledne Vás budu kontaktovat a pokusíme se vše zorganizovat tak, aby vše klaplo.
Přeji hezký večer !
T.Kydlíček


Vyřezání znaménka a kojení

(příspěvek číslo: 2140)
dne: 17.02. 2009

Dobrý den,
mám 6ti měsíčního syna, kterého stále plně kojím, ale chci si nechat vyřezat velké, vystouplé mateřské znaménko nad levým prsem, je to možné během kojení?Neohrozí to dítě nebo nemá to vliv na mléko? Díky.

Dobrý den,
operaci v místním umrtvení tak malého rozsahu, o kterém píšete podstoupit můžete zcela bez obav.
Hezký den !
T.Kydlíček


Bradavičky v obličeji

(příspěvek číslo: 2139)
dne: 15.02. 2009

Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat, zda-li odstraňujete lasrem bradavičky v obličeji. Mám 2 - 1 na tváři,2. na bradě.Pokud ano,kdy je nejlepší se objednat a jestli zůstává jizva. Jaké máte objednací lhůty a jaká by byla přibližná cena? Děkuji Vondrová

Dobrý den,
navštivte mě nějaké pondělí dopoledne ( 8,30 - 11,30 hod. ) v ambulanci, kterou pro tuto problematiku ve FN Plzeň - vchod B, 6. patro. Podíváme se a pokusíme se najít nějaké vhodné řešení.
Hezký den !
T.Kydlíček


Tvar implantátu

(příspěvek číslo: 2138)
dne: 13.02. 2009

Dobrý den,
jaký je tvarový rozdíl mezi kapkovitým a anatomickým implantátem (konkrétně firmy Polytech). Nikde nemohu najít vysvětleni.
Děkuji Jirková

Dobrý den,
rozdíly jsou ve tvaru. Kulatý implantát má kulatou základnu a polokulovitou formu. Anatomický implantát má základnu ovoidní ( "šišatou" )a vršek implantátu kopíruje tvar prsu, tedy nahoře je tenčí a většina hmoty je v v dolní třetině implantátu. PolytechSilimed má navíc ještě formu implantátu, která jaksi stojí mezi oběma zmíněnými typy a říká se mu kapkovitý. Takže výběr je mezi kulatým, kapkovitým a vysloveně anatomickým implantátem. Další rozdíly můžeme pak najít u většiny značek ve výšce implantátů ( nízké - střední - vysoké ) a v kohezivitě silikonového gelu, ale to je už na dlouhé povídání.
Hezký den !
T.Kydlíček


Augmentace-vyšetření

(příspěvek číslo: 2137)
dne: 12.02. 2009

Pane doktore,
plánuji augmentaci prsou, jaká konkrétní předoperační vyšetření požadujete vy?

Dobrý den,
já chci před operací prsů velmi komplexní předoperační vyšetření. Cílem je snížit možná rizika na co nejmenší míru. Chci interní vyšetření včetně EKG + kompletních laboratorních testů a vyšetření mammologické ( neplést s mammografií ! ) včetně sonografie prsů. Pokud je klientka dlouhodobě léčená nějakým lékařem, například endokrinolopgem, pak i jeho vyjádření k aktuálnímu stavu. vyšetření prsů může být staré maximálně 3 měsíce, ta ostatní vyšetření nesmí být starší než 7 - 10 dní.
Hezký den !
Dr.kydlíček


Péče po plastice břicha

(příspěvek číslo: 2136)
dne: 12.02. 2009

Dobrý den,
chtěla bych se Vás, pane doktore zeptat,zda považujete za vhodné použít po plastice břicha, kdy se tvoří pod kůží stále tekutina, nějaké léky proti otokům nebo na odvodnění a jaké. Vím ,že asi není možné vyjádřit se zcela bez znalosti případu ,ale zajímal by mě jen Váš názor. Děkuji a přeji hezký den. Zemanová

Dobrý den,
léky určitě ne, ale nosit odpovídající elastické prádlo dlouhodobě zcela určitě. Tzv. seromy se v prostoru mezi podkožím a svalovou vrstvou tvoří po abdominoplastice poměrně často, ale jedná se jen o přechodnou, byť obtěžující záležitost. Léky ale nepomohou.
Hezký den !
T.Kydlíček


botulotoxin

(příspěvek číslo: 2135)
dne: 10.02. 2009

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jaký je Váš názor na následující informace:
Tajemství správného účinku botulotoxinu spočívá
nejen v optimálním dávkování a odpovídající
aplikaci, ale současně i v použití ,,ČERSTVÉHO“
botulotoxinu. Skladováním ztrácí tato látka
účinek a může se lehce stát, že po týdnu
skladování Vám do obličejových svalů aplikují jen
velmi drahou vodu s rozloženým neúčinným
botulotoxinem.
Tato informace mi byla poskytnuta odbornou firmou. Děkuji za odpověď. Antesová p.antesova@seznam.cz

Dobrý den,
zásady pro zacházení s Botoxem, nebo Dysportem jsou uvedeny v příbalovém letáku, takže pokud se respektují, nemělo by se něco podobného stát. Pokud necháte preparát v pokojové teplotě, nebo dokonce na slunci, pak je to o čem píšete klidně možné. Vyhýbal bych se ale termínu "čerstvý" :-) Čerstvá může býta třeba zelenina, ale každý lék a preparáty botulotoxinu jsou léčivým prostředkem, mají expiraci do určitého data. Ovšem za předpokladu správného zacházení s balením.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Modelace rtů

(příspěvek číslo: 2134)
dne: 10.02. 2009

Dobrý den,
ráda bych se zeptala na přibližnou cenu zvětšení rtů na dočasnou dobu.
Děkuji Nová

Dobrý den,
cenu ovlivňuje značka a množství použitého filleru. Obvykle se jedná o částku 4.000,- - 8.000,-Kč.
Hezký den !
Dr.kydlíček


rekonstrukce prsu

(příspěvek číslo: 2133)
dne: 10.02. 2009

Dobrý den,
má matka prodělala ( 2004 ) ablaci prsu s chemoterapií i ozařováním. Chtěla jsem se zaptat, zda provádíte rekonstrukci prsu i bradavky a jaké s tím máte zkušenosti.
Moc děkuji
S pozdravem Lucie

Dobrý den,
rekonstrukce prsu provádím v rámci své práce na oddělení plastické chirurgie FN Plzeň a zkušenosti s nimi, myslím si, mám dobré. Maminka mě může navštívit nějaké pondělí dopoledne ( 8,30 - 11,30 hod. ) ve FN Plzeň-Lochotín, vchod B, 6. patro, nejlépe s aktuálním onkologickým vyšetřením. Vše zvážíme a pokusíme se najít nějaké vhodné řešení.
Hezký den !
T.Kydlíček


abdominoplastika

(příspěvek číslo: 2132)
dne: 9.02. 2009

dobry den chtela bych vedet jestli je mozne tento zakrok provadet i u muzu.dekuji

Dobrý den,
ano, abdominoplastiku lze provádět jak u ženy, tak u muže stejnou technikou.
Hezký den !
T.Kydlíček


Jizva pod obočím

(příspěvek číslo: 2131)
dne: 8.02. 2009

Dobrý den,
je mi dvacet let a před více jak deseti lety jsem si rozsekla o sklo kůži pod obočím. Sešitím vznikla asi dvoucentimetrová jizva. Zároveň se však kůže nad jizvou jakoby nepatrně zdviha což způsobilo zkrácení obočí (lépe to popsat nedokážu, prostě konce obočí jsou blíže u sebe než u druhého obočí). Chtěla jsem se zeptat, zda by šlo nějakou úpravou jizvy docílit zároveň i napnutí kůže či zdali by byl vhodný jiný zákrok (jizva mi zase tolik nevadí, spíše ta, ač nepatrná deformace), kolik by tento zákrok stál a zda je nutné se předem objednat na konzultaci. Mockrát děkuji za odpověď, přeji hezký den. Anna

Dobrý den,
myslím, že Vám rozumím. Určitě by se něco vymyslet dalo, navštivte mě v ambulanci ve FN Plzeň, kterou mám každé pondělí dopoledne ( 8,30 - 11,30 hod. ). Podíváme se a pokusíme se najít nějaké řešení.
Hezký den !
T.Kydlíček


Tumescentní liposukce

(příspěvek číslo: 2129)
dne: 6.02. 2009

Hezký den,
před osmi dny jsem byla u vás na oddělení na tumescentní lipo břicha , za jak dlouho můžu očekávat viditelný výsledek? Mám v pase o pár cm víc než před lipo a jako klasické otoky mi to nepřijde (po zmáčknutí nezůstává důlek).Holky tvrdí, že jim téměř hned po lipo byly věci do kterých se předtím nedostaly.Děkuji moc za odpověď a přeji prima víkend.Dana

Dobrý den,
pokud se správně pamatuji, byla Jste klientkou kolegyně Průchové minulý čtvrtek:-) Buďte ale zcela v klidu. Liposukce je pro tkáně velký zásah, takže je nemožné, aby v tkáních otok nebyl. Je tam a je ho tam hodně. Zcela určitě tedy zodpovídá za větší objem operovaných krajin, o kterých píšete. Chce to čas a elastické prádlo. Pokud některé z Vašich kamarádek mají jiné zkušenosti, je to možné. Každý člověk se hojí trošku jinak a pooperační období probíhá také odlišně, takže - žádný strach ! Postupně odezní jak otoky, tak podlitiny a vše bude jak má být.
Hezký den !
T.Kydlíček


Labioplastika

(příspěvek číslo: 2128)
dne: 6.02. 2009

Dobrý den je mi 17let a chtěla bych zmenšit stydké pysky... je to rozhodnutí pevné...Páč nejse o estetický důvod jako spíš o ten nepříjemný pocit tahání, bolesti a občasného přisednutí... zajímalo by mě jaká je doba od objednání ke gynekologovi do operace, cena (zda hradí pojišťovna a v jakých případech) a doba rekonvalescence či případné problémy?

Dobrý den,
je mi líto, ale nejspíše nikoli. Muselo by se jednat o vrozenou deformitu nebo zbytnění naprosto mimořádné. Je třeba se proto sejít a míru zbytnění malých labií posoudit. pak je možné se vyjádřit přesně a závazně.
Hezklý den !
T.Kydlíček


augmentace G-bodu

(příspěvek číslo: 2127)
dne: 6.02. 2009

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat zda také provádíte augmentaci G-bodu. Je mi 23 let, ale ne vždy spíše téměř nikdy nedosáhnu uspokojení. Doufala jsem, že tenhle zákrok by mi mohl pomoci. Děkuji

Dobrý den,
asi Vás zklamu, ale tento výkon, i když není složitý, neprovádím. Myslím si ale, že Váš problém není ve velikosti zmíněného G bodu. Otázka ženského orgazmu je totiž daleko komplikovanější než se na první pohled může zdát. Pokud by Vám zmíněný problém dělal v osobním životě stres a potíže, doporučuji navštívit spíše sexuologa. Jistě je to problém řešitelný.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Dotaz ohledně operace

(příspěvek číslo: 2126)
dne: 4.02. 2009

Vážený pane doktore, chtěla bych se Vás zeptat, zda je možné, pokud mi to potvrdí pojišťovna, nechat se u Vás operovat (plastická operace nosu). Zákrok by v tom případě hradila pojišťovna. Děkuji za odpověď a přeji příjemný den. Paní Milada

Dobrý den,
je třeba zdůraznit dvě věci. Předně indikaci k operaci s návrhem na zvýšení úhrady zdravotní pojišťovny dělá chirurg. Teprve on rozhodne zda se jedná či nejedná o tzv. zdravotní indikaci operace. Pokud ano, doporučují Vám doplnit si patříčná vyšetření a sepíše vlastní žádost reviznímu lékaři ke schválení. Čili celý postup by byl obrácený. Druhá věc je ta, že já nemám smlouvu s žádnou zdravotní pojišťovnou, čili by to u mě na úhradu zdravotní v mé praxi nešlo. Musela byste mě proto navštívit v mé ambulanci ve FN Plzeň, kterou mám každé pondělí dopoledne ( 8,30 - 11,30 hod. ), kde by to možné bylo.
Hezký den !
T.Kydlíček


Žíla na penisu

(příspěvek číslo: 2125)
dne: 4.02. 2009

Dobrý den, mám hodně vystouplou žílu na penisu, ktera mi zasahuje až na předkožku. Dala by se nejak odstranit, nebo něco jiného s ní provést? Děkuji za odpověd

Dobrý den,
já osobně bych doporučil věc neřešit, pokud byste ale přece jenom situaci řešit chtěl, doporučuji se spíše obrátit na nějakého urologa, kterým to patří do péče.
Hezký den !
Dr.kydlíček


zmenseni prsou

(příspěvek číslo: 2124)
dne: 3.02. 2009

Dobry den,chtela jsem se zeptat kdyz chci zmensit prsa ze zdravotnich duvodu,pri vysce151cm 66vaha BMI29.5 je nutno mit vahu 55?Momentalne beru leky na hubnuti Meridii 15mg abych mohla na operaci.Kdyz se u vas budu objednavat bude stacit zprava od ortopeda z plasticke chirurgie a mammologicke vysetreni?Jsem u pojistovny 211musim zadat revizniho lekare o schvaleni?Na plasticke chirurgii mi rekli ze pojistovnu budou zadat oni o proplaceni tak nevim.Jak dlouho se u vas ceka na termin operace?Dekuji.

Dobrý den,
indikaci k operaci s návrhem na zvýšení úhrady zdravotní pojišťovny dělá operující chirurg. Teprve on rozhodne zda se jedná či nejedná o tzv. zdravotní indikaci operace. Pokud ano, doporučí Vám doplnit si patřičná vyšetření ( vyšetření ortopedické či neurologické a vyšetření mammologické )a sepíše vlastní žádost reviznímu lékaři ke schválení. To pokud ale z klinického vyšetření jasně vyplyne, že se jedná zcela jednoznačně o zdravotní indikaci výkonu. Je teda vhodné mě navštívit v mé ambulanci ve FN Plzeň, kterou mám každé pondělí dopoledne ( 8,30 - 11,30 hod. ), podíváme se a uvidíme.
Hezký den !
T.Kydlíček


ROSTOUCÍ PIHA V PODPAŽÍ

(příspěvek číslo: 2123)
dne: 2.02. 2009

Dobrý den, chtěl bych se zeptat na rostoucí pihu. Udělala jse mi před měsícem a půl nejdříve mala tečka. Pravidelně se holím v podpaží takže jsem si všiml, že se hnědá piha docela zvětšila. Jedná se o takovou pihu, která se dá vzít je taková visací je to hodně nepříjemné bojím se o její strhnutí, mnyslíte, že by se měla nechat odstranit. Děkuji za odpoved

Dobrý den,
možné to je, navštivte mě nějaké pondělí dopoledne ( 8,30 - 11,30 hod. ) ve FN Plzeň-Lochotín, vchod B, 6. patro.
Hezký den !
T.Kydlíček


Bradavky

(příspěvek číslo: 2122)
dne: 2.02. 2009

Dobrý den,mám problém(pouze estetický)s bradavkami.Jsem muž,mám bradavky do špičky.Zřejmě tam mam nějaký ženský žlázy-bradavky jsou do špičky.Viděl jsem jednou o tom mluvit nějakýho doktora v TV a ten říkal,že se to běžně operuje a že tím je postižena celkem široká skupina mužů.Zajímalo by mně jestli se to dá nějak odstarnit,jak moc je to složité a kolik to stojí.

Dobrý den,
ano, operovat to lze a způsobů je několik. Vždy ale doporučuji nejdříve navštívit endokrinologa. Ten vás vyšetří a vyjádří se k možné příčině stavu. Od toho se pak můžeme odrazit a najít nějaké řešení.
Hezký den !
T.Kydlíček


<< < 55 / 130 > >>