Plastická estetická chirurgie MUDr. Tomáš Kydlíček, s.r.o.

Areál fakultní nemocnice Plzeň, vchod C „stará“ budova, 6. patro

Přidat nový dotaz +


Bradavice

(příspěvek číslo: 2280)
dne: 3.05. 2009

Vážený pane doktore,
u naší 11 leté dcery se již přes rok bez úspěchu snažíme odstranit bradavice na plosce ( patě ) hohy. Různé vodičky, náplastě či v poslední době homeopatika. Původem nejstarší a svým rozměrem i největší bradavice je velká cca 1x1 cm, v okolí je pak shluk dalším menších bradavic. Podle našeho praktického lékaře jde o bradavice. Na pohled to nejsou kožní výrustky, jedná se spíše o zrohovělá místa prorůstající do hloubky. Myslíte si, že by šel tento problém odstranit laserem? Mohli bychom si domluvit osobní konzultaci? Děkuji za odpověď

Dobrý den,
laser u bradavic přináší dobré výsledky, proto bych o něm také uvažoval. Léčba tzv. vulgárních virových bradavic ale úpatří do ruky kožnímu lékaři. Doporučuji obrátit se na kožní kliniku FN Plzeň-Bory, kde se Vás ujmou a v případě, že to bude na místě, použijí i zmíněnou laserovou terapii. Kožní kliniku najdete v pavilonu 22, přízemí vlevo.
Hezký den !
T.Kydlíček


operacie usi

(příspěvek číslo: 2279)
dne: 1.05. 2009

dobry den,chcem sa opytat ohladne operacie usi.Momentalne zijem v nemecku v Regensburgu a ztoho dovodu sa chcem opytat ake caste kontroly su po operacii nutne.A ci su vobec nutne.Za skoru odpoved dakujem .matocet@web.de

Dobrý den,
žádný problém, Regensburg není daleko a kontroly nejsou časté. Máme dvě možnosti. Buď kontroly naplánujeme u mě a pak jsou vhodné alespoň dvě návštěvy u mě ( 1.a 14. den po operaci ), nebo požádáme kolegu v Regensburgu, který Vás doléčí ( občas se to tak dělá, je-li klient z dálky ). Obě možnosti jsou možné.
Hezký den !
T.Kydlíček


tip-plasty

(příspěvek číslo: 2278)
dne: 1.05. 2009

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na možnosti zúžení špičky nosu (jestli existuje nějaký minimálně invazivní způsob v LA). Moje představa je ubrat tak 1mm z každé strany, tedy úplně minimální změnu (mám tedy jinak celkem pěkný nos, jen někdy vypadá na fotce 'kulatěji', proto by mi nestálo za to jít do nějaké větší operace...zájem bych tedy měla jen kdyby se to dalo vyřešit nějak lehce a levně..(na internetu jsem o tom informace žadné nenašla, tak ani nevím jestli něco takového existuje-představuji si obrousit tu chrupavku nějakou mini.frézkou přes malý vpich, bez nutnosti odlepení kožního krytu od nosního skeletu. Děkuji za vysvětlení! Silva

Dobrý den,
v úvahu přichází jen tzv. rinoplastika hrotu nosního, tedy operace, kdy se změní anatomie - tvar chrupavek, které určují špičku nosu. Jedná se sice o operaci, kterou můžeme provádět ambulantně a v místním umrtvení, ale která se neobejde bez řezů v nosních průduších a změnách na chrupavkách, které ovšem předpokládají mobilizaci kožního krytu, tedy jak píšete "odlepení kožního krytu od nosního skeletu" Cena operace by se za těchto okolností pohybovala okolo 14.000,-Kč. Na internetu se můžete setkat s rinoplastikou měkkého nosu, což je skoro to samé.
Hezký den !
T.Kydlíček


Poklesla prsa

(příspěvek číslo: 2276)
dne: 29.04. 2009

Dobry den,rada bych se zeptala,zda je mozno nejak upravit poklesla prsa po ctyr letem kojeni.Nikdy jsem prsa nemela extra pevna,ale po detech jsou to prsa stare indianky :-) Kolik by cca takova uprava stala a je mozne pripadne po takove uprave znovu kojit dalsi dite? V socasne dobe nosim velikost pradla 85C.Velice dekuji za Vasi odpoved! S pozdravem Verka

Dobrý den,
pokleslá prsa je možné upravit modelací, tzv. mastopexí. jedná se o operaci v celkové anestézii, kdy se kompletně změní anatomie prsu a tím i tvar. Následné kojení možné je, ale nejspíše by došlo opět k poklesu prsů díky změnám v prsní žláze. Operace je spojená s obvykle dvoudenní hospitaliozací, 14denním hojením a cca 2 - 3 týdenní rekonvalescencí. Kompletní cena ( operace + dvoudenní hospitalizace + elastická podprsenka ) činí obvykle 31.000,-Kč.
Hezký den !
T.Kydlíček


Vráska s jizvou

(příspěvek číslo: 2275)
dne: 28.04. 2009

Dobrý den pane doktore,
mám mezi obočím vrásku (takovou tu "mračivku"-jak říkají moje děti).Před lety jsem měla úraz a v té vrásce mi zůstala jizva, která vrásku výrazně prohloubila. Chtěla jsem se zeptat, zda by se s tím dalo něco udělat, abych se už na své děti nemračila...., případně finanční nároky. Děkuji Vám a přeji příjemný den. Jitka Madayová

Dobrý den,
asi by bylo nejlepší, kdybyste mě navštívila v mé poradně, kterou pro podobnou problematiku mám každé pondělí dopoeldne ( 8,30 - 11,30 hod. ) ve FN Plzeň-Lochotín, vchod B, 6. patro. Podíváme a zvážíme co by se dalo udělat.
Hezký den !
T.Kydlíček


jizva po císařském řezu

(příspěvek číslo: 2274)
dne: 28.04. 2009

Dobrý den, před 20 dny jsem podstopila porod císařským řezem. Jizva se hojí celkem dobře, ale po umytí zelené barvy přes jizvu jsem zjistila, že je jizva velmi křivá. Je to způsobeno tím jak natahovali při sešívání kůži a na konci jim kůže zbyla a tutíž tam mám pěkný hrbolek a na ochlupení od pupku dolu je vidět jak je kůže natahována nakřivo:-/ dalo by se s tím něco dělat??? a kdy??? a v jaké cenové relaci by se tata oprava pohybovala??? Předem děkuji za odpověď

Dobrý den,
je vždy obtížné hodnotit jizvu po chirurgickém, ve Vašem případě gynekologickém výkonu. Gynekolog měl striktně daný úkol - provést porod císařským řezem a vše ostatní bylo ( a právem ) pro něj vedlejší. Nevíme s jakými potížemi se potýkal, co musel řešit... Zatím buďte zcela klidná a ničeho se nebojte, jenom o jizvu systematicky a cíleně pečovat. Vždy doporučuji: jizvu 2x denně omýt, mechanicky očistit, po osušení zlehka promastit ( např. Indulona, Nivea apod. ), možno použít i dle návodu Dermatix gel,Xeragel či Pro-Sil balzám + provádět intenzivní a systematické tlakové masáže 3 - 5 x denně ( tlak prstů na jizvu bez povrchového tření po dobu minimálně půl minuty s několikavteřinovou přestávkou opakovaně po dobu 5 - 10 min ), jizvu chránit před sluncem - vhodný krém s vysokým UV faktorem 50+ ( např. fi. Spirig,Bioderma ).
Neříkám, že toto moje know-how je to nejlepší, co se dá vymyslet, ale funguje to a mám s tím dobré zkušenosti. Až se jizva "zklidní", vyzraje a stane se jemnou, hladkou a bledou ( to obvykle trvá minimálně půl roku ), můžeme pomýšlet na operaci.
Hezký den !
T.Kydlíček


Odstranění strií

(příspěvek číslo: 2273)
dne: 26.04. 2009

Dobrý den pane doktore, rád bych si nechal odstranit strie na bocích a rád byhc se zeptal, zda to u vás děláte? Popř. kolik by to stálo a také zda se mi strie na těch místech už nevrátí. děkuji moc za odpověď.
Marek Drtil
mardzanos@seznam.cz

Dobrý den,
asi Vás zklamu, ale strie jako takové odstranit nelze. Zatím neexistuje metoda, kterou by se strie odstranit mohly, pokud ovšem nepočítáme odstranění kožního okrsku, kde se strie nacházejí, jako je tomu např. u operace břicha ( abdominoplastiky ). Pokud tedy máte strie na bocích asi uspokojivé řešení budeme hledat obtížně.
Hezký den !
T.Kydlíček


ZVäčšENIE PRS

(příspěvek číslo: 2272)
dne: 26.04. 2009

DOBRY DEN CHCELA BY SOM SA VAS SPYTAT CI SA DA IST NA TAKUTO OPERACIU AJ NA SPLATKY A KOLKO BY MA TO ASI VYSLO.MOJE PRSIA SU PO DVOCH DETOCH VELMI MALE SOTVA JEDNOTKY.DAKUJEM ZA ODPOVED

Dobrý den,
po neblahých zkušenostech splátky již neposkytuji. Mohu Vám ale zprostředkovat půjčku u Čs.Spořitelny.
Hezký den !
T.Kydlíček


liposukce a odstranění strií

(příspěvek číslo: 2271)
dne: 23.04. 2009

Dobrý den, prosím o odpověď, zda je možné na Vaší klinice provést odstranění strií, popřípadě průběh a ceník a bližší informace o liposukci. Za každou informaci a radu jsem vděčná. Děkuji Rajská

Dobrý den,
asi nejlepší by bylo, kdybychom se sešli a všechno zvážili společně. Nemám o Vás ani přibližnou představu a tak se k Vašim otázkám opravdu nemohu seriózně vyjádřit.
Hezký den !
T.Kydlíček


liposukce+oční víčka

(příspěvek číslo: 2270)
dne: 23.04. 2009

Dobrý den, již dlouhou dobu mám problém s vystouplým břichem. Pokud bych se ale rozhodla pro liposukci, určitě bych chtěla podstoupit i operaci horních víček Tento problém jsem zdědila po otci a mám viditelně více pokleslé víčko nad pravým okem než nad levým. Zákroky bych ráda podstoupila někdy na podzim- říjen, listopad, ale termín bych chtěla mít dříve, s ohledem na zaměstnání a rodinu. Zatím zjišťuji podrobnosti a cenové možnosti. Jak by zhruba byla vypadala cena, pokud by byly provedeny současně liposukce břicha a operace horních víček (snad to lze) a jestli je možnost příspěvku zdravotní pojišťovny (na víčka). Velice děkuji za odpověď

Dobrý den,
velmi rád Vám, pomohu, ale dříve než se rozhodneme pro konkrétní postup měli bychom se sejít a vše důkladně zvážit a probrat. Neříkám, že nejste vhdnou adeptkou pro liposukci a blepharoplastiku horních víček, nicméně je třeba posoudit anatomické poměry a teprve potom se rozhodnout. Konzultace je nezbytná, nyní toho o Vás vím velmi málo na to, abych Vám poradil seriózně a přesně.
Hezký den !
T.Kydlíček


dotaz

(příspěvek číslo: 2269)
dne: 22.04. 2009

Dobrý večer,prosím o radu.Dcera je 5 týdnů po operaci "zmenšení prsou".Jizvy pod prsy se rozestupují,mokvají,krvácejí.Doporučení operatéra zní :dezinfikovat,sprchovat.Nemůže dcera pro lepší zhojení udělat něco víc? Moc Vám děkujeme za Váš názor.

Dobrý den,
někdy se tkáně nehojí úplně jak bychom si představovali, i když k nějakým poruchám hojení vlastně ani není důvod. Pokud je to tak jak píšete, tak obvykle doporučuji 2 x denně rány omýt, mechanicky očistit a nasucho zakrýt eventuálně přiložit jen lehce vlhký obklad s borovou vodou. Při takovém postupu se obvykle vše rychle upraví a zhojí, žádný strach.
Hezký den !
T.Kydlíček


dotaz

(příspěvek číslo: 2268)
dne: 22.04. 2009

Vážený pane doktore. Asi 5 let mám jizvu na břiše a jelikož jsem byla tenkrát puberťák, jizvě jsem se dosti nevěnovala a není úplně ideální :-( Chci se zeptat, zda-li masážemi jizvy může po tak dlouhé době dojít ještě ke zlepšení nebo absolutně ne :-) Předem Vám děkuji za odpověď.

Dobrý den,
je mi líto, ale konzervativní léčbou již nic nezmůžeme. Jizva je již konzolidovaná, stabilizovaná, vyzrálá, takže asi nic jiného než operace nám nezbývá.
Hezký den !
T.Kydlíček


stálé otoky pod očima

(příspěvek číslo: 2267)
dne: 22.04. 2009

DOBRÝ DEN,POD OČIMA MÁM STÁLE OTOKY,V ASI V POLOVINĚ TVÁŘE MÁM BOULE NA OBOU STRANÁCH.DÁ SE TO NĚJAK ODSTRANIT?

Dobrý den,
abych se mohl přesněji vyjádřit byla by fotografie nebo ještě lépe osobní setkání nezbytné. Mám určitou představu, ale nerad bych Vás mystifikoval.
Hezký den !
T.Kydlíček


Zneviditelnění pooperační jizvy laserem

(příspěvek číslo: 2266)
dne: 22.04. 2009

Jsem tři měsíce po operaci, na zadní straně paže mám dobře zhojenou jizvu. Pomohl by jejímu většímu "zneviditelnění" laser? Kdy po operaci lze zákrok provést, s jakými výsledky a za jakou cenu? Děkuji.

Dobrý den,
laser se používá jen v přísně indikovaných situacích. Vám nejspíše pomůže systematická a koncepční péče o jizvy. Laser přichází až v situacích, kdy toto selže a jedná se o jizvu určité charakteristiky. každý z nás má know-how jak jizvy ošetřovat jiné. Já mám následující, se kterým mám dobré zkušenosti, ale nedělám si naděje, že nikdy nic lepšího se nevymyslí. :-) Tak tedy:
Doporučuji jizvu několik měsíců 2x denně mýt, mechanicky čistit, po osušení zlehka promastit ( např. Indulona, Nivea apod. ), možno použít i dle návodu Dermatix gel,Xeragel či Pro-Sil balzám + intenzivní a systematické tlakové masáže 3 - 5 x denně ( tlak prstů na jizvu bez povrchového tření po dobu minimálně půl minuty s několikavteřinovou přestávkou opakovaně po dobu 5 - 10 min ), jizvu chránit před sluncem - vhodný krém s vysokým UV faktorem 50+ ( např. fi. Spirig,Bioderma ).
Zdůrazňuji, že je třeba vytrvat dlouhio, několik měsíců, až do doby, kdy je jizva jemná, bledá, hladká a nebolestivá, tedy do doby, kdy "vyzraje" a stane se tak kosmeticky optimální. Pokud se vývoj ale ubírá směrem ke zbytnělé jizvě, nebo dokonce ke keloidu, pak je nutné přístup změnit. Ale to už je jiná kapitola.
Hezký den !
T.Kydlíček


Vylepšení obličeje

(příspěvek číslo: 2265)
dne: 21.04. 2009

Dobrý den,
je mi 63 let. Chtěla bych nějakým způsobem trochu vylepšit obličej, pouze však třeba např. botul.nebo kys. hyalur. Na koho se mám prosím
v kladném případě obrátit a na kolik Kč asi toto vylepšení může přijít.
Děkuji za odpověď.
Hedvika

Dobrý den,
na Váš dotaz neexistuje krátká, stručná odpověď! Pokud máte zájem o vylepšení, což je komplexní pojem, pak je to jako když pečete dort. Nejdříve upečete korpus, pak jej namažete náplní, různě zhodíte a nakonec přidátě šlehačku. S obličejem je to podobné. Nejdříve se obvykle operuje ( face lift, forehead lift, horní víčka, dolní víčka apod. ), pak je možné provést laserový rejuvehans, nebo chemický peeling a vše doplnit výplněmi vrásek a ošetřením preparáty botulotoxinu. Jak vidíte, možnosti máme a je z čeho vybírat. Jenže vždy záleží na anatomické situaci, přání klienta, časových a finančních možnostech. Je tedy jasné, že důkladná konzultace, pečlivé zvážení a naplánování je naprosto nezbytné. Rád bych Váím odpověděl přesněji, ale opravdu nemohu. Vymýšlel bych si a to bych nerad.
Hezký den !
T.Kydlíček


liposukce

(příspěvek číslo: 2264)
dne: 21.04. 2009

Dobrý den,chtěla bych se zeptat ,jaká je čekací doba,měla bych zájem o liposukci (vnější,vnitřní stehna ,boky ) A kolik by to cca stálo.
Děkuji

Dobrý den,
čekací doba se nyní pohybuje okolo měsíce, operovat bychm tedy mohli na přelomu května-června. Cena závisí na rozsahu a velikosti ploch. Pokud bychom tedy operovali stehna a boky, tak by se cena včetně jednodenní hospitalizace a elastického prádla pohybovala okolo 29.000,-Kč. Ale jak jsem napsal, je to jen orientační údaj.
Hezký den !
T.Kydlíček


Veruk

(příspěvek číslo: 2263)
dne: 21.04. 2009

Dobrý den,
chtěla bych se zeptat na odstranění veruk. Přítel má veruky v oblasti genitálií, byl na odstranění dusíkem, nepomohlo to. Byla by jiná metoda odstranění??
Já byla na prohlídce a nejsem nakažená.
Díky moc za informaci.

Dobrý den,
myslím, že péče specialisty je na místě. Odkázal bych Vás proto na odpověď k dotazu č.2280, kde se věnuji prakticky stejné problematice.
Hezký den !
T.Kydlíček


Zmenseni prsou

(příspěvek číslo: 2262)
dne: 20.04. 2009

Dobry den,pred rokem jsem byla na vysetreni ve vasi nemocnici bohuzel jste mel dovolenou.Sestra mi nabidla vysetreni u Mudr.Svitaka ten mi doporucil zhubnout o 10kg aby se operace mohla provest ze zdravotnich duvodu.Ted jsem zhubla o 8kg nemam odvahu k vam jit kdyz musim 2kg dat dolu a nejde to.Jinak vsechny vysetreni ortopeda,mamologicke a plastickeho chirurga mam.Operaci bych chtela provest od Vas.Dekuji za odpoved preji hezky den.

Dobrý den,
děkuji za důvěru ! :-) Poradnu mám pravidelně pondělí dopoledne ( 8,30 - 11,30 hod. ) a žádnou dovolenou zatím neplánuji. Navštivte mě tedy nějaké to pondělí a uvidíme co se dá dělat. A ničeho se nebojte, zvládneme to.
Hezký den !
T.Kydlíček


bříško

(příspěvek číslo: 2261)
dne: 19.04. 2009

Dobrý den odepsal jste mi že by pro mě byla vhodná abdominoplastika.A že by jste potřeboval vidět postavu.Jsem docela z dálky (Chomutov) a ještě ke včemu na mateřské dovolené.Tak moc času nemám.Stačilo by kdybych vám poslala fotky postavy v plakách na email??
S pozdravem Pokorná Lenka

Dobrý den,
fotografie pro představu je určitě dobrá, nicméně měla by být zpředu a z profilu a je celkem jedno, zda-li v plavkách či bez nich. Fotografie mi pošlete na mailovou adresu kydlicek@fnplzen.cz společně s Vašimi základními údaji a já Vám napíši svůj názor a návrh dalšího postupu.
Hezký den !
T.Kydlíček


Následek tracheotomie

(příspěvek číslo: 2260)
dne: 19.04. 2009

Dobrý den,
před šesti lety mi byla při hospitalizaci provedena tracheotomie, po které mi zůstala v krku zarudlejší "jamka" s jizvičkami po stranách. Chtěl bych se zeptat, zda by bylo možné se této jamky zbavit a pokud ano, v jaké cenové relaci by se zákrok pohyboval.
Předem děkuji za odpověď!
Radek

Dobrý den,
ano, je možné stávající deformovanou jizvu nahradit jinou, kosmeticky přijatelnější, ale zase jizvou.... Trošku zde riskujeme, že jizva přiroste ke spodině a bude vykonávat větší či menší souhyby s polykáním, ale to se v této krajině občas stává. Úhradu by mohla zajistit zdravotní pojišťovna a operace by se mohla provést v místním umrtvení, ale za krátkodobé hospitalizace. Vyšetření je ale nutné, stejně jako je nutné mít informace proč se tracheostomie prováděla a podobné podrobnosti.
Hezký den !
T.Kydlíček


Jizva

(příspěvek číslo: 2259)
dne: 19.04. 2009

Dobrý den , mám již možná tři roky na rameni červený kožní výstupek o velikosti cca 1cm * 0,5cm. Podle mě by se mohlo jednat o tzv. keloidní jizvu , na ohmat to nebolí a je to spíš tvrdé. Na internetu jsem si našel , že je dobré si to mazat šípkovým olejem lisovaným za studena , to jsem dělal asi měsíc každý den a výsledek žádný. Myslíte , že by to šlo nějak odstranit? Jaká by byla si cena za zákrok? Předem děkuji za odpověď. Lukáš

Dobrý den,
rád bych Vám pomohl, ale bez bližší představy ( nejlépe osobní vyšetření, pomoci by ale mohla i fotografie ) Vám nemohu seriózně poradit. Pokud se jedná o keloidní jizvu, nemá na úspěch žádný olej či mast šanci... Pečlivé posouzení charakteru jizvy ( normální - zbytnělá - keloidní ) je pro stanovení dalšího postupu léčby nezbytné. A právě k tomu je nezbytné jizvu vidět...
Hezký den !
T.Kydlíček


kruhy pod očima

(příspěvek číslo: 2258)
dne: 19.04. 2009

Dobrý den...je mi 35 let,chci se zeptat,zda je možné odstranit kruhy pod očima.Děkuji.Štěpánka

Dobrý den,
myslíte kruhy, nebo tzv. "pytlíky" pod očima ?
Hezký den !
T.Kydlíček


liposukce

(příspěvek číslo: 2257)
dne: 19.04. 2009

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli je možné, že byste mi operaci odmítl udělat proto, že jsem štíhlá a odsátí by bylo velmi malé? Měla bych zájem o liposukci břicha,stehen(vnitřní i vnější)a kolen. Kolik by to stálo, jestliže by šlo o malý rozsah?Zůstalo mi to porodu. Velmi děkuji za odpověd'.

Dobrý den,
děkuji za velmi zajímavý dotaz! Obecně operaci odmítnu tehdy, mám-li dojem, že by mohla spíše ublížit než prospět, že naděje na dobrý výsledek a spokojenost by byla malá. Odmítnu jí tehdy, nejsem-li přesvědčený, že dělám dobře, pak bych operaci skutečně odmítnul. Bylo by to totiž nemedicínské a neetické. Cenu liposukce ovlivňuje rozsah výkonu. Pokud Jste štíhlá, pak by kompletní a konečná cena operace - liposukce stehen a celého břicha činila asi tak 27.000,-Kč. Definitivně bych se ale vyjádřil až při osobním setkání.
hezký den !
T.Kydlíček


jizvy

(příspěvek číslo: 2256)
dne: 18.04. 2009

Pekný den,mám na břiše od pupíku dolu jizvu po císařském řezu.Je stará 19let a čím dál více z ní mám komplex.Chtela jsem se tuďíž zeptat jesti je možná plastická operace.Je mi 37let,170cm,59kg.Děkuji Lada

Dobrý den,
ano, určitě je něco možného pro Vás udělat. Protože ale nemám ani přibližnou představu o anatomických poměrech, kvalitě jizvy apod., nemohu se nyní seriózně vyjádřit o dalším postupu. Upozorňuji ale, že jizvu nikdy nevymažete, jenom je možné jizvu určitých kvalit nahradit jizvou jinou, dejme tomu kosmeticky více vyhovující.
Hezký den !
T.Kydlíček


operace stehen

(příspěvek číslo: 2255)
dne: 16.04. 2009

dobry den nekde sem slysela o zvetseni prsu vztriknutim injekci nejakeho gelu,chtela jsem se zeptat jestli by tento gel sel vztriknout i do nohou-stehen ktere mam straslive nehezky hubene dekuji.

Dobrý den,
zvětšení prsu gelem na bázi kyseliny hyaluronové se tu a tam zkouší, ale není to zvětšení nějak výrazné a navíc se jedná o řešení dočasné, které je ještě omezené maximální dávkou látky. Myslím, že Vám nepomohu, je mi líto.
Hezký den !
T.Kydlíček


<< < 50 / 131 > >>