Plastická estetická chirurgie MUDr. Tomáš Kydlíček, s.r.o.

Areál fakultní nemocnice Plzeň, vchod C „stará“ budova, 6. patro

Přidat nový dotaz +


augmentace

(příspěvek číslo: 2173)
dne: 5.03. 2009

Dobrý den pane doktore. Byla jsem na zvětšení prsou a zajímalo by mne jestli je dobré chodit třeba jednou za rok na ultrazvukové vyšetření. Můj chirurg mi řekl,že není třeba. Takže ani nevím,kam v Brně na tohle vyšetření jít a zřejmě bych si ho musela zaplatit sama.Také bych asi musela mít doporučení a nevím,kdo by mi ho napsal. Snad gynekoložka,když se jedná o prsa? Děkuji za odpověď.

Dobrý den,
otázka mammologických kontrol je přísně individuální. Každý z nás máme nějaké to konow-how. Já osobně vyžaduji před každou operací prsů mammologické vyšetření a v pooperačním období mammologické kontroly. Považuji to za vhodné, pokud ale některý z kolegů má jiný názor, pak to není nějaká chyba, jenom to kolega vidí věci jinak, nepovažuje za nutné. V každém větším městě funguje poradna pro onemocnění mléčné žlázy, prsní poradna, kde se můžete objednat. Přínosem vyšetření ( vyšetření odborníkem a sonografie, jen v indikovaných případěch mammografie apod. ) je zhodnocení zdravotního stavu mléčné žlázy event. i stavu implantátu. Kontroly budete ale asi muset platit.
Hezký den !
T.Kydlíček


operace prsou

(příspěvek číslo: 2172)
dne: 5.03. 2009

Dobrý den...je mi 19 let a mám povislá a malá prsa v mém věku je to hrozné. Chtěla bych jít na plastickou operaci a chtěla bych se zeptat jestli je můj věk nějaký problém

Dobrý den,
Váš věk není žádný problém. Jste již plnoletá, prsy mají již ukončený vývoj. Je to možné.
Hezký den !
T.Kydlíček


meridia a augmentace

(příspěvek číslo: 2171)
dne: 4.03. 2009

Dobrý den,
chystám se na zvětšení prsou na Vaší klinice a zajímalo by mě, jestli nevadí, že beru léky na hubnutí Meridia. Myslím tím vliv při anastezii. Děkuji za odpověď.

Dobrý den,
Meridia ani Lindaxa nejsou problém, nemusíte léčbu přerušovat.
Hezký den !
T.Kydlíček


operace uší

(příspěvek číslo: 2170)
dne: 4.03. 2009

Dobrý den,pane doktore,měla bych zájem o u Vás provedenou operaci odstátých ušních boltců mého 8 letého syna. Provádíte operaci v celkové anestesii? Mohl by být operován o letních prázdninách? Platí zákrok zdravotní pojišťovna? Děkuji za odpovědi Mrázová

Dobrý den,
operace odstálých ušních boltců se provádějí v místním umrtvení velmi dobře. Podmínkou je, aby boltce byly skutečně odstálé a dítě operaci chtělo samo ( ! ). Pokud tomu tak je, není problém operovat a třeba i v létě. Do 10 let věku operaci hradí zdravotní pojišťovna.
Hezký den !
T.kydlíček


jizva

(příspěvek číslo: 2169)
dne: 3.03. 2009

Dobry den pane doktore,Mam tak 3,5cm dlouhou jizvu na cele po nehode,byla sice sita,ale presto je dost videt,od nehody je tak 1,5mesic a nemam jeste dorostle nervy.Jak dlouho musim cekat,aby se to mohlo esteticky upravit.Jeste bych chtela vedet jestli tuto jizvu odstrani laser a nebo uz se musi delat plastika a kolik by tento zasah stal.Dekuji za odpoved.

Dobrý den,
jizvu nikdo nikdo a nikde není v současnosti schopen odstranit. Jizva bude vždy více či méně vidět. Protože od úrazu uplynula krátká doba a já předpokládám, že jizva je ještě zarudlá a aktivní ( a proto také kosmeticky nápadná ), doporučuji se o jizvu zatím intenzivně starat a postupovat konzervativně. Mám zavedené know-how, které doporučuji, když zahajujeme péči o jizvy a které má dobrý efekt. Možná má někdo jiný nějaké jiné, také úspěšné postupy, ale já doporučuji následující:
jizvu 2x denně mýt, mechanicky čistit, po osušení zlehka promastit ( např. Indulona, Nivea apod. ), možno použít i dle návodu Dermatix gel + intenzivní a systematické tlakové masáže 3 - 5 x denně ( tlak prstů na jizvu bez povrchového tření po dobu minimálně půl minuty s několikavteřinovou přestávkou opakovaně po dobu 5 - 10 min ), jizvu chránit před sluncem - vhodný krém s vysokým UV faktorem 50+ ( např. fi. Spirig,Bioderma ).
Podotýkám, že péče o jizvu musí být systematická, intenzivní a dlouhodobá ( řádově měsíce ) a to až do okamžiku, kdy je jizva jemná, hladká, bledá a nebolí. Pak nastane vhodný okamžik pro eventuální operaci.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


kontrola

(příspěvek číslo: 2168)
dne: 3.03. 2009

Dobrý den,před 4 měsíci jsem byla u Vás na zvětšení prsou a na poslední kontrole jsem se zapoměla zeptat,kdy bych měla jít na kontrolu k paní Mudr.Neprašové.děkuji

Dobrý den,
jak znám styl práce Dr.Neprašové, obvykle doporučuje kontrolu 3 - 4 měsíce po operaci. Zkuste se jí tedy ozvat a domluvit si setkání. Až budete mít termín kontroly, dejte mi vědět a pokusíme se vše zvládnout v jeden den.
Hezký den !
T.Kydlíček


Liposukce

(příspěvek číslo: 2167)
dne: 3.03. 2009

Dobrý den pane doktore,

psala jsem Vám email, ale došlo mi zpět, že Vám email nebyl doručen. Měla bych velký zájem u Vás podstopit liposukci na více partiích těla, tudíž se objednat na konzultaci a pokud by to bylo možné, tak bych byla ráda,co nejdříve. Mohl byste mi prosím napsat na email petravolfova@email.cz

Děkuji mnohokrát

Volfová

Dobrý den,
všechno zvládneme ! :-) Odpověděl jsem Vám na Vaší mailovou adresu.
Hezký den !
T.Kydlíček


Zmenšení prsou

(příspěvek číslo: 2166)
dne: 1.03. 2009

Dobrý den pane doktore,
chtěla jsem se zeptat,o kolik je možné zmenšit prsa. Mám velikost 85 F-G. Již v předešlých dotazech jsem se dočetla, že po určitých vyšetřeních je možná úhrada pojišťovnou. Je tomu stále tak? Předem děkuji za odpověď L.K.

Dobrý den,
zmenšovací operace jsou někdy hrazeny zdravotní pojišťovnou, ovšem musí se splnit poměrně náročná kritéria a operaci musí schválit navíc schválit revizní lékař příslušné zdravotní pojišťovny.je proto nutné se sejít, vyšetřit Vás a teprve potom se blíže vyjádřit.
Hezký den !
T.Kydlíček


Objednávání konzultace

(příspěvek číslo: 2165)
dne: 27.02. 2009


Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jakým způsobem se k Vám objednat ke konzultaci, když telefony neberete nebo nemáte čas.

Dobrý den,
pokud je problém mě sehnat i na mobilu 603 838 838 ( a to se při mém nasazení, bohužel, občas stává:-) ) pak je ideální mail. Napište mi na kydlicek@nplzen.cz a nějaký vhodný termín konzultace určitě najdeme.
Hezký den !
T.Kydlíček


zmenšení prsou

(příspěvek číslo: 2164)
dne: 27.02. 2009

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat na operaci zmenšení prsou. Po dětech se mi zvětšila prsa na velikost 80F. je to neunosné, často mě bolí hlava a záda. Své druhé dítě jěště kojím, můžete mi prosim říci jak dlouho po odstavení dítěte můžu podstoupit operaci zmenšení a případně mi poradit jak postupovat a jakého lékaře navštívit? A zda- li je možné tuto operaci hradit ze zdravotního pojištění. Děkuji za odpověď Kargeradovová

Dobrý den,
já osobně považuji za ideální odstup od kojení půl roku. Je to sice věc názoru, ale já si myslím, že 6 měsíců je ideální doba. Postup je poměrně jednoduchý. Najdete si nějaké Vám sympatické pracoviště plastické chirurgie ( třeba to, na které jsou dobré reference nebo je nejblíž Vašemu bydlišti ) a tam se objednáte na konzultaci. Během pohovoru s lékařem se pak vyjasní řada dalších okolností, mimo jiné i možná úhrada zdravotní pojišťovnou.
Hezký den !
T.Kydlíček


Labioplastika

(příspěvek číslo: 2163)
dne: 27.02. 2009

Dobrý den,
přemýšlím o zmenšení malých stydkých pysků, a tak bych se ráda zeptala, zda je možné tento zákrok provádět v lokální anestezii, jak dlouho trvá rekonvalescence (pobyt v nemocnici atd.) a zda hrozí nějaké porušení klitorisu. Také musím zmínit, že jsem zatím nerodila, tudíž nevím, zda je tento zákrok pro mne vůbec vhodný.
Děkuji za odpověď.
Přeji příjemný den.
M.K.

Dobrý den,
zákrok pro Vás možný je, jedná se o operaci v místním umrtvení, kterou provádím za jednodenní hospitalizace. Hojení trvá 10 - 14 dní a délka rekonvalescence je otázka stylu Vašeho života, tedy fyzických aktivit, které chcete dělat apod. Obvykle se pohybuje okolo 3 týdnů. Klitoris operací postižený není.
Hezký den !
T.Kydlíček


modelace prsů

(příspěvek číslo: 2162)
dne: 27.02. 2009

Dobrý den pane doktore,
chtěla jsem se zeptat, zdali se dají modelovat také malá prsa a jaký to u nich má efekt.

Děkuji, s pozdravem Marcela K.

Dobrý den,
ano, i malá prsa modelat lze a efekt je pěkný. Prsy mají hezký tvar i s menším objemem.
Hezký den !
T.Kydlíček


předoperační dotaz

(příspěvek číslo: 2161)
dne: 26.02. 2009

Dobrý den,rozmýšlím se zda-li podstoupit zvětšení prsou nebo né. To především kvůli svoji zdr. str. Léčím se na epilepsii,zdr. stav mám stabilizovaný,těhotenství další neplánuji. Užívám Topamax a Lamogine.Zajímalo by mě zda se před operací podstupuje nějaká hormonální příprava v podobě léku. Hormon. změny např. antikoncepce apod.,mají špatný vliv na moje léky.Děkuji za odpověď a přeji hezký den. Lucie Č.

Dobrý den,
pokud je Váš stav stabilizovaný, pak není nutná žádná speciální příprava, leda by se to Váš neurolog výslsovně přál. Rozhodně nejsou nutné žádné hormonálmí léky.
Hezký den !
T.Kydlíček


Penis

(příspěvek číslo: 2160)
dne: 26.02. 2009

Pane doktore, partnerovi chybí na penisu uzdička jako by měl žalud u penisu rozpůlen či roztržen a jsou mu vidět oba otvory na žaludu. Můžete mi vysvětlit o jakou anomálii se jedná zda je to vrozené nebo nějak mechanicky poškozené a o co se konkrétně jedná ??? Partner tvrdí, že má všechno v pořádku, takto od narození.

Dobrý den,
pošlete mi na moji adresu kydlicek@fnplzen.cz fotografie. Podívám se a napíšu Vám svůj názor.
Hezký den !
T.Kydlíček


uši

(příspěvek číslo: 2159)
dne: 25.02. 2009

dobrý den chtěla bych se zeptat na operaci uší,je mi35let a bydlím v Přerově.Zajímalo by mě kde nejblíž operujete kolik to stojí a jak dlouho bych musela nosit obvaz a čelenku.Je možné zkrátit dobu nošení obvazu a nahradit ho čelenkou?

Dobrý den,
pracuji pouze ve FN Plzeň, kde mám i svojí praxi. Je to sice daleko, ale i z Vašeho kraje mám klienty. Operace odstálých ušních boltců se provádí v místním umrtvení a nejastěji ambulantně. Hojení trvá 2 týdny, po kterých je nutné nosit buď obvaz, čelenku, nebo pevný šátek. Je to doba, kterou, bohužel, zkrátit nelze. Obvaz bezprostředně nutný není, ale nějaká forma fixace určitě ano. Operace stojí 9.000,- Kč a určitě by se vše dalo zorganizovat tak, aby se vše elegantně zvládlo.
Hezký den !
T.Kydlíček


Nařasená kůže

(příspěvek číslo: 2158)
dne: 25.02. 2009

Dobrý den,
mám dotaz, před 2 týdny jsem podstoupila abdominoplastiku a uprostřed jizvy mám kůži nařasenou, operující lékař mi sdělil, že jsem v tom místě měla málo podkoží kvůli striím, tak to prý nešlo jinak....Mám se to pokusit rozmasýrovat.... Myslíte, že je možné, že se ta kůže časem vypne? Předem děkuji za odpověď.

Dobrý den,
žádný strach! Kůže má úžasné eloasdtické vlastnosti a mám tedy a to, že při adekvátní konzervativní péči se vše dobře zvládne a výsledek bude podle Vašich představ.
Hezký den !
T.Kydlíček


horní oční víčka

(příspěvek číslo: 2157)
dne: 24.02. 2009

Dobrý den,mám 80-ti letou babičku,která by potřebovala operaci honích víček,protože kůže už tolik přesahuje,že jí braní ve vidění.Nevadí vyšší věk a slabé srdce??? A je možné,že by operaci z tohotu důvodu hradila pojišťovna nebo aspoň část???

Dobrý den,
operace horních víček není pro pacienta příliš zatěžující a Vaše babička by jí jistě dobře zvládla. Operaci na úhradu zdravotní pojiťovny je možné provést za určitých podmínek ( ty by asi vaše babička splňovala ) na oční klinice. Plastické chirurgii byla tato možnost odebrána už před několika lety. Je tedy třeba navštívit ambulanci oční kliniky FN Plzeň - Lochotín, kde se vás ujmou kolegové a určiě vše dopadne dobře.
Hezký den !
T.Kydlíček


Modelace prsou

(příspěvek číslo: 2156)
dne: 24.02. 2009

Dobry den,rada bych si nechala zvednout svesena prsa.Chtela bych se zeptat zda je mozne tuto operaci provest bez toho,abych musela mit implantaty.S velikosti prsou jsem spokojena jen me trapi,ze jsou svesena.Budou po takove modelaci pak prsa pevna a pekna? Kolik by takovy zakrok stal a zda bych se mohla po dvou tydnech dovolene vratit do prace. Dekuji

Dobrý den,
modelační operace je výkon, který mění tvar prsů, nikoliv velikost. Při typické modelaci se implantáty nepoužívají, takže žádný problém. Prsy jsou po modelaci, přesně jak píšete, pevné a mají aheký tvar. Hojení trvá 2 týdny a pokud pracujete třeba v kanceláři, tak by to neměl být problém. Cena operace včetně 2 denní hospitalizacer a elastické podprsenky činí 31.000,-Kč. Podrobná konzultace je ale nezbytná. Musíme si při ní říct spoustu informací jak o vlastní opeaci, tak o pooperačním průběhu a ošetřování.
Hezký den !
T.Kydlíček


Vypalování cévek

(příspěvek číslo: 2154)
dne: 24.02. 2009

Dobry den.Chtela bych se zeptatjak se provadi a cim vypalovani cevek v nose.Boli to?Dekuji.

Dobrý den,
v současnosti za nejlepší metodu považují ošetření tzv. cévním laserem, tedy paprskem, jehož energie se vstřebává právě v červeném kevním barvivu, čímž se docílí "spálení" drobných vlásečnic v kůži. Obraťte se na nějaké renomované, dobře vybavené laserové pracoviště, v Plzni je to třeba kožní klinika FN PLzeň-Bory, pavilon 22.
Hezký den !
T.Kydlíček


Komplikace po zvětšení prsou

(příspěvek číslo: 2153)
dne: 23.02. 2009

Dobrý den, jsem 1,5 po zvětšení prsou, pod sval 175ml. Pravé prso mě začná bolet a čím dál víc lze s implntátem pohybovat nahoru a dolů asi o 1cm, co to může být.Na KO jdu až za půl roku.Moc děkuji za odpověď.
Radka.

Dobr den,
z dostupných informací těžko soudit. Po operaci Jste 1,5 mesíce ? Každopádně si myslím, že bolesti a zmiňovaná pohyblivost imnplantátů nemusí nutně spolu souviset. Možná by stálo za to navštívit Vašeho lékaře dříve. Já osobně bych nechal doplnit sonografické vyšetření, abych si ověřil stav a uloení implantátu, charakater a stav perikapsulární fibrózy a situaci mléčné žlázy. Myslím si ale, že se nemusíte ničeho bát. Podobné potíže ženy občas provází a nemusí to znamenat nějaké kompliace.
Hezký den !
T.Kydlíček


KRUHY POD OČIMA

(příspěvek číslo: 2152)
dne: 23.02. 2009

MÁM VELKÉ KRUHY POD OČIMA CHTĚLA JSEM SE ZEPTA PANE DOKTORE CO SE S TÍM PROVÁDÍ A KOLIK BY TO ASI STÁLO DĚKUJI

Dobrý den,
myslíte kruhy zvýšené kožní pigmentace, nebo kruhy - váčky pod očima ?
Hezký den !
T.Kydlíček


augmentace

(příspěvek číslo: 2151)
dne: 23.02. 2009

dobrý den,mám takový dotaz. Před třemi týdny jsem byla operována na klinice v Brně.Nechala jsem si prsa zvětšit. Po třech týdnech mi začalo s jednoho prsu při doporučeném masírování jizvy-jizvu mám vedenou kolem dvorce,vytékat tekutina.Nejdřív byla průhledno žlutá a teď je žlutokrvavá. Jsou to jen takové kapičky.Je to normální? Nejsem příliš spokojená s operatérem a jeho přístupem. Mluví velice rychle a neřekne mi víc než se zeptám. Jinak operace dopadla dobře. Děkuji vám za odpověď.

Dobrý den,
pokud jsou to jediné potíže, tak si myslím, že se vše usadí a zklidní a vše bude OK. Po operaci je v dutině okolo implantátu přítomný tkáňový výpotek,zbytky staré, rozpadlé krve, míza. Někdy se tato ekutina může vyloučit třeba otvorem po drénu, či píštělí jizvě. Není se čeho bát, augmentace je pro prs poměrně velký výkon a toto jsou průvodní známky, které odezní a vše bude OK. Samozřejmě, kdybyste měla zvýšenou tělesnou teplou, zvyšující se bolestivost prsu, kdyby se prs zvětšoval nebo kdyby se přidaly jiné příznaky, pak by to chtělo Vašeho operatéra určitě navštívit.
Hezký den !
T.Kydlíček


dolní víčka

(příspěvek číslo: 2150)
dne: 22.02. 2009

Dobrý den,
pane doktore, mám dotaz jakým způsobem provádíte tuto operaci. Byla jsem již na jedné konzultaci, kde mi bylo řečeno, že tukové váčky neodstraní, ale jaksi zašijou/ píšu to laicky/. Ale v mnoha diskuzích jsem se dočetla, že ženám byly ty váčky odebrány.Na jednu stranu mi to přijde logické, že nejsou odstraněny, aby najednou to oko nepůsobilo jako prohlubeň, ale na druhou stranu mám obavy abych nepodstoupila tuto operaci zbytečně a nebylo to stejné jako před ní.
Můžete mi sdělit váš názor, děkuji

Dobrý de,
dolní víčka jsou jen pro nezkušené, začínající estetické chirurgy jednoduchý výkon. Ve skutečnosti se nejedná o tak banální výon jak se může zdát. Otázka přístupu k tzv. tukovým prolapsům je složitější. Klasická metoda, kterou zastávám i já počíta s přimeřeným, úměrným odstraněním nadbytečného tuku, který se protlačuje z očního důlku do dolního víčka. Novější přístupy tyto tukové lalůčky neodstraňuje, ale buď zpátky vpraví do prostoru pod oční kouli kam patří nebo se naopak vytáhnou přes dolní okraj očnice. Jednoznačně nelze říci, která metoda je lepší, zda ta klasická, nebo ty novější. Vždy se musí zvážit spousta okolností než se operatér pro některý postup rozhodne. Já ale inklinuji ke klasice.
Hezký den !
T.Kydlíček


Augmentace

(příspěvek číslo: 2149)
dne: 21.02. 2009

Dobrý den,
před měsícem jsem podstoupila ambulantní chirurgický zákrok v celkové narkóze. Chtěla bych jít na zvětšení prsou, které se rovněž provádí v celkové narkóze. Je nějaká doporučená doba, kterou je nutno vynechat mezi narkózami?

Dobrý den,
anestezilogové, se kterými spolupracuji radí minimálně 3 týdenní pauzu mezi operacemi v celkové anestézii.
Hezký den !
T.Kydlíček


Jizvičky po elektrické jehle

(příspěvek číslo: 2148)
dne: 20.02. 2009

Dobrý den, ráda bych se Vás zeptala, jestli se dají nějak odstranit červené jizvičky, které mi zůstaly na hřbetě ruky po odstraňování pigmentových skvrn elektrickou jehlou u kožní doktorky. Je to staré přes dva měsíce.
Děkuji

Dobrý den,
jizvy se konzolidují a vyzrávají minimálně 6 měsíců. Po tuto dobu mohou být zarudlé, zatuhlé a nápadné. Je třeba o ně intenzivně a dostatečně dlouho pečovat.Zpočátku doporučuji mýt, mastit např. Indulonou ( můžete ale používat řeba i Dermatix gel nebo jiné speciální gely a masti na jizvy ) a provádět intenzivní tlakové masáže: tlak prstů bez povrchového tření po dobu půl minuty s několikavteřinovou pauzou cca 3 - 5 x denně 10 min. Jizvy nesluňte ani nesolárkujte a mějte trpělivost a výdrž. Toto je moje know how, které se mi osvědčilo. Jsem si jistý, že každý z chirurgů má nějaké, kterému věří a které doporučuje. Toto je můj postup péče o jizvy, který doporučuji na začátku. Teprve pokud není tato péče úspěšná přejdeme k agresivnějšímu způsobu ošetřování.
Hezký den !
T.Kydlíček


<< < 54 / 130 > >>