Plastická estetická chirurgie MUDr. Tomáš Kydlíček, s.r.o.

Areál fakultní nemocnice Plzeň, vchod C „stará“ budova, 6. patro

Přidat nový dotaz +


Jizva

(příspěvek číslo: 2337)
dne: 12.06. 2009

Dobrý den,
Jsem po druhé operaci strumy (asi 4 týdny), a mám na krku jizvu délky 7 cm. Vzhledem k mému věku (23)se za tuto jizvu stydím a chtěla bych ji upravit tak, aby nebyla téměř vidět, protože vím, že úplně odstranit nejde. Zatím to ještě není aktuální, ale v budoucnu bude. Děláte také toto a jaké jsou cenové relace?

Dobrý den,
uvažovat o operaci je v tomto okamžiku nevhodné. Každá jizva prochází procesem změn, teré se navenek projevují změnou barvy a charakteru a pokud se o ní budete adkvátně starat, ani k nějaké operaci dojít nemusí. Neříkám, že níže uvedené know-how je to nejlepší co se dá u jizvy vymyslet, ale funguje to a proto svým klientům doporučuji následující postup:
jizvu několik měsíců 2x denně mýt, mechanicky čistit, po osušení zlehka promastit ( např. Indulona, Nivea apod. ), možno použít i dle návodu Dermatix gel,Xeragel či Pro-Sil balzám + intenzivní a systematické tlakové masáže 3 - 5 x denně ( tlak prstů na jizvu bez povrchového tření po dobu minimálně půl minuty s několikavteřinovou přestávkou opakovaně po dobu 5 - 10 min ), jizvu chránit před sluncem - vhodný krém s vysokým UV faktorem 50+ ( např. fi. Spirig,Bioderma ).
Pokud se během následujících týdnů ukáže, že dosavadní péče nepřináší efekt, máme ještě rezervy, ale to pak už chce jizvu vid+ět a zvážt další postup. A ještě něco: jizva se může měnit a přestavovat řadu měsíců, minálně půl roku, takže to chce s péčí o ní vytrvat a mít trpělivost.
Hezký den !
T.Kydlíček


Deformace prstů

(příspěvek číslo: 2334)
dne: 12.06. 2009

Dobrý den chtla jsme se zeptat zda jde plasticky operovat deformace prstů u nohou.děkuji

Dobrý den,
myslím, že máte na mysli tzv. kladívkové prsty. Pokud tomu tak je, problematika patří do péče ortopedům.
Hezký den !
T.Kydlíček


Petra Neprasova

(příspěvek číslo: 2333)
dne: 11.06. 2009

Pani doktorko,
Je vase jednani s verejnosti adekvatni? Jste par let po skole a chovate se jak buh... opravdu na to mate.. urcite ne! Vase reputace je v nasich rukou a verte ze budem rikat pravdu tam kde je to jenom mozne. Snad vas to pouci...

Je mi líto, že nejste s kolegyní spokojená, ale tak to v medicíně už prostě chodí. Někdo spokojený s lékařem je, někdo jiný zase není. Bylo by samozřejmě hezké a přáli bychom si to všichni, aby spokojenost s našimi službami byla absolutní a trvalá, ale to je prostě nemožné. Paní Dr.Neprašovou já osobně považuji za vynikající lékařku, erudovanou odbornici s letitou praxí, která se svým klientkám věnuje pečlivě a poctivě a čestného, seriózního člověka. Chápu, že můžete mít k ní výhrady, to je Vaše nezpochybnitelné právo, ale považoval bych za vhodnější si to osobně s kolegyní vyříkat. Možná by se ukázalo, že jde jenom o běžné lidské nedorozumění.
T.Kydlíček


nos

(příspěvek číslo: 2332)
dne: 10.06. 2009

Dobrý den pane doktore,

před 8 lety jsem podstoupila rhinoplastiku. Na přelomu roku jsem byla dost nachlazená, velká rýma; nos začal bolet a pomalu se sunout doleva (doleva byl nakřivo i před operací). Nyní mám celou kost asi o půl cm z osy. Co mě ale trápí ještě víc jsou plošky odlišné barvy, které se mi tvoří na různých částech nosu, velice rychle se to zhoršuje, nos "štípe" a je velice citlivý. Nevím, co dělat. Za radu děkuji M.

Dobrý den,
přiznám se, že jsem na rozpacích. Nos po operaci asi rok "pracuje", ale změny po nachlazení po 8 letech... Ale v medicíně je možné vše, ale těžko si to vysvětluji. Taková změna před předchozího úrazu či zánětu, opravdu nevím. Snad by podrobné vyšetření tzv. zevního i vnitřního nohu (to provádí ORL lékař) mohlo něco napovědět. Asi jsem Vás zklamal, ale bez vyšetření se nemohu blíže vyjádřit proč se to děje a co by se s tím mohlo dělat. Ale jenom to podtrhuje to co je už všeobecně známo: operací nosu nic nekončí, nos je komlikovaný nejenom technickou stránkou operace, ale i pooperačním hojením a konzolidací.
Asi by Vám měl vidět Váš operatér nebo lékař, kterému se chcete svěřit do péče. Z vyšetření by měl vzejít pak další postup.
Hezký den !
T.Kydlíček


jizvička

(příspěvek číslo: 2331)
dne: 8.06. 2009

jsem necelý rok po faceliftu a pod levým ušním lalůčkem mám zřejme malinkou keloidní jizvičku. prosím co mám dělat pro jeji odstranění. pod levým lalůčkem je vše v pořádku. Děkuji

Dobrý den,
to asi nebude keloid, spíše se bude jednat o hypertropfickou, zbytnělou jizvu. Rozdíl je zásadní, protože hypertrofie se řeší podstatně lépe něž keloid. Pokud se jedná o jizvu již bledou, tedy konzolidovanou byť ve zbytnělé formě, je možné ji odstranit, vytvořit jizvu novou a o tu se intenzivně konzervativně starat. Pokud ještě jizva konzolidovaná není, tedy je stále zarudlá, aktivní, je možné se o ní starat konzervativně. K tomu ej ale třeba jizvu vidět, zhodnotit jí a pak se teprve rozhodnout co a jak dál.
Hezký den !
T.Kydlíček


operace horních víček

(příspěvek číslo: 2329)
dne: 8.06. 2009

Dobrý den, pane doktore, je mi 63 let a mám ráno problém s přebytečnou kůží na horních víčkách, která se během dne částečně vstřebá, takže večer mám víčka téměř hladká.
Mám, prosím, dotaz, zda v tomto případě podstoupit operaci a pokud ano, jak dlouho asi trvá efekt tohoto zákroku (v mém věku). Děkuji

Dobrý den,
Váš věk není žádnou překážkou, žádný strach ! Jedním ze zásadních momentů zda operovat či ne jsou anatomické poměry na horních víčkách. Ty vlastně rozhodnou zda je tato operace vhodná, či bychom měli hledat jiné, přiléhavější řešení.
Hezký den !
T.Kydlíček


operace brady

(příspěvek číslo: 2328)
dne: 7.06. 2009

Dobrý den,je mi 35 let a mam takový celoživotní problém.Sice vážím 98 kg,ale víc mne trápí dvojitá brada.Dalo by se s tim něco dělat pane doktore?A kolik by to stálo?moc děkuji.M.

Dobrý den,
snad by určitým řešením mohla být liposukce tukového tělesa pod bradou. Otázkou ale je stav kůže, respektive přítomnost jeho nadbytku. Toto je totiž limitující faktor liposukce. Pokud by liposukce možná nebyla, máme k dispozivi ještě jiné metody, ale jsou to již postupy rozsáhlejší a spojené s jizvami.
Hezký den !
T.Kydlíček


Hnisání a zarůstání nehtu

(příspěvek číslo: 2327)
dne: 7.06. 2009

Dobrý den, už asi 2 roky mě trápí zarůstání a následné hnisání nehtu u obou palců na nohách. Většinou tak jednou za tři týdny musím zarostlý nehet odstřihnout a hnis vymáčknout. Když je to tak dva a půl týdne od předchozího odstříhnutí, začíná to docela bolet a natékat. Chtěla jsem se vás zeptat, jestli je nutný nějaký zákrok, a mám raději navštívit doktora nebo se to "vyléčí" samo. Četla jsem, že se to objevuje hlavně v pubertě, takže by to mohlo později zmizet? (je mi 15 let)
Děkuji za radu, MH

Dobrý den,
problém zarůstajícího nehtu tkví ve tvaru nehtové ploténky. Operace je poměrně jednoduchá, je nutné zarůstající okraj vyříznout včetně příslušné části nehtového lůžka a lemu okolní tkáně až na kostní článek. Tímto se zajistí, že chronicky zarůstající okraj se odstraní a už nedoroste. Ztrhávání nehtu apod. nemá žádný význam, stejně jaké čekat, že se vše upraví samo.
Operace se provádí v místním umrtvení a ambulantně a provádí jej běžné chirurgové, takže navštivte vašeho lékaře, určitě Vám poradí.
Hezký den !
T.Kydlíček


hypospadie

(příspěvek číslo: 2326)
dne: 4.06. 2009

dobry den je mi 18 let a mam hypospadii ... byl jsem na operaci, ale stale mi vadi ten vzhled .... mam z toho tezke psychicke problemy a chtel bych se zeptat jestli by sel ten vzhled zlepsit(mam jen kousek predkozky) dekuji za odpoved

Dobrý den,
přijďte za mnou některé pondělí dopoledne (8,30 - 11,30 hod.) do ambulance, kterou pro podobnou problematiku mám každé pondělí ve Fakultní nemocnici Plzeň, vchod B, 6.patro. Podíváme se jaké máme možnosti a zkusíme najít nějaké dobré řešení.
Hezký den !
T.Kydlíček


Vpáčené bradavky

(příspěvek číslo: 2325)
dne: 4.06. 2009

Dobrý den pane doktore,
chtěla bych si nechat operovat vpáčené bradavky. je mi 28 let, děti ještě nemám a vím, že je pak obtížné nebo nemožné kojit, ale přesto bych se chtěla zeptat na Váš názor, zda byste operaci doporučoval. Již jsem zkoušela piercing, bohužel tato metoda byla pouze dočasná, po vyndání se bradavky opět vrátily zpět, proto si myslím, že operace je asi jediná možnost.Předem děkuji za Vaše vyjádření

Dobrý den,
operace problém není, pokud se jedná o výrané vpáčení bradavek pak je pozdější kojení stejně nemožné takže nic neztrácíme ani neriskujeme. Pokud se jedná o stav, kdy bradavky se např. v chladu či po mechanickém podráždění erektují ("postaví"), pak je to na zváženou. Operací se sice docílí dobrého estetického vzhledu, ale funkce mlékovodů, tedy schopnost kojit, se tímto nenávratně poškodí. Je tedy třeba pečlivě posoudit stupeň vpáčení bradavek, Váš vztah ke kojení a pak se rozhodnout co a jak by bylo nejlepší.
Hezký den !
T.Kydlíček


zvětšení rtů

(příspěvek číslo: 2324)
dne: 3.06. 2009

Dobrý den
Chtěla bych se zeptat na cenu za trvalé zvětšení horního i dolního rtu.Děkuji

Dobrý den,
zvětšení rtu je větší problém než se zdá. Operací dosáhneme zvětšení PLOCHY retní červeně, nicméně ženám jde i o zvětšení OBJEMU rtu. A tady máme problém. Zatímco rozšíření retní červeně dosáhneme operací, k výplni rtu se používäjí vlastní tukové buňky nebo výplpňové materiály, nyní nwejčastěji na bazi kyseliny hyaluronové. Z tohoto krátkého souhrnu vidíte, že situace okolo rtů není vůbec jednoduchá... Konzultace, kdy se všechno do detailu rozebere je nezbytností. Rty jsou důležitou estetickou podjednotkou obličeje a v sex appealu hrají velmi velkou roli, takže opatrnosti nikdy nezbývá.
Hezký den !
T.Kydlíček


velká prosba

(příspěvek číslo: 2323)
dne: 3.06. 2009

Dobrý den pane doktore, mám na vás velkou prosbu, chtěla bych si nechat zmenšit prsa. Po dvou dětech je mám 80 G a jsou hodně povislá. Je pro mne komplikované dostat se k vám na konzultaci, tak jsem se chtěla zeptat zda je možné poslat vám foto, aby ste posoudil zda-li se jedná o gigantomastii a je možné hnát to přes pojišťovnu či nikoliv. Vím, že podle fotek to asi nebude přesné, pokud by to nestačilo snažila bych se domluvit si konzultaci. Mockrát předem děkuji

Dobrý den,
ano, to možné je. Pošlete mi fotografii Vašich prsů (zpředu a z poloprofilu) na můj mail kydlicek@fnplzen.cz společně se základními údaji o Vašem zdravotním stavu a já Vám napíši svůj názor a návrh jak postupovat dále.
Hezký den !
T.Kydlíček


strach z operace

(příspěvek číslo: 2322)
dne: 3.06. 2009

Dobrý den pane doktore,
ač si to stále nechci přiznat a asi nejsem sama,pozvolné stárnutí je již viditelné a ráda bych s tím něco dělala.Jedná se přadevším o povadlost obličeje /nezastírám že jsem kuřák/ a dále povolené břišní svalstvo.Co se týká břicha,jsem docela v klidu,ovšem zásahu do obličeje se stále bojím.Pokud se pro operaci rozhodnu,je lépe ji podstoupit v zimním období a jak dlouho jsou viditelné jizvy?Nebo je ještě jiné,dlouhodobě viditelné řešení mimo operaci?Děkuji

Dobrý den,
operaci obličeje je lepší podstoupit v chlafdném ročním období, tedy podzim - jaro. Jizvy se konzolidují průměrně okolo 6 měsíců, ale po face liftingu nebo liftingu čela a obočí jsou vidět minimálně již dříve.
Hezký den !
T.Kydlíček


Laserová liposukce

(příspěvek číslo: 2321)
dne: 3.06. 2009

Přeji krásný den, pane doktore byla jsem u Vás již to je 5 let na modelaci prsou a jsem velice velice spokojená. Proto se na Vás obracím s dotazem, zda děláte laserovou liposukci. Měla bych velký zájem a zbavit se ošklivého bříška, které není velké, ale úpravu by to chtělo.Jestli je možné udat i cenu, pokud tento zákrok děláte? Mockrát Vám děkuji za odpověď. Irena

Dobrý den,
děkuji za pochvalu !:-) Jsem rád, že je vše v pořádku a Jste spokojená, udělala Jste mi radost !
Já osobně používám manuální tumescentní liposukci. Jedná se o klasickou, nejrozšířenější metodu liposukce a myslím, že také nejúčinnější... Je mi líto ale mohu Vám nabídnout pouze liposukci tuto. Rád bych Vám poradil kam se obrátit. ale ani nevím kdo v regionu tuto liposukci provádí.
Hezký den !
T.Kydlíček


Zapadlé bradavky

(příspěvek číslo: 2320)
dne: 2.06. 2009

Dobrý den,je mi 15 a mam zapadle prsni bradavky.Slysela jsem,ze se to da operovat,tak by me zajímalo kolik asi zakrok stoji a jestli musím treba cekat az budu starsi.

Dobrý den,
ano, vpáčené bradavky se operují, ale doporučuji ještě vyčkat až prs úplně dospěje, tedy do 18 let. Pak můžeme operovat.
Hezký den !
T.Kydlíček


Lipom

(příspěvek číslo: 2319)
dne: 2.06. 2009

Dobrý den,
mám problém s tvorbou lipomů i přes zdravou stravu s malým množstvím živočišných tuků. Pravděpodobně je to dědičné. Několik už mi jich bylo chirurgicky extrahováno kvůli histologickému nálezu. Po extrakci nicméně zůstávají jizvy. Existuje metoda k plošnějšímu extrahování, která by neznamenala větší počet jizev? Popřípadě nějaké šetrnější a estetičtější řešení?
Děkuji MD

Dobrý den,
občak pomůže liposukce lipomu, ale ta bývá poměrně často následována recidivou... Je mi líto, ale klasické odstranění, byť za cenu jizvy je stále tou nejlepší metodou, kterou k dispozici máme.
Hezký den !
T.Kydlíček


splatky

(příspěvek číslo: 2318)
dne: 2.06. 2009

Dobry den,
chtela bych si nechat udelat plastiku prsu, je mozne u Vas i na splatky? Ziji a pracuji v Nemecku a mam pravidelny mesicni prijem.
Dekuji

Dobrý den,
je mi líto, ale po neblahých zkušenostech již splátky neposkytuji. Mohu ale zprostředkovat úvěr u Čs.Spořitelny.
Hezký den !
T.Kydlíček


augmentace

(příspěvek číslo: 2317)
dne: 1.06. 2009

Dobrý den,nechala jsem si zvětšit poprsí z vel.b na c. Měla jsem pravé prso větší než levé. Myslela jsem si,že mi ty prsa operatér zvětší aby byli stejné. Po operaci vypadali stejně ale jak otok zmizel,je opět jedno větší a to mi sebevědomí opravdu nezvedlo. Jinak jsem po operaci čtyři měsíce a vše se pěkně zahojilo.Vím,že skoro každá žena nemá prsa stejné a to mi tvrdí i můj lékař ale můžete mi říct,jestli se dává třeba do toho menšího prsu jiná velikost implantátů aby byli stejné? Tím vlastně mám to větší prso takové tvrdé a to menší je měkké a jakoby svěšené. Alespoň to tak vypadá oproti tomu většímu. Děkuji za odpověď.

Dobrý den,
asymetrie, tedy stav kdy jeden prs je větší a zpravidla má i více či méně jiný tvar je do jisté míry naprosto fyziologický stav. Augmentací se toto dá korigovat pokud rozdíly nejsou příliš velké. Nejde o velikost, ta není tím hlavbním problémem, jde o tvar, ten se dá velmi omezeně implantátem korigovat. Ne vždy tedy augmentace má možnost asymetrii odstranit, protože její podstata tví nejenom v objemu, ale i ve tvaru.
Hezký den !
T.Kydlíček


liposukce

(příspěvek číslo: 2315)
dne: 1.06. 2009

dobrý den,chtěla jsem se optat....jsem obědnaná na liposukci...nevím přesně název,ale prý je to ta nejnovější...odsátý tuk mi prý mohou vložit do prsouch....je to možné?a není tam nějaké riziko?moc vám děkuji za odpověd...petra

Dobrý den,
je to možné, já osobně mám ale k těmto postupům svoje výhrady, ale je to možné.
Hezký den !
T.Kydlíček


liposukce

(příspěvek číslo: 2314)
dne: 29.05. 2009

Dobrý den,
je pravda, že výsledek liposukce je trvalý? Je jasné, že když člověk přibere,že se to projeví i na oblasti,na které podstoupil liposukci. Ale je pravda, že tam už se tuky ukládají mnohem méně, než předtím? Děkuji za odpověď

Dobrý den,
pokud je liposukce dobře indikovaná, tedy pokud je indikovaná k tzv. body contouringu, kdy se upravují tukové polštáře, pak je efekt operace trvalý v tom smyslu, že se nový polštář už nevytvoří. Pokud klientka po operaci přibere, tukový polštář se sice neobnoví, ale operovaná plocha se "zpraví" plošně, ne již tukovým valem.
Hezký den !
T.Kydlíček


Labioplastika

(příspěvek číslo: 2313)
dne: 28.05. 2009

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jak přibližně dlouho bych po labioplastice neměla jezdit na koních.Je to totiž mé zaměstnání a jezdim přibližně 6 koní denně.Děkuji

Dobrý den,
myslím, že minimální pauza je tak 3 - 4 týdny. To tvrdím se znalostí věci, u koní jsem vyrostl a tak vím o čem mluvíte.
Hezký den !
T.Kydlíček


zpevnění prsou

(příspěvek číslo: 2312)
dne: 27.05. 2009

Chtěla bych se zeptat kolik by stálo zpevnění prsou mám velikost D, ale jsou spadlé po kojení.
Jsou takové vysací a nemůžu nosit plavky, které bych chtěla,protože mám problémy s podprsenkou.
Neudrží je.

Dobrý den,
kompletní cena, tedy operace + 2denní hospitalizace + elastická podprsenka by činila 32.000,-Kč. Podrobná konzuotace je ale nezbytná, informací, které musíte vědět je spousta.
Hezký den !
T.Kydlíček


Zmenšení prsou

(příspěvek číslo: 2311)
dne: 27.05. 2009

Dobrý den pane doktore, ve starších příspěvcích jsem se dočetla, že by mi zřejmě pojišťovna zmenšení prsou neuhradila. Je mi 22 a mám prsa velikosti F a jsou i dost pokleslá (podprsenky je zkrátka neudrží a bolí mě ramena i ze širokých ramínek), ale zřejmě by se nejednalo o gigantomastii. Vím, že více bychom zjistili z osobní konzultace. Jen se chci ještě zeptat na to, co jsem se také dočetla: že neposkytujete operace na splátky, ale že zprostředkujete úvěr u č. spořitelny. Mohu se zeptat na konkrétnější informace o tomto úvěru a zda to stále děláte. Svá prsa už několik let opravdu nemám ráda, jsou mi na obtíž při jakékoliv větší aktivitě (ráda sportuji, ale velká prsa mi v tom brání a žádná sportovní podprsenka mi je neudrží a musím si brát dvě a více přes sebe)... Ale na zaplacení operace najednou bych finanční prostředky neměla. Moc Vám děkuji za odpověď. Michala

Dobrý den,
podrobnosti o úvěru získáte na telefonu, který je uvedený hned vedle vlevo na baneru (firma Gobal One). Bez obav tam zavolejte, erudovaně Vás poinformují co a jak. Konzultaci, která je nezbytná si pak můžeme domluvit nejlépe mailem (kydlicek@fnplzen.cz) nebo telefonicky na č. 603 838 838.
Hezký de !
T.Kydlíček


Ochablá prsa

(příspěvek číslo: 2310)
dne: 27.05. 2009

Dobrý den,chtěla se zeptat na výplň prsů,jsem po druhém dítěti,nyní 16měsíců po porodu,dva měsíce už nekojím,ale z mích prsou se mi chce brečet,malá povislá jedno menší no na pohled nic hezkého.Zajímalo by mě jestli existuje i něco jiného než implantáty a také pak jakou životnost inplantáty mají.Je mi 28 a prsa bych chtěla mít hezký.Děkuji moc předem za odpověď.Lenka

Dobrý den,
je mi líto, ale v současnosti nemáme k dispozici nic co by konkurovalo prsním silikonovým implantátům. zatím jsou implantáty tedy to jediné, co k doplnění objemu prsů máme k dispozici. Z toho co píšete ale vyplývá, že bude třeba (možná) i prsdy modelovat. Píšu možná, protože co a jak přesně uděláme vyplyne až běhěm konzuotace, která je naprosto nezbytná. Během asi hodinového povídání probereme nejenom možnosti, které máme, ale i dostanete informace o implantátech a vlastní operaci eventuálně o alternativních možnostech.
Hezký den !
T.Kydlíček


konzultace

(příspěvek číslo: 2309)
dne: 26.05. 2009

Vážený pane doktore Kydlíčku,
ráda bych si s Vámi dohodla na osobní konzultaci. Důvodem je operace zvětšení prsou. Chtěla bych zjistit bližší informace ohledně operace a nějaké konkrétní možnosti zvětšení v mém případě.

Dovoluji si Vás požádat o sdělení, kdy poskytujete konzultační hodiny, popřípadě jak je možné se k Vám objednat. V mém případě je nutné toto sloučit s nepavidelnou pracovní dobou.

Předem Vám děkuji za odpověď.

Růžena N.

Dobrý den,
děkuji za mail a za důvěru ! Myslím, že nejlepší bude, když si termín schůzky domluvíme mailem (kydlicek@fnplzen.cz) nebo telefonicky (603 838 838).Sejdeme se, podíváme se, vše zvážíme a uvidíme co a jak by se dalo udělat.
Hezký den !
T.Kydlíček


<< < 48 / 131 > >>