Plastická estetická chirurgie MUDr. Tomáš Kydlíček, s.r.o.

Areál fakultní nemocnice Plzeň, vchod C „stará“ budova, 6. patro

Přidat nový dotaz +


Martina

(příspěvek číslo: 3474)
dne: 23.12.2015

Dobrý den,
Chtěla jsem se zeptat, zda je možné provést předoperační vyšetření před augmentací prsou přímo na Vaší klinice, např. spojit to s úvodní konzultací, abych nemusela na vyšetření k obvodnímu lékaři. Obvykle to znamená několikahodinové čekání mezi nemocnými a to mne zrovna neláká. Podotýkám, že jsem úplně zdravá, sportovkyně, po 3 odkojených dětech, věk 36 let, 170 cm, 56 kg.
Děkuji.

Dobrý den,
předoperační vyšetření je naprosto nezbytné a jeho význam nelze podceňovat. Zde jej však provést možné není, proto mám na pozvánce kontakty kolegů, na které je možné se obrátit a objednat se. Je mi líto, ale jednodušeji to udělat není možné. Vyšetření totiž musí být aktuální, tedy ne starší než 7 - 10 dní, takže provádět je ihned po konzultaci by znamenalo také brzy operovat. Situaci řeším tak, že při konzultaci klientce dám kontakty na patřičná pracoviště, kde se může na vyšetření objednat.
Hezký den !
T.Kydlíček


Petra

(příspěvek číslo: 3473)
dne: 17.12.2015

Dobrý den,

lékaři mně diagnostikovali malou pupeční kýlu po porodu a navrhli mne řešit ji klasickou operativní metodou (prý půlkruhový řez pod pupíkem na čtyři stehy). Jelikož už mám jizvu po císařském řezu - na jedné straně hypertonickou, mám strach ze vzhledu další jizvy. Nebyla by proto lepší laparoskopická metoda nebo by velikost a vzhled jizev po vpichu vyšel nastejno?... Děkuji za odpověď.
Petra

Dobrý den,
přednost bych dal laparoskopické operaci. O metodě však nakonec rozhoduje operatér ve spolupráci s Vámi, ale já bych volil takto.
Hezký den !
T.Kydlíček


Kristyna

(příspěvek číslo: 3472)
dne: 11.12.2015

Dobry den pane doktore,
premyslim po porodech o plastice bricha a prsou.Chtela jsem se Vas zeptat,kterou operaci je lepsi zvolit jako prvni.Jestli plastiku prsou nebo bricha.
A jeste mam jeden dotaz.Zda by se pripadne daly udelat tyto dva zakroky najednou.
Predem Vam dekuji za odpoved.
Kristyna

Dobrý den,
pan doktor je momentálně mimo nemocnici, ale pokusím se vám odpovědět. Oba výkony pan doktor provádí, který zvolit jako první je čistě na vaši volbě, ale bohužel oba dva současně neprovádíme s ohledem na jejich náročnost a s tím spojená rizika. Pokud by jste měla zájem o konzultaci s panem doktorem, prosím kontaktujte telefon: 603 838 838
Děkuji a přeji hezký den Galušková (asistentka)


Jitka

(příspěvek číslo: 3471)
dne: 05.12.2015

Dobrý den pane doktore,chtěla bych se Vás zeptat,zda je možné provést labioplastiku s příspěvkem,nebo plným hrazením od pojišťovny,pokud je to ze zdravotních důvodů a lékař by mi to "napsal".Z estetického hlediska jsem si na to za ta léta už zvykla a mému muži se to dokonce líbí,ale nemohu pořádně jezdit na kole,nosit krajkové prádlo,je to velmi nepříjemné i pokud mám těsnější kalhoty a o hygieně ani nemluvím.Vím,že plastičtí chirurgové tuto operaci v rámci hrazení ZP neprovádějí,ale zajímalo by mě,jak je to např.ve vaší nemocnici. Děkuji a s pozdravem Jitka

Dobrý den,
potíže, o kterých píšete jsou velice časté a také se stále častěji řeší operací - labioplastikou. Potíž je jen v tom, že plastická chirurgie tuto operaci považuje za kosmetickou a je proto plně hrazena klientkou. Úhrada zdravotní pojišťovnou přichází v úvahu na nějakém gynekologickém pracovišti, nevím však zda není nutný předchozí souhlas revizního lékaře patřičné zdravotní pojišťovny. Je mi líto, ale asi Vám nepomohu.
Hezký den !
T.Kydlíček


Markéta

(příspěvek číslo: 3470)
dne: 29.11.2015

Dobrý den,
rozhodla jsem se zaplatit mamince zvětšení prsou jako dárek. Celý život měla malá prsa a teď po 3.porodu bohužel i vytahaná a chtěla by malé zvětšení a vypnutí kůže. Chtěla jsem se jen zeptat, zda máte k dispozici nějaké dárkové poukazy nebo něco podobného?

Děkuji.

Dobrý den,
pan doktor je momentálně mimo nemocnici, ale pokusím se odpovědět.
Dárkové poukazy nepoužíváme, ale je samozřejmě možné finanční stránku řešit pouze s vámi.
Přeji hezký den Galušková (asistentka)


Miloš

(příspěvek číslo: 3469)
dne: 23.11.2015

Dobrý den, už jako malý jsem měl problémy s dýcháním, často jsem kašlal a podobně, poté jsem si při sportu několikrát nos zlomil. Nyní jsem se na internetu dočetl, že pokud má někdo problémy s dýcháním (příznaky přesně jako mám já: pocit nedokonalého nadechování, časté zívání, dýchání pusou atd.) je mu oparece nosu hrazená pojišťovnou.
Poskytujete takovou operaci? Pokud ne, mohl byjste mi prosím stejně poradit jaký bych měl nyní zvolit postup? A poslední- taková doplňující otázka: Jak tato operace změní vzhled nosu- ovlivní ho vůbec nějak?
Mockrát vám děkuji za odpovědi.

Dobrý den ,
potíže, které popisujete je nutné začít řešit jako první na ORL klinice. Zde bude určena příčina vašich potíží a také nejvhodnější postup jejich odstranění. Pokud bude žádána spolupráce plastické chirurga navštivte pana doktora v ambulanci, pro tuto problematiku má pan doktor ambulanci každé pondělí 8,30 - 12,00 hod. ve FN Lochotín, budova B, 6.patro.
Děkuji a přeji hezký den Galušková


Martina

(příspěvek číslo: 3468)
dne: 17.11.2015

Omlouvám se za tu hroznou hrubku :(


Martina

(příspěvek číslo: 3467)
dne: 11.11.2015

Dobrý den,
již několik let uvažuji o plastické operaci nosu. Od dětství mám myndrák, že je můj nos širší než by se mi líbilo :) Pokud bych chtěla nos ze stran zúžit - byla by to plastika pouze měkkých částí? Kolik by takový zákrok stál a jak dlouho by trvalo hojení? Moc děkuji za Vaši odpověď.


veronika

(příspěvek číslo: 3466)
dne: 05.11.2015

Uhradi mi pojistovna peraci,když mám vrozenou asimetrii?
Pravé prso mám velikost3 a leve 1.
Děkuji za odpověd

Dobrý den,
pokud je rozdíl velikostí prsů tak velký jak píšete a prokáže se asymetrické zařízení páteře, pak ano. Nicméně metod je více a jejich výběr je někdy komplikovanou otázkou.
Hezký den!
T.Kydlíček


Kateřina

(příspěvek číslo: 3465)
dne: 30.10.2015

Dobrý den, v 6 letech jsem byla operována s hemangiomem horního rtu. Od té doby mám polovinu horního rtu viditelně menší. Chtěla bych se Vás zeptat, zda je možné ret operativně upravit a zda tento zákrok hradí zdravotní pojišťovna. Děkuji, Kateřina.

Dobrý den,
těžko se na tomto místě rozhodovat o postupu a úhradě, určitě by bylo nejlepší se u mě někdy zastavit, abychom se na vše mohli pořádně podívat a rozhodnout se pro vhodný postup.
Hezký den!
T.Kydlíček


Eva

(příspěvek číslo: 3464)
dne: 24.10.2015

Dobrý večer,chtěla sem se zeptat,jsem 3 roky po porodu, těhotenstvím a kojením se mi zvětšila prsa na velikost FF,pře porodem jsem neměla žádné zdravotní problémy,od porodu se objevili bolesti krční páteře,mezi lopatkami a bolesti hlavy někdy i s nevolností.I u běžných domácích pracech mě záda začala bolet.Rozhodla jsem se pro zmenšení prsů přes zdravotní pojišťovnu.Mám hypotéku na byt a další půjčku si nemohu dovolit,takže jinou cestu zvolit nemohu.U praktického lékaře jsem už byla,napsal mi žádanku k neurologovi,potřebuji i ortopeda a mamologa???Chtěla bych si s váma sjednat schůzku aby ste mi poradil jak postupovat,zda přijet k vám už i s doporučeními od lékařů nebo
se domluvit nejdříve s váma.Spoustu toho mam už načteného.Jen trocha informací o mě: Je mi 28let,jedno dítě,velká povyslá prsa,vzdálenost prsního dvorce ke kl.kosti je 32cm.Dříve sem sportovala,běhalatancovala,ale nyní jen procházky,spím jedině s podprsenkou takže ji skoro nesundávám,stydím se před manželem být bez podprsenky atd. .... Prosím o radu jak mám postupovat když bych chtěla zmenšit prsa ze zdravot. důvodů a podstoupit operaci u vás děkuji


Pavla

(příspěvek číslo: 3463)
dne: 18.10.2015

Dobrý den pane doktore...-)Mám vložené imlantáty již 14let(v 25 letech)bohužel nevím jaká značka,jelikož jsem k tomu nic nedostala,informovanost v roce 2000 ještě nebyla taková jako dnes,mám za sebou 2 těhotenství a kojení..cca 2měsíce...prsa se naštěstí v těhotenství ani při kojení tolik nezvětšila,ale občas mi pravé prso ztvrdne a nekdy pobolívá když mi přichází MC..pak příznaky odezní...mám pocit ,že se mi impantáty svraštují,tak nevím zda je potřebná výměna,nebo mám ještě počkat...jinak problémy nemám...ale s ohledem na 10m dcerku se ještě neodvažui podstoupit reoperaci...Bylo mi řečeno po operaci,že pokud se o ně budu dobře starat můžu je mít i 20 let...ale nevím ,stále váhám ..pokud by jste mi doporučil operaci kolik by mě se vším vyšla,chtěla bych abych už na další operaci nemusela ...Těhotenství už neplánuji...Děkuji za odpověd..Pavla

Dobrý den,
děkuji za zajímavý dotaz - žen s podobnými problémy bude jistě časem přibývat. Myslím, že v této chvíli by bylo velmi užitečné podstoupit mammologické vyšetření (pozor, neplést s mammografií !). Tedy vyšetření odborníkem, specialistou na nemoci mléčné žlázy, který by si doplnil i sonografické vyšetření. Pak by bylo zřejmé, v jakém stavu je Vaše mléčná žláza po dvou těhotenstvích a v jakém stavu je vlastní implantát. Na základě těchto informací je pak možné se rozhodnout pro další postup. Samozřejmě, že se můžeme sejít a můžu Vám dát kontakt na mammologa, to nechám ale již na Vás.
Přeji hezký den !
T.Kydlíček


Jarmila

(příspěvek číslo: 3462)
dne: 12.10.2015

Dobrý večer pane doktore,
mám na Vás dotaz, když jsem byla mála tak jsem měla nehodu zlomila jsem si nos, do 11 let jsem měla nos úplně rovný.Začala jsem dospívat tak se mi udělal na nose hrbol je dost výrazní:(co mě dost ničí na psychice je mi 29 let a neměla jsem nikdy odvahu na operaci, bála jsem se teď se to změnilo mám za sebou dva císařské řezy a vím jak operace probíhá a co obnáší.Chci se jen zeptat kolik by stala operace šla by na splátky poslala bych Vám fotku abych věděla přibližně z jakou sumou mám počítat.děkuji Vám za odpověď

Dobrý den,
to, o čem píšete je velice časté a obvykle to i lze řešit operací. Samozřejmě mi fotografie pošlete (zpředu a z profilu), rád se na ně podívám a napíšu Vám svůj názor, ale jak jsem napsal, situace, naštěstí, mívá řešení v kompletní rhinoplastice. Pokud by se skutečně jednalo o kompletní rhinoplastiku, pak by konečná cena operace včetně dvoudenní hospitalizace činila 34.000,-Kč. Jiná věc jsou splátky, zde Vás asi zklamu, po nepříjemných zkušenostech již splátky neposkytuji, je mi líto.
Přeji hezký den !
T.Kydlíček


Renata

(příspěvek číslo: 3461)
dne: 06.10.2015

Dobrý den pane doktore, chtěla bych se zeptat, zda si mohu nechat zvětšit prsa ještě před dětmi. Je mi 22 let a děti plánuji tak za 3-5 let. Jsou problémy s kojením? a Jak moc se malá prsa změní po porodu a kojení? díky za odpověď. :)

Dobrý den,
samozřejmě, že podstoupit augmentaci ještě před plánovaným těhotenstvím klidně můžete, v tom určitě problém není, stejně jako v pozdějším kojení, které není nijak omezené. Jinou otázkou je případná změna po graviditě a následném kojení, zde bych jisté změny očekával, ale těžko je předjímat. Obecně platí, že čím je prs před operací a graviditou menší, tím menší jsou také pozdější změny.
Hezký den !
T.Kydlíček


Michaela

(příspěvek číslo: 3460)
dne: 30.09.2015

Dobrý den, pane doktore jsem po dvou dětech které jsem rodila císařským řezem a tudíž mám převyslé břicho. Chtěla bych udělat plastiku břicha, ale jde mi o to kdybych ještě někdy chtěla třetí tak jaká je pravděpodobnost, že se mi to vrátí. Děkuji za odpověd

Dobrý den,
gravidita představuje pro přední stěnu břišní velkou zátěž, což se často projevuje přetrvávajícím kožnětukovým nadbytkem, který vadí. Poli plánujete třetí dítě, pak bych s abdominoplastikou určitě počkal.
Hezký den!
T. Kydlíček


Lucie

(příspěvek číslo: 3459)
dne: 24.09.2015

Dobrý den,uvažuji o augmentaci.Je mi 30 let,váha 63 kg,179cm,pod prsy 77 cm přes prsa asi 83 cm.Jsem 10 měsíců po ukončeném kojení (15měsíců)a hodně jsem zhubla.Prsa némám skoro žádná(je mi velká podprsenka 85A),ale hodně povislá a vytahaná. Před dítětem a zhubnutím(85B).Chtěla bych se zeptat,jaké implantáty(kulaté/anatomické)a značku,a zda pod sval nebo žlázu,by jste mi doporučil a kolik přibližně by u vás byla cena.Bojím se efektu dvojitého prsu.Jsem z Prahy a chápu,že je nutná osobní konzultace,ale zatím vybírám a na vás jsem četla kladné ohlasy.Děkuji za případnou odpověď.


Dobrý den,
děkuji za podrobnou otázku, ve které Jste zmínila vše podstatné. Píšete, že Jste před porodem měla košíček podprsenky "B" a nyní je Vám velký i košíček "A", přičemž prsa působí, jak píšete, jako "povislá a vytahaná". Je otázka, zda je augmentace ještě možná bez modelace. Správně Jste poznamenala, že pokud stav nezhodnotíme dobře, hrozí vznik tzv. dvojité kontury, čili pokles prsu nad implantátem, což není hezké. Náš první úkol je tedy rozhodnout, zda augmentace bez modelace ještě možná je, nebo už není. Pokud je, pak bych se spíše přikláněl k implantátu anatomickému než ke kulatému (zda pod, či nad sval je v tomto momentě víceméně jedno). Pokud by z anatomických poměrů bylo zřejmé, že prostá augmentace není vhodná a dvojitá kontura je pravděpodobná, pak přichází v úvahu kombinace modelace prsu a zvětšení (v jedné, či ve dvou dobách). K tomuto rozhodnutí je ale nezbytné se sejít a stav prsů posoudit. Pak teprve se můžeme rozhodnout, což ve finále ovlivňuje i cenu výkonu. Pokud byste se chtěla sejít, pak se můžeme domluvit buď mailem, nebo na tlf. č. 603 838 838, či 603 898 514.
Přeji hezký zbytek dne !
T.Kydlíček


Sandra

(příspěvek číslo: 3458)
dne: 18.09.2015

Dobry den,chtela bych se zeptat jestli se daji opravit osklive jizvy po zmenseni prsou,a kolik by tato operace priblizne stala Dekuji Sandra

Dobrý den,
pokud jsou jizvy po redukční operaci kosmeticky nevyhovující, ale jinak již klidné, vyzrálé a konzolidované, pak je skutečně možné pomýšlet na jejich korekci. Jiná situace je u jizev ještě aktivních a nevyzrálých a ještě jiná u patologických, jako např. u hypertrofických, či dokonce keloidních. Aby bylo možné stav jizvení posoudit je nutné se na jizvy podívat a teprve potom zvážit další postup včetně eventuální ceny operace.
Hezký den !
T.Kydlíček


Markéta

(příspěvek číslo: 3457)
dne: 12.09.2015

Dobry den,
venuji se sportu, fitness, závodně. Řeším augumentaci, ale nevím, kam je nejlepší umístit implantát ( sval/zláza ). Mám velmi málo tuku a poměrně osvalené tělo, pod prsy 77 cm, 168/55kg. Prsa bohužel povislá a málo žlázy. Prosím o radu, je augumentace vůbec možná? Lze spojit vyšší sportovní zátěž se zvětšeným poprsím? Pokud by to bylo možné, ráda bych Vám zaslala fotografie. Děkuji.

Dobrý den,
rozhodnout, zda je u Vás augmentace reálná, či ne je možné skutečně ža po vyšetření. Teprve tehdy je možné vzít v úvahu všechny okolnosti a rozhodnout se pro nějaké řešení. Augmentace u sportovkyň a aktivních žen se provádějí běžně, je však nutné zohlednit všechny okolnosti, tedy i intenzitu a druh zátěže. Fotografie jsou, samozřejmě, užitěčné, ale osobní kontakt nemohou nahradit. je ale možné s nimi začát, žádný problém.
Hezký den !
T.Kydlíček


Saskia

(příspěvek číslo: 3456)
dne: 06.09.2015

Dobrý den, od malička řeším problém zlomeného nosu a následné psychické újmy. Chtěla bych se optat, na kolik kč by me operace u vás približně vyšla i s pobytem a oblečením a na jak dlouho je hospitalizace. Jen nevim, jak mohu vložit obrázek. děkuji moc, saskia

Dobrý den,
anatomické poměry na nosu, tedy tvar, případné uhýbání od střední osy, deformity nosních kostí, asymetrie chpravek nosního hrotu, stav nosní přepážky a průchodnost nosních průduchů vymezují přístup k problému. Jinými slovy anatomické poměry si buď vyžádají určité řešení, které by Vás mohlo uspokojit. Fotografii pošlete na můj mail, ale osobní kontakt nahradit nemohou, ten je nezbytný.
Přeji hezký zbytek dne !
T.Kydlíček


Vladěna

(příspěvek číslo: 3455)
dne: 31.08.2015

Dobrý den, pane doktore, jsem po 3 porodech, všechny CS, poslední 4/2013 s dvojčaty. Po posledním porodu mám nejen kožní převis a nevzhledný nadbytek kůže v oblasti břicha, díky kterému se mi velmi potí jizvy po CS, které převis překrývá, jakoby mokvají převážně v teplých dnech, ale i rozestup břišních svalů. Bohužel mi rozestup svalů způsobuje bolesti při námaze, např. zvedání dětí, nákupu, apod. Bylo mi gynekologem doporučeno nechat si svaly chirurgicky sešít. Můj dotaz zní, zda-li by bylo možné provést sešití břišních svalů společně s abdominoplastikou a zda-li by bylo možné aby toto uhradila pojišťovna. Jsem u VZP. Děkuji za Vaši brzkou odpověď. S pozdravem Vlaďka

Dobrý den,
kožnětukový nadbytek přední stěny břišní a rozestup přímých svalů břišních jsou velice časté. Možným řešení je abdominoplastika, tedy odstranění nadbtyku kůže a podkožního tuku se současnou eradikacézmíněné diastázy - i tato operace je velice častá, obvykle si jí však hradí klientka sama, účast zdravotní pojišťovny je spéše vyjímečná a má své přísné podmínky. Každopádně při osobní konzultaci se musí vyjasnit i tento problém.
Hezký den !
T.Kydlíček


Andrea

(příspěvek číslo: 3454)
dne: 25.08.2015

Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat na vaginoplastiku,nebo zúžení poševního vchodu.
Je mi 37 let a mám po dvou přirozených porodech.
Zajímalo by mě zda tento výkon provádíte v Plzni a jaká jsou rizika a cena cca.
Můj problém narušuje můj sexuální život,proto hledám řešení.
Děkuji za odpověď.

S pozdravem Andrea

Dobrý den,
chápu Vás i Vaše problémy, které jsou poměrně časté, ale asi Vás zklamu - podobnou problematikou se nezabývám a přenechávám ji kolegům gynekologům, je mi líto. Mohu Vás ale nasměrovat na ambulanci gynekologické kliniky FN Plzeň, budete-li chtít, tam by Vám nejspíše mohli pomoci.
Přeji hezký den !
T.Kydlíček


Lucie

(příspěvek číslo: 3453)
dne: 19.08.2015

Dobrý den.Chtěla bych se vás zeptat jestli by bylo možné si nechat zvětšit prsa když jsem dost hubená a nemám žádná prsa,po kojení mi uplně splaskly.Měřím 156 cm a vážím 40 kg.Jsem hubená po otci takže žádnou nemoc jako je anorexie nemam.A ještě mám skoliozu druhého stupně.žádné problémy ale zatím nemám.A mám štítnou žlázu,tět nevím jestli sníženou nebo zvíšenou funkci.Necci žádné obrovské prsa,stačily by mi 2.Děkuji moc za odpověd. Lucie 26 let

Dobrý den,
augmentace, tedy zvětšení prsů implantáty je u Vás možná určitě, je jen potřeba opatrnosti s ohledem na míru zvětšení, aby prsy byly hezké, přirozené a k Vašemu drobnému hrudníku přiměřené. V zásadě by ale augmentace neměla předstatvovat závažnější problém.
Přeji hezký den !
T.Kydlíček


Zvětšení rtu

(příspěvek číslo: 3452)
dne: 13.08.2015

Dobrý den, chci se zeptat jaké jsou u Vás možnosti zvětšení rtu. Jedná se mi pouze o ten horní, dolní mám větší a chtěla bych je mít souměrné. Dávám přednost něčemu s trvalým efektem, tudíš něco jako permalip. Pracujete s něčím takovým a jaké bybyla předběžná cena cca. Předem moc děkuji

Dobrý den,
chápu, že upřednostňujete trvalé materiály, v tomtopřípadě Permalip, ale i toto řešenímá své riziko. Jedná se cizorodý materiál a ret není lokalita s nadbytkem měkké tkáně, která by materiál Permalipu kryla. Pracujis ním, ale přiznám se, ne moc rád.
Přeji hezký den !
T.Kydlíček


Petra

(příspěvek číslo: 3451)
dne: 07.08.2015

Dobrý den pane doktore,

chtěla bych se zeptat na pár věcí ohledně operace odstálých ušních boltců. Chtěla bych vědět, zda je možná operace v létě, protože v půlce září musím zpět do školy, kterou mám v Brně. Potom jestli se u vás něco platí za konzultaci a na kolik zhruba vyjde celý zákrok obou uší i s kontrolami. Je to věc, kterou si už dávno přeji a Vy jste se mi líbil ze všech nejvíc. Předem děkuji za odpověď a přeji hezký den.

Dobrý den,
jestli si vše pamatuji správně, již jsme se setkali osobně a vše je už vyřízeno :-)
T.Kydlíček


Anna

(příspěvek číslo: 3450)
dne: 01.08.2015

Děkuji za odpověď. Objednám se.


<< < 5 / 11 > >>