Plastická estetická chirurgie MUDr. Tomáš Kydlíček, s.r.o.

Areál fakultní nemocnice Plzeň, vchod C „stará“ budova, 6. patro

Přidat nový dotaz +


Ochabující spodní část obličeje

(příspěvek číslo: 2491)
dne: 9.11. 2009

Dobrý den pane doktore,je mi 54 let a v poslední době se mi pod koutky rtů dělají vrásky a ochabuje kůže.Pozoruji to tak dva roky a moc mi to vadí.Co se s tím dá dělat? Děkuji za odpověď.Ivana L.

Dobrý den,
to o čem píšete je naprosto přirozené. Již po 30 roku věku se dostavují první známky stárnutí obličeje. Zpočátku jsou velmi diskrétní, později se ale projeví vznikem mimických vrásek a ještě později kožních záhybů, defigurací úhlu mezi krkem a dolní čelistí, poklesem tváří. Je to sice nepříjemný, ale naprosto přirozený proces, ve kterém hlavní roli hrají geny a životozpráva. Pokud ve věku 54 let zaznamenáváte změny v dolní části obličeje, pak je to naprosto přirozené a pomocí by mohl být face lifting, tedy "vypnutí" tváří a horní části krku. Pokud Jste ale perfekcionistka, pak po vlastní operaci mohou následovat menší, dílčí zákroky jako např. aplikace výplní vrásek, tzv. fillerů, ošetření kůže laserem či tzv. chemickým peelingem. Postup je u každé klientky přísně individuální, takže konzultace, při které se proberou všechna pro a proti je naprosto nezbytná.
Hezký den !
T.Kydlíček


zmenšení prsou

(příspěvek číslo: 2490)
dne: 9.11. 2009

Dobrý den, vážně uvažuji o zmenšení prsou a všude na Vás nacházím jen dobrá doporučení. Je mi 33let, výška 168cm,váha 73kg. Jsem po dvouch porodech a o dálším neuvažuji. Velikost prsou 80F.
Hormonální antikoncepce Jeanie. Můj dotaz je, zda by bylo možné prsa zmenšit na velikost "C", kudy povede operační řez, jak dlouhé jsou u Vás čekací lhůty a jak dlouhá je hospitalizace a následná rekonvalescence a v neposlední řadě cena.
Děkuji Lenka

Dobrý den,
redukční operace prsů jsou velmi časté výkony, jedná se o operaci, která mění jak objem tak i tvar prsů s cílem přirozených a přiměřených prsů, které odpovídají postavě a Vašemu přání. Čekací doba je víceméně trvale 2 měsíce a podrobná konzultace je nezbytností - informací, které musíte vědět a pojmout je spousta a není v možnostech tohoto fóra se všem dostatečně věnovat. Cena operace včetně třídenní hospitalizace a elastické podprsenky se obvykle pohybuje okolo 33.000,-Kč. Pokud máte zájem o spolupráci můžeme si domluvit schůzku na tlf.č. 603838838 či mailu kydlicek@fnplzen.cz. Sejdeme se, vše probereme, zvážíme a uvidíme co se dá dělat.
Hezký den !
T.Kydlíček


liposukce v celkove anestezii

(příspěvek číslo: 2489)
dne: 9.11. 2009

Vazeny pane doktore,merim 175cm,vazim 93 kg,postava tvaru hrusky.Vazne uvazuji o liposukci stehen a vytvarovani postavy v oblasti bricha a boku v celkove aneszii.Bylo mozne toto provest?A alespon radove jaka by byla celkova cena?Predem dekuji za odpoved Klepackova

Dobrý den,
je mi líto, určitě Vás zklamu, ale liposukce není metoda určená k řešení nadváhy nebo dokonce obezity. Liposukce slouží k tvarování postavy zmenšením či odstraněním ohraničených tukových polštářů, tedy všude tam, kde při jinak dobrých tvarech něco málo překáží. V takových případech přináší liposukce dobrý efekt a pacientce pokojenost. Jakmile se toto nerespektuje, vrstva tukového polštáře je příliš silná nebo dokonce se uvažuje o zmenšení objemu celých rozsáhlých krajin, např. stehen, pak lze očekávat problémy - nerovnosti ploch, asymetrie krajin, prostě nedostatečný efekt operace. Myslím, že řešením pro Vás je zhubnout a po dosažení odpovídajícího BMI (Body Mass Index)je možné o liposukci vážně uvažovat.Chápu, že jsem Vás asi zklamal, ale tak to vidím a kdybych řekl něco jiného riskoval bych Vaší nespokojenost a to by bylo špatně.
Hezký den !
T.Kydlíček


facelifting

(příspěvek číslo: 2487)
dne: 9.11. 2009

Dobrý den,
je mi 23 let a trápí mě (přesně to asi nejsem schopna definovat) - zřejmě pokles spodní části obličeje + tzv. "druhá brada". Jenže u mě to není věkem, spíše je to dědičné. A prostě to nevypadá hezky a chtěla bych to řešit. Měřím 168 cm a vážím 58 kg. (I když jsem vážila 52, ten pokles byl prakticky stále stejně viditelný.) Řeší se takový problém v mém věku vůbec facelifingem? Nebo mohla by mi pomoci jiná metoda? Jsem otevřena prakticky jakémukoli řešení...

Předem moc děkuji za odpověď. Pěkný den.

Dobrý den,
děkuji za zajímavý dotaz! Ve Vašem případě se nejedná o pokles dolní části obličeje a krku jako se vídá v pozdějším věku, jedná se skutečně o vrozený tvar. Face lifting ve 23 letech nevidím jako dobré řešení, spíše bych uvažoval o řadě drobnějších výkonů, např. liposukci podbradku, lepší definování úhlu mezi krkem a čelistí apod. Drobnějšími výkony lze často docílit dobrého efektu s menším nasazením. Neříkám, že musím mít pravdu, třeba po konzultaci bych názor změnil, ale z toho co píšete to tak nyní vidím.
Hezký den !
T.Kydlíček


liposukce malých oblastí

(příspěvek číslo: 2486)
dne: 8.11. 2009

Dobrý den pane doktore, chtěla jsem se zeptat, zda je možné u Vás absolvovat liposukci tzv. venušina pahorku (a pokud ano, jaká by zhruba byla cena zákroku). Po těhotenství se mi podařilo získat téměř původní váhu, nicméně v této oblasti zůstalo víc uloženého tuku, než tomu bylo předtím, než jsem přibrala na váze. Děkuji předem za odpověď.

Dobrý den,
ano, možné to je. Protože se jedná o operaci malého rozsahu je možné jí provádfět v místním umrtvení a ambulantně. Cenu operace včetně elastických kalhotek odhaduji předběžně na cca 9.000,-Kč.
Hezký den !
T.Kydlíček


medpor

(příspěvek číslo: 2485)
dne: 6.11. 2009

dobrý den,

chci se dotázat, zda materiál medpor má schopnost srůstat jak s kostí, tak s chrupavkou. Případně či takový materiál existuje.

Děkuji,

Medal

Dobrý den,
ano, materiál Medpor firmy Porex díky svému složení a poréznosti má tu vlastnost, že se vhojuje. Mám s ním dobré zkušenosti.
Hezký den !


Liposukce

(příspěvek číslo: 2484)
dne: 3.11. 2009

Dobry den, chtela bych se zeptat, byla jsem uz 2x na liposukci vnejsi strany stehen a mistem pod zadeckem, poprve to bylo pod uplnou anestezii a jeden vpich a podruhe pouze castecna anestezie a tri vpichy...stale ale nejsem spokojena, na jedne noze zustal dolicek, nohy nejsou uplne hladke, pod uzkymi kalhoty je stale videt nerovnost...nechci uz jit na dalsi zakrok, co si myslite o Liposukci ultrazvukem na doladeni?

Dobrý den,
zde je třeba rozlišit ultrazvukovou liposukční sondu-kanylu na jedné straně a ultrazvukovou lipolýzu. Je otázka co konkrétně na mysli máte. Ultrazvuková lipolýza má sice malý efekt, ale možná by ve Vašem případě efekt mít mohla. Nejsem sice příznivec této metody a mám k ní své výhrady, ale zde by mohla být užitečná. Liposukce ultrazvukovou kanylou je již radikálnější metoda a zde bych její použití zvážil velmi pečlivě.
Hezký den !
T.Kydlíček


masáž jizev

(příspěvek číslo: 2483)
dne: 3.11. 2009

Dobrý den, jsem 4 týdny po plastice horních víček. Jizvy promašťuji, ale trošku to pořád táhne, hlavně v oblasti vnitřních koutků. Mám jizvy nějak masírovat ? Případně jak a jak často ?
Děkuji

Dobrý den,
jizva na horním vičku obvykle problémy nedělá, jiná situace je ale v koutcích, kde má kůže charakteristiky spíše spánku u zevních a nosu na vnitřních koutcích.V těchto pólech jizva někdy může zlobit. Doporučuji tedy intenzivní péči - systematickou, intenzivní a dlouhodobou (trvající často několik měsíců). Jizvu je tedy nutno 2x denně omýt, mechanicky očistit a po osušení lehce promastit (např. Indulonou) a masírovat - tlak prstů bez povrchového tření po dobu alespoň půl minuty s několikavteřinovou přestávkou opakovaně, minimálně 3 x 5 minut denně.Toto je moje know-how, které má dobrý efekt, ale nedělám si ambice, že je to to nejlepší co se dá vymyslet, ale jak jsem napsal, funguje to dobře. Jenom vydržte o jizvy pečovat dlouhodobě a intenzivně! Kdyby tento postup selhal, máme ještě rezervy, ale snad to nebude nutné.
Hezký den !
T.Kydlíček


Zvětšení prsou

(příspěvek číslo: 2482)
dne: 2.11. 2009

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda je nutné dávat implantát pod sval. V současné době přestávám kojit a další dítě neplánuji. Ráda bych se vyhnula vložení pod sval a chtěla bych vložení jen pod žlázu.

Dobrý den,
kdepak, u augmentace není nikde uvedeno co a jak by se mělo dělat, jaký implantát kudy a kam vložit. Vše je otázkou dohody mezi lékařem a pacientem a optimálního přístupu s ohledem na anatomické poměry. V zásadě to možné ale je, jinou otázkou je, zda to je nevhodnější přístup.
Hezký den !
T.Kydlíček


Reoperace nosu

(příspěvek číslo: 2481)
dne: 1.11. 2009

Dobrý den pane doktore. Ráda bych šla na reoperaci nosu, první operace proběhla před pěti měsíci a nepovedla se. Není to jen můj subjektivní pocit, změna spíše k horšímu a komplexy mám větší než dříve. Počítala jsem, že nejdřív mohu jít na reoperaci až za rok, známá jde již po půl roce. Jaký je Váš názor? Děkuji.

Dobrý den,
v zásadě možné to je, i když půl roku lze opravdu považovat za minimální odstup od operace. Tkáně nosu se konzolidují po operaci řadu měsíců a často i celý rok a pro operaci je vhodné operovat již na tkáních, které jsou "klidné". Ale jak jsem napsal, možné to je, vždy záleží na domluvě mezi lékařem a klientem.
Hezký den !
T.Kydlíček


úprava stehen

(příspěvek číslo: 2480)
dne: 1.11. 2009

Dobrý den, pane doktore,ráda bych věděla, zda je možné vylepšit vzhled stehen,které věkem ochabují, i když pravidelně cvičím. Je mi 50 let.Děkuji za odpověď. Alena Š.

Dobrý den,
ano, za jistých anatomických podmínek to možné je, ovšem vždy za cenu jizvy, často dlouhé. Proto je třeba operaci velmi zvažovat, aby nakonec jizva nebyla větší problém než původní vzhled stehen. I tady platí, že konzultace je nezbytná a je jedním z předpokladů spokojenosti.
Hezký den !
T.Kydlíček


Prsa

(příspěvek číslo: 2479)
dne: 31.10. 2009

Vážený pane doktore,před 3 lety jsem u Vás podstoupila zvětšení prsou. Nyní jsem zhubla 10 kg a prsa tím pádem nemám:-( Uvažuji o další operaci.Chtěla jsem se informovat, kdy by jste měl nejbližší volný termín po vánocích. Děkuji za odpověď. S.L.

dobrý den,
děkuji Vám za důvěru ! Nejdříve se ale musíme sejít a vše komplexně posoudit, pak teprve můžeme rozhodnout zda nové zvětšení je vůbec možné či ne. Kontaktujte mě, prosím na tlf. č. 603 838 838 event. 603 989 514 nebo na mé mailové adrese kydlicek@fnplzen.cz a domluvíme si setkání co nejdříve; termín operace začátkem ledna je reálný, ale upřesníme ho až se setkáme a vše zvážíme.
Hezký den !
T.Kydlíček


REOPERACE NOSU

(příspěvek číslo: 2478)
dne: 29.10. 2009

cHTĚLA BY JSEM SE ZEPTAT JESTLI JE MOŽNÉ UDĚLAT REOPERACI NOSU PO 6 LETECH.

Dobrý den,
ano, možné to je, časový odstup v tomto případě není problém.
Hezký den !
T.Kydlíček


liposukce boků

(příspěvek číslo: 2477)
dne: 29.10. 2009

Vážený pane doktore,chtěla bych si nechat provést liposukci boků, protože se mi tam po přechodu začal zvýšenou měrou usazovat tuk a nemohu se ho nijak jinak zbavit, i když jím velmi málo. Na kolik by přišla operace a kolik dní by trvala hospitalizace? Děkuji za odpověď.

Dobrý den,
tukové polštáře na bocích jsou častou příčinou liposukce. Ze všeho nejdříve musíme ale zhodnotit zda je liposukce u Vás vůbec možná.Liposukce totiž počítá s dobrou elasticitou kůže a tato může být v období přechodu či po něm již snížená natolik, že nemůžeme očekávat dobrý pooperační výsledek.Pak by liposukce nepřinesla kýžený efekt a nemělo by smysl jí tedy dělat. Nelze ovšem postupovat paušálně, třeba patříte k těm ženám, u kterých je elasticita a kvalita tkání dobrá i po přechodu, proto bez předchozí konzultace není možné zodpovědně rozhodnout o vhodném dalším postupu.
Hezký den !
T.Kydlíček


Modelace prsu

(příspěvek číslo: 2476)
dne: 27.10. 2009

Dobrý den.Chtěla jsem se zeptat.Mím přáním je upravit prsa a zhubnout.Když podstoupim modelaci prsu a potom teprve zhubnu(5-10kg),může to mít negativní dopad na noví tvar prsu,který byl z formován?Hubnout chci pomocí cvičení a uprava stravy.Děkuji L.

Dobrý den,
udělejte to obráceně a nejdříve zhubněte. Pokud to uděláte jak píšete, tedy nejdříve zhubnete 5-10 kg ztráta hmotnosti se na tvaru prsů podepíše opravdu negativně.
Hezký den !
T.Kydlíček


operace

(příspěvek číslo: 2475)
dne: 26.10. 2009

Dobrý den chtěla bych u vás podstoupit labioplastiku. Je to možné i když mi ještě nebylo 18 let? Je to spíše ze zdravotních problémů. Děkuji

Dobrý den,
ano,možné to je pokud se skutečně jedná o zbytnění malých stydkých pysků. Ke konzultaci se ale vzhledem k věku musíte dostavit v doprovodu rodiče.
Hezký den!
T.Kydlíček


operace

(příspěvek číslo: 2474)
dne: 26.10. 2009

Dobrý den p.doktore.Byla jsem u Vás na konzultaci na operaci-Modelace prsu.Zapoměla jsem se zeptat.Chodím darovat krev.Operaci mám u Vás domluvenou na 2.12.09.Kdy můžu před operací a kdy po operaci jít darovat opět krev.
Předem děkuji za odpověd.Lenka.

Dobrý den,
já bych doporučoval nyní krev nedávat a s dárcovstvím nyní počkat a po operaci se orientovat podle hodnot krevního obraz - až se zcela znormalizuje bude to opět možné.
Hezký den !
T.Kydlíček


konzultace č. 2

(příspěvek číslo: 2473)
dne: 25.10. 2009

Dobrý den pane doktore, chtěla jsem Vás požádat ještě o jednu konzultační schůzku. Jsem k Vám již objednaná na operaci nosu (14.12. 2009), ale ráda bych se na několik věcí zeptala opět osobně. Pokud to bude možné, tak v odpoledních hodinách, ale samozřejmě se přizpůsobím.
Nyní bych se ještě chtěla zeptat, zda je či není vhodné použít tablety k posunutí menstr. Je možné, že při mírném opoždění by se mi menstruace dostavila v termínu operace (ale předpokládám, že všechny tyto přípravky jsou na horm. bázi, tudíž nevhodné).
Děkuji Vám za odpověď a za termín nové schůzky.
Lenka Š.

Dobrý den,
tablety, o kterých se zmiňujete jsou skutečně hormonální léky, takže opravdu je nevhodné je brát. Ale to probereme až se setkáme. Předběžně bych termín naší druhé schůzky viděl na čtrtek 12.11.09, přesnou hodinu byschom si ale měli domluvit buď mailem nebo tlf.
Hezký den!
T.T.Kydlíček


Plastika břicha

(příspěvek číslo: 2472)
dne: 25.10. 2009

Dobrý den, chtěla bych u Vás podstoupit plastiku břicha. Mám obrovské strie a ať dělám co dělám, ta kůže je tam prostě navíc a mně to strašně vadí. Psala jsem Vám e-mail, ale zatím bez odpovědi. Ráda bych si s Vámi domluvila konzultaci.
Děkuji Martina

Dobrý den,
děkuji Vám za důvěru ! Omlouvám se pokud jsem Vám dosud neodpověděl na mail. Podzim je období kongresů a tak jsem často služebně pryč a prodlevy v odpovědích jsou potom delší. Dáme to ale rychle dohromady. Pokud je to možné ozvěte se mi na tlf. č. 603 838 838 nebo 603 898 514 a domluvíme si schůzku, při které všechno probereme, zvážíme a eventuálně i naplánujeme. Ještě jednou se omlouvám a těším se na spolupráci !
Hezký den !
T.Kydlíček


zmenšení prsou 24.10.Jitka K.Vary

(příspěvek číslo: 2471)
dne: 24.10. 2009

dobrý den pane doktore,ráda bych u Vás podstoupila plast.op.zmenšení prsou.Jediné co mě trápí je moje nynější nadváha po antikoncepci,kterou již 1,5 neužívám,ale kila mi zůstala-vlastně 5kg jsem horkotěžko shodila za 7měsíců,ale 10ještě zůstalo ne a ne je shodit!Tudíž mám obavy,jaký by byl dopad prsou,kdybych tyto kila shodila po případné operaci.Děkuji za odpověd

Dobrý den,
děkuji Vám za důvěru! Uvažujete správným směrem. Pokud žena snižuje tělesnou hmotnost, jsou prsa velmi často to první co zhubne a jejich tvar se mění (bohužel, většinou k horšímu). Pokud by to tedy bylo možné doporučoval bych nejdříve zhubnout a pak teprve operovat. Kdyby se Vám ale hubnutí z nějakého důvodu nedařilo, pak by nám nezbylo nic jiného než operovat a doufat, že případné pozdější zhubnutí výsledek operace moc nepoškodí.
Hezký den !
T.Kydlíček


oční víčka

(příspěvek číslo: 2470)
dne: 22.10. 2009

Dobrý den,měla bych zájem o úpravu horních očních víček,zajímalo by mě,co to obnáší,jako třeba jeli potřeba a jakou dobu nechodit do práce,pracuji mezi lidmi,tak mě zajímá jestli a jak zhruba dlouho budu oteklá.Můžu se u vás kdykoliv po telefonu objednat,nebo musí být nějaká konzultace s vámi?A jak je dlouhá čekací doba na zákrok? děkuji Nováková

Dobrý den,
dekuji Vám za důvěru! Konzultace před jakoukoliv operací je nezbytná a nesmírně důležitá. Při ní totiž do detailu probereme všechno co se týká nejen vlastního výkonu, ale právě i pooperačního období. Termín schůzky si můžeme domluvit buď telefonicky na č. 603838838 či 603898514, eventuálně mailem na adrese kydlicek@fnplzen.cz. Na tomto místě bych jen uvedl, že pokud pracujete s lidmi, vyhradil bych si 2 týdny, což je dostatečná doba pro zhojení a alespoň částečnou rekonvalescenci tkání víček.
Hezký den !
T.Kydlíček


chrupavka

(příspěvek číslo: 2469)
dne: 22.10. 2009

dobrý den. jaký máte názor na seřezávání chrupavky po špatném zhojení plastiky nosu?neudělá se to znovu?děkuji. jana

Dobrý den,
tzv. sekundární rinoplastika je vždy velmi delikátní operace. Operatér se pohybuje již ve změněných anatomických poměrech a ve změněném térénu. Je tedy na operatérovi, aby společně s Vámi posoudil nutné zásahy na tzv. chrupavčitém skeletu nosu, někdy je to ovšem nevyhnutelné.
Hezký den !
T.Kydlíček


Piercnig v pupíku

(příspěvek číslo: 2468)
dne: 21.10. 2009

Dobrý den, před 1 měsícem jsem si nechala píchnout piercing do pupíku. Vše probíhalo dobře až na to, že jsem nedávno zjistila že se mi u piercigu směrem k pupíku vytvořil narůžovělý puchýřek. Cítím se unavená a je mi nevolno..Mohlo by to s tím nějak souviset?..Děkuji za odpověď

Dobrý den,
pokud jediný místní projev je, jak píšete, narůžovělý puchýřek v místě piercingu a jinak nic, pak Váš celkový stav s největší pravděpodobností s místní rekací nesouvisí a příčinu bude třeba hledat jinde.
Hezký den !
T.Kydlíček


Operace

(příspěvek číslo: 2467)
dne: 20.10. 2009

Dobrý den. Chtěla jsem se zeptat, zda operujete i mezi vánočními svátky. Děkuji za odpověĎ

Dobrý den,
je mi líto, ale z technických důvodů mezi svátky neoperuji, bohužel.
Hezký den !
T.Kydlíček


zvětšení prsou

(příspěvek číslo: 2466)
dne: 20.10. 2009

Dobrý den, měla bych zájem o zvětšení prsou. Zajímá mě, jak dlouho předem se musím objednat, než se zákrok uskuteční a kolik se platí za předoperační konzultaci. Je mi 20 let a podle mé matky soudím, že prsa se mi zvětší až po dětech, nebude pak implantát v těle překážet? Momentálně mám prsa velikosti 1, zvětšení bych si přála o dvě velikosti, na kolik by pak operace vyšla a jak dlouho může trvat hojení? Jsou rozdíly v cenách při vkládání implantátu nad sval a pod sval? Předem děkuji za Vaši odpověď.

Dobrý den,
okolo augmentace prsů je mnoho informací, které musíte vědět a není v možnostech tohoto fóra všechny probrat a postihout. Každopádně, pokud máte prsy drobné, pak bychom nejspíše prsy zvětšit mohli a pozdější gravidita a kojení by neměly být problém. Cena operace je závislá hlavně na značce a typu imúplantátu, pokud bychom tedy použili anatomický implantát Laboratoires Euroxilicone, hospitalizace by trvala jeden den a použili bychom jednu elastickou podprsenku, pak by cena činila 50.000,- Kč. Nejsou v tom ovšem zahrnutá předoperační vyšetření, která si každá klientka shání sama dle doporučení. Konzultaci si můžeme dohodnout na tlf. 603 838 838, event. 603 898 514 či na mailu kydlicek@fnplzen.cz a je bezplatná.
Hezký den !
T.Kydlíček


<< < 42 / 131 > >>