Plastická estetická chirurgie MUDr. Tomáš Kydlíček, s.r.o.

Areál fakultní nemocnice Plzeň, vchod C „stará“ budova, 6. patro

Přidat nový dotaz +


Odstáté ucho

(příspěvek číslo: 2409)
dne: 16.08. 2009

Dobrý den.Je mi 35let.Mám jedno odstáté ucho,vážně uvažuji o plastice.Tímto bych se chtěla informovat jestli tento chirurgický zákrok hradí pojištovna.Předem děkuji.

Dobrý den,
zdravotní pojišťovny hradí operace odstálých ušních boltců do 10let věku, později již ne, to by se muselo jednat o nějakou vrozenou vadu, kde by zase otoplastika už nestačila.
Hezký den !
T.Kydlíček


Zmenšení bradavek

(příspěvek číslo: 2408)
dne: 15.08. 2009

Dobrý den,
již jsem u Vás prodělala 2x operaci (zmenšení bradavek) - poslední před 2 lety.Vždy se mi ale bradavky vrátily do původní velikosti...Chtěla bych podstoupit operaci ještě jednou,co si o tom myslíte...?Jestli by to bylo možné,kdy bych mohla přijít?
Díky , Pavla

Dobrý den,
prsy a bradavky také jsou výrazně ovlivňovány hormony. Je tedy možné, že se pod tímto vlivem opět zvětší. Jisté riziko zde je vždy, bohužel. Operovat znovu možné je, žádný problém, ale nejdříve bychom se měli sejít. Kontaktujte mě a domluvíme si schůzku, kde vše probereme a naplánujeme.
Hezký den !
T.Kydlíček


kontrola

(příspěvek číslo: 2407)
dne: 13.08. 2009

Dobrý den!!
Měla bych se dostavit k Vám na kontrolu po plastice nosu po 2 měsících.Chodila jsem vždy v pondělí na kontroly,chtěla jsem se zeptat zda bych mohla přijít i jiný ordinační den než pondělí.Děkuji předem za odpověď a za Váš čas.
pacientka

Dobrý den,
samozřejmě, hodil by se Vám pátek ?
Hezký den !
T.Kydlíček


augmentace / těhotenství

(příspěvek číslo: 2406)
dne: 12.08. 2009

Dobrý den pane doktore, loni v listopadu jsem u Vás podstoupila augmentaci prsou (vše v pořádku zahojené, žádné problémy :-)). Nyní jsem zjistila, že jsem těhotná. Chtěla jsem se zeptat, zda nenastanou nějaké komplikace a jestli budu muset podstoupit nějaká vyšetření.
Děkuji za odpověď a přeji krásný den.

Dobrý den,
gratuluji ! Nemějte žádný strach, pokud bude vše jako dosud, tedy v pořádku nebudou žádná vyšetření nutná. Někdy po porodu až se Vám to bude hodit si domluvíme kontrolu. Zatím držím palce a přeji hodně štěstí !
T.Kydlíček


lipom

(příspěvek číslo: 2405)
dne: 11.08. 2009

Dobrý den,
ráda bych si nechala odstranit lipom chirurgickou cestou. Jak tento zákrok probíhá a jak dlouho trvá zhojení po operaci? Hradí operaci pojišt´ovna? Děkuji, Eva

Dobrý den,
myslím, že zcela nejlepší by bylo setkat se - navrhuji nějaké pondělí dopoledne (8,30-11,30 hod.), kdy mám pro podobnou problematiku poradnu (objednávat se nemusíte). Lokalizace, uložení a jiné okolnosti pak rozhodnou o všem dalším co Vás zajímá. T.č. lipom jinak než chirurgicky odstranit nelze.
Hezký den !
T.Kydlíček


Odstáté uši

(příspěvek číslo: 2404)
dne: 11.08. 2009

Dobrý den,
je mi 21 let a mám problém s odstátýma ušima. Mám je odstáté bohužel víc, než dost a vážně uvažuji o přišití. Zajímá mne, jestli jsou možné nějaké komplikace, pokud ano tak jaké. Dále bych se chtěla zeptat, zda je možné, že by se zákrok nepovedl, tím mylím, že by třeba jedno ucho bylo jiné, než to druhé a jak moc je zákrok bolestivý.
Předem Děkuji za odpověď.

Dobrý den !
obecně vzato u každého chirurgického výkonu komplikace hrozí. Vždy musíte počítat s určitým rizikem zánětu, krvácení, poruch hojení, s alergiemi, atypicklým jizvením apod. Samozřejmě vyjmenovávám jen ty nejčastější. Naštěstí u otoplastiky, jak se tento výkon nazývá jsou komplikace málo časté a pokud vzniknou nejsou závažné. ABSOLUTNÍ symetrii boltců však není možné očekávat, vždyť již před operací jsou boltce více či méně trošku odlišné, např. ve velikosti, v úhlech zakřivení apod. Jsou to rozdíly sice malé, ale jsou, člověk je asymetrický. Čili Jste-li detailistka a rozhodují-li u Vás opravdu diskrétní milimetrové rozdíly pak je třeba otoplastiku pečlivě zvážit. Obvykle tomu ale tak není a pro pacienta je důležitý výsledný kosmetický efekt než milimetrové vzdálenosti měřené "šuplerou" či úhly zjišťované úhlometrem (obojí jsem již zažil...), takže i případná fyziologická asymetrie, je-li přítomna nevadí. Zákrok sám o sobě bolestivý není, v pooperačním období však s jistou bolestivostí i přes analgetika počítat musíte.
Hezký den !
T.Kydlíček


Rozestoupení břišních svalů

(příspěvek číslo: 2403)
dne: 11.08. 2009

Dobrý den,
před měsícem mi vyoperovali žlučník a také mi oznámili, že mám rozestup břišních svalů na jednu pěst a hrozí mi pupeční kýla. Jelikož již nechceme další děti (5,1 rok), chtěla bych upravit celé břicho liposukcí nebo plastikou. Jde to nějak spojit? Lze, třeba částečně, radit operaci ze zdrav.pojištění?
M.F.

Dobrý den,
pokud se na základě anatomických poměrů rozhodneme pro abdominoplastiku je možné skutečně diastázu přímých svalů břišních a operaci kožnětukové vrstvy přední stěny bžišní spojit. Běžně se tak dělá. Úhrada zdravotní pojišťovnou se týáká přesně definovaných stavů, vyloučená tedy není, ale je omezená na konkrétní situace. Jinak nález diastázy přímých svalů břišních je velmi častý a pokud žena rodí obvykle jí pak má. Není ovšem diastáza jako diastáza, je rozdíl zda se jedná o např. 3 cm široký rozestup svalů nebo 10 cm široký.Toto a řadu dalšího musíme přo konzultaci důkladně probrat a zvážit. Máte-li tedy o setkání zájem, můžeme si mailem nebo tlf. domluvit termín schůzky a pak uvidíme co se dá dělat.
Hezký den !
T.Kydlíček


Augmentace

(příspěvek číslo: 2402)
dne: 10.08. 2009

Dobrý den, potřebovala bych informaci, zda je reálné provést augmentaci u povislých prsou po kojení a zda jsou lepší kulaté nebo anatomické implantáty. Někde mi bylo řečeno, že u povislých, jsou prý lepší anatomy než kulaté, že u nich by byl vidět v horní části okraj. Můj názor zase je, že pokud do té mojí "kapky" dám další, tak výsledek nebude nic moc. Děkuji za Vaší odpověď.

Dobrý den,
záleží na stupni poklesu prsů, tedy na anatomických poměrech. Augmentace není možná u každé ženy a někdy se musí spojit s modelací prsů, jinak by byl výsledek nevyhovující a prsa by vykazovala tzv. dvojitou konturu, kdy by nad visícím, pokleslým prsem byl patrný vyklenující se implantát. Pokud ale zjistím, že prsy jsou k augmentaci vhodné a že dvojitá kontura nehrozí, i když prs již jistý stupěň poklesu vykatzuje, pak mám za to, že anatomický-kapkovitý implantát je vhodnější.
Hezký den !
T.Kydlíček


pupeční kýla

(příspěvek číslo: 2401)
dne: 10.08. 2009

Dobrý den,

má 79 léta matka má pupeční kýlu v průměru 4 cm. Je nutná opearce ? Samozřejmě se matce do nemocnice nechce.
Děkuji za odpověď.

Milena Novotná

Dobrý den,
pokud se nejedná o kýlu s obsahem např. střevních kliček, pokud nedělá potíže či se nejedná o kýlu s vysokým rizikem uskřinutí pak si myslím, že bych 79letou pacientku operací nezatěžoval. Důležitý je ale názor chirurga, který maminku vyšetřoval a který by jí i operoval, ten musí vše zvážit tak, aby profit byl při nejmenších možných rizicích ten největší možný.
Hezký den !
T.Kydlíček


Abdominoplastika

(příspěvek číslo: 2400)
dne: 9.08. 2009

Dobrý den pane doktore,
chci se zeptat co všechno obsahuje abdominoplastika , jsem po dvou dětech vážím 59 kg a měřím 167 cm a mám povislé bříško , nevím zda tento problém řešit abdominoplastikou nebo zda stačí liposukce ,také mám stach abych potom neměla nějaké nerovnosti na bříšku po operaci či liposukci a jak velké jsou jizvy?
Děkuji za odpověd.

Dobrý den,
liposukce a abdominoplastika jsou dva naprostgo odlišné výkony a oba také řeší poněkud něco jiného. Zatímco liposukce se týká JEN tukového podkožního polštáře, abdominoplastika řeší kožnětukovou vrstvu přední stěny břišní. Pokud se zmiňujete o povislém břichu (právě o kožnětukové vrstvě) pak bych asi dle tohoto sdělení uvažoval spíše o abdominoplastice. Jizvy jsou ovšem rozsáhlejší což bych Vám při konzultaci upřesnil tak, abyste věděla s čím musíte počítat.
Hezký den !
T.Kydlíček


Plastika prsou

(příspěvek číslo: 2399)
dne: 8.08. 2009

Dobry den chtel bych se zeptat moje kamaradka bude modelkou,a za par mesícu pujde na plastiku prsou,a chtela by se jenom zeptat kde by bylo lepsí si nechat provest ten zakrok.tak teda jestli je lepsí si to nechat provest ten rez pod prsama nebo pod pažníma jamkama?
Její 25 let nemá žádné děti,a važí 65g.Předem děkuji za odpověd.

Dobrý den,
přístup z podpaží je využíván již velmi málo, spíše bych zvažoval přístup z řezu na hranici dolní poloviny dvorce nebo v podprsní rýze. Oba přístupy mají svá pro a proti a dle rozsáhlých statistik je četnost jejich použití zhruba stejný. Rozhodují tady nejenom anatomické poměry jako je např. velikost dvorce, charakter hranice pigmentu či intenzita pigmentace a charakter podprsní rýhy, ale i vlastní přání pacientky. Rozhodování je někdy těžké a jednoznačné know how jak a co udělat neexistuje.
Hezký den !
T.Kydlíček


zmenšení bradavek

(příspěvek číslo: 2398)
dne: 7.08. 2009

Dobrý den.Chtěla jsem se zeptat jak se provádí zmenšení bradavek.A kolik taková operace stojí. Kde všude budou jizvy .Chci jít také na zvětšení prsů tak by mě zajímalo jestli to jde udělat dohromady a kolik by to stálo dohromady,počítám s kulatými implantáty.aspoň přibližnou cenu.Mnohokrát děkuji Remešová

Dobrý den,
pokud Jste ještě nerodila pak bych doporučoval zmenšení dvorců odložit až na dobu po kojení. Zmenšení není nijak složité, ale přeruší mlékovody, takže pozfdější kojení již není možné. Vlastní jizvy jsou omezené na bradavku a nejsou nijak nápadné. Pokud by se výkon prováděl samostatně stál by 5.000,-Kč (místní umrtvení, ambulantně), pokud bychom ho spojili se zvětšením prsů implantáty (augmentací) byl by to pro Vás jakýsi bonus a neplatila byste jej. Cena augmentace za předpokladu, že bychom použili kulaté implantáty Laboratoires Eurosilicone, hospitalizace by trvala 1 den a použili bychom 1 elastickou sportovní podprsenku by činila 47.000,-Kč. Na rozdíl od redukce bradavek po augmentaci kojit možné je zcela bez omezení.
Hezký den !
T.Kydlíček


Sluneční pigmenatce

(příspěvek číslo: 2397)
dne: 6.08. 2009

Dobrý den přeji :-)
Několik let užívám antikoncepci a i když se nechodím slunit,tak při běžném chození jsem si opálila tvář a na tváři se mi objevila hnědá znaménka.Dají se u Vás nechat odstranit a kolik takový zákrok stojí?Předem děkuji za vaší odpověď.

Dobrý den,
nejdříve bych doporučoval navštívit kožního lékaře, který se vbyjádřil k typu pigmentových útvarů, pak je možné uvažovat o dalším postupu. Vyjádření dermatologa je zásadní.
Hezký den !
T.Kydlíček


usi

(příspěvek číslo: 2396)
dne: 6.08. 2009

Dobry den pan doktor,chcem sa opytat aky je postup pri operacii usi,moj problem je ze by som musel dojst zo zahranicia konkretne nemecka.Ide mi o cestu kolko krat by som musel dojst na konzultaciu atd.aka je doba hospitalizacie a ci po operaci mozem nastupit do prace.A^ci sa da uhol usnic nejak mozno podla pocitaca utvorit.Ide mi oto ci usi nevyzeraju po OP neprirodzene.Dakujem za odpoved

Dobrý den,
boltce po operaci vypadají přirozeně, to strach mít nemusíte. Počítačová animace však patří spíše do kadeřnictví než do ordinace, mám totiž za to, že obrázek je jedna věc a reálná situace věc druhá, nepůsobí to na mě příliš seriózně. Organizace by pak mohla být velmi jednoduchá. Domluvíme si termín operace mailem (kydlicek@nplzen.cz), Vy přijedete v den operace dopoledne, kdy vše probereme a rozebereme, odpoledne bychom operovali a Vy byste v nemocnici (či v hotelu) zůstal do druhé dne, kdy byste po převazu mohl odjet domů. Doma byste se o boltce sám staral podle doporučení a na další kontrolu byste přijel za 2 týdny, kdy bychom odstranili tzv. modelační stehy. Pokud pracujete kancelářsky jako např. AT bylo by možné se do práce vrátit již po cca 3 - 4 dnech.Lehká fyzická práce je možná po 7-10 dnech, plná zátěž pak po 14 dnech. Pooperační bolestivost i přes léky proti bolesti nějaká je, ale není nijak dramatická.
Hezký den !
T.Kydlíček


úprava prsou

(příspěvek číslo: 2395)
dne: 5.08. 2009

Dobrý den,
Uvažuji o úpravě prsou.Je mi 43 let a po dvou dětech mám prsa ochablá.Nemám odvahu jít do implantátů.Velikost-80/C.Malá prsa by mi nevadila,lze tyto změnu provést?
Děkuji za odpovědˇ.

Dobrý den,
ano, myslím, že by nebyl problém prsy modelovat tak, aby byly sice třeba menší, ale měly hezký a přirozený tvar.
Hezký den !
T.Kydlíček


Gynekomastie

(příspěvek číslo: 2394)
dne: 5.08. 2009

Dobrý den, jsem muž je mi sedmnáct mám poblém s většími prsy nejsem si jist jestli to je gynekomastie a nebo jen tuk, snažím se prsa vyrýsovat v posilovně prosím poradil by jste mi?
Mnohokrát děkuji.

Dobrý den,
navštivte v místě bydliště nějakého endokrinologa, který Vás vyšetří a rozhodne, zda se jedná o gynekomastii, tedy o zvětšení nmužské mléčné žlázy, nebo o tzv. pseudogynekomastii, jejímž podkladem je zmnožení tukové tkáně. To pak rozhodne jednak o metodě operace a jednak o způsobu úhrady.
Hezký den !
T.Kydlíček


Zvětšení prsou

(příspěvek číslo: 2393)
dne: 4.08. 2009

Dobrý den, je mi 19let a chtěla bych podstoupit operaci zvětšení prsou.Měřim 165cm a vážim 47kg,velikost prsou mam 75A.Zajímalo by mě jestli podstopením operace zvětšeni prsou,stim v budoucnu mohu mít ňejaké problémy když je mi jen 19let.Na vás a vaší ordinaci jsem slyšela jen samé kladné názory.Děkuji za odpověď,Lucie

Dobrý den,
obvykle ženy žádné problémy nemívají. S implantáty můžete dělat vše, stejně jako před tím a není nutné se nějak omezovat. Samozřejmě, člověk nikdy neví jaký bude pooperační průběh, jaké hojení, konzolidace apod., takže nelze nic slibovat, ale obvykle bývá vše OK.
Hezký den !
T.Kydlíček


Zvětšení rtu

(příspěvek číslo: 2392)
dne: 3.08. 2009

Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat na zvětšení horního rtu tzv. zkrácením kůže mezi rtem a nosem, jakoby povytáhnutím rtu:o). Zvětšení rtu klasickou operací se mi zdá nepřirozené a výplň je pouze dočasná a také se mi zdá, že ret sice nabyde na objemu, ale spíše dopředu...trochu jako Kačer Donald. Slyšela jsem o této operaci, ale vůbec nevím kdo a kde se provádí, ani jaká jsou rizika. Děkuji za odpověď a přeji hezký den. Lucie

Dobrý den,
teoreticky vzato, je to možné tak udělat, ale nevidím v tomto postupu žádnou velkou výhodu...Asi by bylo vhodné si spíše říci jaké možnosti u Vás máme a zvážit individuálně další postup konkrétně u Vás. Ale máte pravdu v tom, že výplně jsou dočasné a nejobvyklejší operace, která se pro zvětšení plochy červeně rtu používá má své slabiny.
Hezký den !
T.Kydlíček


odstranění potních žláz

(příspěvek číslo: 2391)
dne: 3.08. 2009

Dobrý den pane doktore,
obracím se na vás s dotazem ohleně odtranění potních žláz z podpaží. Nechávám si odtranit 1-2x ročně pocení botoxem. Tato metoda je účinná, ale pouze na 5-8 měsíců a finančně je dost náročné.
Četla jsem o operativním řešení tohoto problému ( odtranění potních žláz ), ale nemohu zjistit, zda u nás tento zákrok provádí některá ze soukromých klinik a kolik stojí?
Byla jsem u vás na několika "úpravách" a jsem s výsledkem velmi spokojena. Jste skvělý lékař, proto bych nejraději navštívila vás, ale vy tento zákrok asi neprovádíte.
Děkuji Iška

Dobrý den,
děkuji Vám za pochvalu !:-) Asi Vás zklamu, tento zákrok skutečně neprovádím a co je ještě horší, ani nevím kam bych Vás měl doporučit. Opravdu nevím kdo se tímto zabývá a kdo Vám může pomoci. Je mi líto.
Hezký den !
T.Kydlíček


zmenšení bradavek

(příspěvek číslo: 2390)
dne: 2.08. 2009

Dobrý den.Chci jít na zvětšení prsů a chtěla jsem se zeptat,jesli se dá v jedné operaci udělat i zmenšení bradavek.Četla jsem ,že po zvětšení se bradavky ještě více zvětší a já je už teď mám jak špunty od kopaček :( . A kolik by to dohromady stálo? Nikde jsem nenašla kolik stojí zmenšení bradavek.Děkuji Remešová

Dobrý den,
ano, možné to je a cenu operace, pokud by se tato spojila se zvětšením prsů implantáty by to nijak neovlivnilo. Jiná otázka je, zda je to vhodné dělat před případným kojením. Zvětšení prsů sice kojení neovluivní, ale zmenšení bradavek ano. Samotné zmenšení bradavek v místním umrtvení by pak stálo 5.000,- Kč
Hezký den !
T.Kydlíček


Labioplastika

(příspěvek číslo: 2389)
dne: 29.07. 2009

Dobrý den,

pane doktore, ráda bych se Vás zeptala, jak je možné, že u tohoto druhu operace jsou tak rozdílné ceny za výkon. Dle ceníků uvedených na internetových stránkách se ceny za tento výkon pohybují od 3500 až do 15000Kč? Chápu, že se výrazně liší cena podle zvolené anestezie,ale tak markantně?
Dále by mne zajímalo, kolik jste zhruba těchto operací prováděl.
Děkuji za Váš čas.

Dobrý den,
prováděl jsem jich hodně, přesně to spočítané ale nemám. Jsem atestovaný plastický a certifikovaný estetický chirurg a tomu musí mimo jiné odpovídat nejenom doba, po kterou se profesi věnujete, ale i počet jednotlivých operací. Rozdíl ceny operace je vždy otázkou poměrně složitou a každé pracoviště má tuto strategii jinou. Je zde rozdíl vstupů, třeba nájmu operačního sálu, ceny šicího a jiného spotřebního materiálu a, samozřejmě i ceny anestézie. Těžko říci, proč jedno pracoviště může jit až na 3.500,-Kč a jiné je zase výše. Já jen mohu říci, že vodítkem k rozhodování by měla být spíše osoba chirurga než cena uvedená v ceníku.
Hezký den !
T.Kydlíček


reoperace

(příspěvek číslo: 2388)
dne: 29.07. 2009

Dobrý den pane doktore! Před 3 mesíci jsem podstoupila augmentaci prsou mám kulatý impl.350 ml nízký profil eurosilikon.Jedno prso je v pořádku nádhera, ale druhé mně trápí, mám ho nějak z boku v podpaždí, jako kdyby mi "odcházelo" z hrudníku, zní to divně já vím ale neumím to popsat a ještě je tak vystrčené a větší, nemůžu nosit tričká nic přiléhavého je to hodně vidět a bohužel to nevyrovnám ani podprsenkou.Je možné to jedno prso reoperovat, tak aby se vložil menší implantát a tak aby prso mělo hezký směr do předu ? Existuje vůbec v praxi, že se výmění větší implantát za menší ? ( operace nebyla provedená u Vás :-) )Děkuji moc za odpověď.

Dobrý den,
těžko takhle říci, kde je příčina. Napadá mě perikapsulární fibróza, tedy jizevnaté pouzdro okolo implantátu, které implantát stlačí a může jej i posunout směrem "ven", proto se zdá být větší a více zevně. Ano,je možné prs reoperovat a ani by se nemusel implantát měnit (pokud je to tak jak si myslím). Stačilo by povolit vazivové pouzdro okolo implantátu a velikost by se tak upravila. Jinak vyměnit implantát za menší velikost není častá operace, ale je to možné.
Hezký den !
T.Kydlíček


Liposukce

(příspěvek číslo: 2387)
dne: 28.07. 2009

Dobrý den
Je mi 19 let a mám problémy se svou postavou měřím 168 cm a vážím 85 kg tudíš je pro mě nepředstavitelné svléknout se třeba na koupališti do plavek. Dalo by se toto řešit liposukcí? A kolik by mě to tak stálo? Děkuji za odpověď

Dobrý den,
myslím, že pouze částečně. Abych byl konkrétní. Liposukce je metoda body contouringu, tedy tvarování postavy, není tedy určená kesnížení tělesné hmotnosti. V praxi to probíhá tak, že klientka podstopí léčbu nadváhy či obezity a teprve následně se liposukcí, abdominoplastikou či eventuálně jinými výkony postava dotvaruje. Sama liposukce by nijak účinná nebyla.
Hezký den !
T.Kydlíček


Lýtka. Jizvy

(příspěvek číslo: 2386)
dne: 27.07. 2009

Dobrý den, při výšce 160cm mám obvod lýtek 38cm. Mám dotaz, zda lze řešit také opačný problém než se zde párkrát vyskytl. Myslím konkrétně zmenšení lýtek. Celý život mi "trápí" silná lýtka, ale nijak jsem to neřešila. Minulou zimu jsem však už měla i problém než jsem si koupila kozačky, které jsem dokázala zapnout. A ještě bych se ráda zeptala, jak dlouho všeobecně od operace se jizvy mohou odkrýt, sprchovat a následně mazat.
Předem děkuji Alena

Dobrý den,
pokud objem Vašich lýtek není způsoben otokem, nebo žilní nedostatečností, pak je možné za určitých podmínek uvažovat o liposukci. Pak by jizvy nebyly problém, ten je jinde a sice v efektivitě operace, která může postihnout pouze tuk v podkoží. Je tedy nutné Vás nejdříve vyšetřit, vše zvážit a teprve pak se přesně vyjádřit proč jsou Vaše lýtka objemnější a co by se s nimi dalo udělat. Ale jak jsem naznačil, možnosti máme spíše momezené.
Hezký den !
T.Kydlíček


Raynaudův syndrom

(příspěvek číslo: 2385)
dne: 26.07. 2009

Dobrý den.
Chci se informovat na velice nepříjemnou záležitost.V období zimních měsíců se mně nedokrvují dva články na prstech.Je to velice nepříjemné a žádný doktor mně zatím nedokázal odpovědět,co vlastně mám.Mohlo by prý jít o Raynaudův syndrom.To naznala doktorka,když jsem chtěl navštívit polárium v Čeladné.Samozřejmě,že do -120st.mě nepustila.Dá se tento problém laserově odstranit?Děkuji za odpověď

Dobrý den,
pokud by se skutečně jednalo o Raynaudovu chorobu - stažení tepének obvykle v prstech s občasným zblednutím nebo naopak zfialověním kůže bývá nejčatěji idiopatický, tedy vzniká na neznámém podkladě a v 60-90% popsaných případů byly postiženy mladé ženy. Vyvolávajícím momentem záchvatů trvající minuty až hodiny bývá chlad. Z výše popsaného bohužel vyplývá, že laser Vám nepomůže, je mi líto. Diagnostiky a léčby by se měl ujmout internista - nejlépe specialista na onemocnění cév.
Hezký den !
T.Kydlíček


<< < 45 / 130 > >>