Plastická estetická chirurgie MUDr. Tomáš Kydlíček, s.r.o.

Areál fakultní nemocnice Plzeň, vchod C „stará“ budova, 6. patro

Přidat nový dotaz +


Zvětšení prsou

(příspěvek číslo: 2384)
dne: 25.07. 2009

Dobrý den,chci si nechat zvětšit prsa,ale jelikož mi na nich po porodu zůstaly hluboké a docela velké jizvy,tak se bojím jak to ve výsledku bude vypadat.Je možné,že budou méně vidět ?Nebo se naopak ještě více roztáhnou a budou znatelnější ?Děkuji za odpověď.

Dobrý den,
nejspíše myslíte strie (tzv.pajizévky) Já osobně mám tu zkušenost, že vidět jsou méně. Jak moc méně je věcí názoru, ale dle mě jsou méně patrné.
Hezký den !
T.Kydlíček


otoplastika

(příspěvek číslo: 2383)
dne: 24.07. 2009

Dobrý den,
chtěla bych si nechat upravit odstáté ušní boltce, je nutná konzultace?
Ušní boltce mam odstáté jen v horní části,
upravujete i takto odstáté uši?
Uvedená cena je za obě uši?
Děkuji za odpověď.

Dobrý den,
ano, podrobná konzultace je nezbytná před každou operací. Vždy musíte vědět co a jak se bude dělat, jak dlouho hojení bude trvat, jaká budou omezení apod. Uvedená cena je konečná, tedy za obě uši, nic jiného se už neplatí.
Hezký den !
T.Kydlíček


Obřízka

(příspěvek číslo: 2382)
dne: 22.07. 2009

Chtěl bych obřízku z estetických důvodů. Vy se specializujete spíše na ženy. Proto se zeptam zdali by jste mi doporučil nějakého specialistu. Díky Martin

Dobrý den,
cirkumcize, obřízka není komplikovaný výkon, přesto jej přenechávám kolegům - urologům. Pokud navštívíte ambulanci urologické kliniky FN Plzeň-Bory, pavilon 22, přízemí vpravo, pak nemůžete udělat chybu. Kolegové tuto operaci dělají často a dobře a pokud je příčinou obřízky třeba zúžení předkožky (fimóza) pak by náklady léčby hradila zdravotní pojišťovna.
Hezký den !
T.Kydlíček


asimetrie prsů

(příspěvek číslo: 2381)
dne: 22.07. 2009

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat mám jedno prso větší skoro o dvě čísla než to druhé. Je možnost stím něco udělat aby byly prsa obě stejná?? Je to hrozně vidět např.. v tričkách, plavkách atd.. docela se za to stydím. A kolik by takový zákrok stál?? Předem Vám děkuji za odpověď.

Dobrý den,
ano, operace asynetrie prsů jsou časté, ale postup jak jí upravit je vždy zcela individuální, tedy neexistuje nějaký předpis či doporučení. Vždy se musí vzít v úvahu anatomická situace a Vaše představy, obojí pak víceméně určí optimální postup a míru eventuální finanční účasti zdravotní pojišťovny. První co tedy musíme udělat je sejít se a vyšetřit Vás, řešení pak samo vyplyne.
Hezký den !
T.Kydlíček


Eva

(příspěvek číslo: 2379)
dne: 20.07. 2009

Dobrý den,
nenašla jsem na vašem webu pooperační problémy u zmenšení a modelaci prsů(jenom u zvětšení).Která operace je víc nebezpečná-zvětšení nebo zmenšení prsů? Můžete uvést v procentech nespokojenost,nebo spokojenost pacientek? Nebo spíš, kolik máte reoperací zmenšených prsů a po jaké době? Vím, že jsou to choulostivé otázky,ale prosím o odpověď.Děkuji Vám!

Dobrý den,
rizika doprovázejí každou, bytˇ sebejednoduššíé operaci. Vždy hrozí krvácení, záněty, poruchy hojení, abnormální reakce tkání na šicí materiály, záněty žil, trombozy, embolie apod. I když jsou pacienti vždy před operací komplexně vyšetřeni a dostávají všechna preventivní opatření která dostat mohou a používají se jenom ty nejlepší šicí materiály a vyzkoušené operační techniky, které znáte a bezpečně umíte, nikdy si nemůžete být před komplikacemi úplně jistá. K chirurgii patří i pokora, takže je třeba říci, že kdo operuje má i komplikace. Kdo je popírá bud lže, nebo neoperuje... Asi není přesné hovořit o nebezpečnosti zvětšení či změnšení prsů, jedná se o rozdílné výkony. Já osobně si myslím, že více rizik doprovází změnšovací operace, jinými slovy je zde pro komplikace větší prostor prože v jistém ohledu se s tkáněmi více manipuluje. Kolik % klientek je ale spokojených či nespokojených a proč opravdu nevím, nevedu si přesné statistiky. A pokud se jedná o následné operace, pak ty se obvykle týkají kosmeticky nevyhovujících jizev a nejsou, naštěstí časté. Z toho pak nepřímo usuzuji, že míra spokojenosti klientek je vysoká. Neřekl bych, že se jedná o choulostivé otázky, spíše na ně neexistuje jednoznačná a krátká odpověd jak v americkém filmu, kde všechno přesně ví a znají. Vždy se musí zvážit celek, často se pak fakta ukáží v jiném světle.
Hezký den !
T.Kydlíček


termín

(příspěvek číslo: 2378)
dne: 18.07. 2009

Dobrý den,

chci se zeptat jaké jsou termíny na operaci? Mám zájem o změnšení prsou a chtěla bych vědět kdy bych přišla na řadu. Zda teď objednáváte na září nebo déle? děkuji

Dobrý den,
nyní přes léto jsou termíny o něco kratší, cca 1 měsíc, tedy konec sprna - září je reálné.
Hezký den !
T.Kydlíček


analgosedace

(příspěvek číslo: 2377)
dne: 17.07. 2009

Dobrý den, ráda bych podstoupila operaci horních víček. Jenže strach z bolesti mě odrazuje (mám za sebou negativní zkušenost s operativním výkonem v lokální anestezii). Je možné tento výkon podstoupit v analgosedaci?
Děkuji Ivana

Dobrý den,
je to možné, ale myslím, že zbytečné, opravdu. U horních víček je možné aplikovat místní anestézii tak, že to není pro pacienta stres. Ale možné to je.
Hezký den !
T.Kydlíček


Rotace implantátu

(příspěvek číslo: 2376)
dne: 17.07. 2009

Dobrý den, už to budou skoro 3 měsíce,kdy jsem u Vás podstoupila augmentaci prsou-anatomické impl. Eurosilicon. A zajímalo by mě,kdy může dojít k rotaci implantátu např.:po uplynutí určité doby nebo kdykoliv během let? A jak často se to stává? A pokud se to stane a je nutná reoperace,tak si jí pacientka hradí sama? I přesto, že je zřejmé že to není její chyba, ani chyba operatéra? Děkuji za odpověď. PS:vše je v pořádku a věřím že bude:-)

Dobrý den,
to jsem rád, že je vše OK, snad to tak zůstane i nadále !
K rotacím obvykle dochází v prvních měsících po operaci. Nejrizikovější jsou dle mého názoru první 4 měsíce, pak riziko rotací výrazně klesá a po roce je již minimální. Obecně nejsou rotace časté, já se s nimi setkávám tak u jedné pacientky ročně, což v objemu augmentací dělá méně než 1% (je to ale hrubý odhad). Postup v případech, že se implantát zrotuje je vždy věcí domluvy, případ od případu.
Hezký den !
T.Kydlíček


Katka

(příspěvek číslo: 2375)
dne: 17.07. 2009

Dobrý den, mám 29let, velikost podprsenky 70D,nebo spíš 70E.Jsem na svou výšku hubená-172cm,55kg.Obvod pod prsami moc malý,ale prsa na mou váhu a vzhled postavy myslím moc velké.Chtěla bych zmenšit prsa na velikost 70B, nebo 70C.Podle rady lékaře.Prsa bych ale chtěla aby byli v hezkém tvaru-ale bez silikonu.Jakým spůsobem se dají prsa zmenšit a zároveň nadvihnout?Kolik by mě stál zákrok?Jsem nekuřačka a beru antikoncepci Belaru-i kvůli pleti.Musela bych ji vysadit?Děkuji za odpověď.

Dobrý den,
ano to možné je a jedná se také o poměrně častou operaci. Prsa musí mít hezký, ženský tvar a přiměřenou velikost. Protože se jedná o delikátní operaci je podrobná konzultace, při které se probere vše s ní související naprosto nezbytná. Vysvětlím Vám jak se operace dělá, jaké a kde budou jizvy, probereme všechny organizační okolnosti, nutná předoperační vyšetření apod. Celková cena, tedy operace + dvoudenní hospitalizace + elastická sportovní podprsenka činí 32.000,-Kč. Otázka antikoncepce je často diskutovaná a není na ní jednotný názor. Jám osobně zastávám stanovisko, že je vhodné jí alespoň 3 týdny před operací nebrat. Důvodem je snaha eliminovat všechny rizikové faktory, v případě antikoncepce vyšší tendence k tvorbě trombóz žil zejména dolních končetin a eventuálně i embólií a zatížení jater.Ale jak říkám, není na to jednotný názor.
Hezký den !
T.Kydlíček


lytkovy implantat

(příspěvek číslo: 2374)
dne: 17.07. 2009

Dobry den, chtela bych se zeptat na ltkove implantaty. Mam DMO a po operaci v detstvi a 3 mesicium sadry mi uz lytko jedne nohy nikdy neztloustlo. Vim o lytkovych implantatech a uz delsi dobu o nich uvazuji.
Kolik stoji tato operace ve Vasi ordiaci? Kolik jste takovych operaci provadel?
Jake symetrie je mozne dosahnout v pomeru k druhemy lytku?
Dekuji Vam za odpoved

Dobrý den,
lýtkové implantáty se zdaleka nedělají tak často jako implantáty prsní, přesto se operují, ale kolik jich přesně mám Vám opravdu nepovím, statiky si už nevedu... Implantátem je možné zvětšit objem lýtka a upravit jeho tvar. Je ale otázka nakolik se je možné docílit také symetrie lýtek. Při konzultaci po vyšetření je ale možně se vyjádřit přesněji. Cena operace (včetně operace+implantátu+dvoudenní hospitalizace)by pak činila 39.000,-Kč. Tuto operaci je ale nutbné dvojnásobně zvažovat. Dolní končetiny jsou trvale zatěžovány a implantáty jsou tělu cizí materiál, mohou tedy, podobně jako u prsů způsobovat potíže. To se ale při konzultaci probere důkladně.
Hezký den !
T.Kydlíček


zmenšení a kojení?

(příspěvek číslo: 2373)
dne: 15.07. 2009

Dobrý den,ráda bych se zeptala,zda je možné provést zmenšení prsou s ohledem na možné budoucí kojení?Operace mi byla doporučena neurologem pro silné chronické bolesti hlavy a krční páteře.A ještě-provádíte operace placené pojišťovnou?Za odpověď děkuji Tereza Mašková

Dobrý den,
situace okolo zmenšovacích operací ze zdravotních důvodů je poměrně komplikovaná.Jednak se musí vyčerpat všechny ostatní možnosti léčby, tedy posílení zádového svalového korzetu cvičením a systematickou rehabilitací, úprava eventuální nadváhy apod. a hlavně, musí se jednat o tzv. gigantomastii, tedy nejen o větší a často pokleslá prsa, ale o gigantomastii, při které se z jednoho prsu odstraní alespoň 800 g tkáně. Operaci schvaluje revizní lékař příslušné zdravotní pojišťovny na návrh plastického chirurga, který za indikaci zodpovídá (tedy dělá jí on) a tato žádost musí být doložena soughlasným názorem mammologa a neurologa. Čili první co musíte udělat je navšívit pladtického chirurga, ten Vás vyšetří a po zvážení všech okolností se vyjádří ke zdravotní indikaci. Tím se musí začít. Z řečeného vyplývá, že po operaci gigantomastie, kdy se prs radikálně zmenší (dejme tomu z konfekční velikosti D na košíček B) je pozdější kojení nemožné.
Hezký den !
T.Kydlíček


rekonstrukce prsu po nádorovém onemocnění

(příspěvek číslo: 2372)
dne: 15.07. 2009

Dobrý den
Děkuji za odpověď ale ještě prosím za tyto zákroky hradí pojitovna VZP.Jsem inv.důchodu a nemohla bych to zaplatit.moc děkuji za odpověď Vítková

Dobrý den,
myslím, že zmenšení většího prsu na úroveň prsu menšího ano,ale zvětšení menšího prsu novým implantátem nejspíše ne.
Hezký den !
T.kydlíček


rekonstrukce prsu po nádorovém onemocnění

(příspěvek číslo: 2371)
dne: 14.07. 2009

Dobrý den
před třemi roky mi v Praze na Bulovce dělali rekonstrukci prsa a druhé upravili.Ale přesto to druhé prso se mění a už je zase o hodně větší než to nové.Prosim zda je možné dát nový inplantát větší.Vše bylo hrazeno pojišťovnou.děkuji za odpověď Vítková

Dobrý den,
pokud jsem Vám dobře porozumněl, větší je prs, který se modeloval a zmenšoval, tedy ten zdravý. Pak máme možnosti v podstatě dvě. Buď zmenšíme ten větší, nebo zvětšíme ten menší. Rozhodují anatomické poměry, které nám napoví, jaké řešení je vhodnější, Vaše subjektivní přání a také názor mammologa či onkologa. Až vše dáme dohromady, řešení nám samo vyplyne a bude to to nejlpší na co se dá přijít.
Hezký den !
T.Kydlíček


horni vicka

(příspěvek číslo: 2370)
dne: 10.07. 2009



Vazeny pane doktore,

rada bych podstoupila operaci hornich vicek a chtela bych vedet,jestli musim pred touto operaci k vam na konzultaci. Ziji mimo uzemi CR a take bych chtela vedet,jak casove je tento zakrok narocny. Jak se vlastne na tuto operaci mam obejdnat.
Dekuji Valachova (Irsko)

Dobrý den,
konzultace před operací je vždy nutná. Při ní zvážíme, zda je klientka pro daný výkon vhodnou adeptkou či ne, vše si vyjasníme a naplánujeme. Informací je vždy hodně a vždy je dobré vědět co nejvíce. Ale protože žijete skutečně trošku daleko :-), můžeme si vše usnadnit. Termín operace si domluvíme mailem (kydlicek@nplzen.cz) a konzultaci bychom si pak dali den před tímto termínem, abyste měla čas si všechno dopromyslet a zvážit. Operace horních víček se provádí v místním umrtvení a ambultně, tedy není nutné v nemocnici zůstávat. Trvá okolo 45 minut a obvykle se velmi dobře toleruje. Hojení trvá týden, ale vstřebávání podlitin a otoků ještě další týden, tak třeba party s přáteli je vhodné naplánovat nejdříve po čtrnácti dnech. Po operaci zůstávají jizvy, které se pozvolna, obvykle ale několik měsíců konzolidují a uklidňují a nakonec jsou velmi diskrétní. Myslím, že minimální doba pobytu v ČR by měla být 3 dny a optimální týden. Další péči o jizvy apod. si můžeme pak "doladit" mailem. Máte-li tedy zájem o spolupráci, ozvěte se mi na uvedenou mailovou adresu a domluvíme si další postup.
Hezký den !
T.Kydlíček


Nos

(příspěvek číslo: 2369)
dne: 9.07. 2009

Dobrý den ráda bych se informovala jestli je možné udělat nos podle obrázku,aby byl úplně jiný,nelíbi si mi když jenom udělají malou změnu a nos vypadá podobně jak předtím...

Dobrý den,
ono je to s nosem vůbec složité. Rinoplastika je vysoká pilotáž estetické chirurgie a už z tohoto důvodu k ní nelze přistupovat takto. Na začátku musí být konzultace, při které se vyjasní Vaše subjektivní představy na jedné straně a anatomická situace na straně druhé. Když pak oba momenty dáme dohromady, lehce pak zjistíme zda jsou Vaše přání reálná a splnitelná, nebo ne... Rinoplastika je složitá nejenom tím, že se jedná o technicky náročný výkon, ale i tím, že nos má složitou anatomii, v pooperačním období dlouhé hojení a následnou "rekonvalescenci" tkání, ale i tím, že se jedná o přirozenou dominantu obličeje a strefit se přesně do přání klienta je prostě těžké. Fotografie jistě Vaše přání přiblíží, ale slíbit, že přesně tak a tak to uděláme a přesně tak se to také zhojí a zůstane to tak natrvalo je, mírně řečeno, troufalé. Ten kdo se rinoplastiokou zabývá a já se jí zabývám, Vám to seriózně slíbit nemůže.
Hezký den !
T.Kydlíček


Dotaz na kulatý obličej

(příspěvek číslo: 2368)
dne: 8.07. 2009

dobrý den,
Chtěl bych se vás zeptat zda by bylo možné zúžit obličejové lícní kosti tak,aby obličej už z dálky vypadal úzký a ne kulatý a kolik by zákrok stál?
Děkuji předem za odpověď. S pozdravem Petr Čermák

Dobrý den,
myslím, že Vás zklamu, na tomto místě si vůbec nedovolím Vám nějak odpovědět, protože se bojím, že bych Vás mystifikoval. Jistá změna změna tvaru obličeje je do určité míry možná, ale je to o mnoho spožitější než jen jeden jednoduchý zákrok. POvětšinou se uvažuje o více krocích, které nejsou tak radikální. Konzultace je ale nezbytná, při ní se musí možnosti specifikovat zcela přesně.
Hezký den !
T.Kydlíček


push.up

(příspěvek číslo: 2367)
dne: 8.07. 2009

Dobrý den pane doktore, chtěla bych se zeptat, za jak dlouho od operace(augmentace prsů) je možné začít nosit podprsenku s push-up? 2 měsíce chci nocit elastickou sportovní, pak přejít na normální s kosticemi ale nevím, kdy začít s push-up, abych něco nezkazila:-) Děkuji za odpověď:-)

Dobrý den,
je to vždy věc osobního pohledu chirurga. Já, protože povětšinou používám implantáty anatomické, doporučuji podprsenku tohoto typu nenosit 3 měsíce. Pokud ale klietká má implantáty kulaté a vše je zcela v pořádku, dovoluji ji nosit už po dvou měsících. Toto je můj názor, ale chápu, že jiní kolegové se na věc mohou dívat jinak.
Hezký den !
T.Kydlíček


Zmenšení prsou u muže

(příspěvek číslo: 2366)
dne: 7.07. 2009

Dobrý den, manžel má zvětšené prsní žlázy a již od dětství se tím velmi trápí, vadí mu přilehlé oblečení, natož se svléci. Má to již od dětství, neužíval nikdy žádnou hormonální léčbu. Chtěla jsem se zeptat, jakým způsobem by to bylo možné řešit, jak nákladná by operace byla a pokud by bylo možné domluvit si konzultaci, předem mod díky za odpověď.

Dobrý den,
máte na mysli gynekomastii. Ačkoli se to může zdát překvapující není tento stav žádnou vzácností, gynekomastie jsou u mužů poměrně časté. První co je třeba udělat je podstoupit endokrinologické vyšetření. Endokrinolog by se měl vyjádřit ke dvěma zásadním otázkám. Předně - jedná se o stav způsobený zvětšením mléčné žlázy anebo místním nahromaděním tukové tkáně? Odpověň nám jednoznačně poskytne sonografické vyšetření. A pokud se tedy jedná o pravou gynekomastii, tedy o stav způsobený zvětšením mužské mléčné žlázy je toto způsobeno hormonální poruchou? Zodpovězení této otázky je zásadní pro další postup. Pokud se tedy jedná o tzv. pravou gynekomastii,či chcete-li žlazovou gynekomastii je postup řešení jiný (a vše hrazeno zdravotní pojišťovnou) než pokud se jedná o tzv. tukovou gynekomastii, či pseudogynekomastii (vše hradí pacient). Navrhuji tedy nejdříve se obrátit na endokrinologa v místě bydliště a pak kontaktujte mě - tlf. na č. 603 838 838 nebo mailem na adrese kydlicek@fnplzen.cz a domluvíme si konzultaci. Budeme už mít k dispozici dostatek informací, které nás budou opravňovat naplánovat nějaké vhodné řešení.
Hezký den !
T.kydlíček


vystouplý pupík

(příspěvek číslo: 2365)
dne: 5.07. 2009

Dobrý den, jsem rok po prvním porodu. Všechna kila nabraná během těhotenství jsou dole (dokonce mám 1,5 kg pod - 170 cm 57,5 kg), břicho mám, dá se říci, jako před otěhotněním. Jediné, co mě trápí je vystouplý pupík. Je možné s tím něco dělat? Teď nebo mám počkat ještě po dalším těhotenství? S kolika penězi mám počítat a jak zákrok probíhá. Děkuji.

Dobrý den,
doporučoval bych navštívit chirurga, který by Vás měl vyšetřit a vyjádřit se, zda náhodou za Vaším problémem nesrtojí pupeční kýla, nebo kýla v těsné blízkosti pupku. Po tomto vyšetření bude jasněji a je možné se rozhodnout pro vhodné řešení.
jhezký den !
T.Kydlíček


dotaz

(příspěvek číslo: 2364)
dne: 4.07. 2009

dobry den chtěla jsem se zeptat jest-li by pro mě jakožto pro 20 letou studentku by jste doporučoval plastiku prsou a zvětšení tak o 2 velikosti a kolipak ddohromady se vším všudy bych platila? děkuji ta odpověd

Dobrý den,
začal bych z konce :-) Pokud bychom použili anatomické implantáty značky Laboratoires Eurosilicone Cristalline Vertex Paragel 102 Natural (tedy implantáty kapkovitého tvaru s vyšším profilem a drsným tzv. low bleed povrchem), byla byste hospitalizována jeden den a použili bychom jednu elastickou, sportovní podprsenku Lipoelastic PI/M, pak by kompletní cena činila 50.000,- Kč. Kdybychom ale použili implantáty kulaté s vyšším profilem a také low bleed povrchem (Laboratoires Eurosulicone Cristalline Paragel 81), pak by byla kompletní cena 47.000,-Kč.
A nyní k první části dotazu - při konzultaci se musí rozhodnout, zda klientka je vhodnou adeptkou augmentace (tedy zvětšení prsů) a když ano, tak jaký implantát by byl nejvhodnější, jak asi veliký, kam by bylo nejlepší jej vložit a jaký přístup k tomu zvolit. Možností je tedy, jak vidíte více a toto vše (a mnohé jiné) se musí dopodrobna probrat právě při konzultaci. Proto je konzultace v tomto fóru tak často zdůrazňována a proto je její místo v přípravě na estetickou operaci nesmírně důležité.
Hezký den !
T.Kydlíček


Prsa

(příspěvek číslo: 2363)
dne: 3.07. 2009

Dobrý den.Chtěla bych u Vás podstoupit operaci modeláž-zvětšení prsu(dle domluvi) letos během Listopadu.Kdy si mám u Vás nejpozději domluvit schůzku-konzultaci.Děkuji Lenka.

Dobrý den,
děkuji Vám za důvěru ! Myslím, že povaha zamýšlené operace je natolik delikátní, že bych doporučoval sejít se dvakrát. Při prvním setkání vše společně zvážíme, probreme a naplánujeme a při druhém se budeme věnovat nejasnostem,otázkám a organizačním detailům. Je to tak proto (myslím si, že je to tak správné), protože se vlastně jedná o dvě operace v jedné době a problematika tohoto výkonu je proto širší než obvykle. Prní konzultaci bychom si měli tedy dát již nyní. Domluvit si jí můžeme buď telefonem (603 838 838), neo mailem (kydlicek@fnplzen.cz). Kontaktovat můžete také mojí asistentku na č. 603 838 514.
Hezký den !
T.Kydlíček


liposukce

(příspěvek číslo: 2362)
dne: 1.07. 2009

Chtěla bych si nechat udelat liposukci vnejších a vnitřních stehen , boků a břicha v celkové anestezii. Kolik by takový výkon stal? Děkuji Bomberová

Dobrý den,
cenu liposukce zásadně ovlivňuje rozsah a počet operovaných ploch a tím i délka výkonu. Pokud jste plnoštíhlá a vadí vám tukové polštáře v klasicky "ženských" problémových lokalitách, o kterých se zmiňujete, pak by operace včetně jednodenní hospitalizace a elastického prádla činila 29.000,-Kč.Jestliže Jste štíhlá a polštáře nejsou velké, ale jen kazí linie postavy, pak by cena byla nižší.
Hezký den !
T.Kydlíček


Pojišťovna

(příspěvek číslo: 2361)
dne: 1.07. 2009

Dobrý den pane doktore.
Mám menší dotaz ohledně pojišťovny.Letos mi bude 25 let a narodila jsem se z rozštěpem rtu a patra.Byly provedeny základní operace.Po konzultaci se zubařem specializujícím se na rozštěpy bylo lépe srovnat zuby.Ve 23 letech byly zuby dorovnány a upraveny.Nyní by mě zajímalo,mám-li nějakou šanci aby mi pojišťovna alespoň častečně uhradila plastickou operaci.Chtěla bych si "doopravit" nos a horní ret,případně zmenšit jizvu nad rtem.
děkuji Daniela

Dobrý den,
ano, tyto operace, pokud jsou technicky možné, jsou plně hrazeny zdravotními pojišťovnami.
Hezký den !
T.Kydlíček


Vrásky pod očima

(příspěvek číslo: 2359)
dne: 1.07. 2009

Dobrý den pane doktore, trápí mě vrásky pod očima. Chci se zeptat, jestli by se daly odstranit pomocí botoxu. Děkuji.

Dobrý den,
nevím, jestli Vás nezklamu, ale vrásky nelze zcela nikdy odstranit. Pokud se vrásky vytvoří, lze je za jistých okolností udělat mělčí a méně nápadné, každopádně ne vymazat. Žádná metoda, kterou máme k dispozici však není svtchovaně nejlepší a nejúčinnější a tak se používají např. preparáty botulotoxinu ochrnující drobné mimické svaly, které spoluzodpovídají za vznik vrásek (Botox, Dysport), výplně vrásek, tzv. fillery (Matridex, Juvederm, vlastní tuk apod.), chemický pelling,laserový nebo mechanický dermabrasing... A aby nebyla situace tak jednoduchá, často se metody ještě kombinují aby se dosáhlo lepšího efektu. Z uvedeného jen vyplývá, že situace jednoduchá není a postup se musí "ušít" na míru, nemohu se proto 100% vyjádřit zda Vám Botox pomůže jak si představujete, ale nějaké zlepšení přinese určitě.
Hezký den !
T.Kydlíček


Celulitida

(příspěvek číslo: 2358)
dne: 29.06. 2009

Vážený pane doktore, ráda bych se zeptala, zda se dá o liposukci zadečku uvažovat jako o účinné metodě v boji proti celulitidě. Veškeré běžné metody jsou krátkodobě účinné, ráda bych tento problém vyřešila dlouhodobě. Jsem štíhlá, se svou postavou spokojená, trápí mě pouze celulitida menšího rozsahu na zadečku a části stehen těsně pod ním. Určitý přebytečný tuk pro odsátí by se na těchto partiích určitě našel. Děkuji za Vaši odpověď!

Dobrý den,
abych byl upřímný, tak nevím. Celulitida se liposukcí poněkud zlepšit může, ale určitě neodstraní zcela. Kdybychom kombinovali liposukci a dlohodobé pooperačnílymfomasáže, pak bychom k jistým výsledkům asi dospěli, nevím však nakolik by byly tyto výsledky pro Vás uspokojující ajak dlohodobý efekt by to byl. Celulitida je problém, na který se opravdu účinné řešení teprve hledá a vše co se prezentuje jako metoda jejího odstranění (různé ultrazvukové sondy, masti, gely apod.) má výsledky pouze částečné a dočasné.
Hezký den !
T.Kydlíček


<< < 46 / 130 > >>